PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι είμαι, αρσενικός ή θυληκός labidochromis yellow;


pavloukos
26-05-04, 22:39
Σύνδρομοι τα θερμά μου γειά σας,

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΦΡΙΚΑΝΕΣ!!!!!!

Αγόρασα 4 labidochromis sp. yellow. Τα παρατηρούσα αρκετή ώρα για να βγάλω συμπέρασμα για το φύλο τους. Επισυνάπτω μια φωτογραφία του 'αρσενικού'. Έχει το περισσότερο μαύρο από τα άλλα και ένα eggspot ... είναι αρσενικός ή δεν είναι;
Υπόψιν τα υπόλοιπα στα κάτω πτερύγιά τους δεν έχουν καθόλου μαύρο και στο ραχιαίο λιγότερο από αυτόν στην φωτογραφία.

http://pkli.risata.org/SmartThumb/2/DSC00089.jpg

Η φωτογραφία είναι γύρω στα 150 kb.

Επισυνάπτω και μια πανοραμική του ενυδρείου (112 λίτρα με 4 labidos) για να μου πείτε αν χρειάζομαι κάτι άλλο.

http://pkli.risata.org/SmartThumb/2/DSC00115.jpg

Οι ψαρούκλες μου είναι στην φάση της εξερεύνησης, μπαινοβγαίνουν στις τρύπες και δεν είναι καθόλου ντροπαλά. Τα είχε στο μαγαζί για 4 μήνες λέει. Μάλλον έχουν συνηθήσει ....

γαυρος
27-05-04, 01:03
συντεκνε θα σε μαλωσω !!
καταρχην καλοριζικα αλλα οταν λεμε πολλες πετρες εννοουμε πολλες!!
οχι μεγαλες και βραχια,αλλα πολλες οποτε να δημιουργουνται κρυψωνες!
κρυψωνα = κρυβομαι μη με βρουν,οχι κρυβομαι και με βλεπουν ολοι :D :D .αρα λοιπον θες αναδιοργανωση ,κατ εμε.
παμε τωρα στο θεμα που ρωτησες.μαυρα πτερυγια,λιγοτερο μαυρα,λιγα η καθολου egg spots = δεν μας λενε τιποτα.αν δεν μεινουν λιγο καιρο μεσα,να ξεψαρωσουν ως προς τον χωρο και τα αλλα ψαρια,και παρα παρα πολλες αλλες παραμετρους,δε γινεται να πουμε με σιγουρια οτι ειναι αρσενικο η οχι καποιο.αυτο που βλεπω εγω στο υποτιθεμενο αρσενικο που βλεπω στο βαθος,ειναι οτι η κοιλια του ειναι τραβηγμενη προς τα μεσα ! ειναι και τα αλλα ετσι?ειδες απο κει που τα πηρες τα αλλα ψαρια?? ενδεχεται ναναι καποιο παρασιτο που δυσκολα καταπολεμειται ! ειμαι παθων γιαυτο στο λεω ! :cry:
λοιπον ειπαμε,πετρες-πετρες-πετρες και παλι πετρες, και αν νομιζεις οτι ειναι μακρυα σου ,5 λεπτα απο το λιμανι στο δρομο που παει για γιοφυρο απο τη κατω μερια ομως,εκει πουναι η TOYOTA , εχει ενα κομματι παραλια ,γκρεμιλικι μεν,αλλα κατεβαινεις ευκολα,μαζεψε πτρες ,πλυντες,χλωρινιτσα λιγο κλπ κλπ.
και περιμενω να δω το επομενο aquascaping !!!
αντε γιατι θα στειλω το φιλιοτσο μου πουναι εκει να σε μαλωσει :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
και παλι καλοριζικο !!!

ASCCO1
27-05-04, 01:08
Και εγω αυτο θα ελεγα,, βαλε και αλλες πετρες και επεισης μερικες μπροστα απο τον θερμοστατη ,και την εισοδο τις αντλιας ,, να μην φαινεται ετσι ασχημα :wink:

pavloukos
27-05-04, 03:00
Καλά πως τα θα τα ακούσω για τις πέτρες το περίμενα. Θα προσπαθήσω να βάλω περισσότερες, το υπόσχομαι. Επηρεάστηκα από τους διαδρόμους του πρώτου ενυδρείου της Μαρίας (του Τάκη). Συγχωρέστε με, παρθενικό ταξίδι κάνω με τις αφρικάνες. Πού θα πάει θα μάθω και εγώ.
Βασικά, πρέπει να δημιουργούνται στενές σπηλιές μονής εισόδου/εξόδου όπου να χωράει το ψάρι ίσα-ίσα; Δυστυχώς δεν με παίρνει για πάνω από 6 πέτρες ακόμη ... φοβάμαι μην επιβαρύνω το κάτω τζάμι μιας και φελιζόλ δεν έχω βάλει. Ξέρω ξέρω, υπάρχει κίνδυνος να σκάψουν και να έχω ευτράπελα. Θα δοκιμάσω την τύχη μου. Σκέφτηκα την εναλλακτική αν δω περίεργα σκαψίματα να βάλω κάτω από τις πέτρες μπλε σφουγγάρι (έχο άφθονο). Ενδύκνυτε ή μ**** λέω;

Υπόψιν, δεν μπαίνουν άλλα ψάρια (πχ για τα socolofi που ήθελα). 4 labidos είναι υπεραρκετά πιστεύω. Θέλω να προσπαθήσω να πετύχω γέννα.

Τώρα για το βαθούλωμα που λες Θόδωρα, εννοείς τραβηγμένη οριζόντια προς τα μέσα ή τραβηγμένη κάθετα (από κάτω προς τα πάνω), για να καταλάβω. Βασικά, από τις 8 περίπου που τα έβαλα στο ενυδρείο, είναι πολύ κινητικά και δεν βλέπω κάποια νωθρότητα ή να κρύβονται ... αυτό το παράσιτο που αναφέρεις πώς το λένε να το ψάξω; Ελπίζω να μην αγόρασα αρρωστιάρικα ... θα φάω φρίκη ρε γαμότι.

Επισυνάπτω και μία πιο κοντινή φωτογραφία για επικύρωση ;)

γαυρος
27-05-04, 13:40
συντεκνε μου ,θα στο κανω φραγκοδιφραγκα να το πιασεις !!
ξεκινας με λαθος προοπτικες !! δεν κανουμε ενυδρειο με πετρες κλπ χωρις την προστασια του φελιζολ απο οατω.μια θα τη γλυτωσεις ,2 θα τη γλυτωσεις την τριτη την **σες!! :? :oops: ειναι πιο πολυ απο σιγουρο οτι θα σκαψουν και μετα θα τα δεις ολα! αφου τα λεμε τοσες φορες ,σημαινει οτι καποιοι απο μας το παθαν και σε προειδοποιουν . επαναλαμβανω περισσοτερο απο σιγουρο οτι θα :cry: :cry: :cry: ..οσον αφορα στο μεγεθος η στο ειδος των κρυψωνων,εσυ θα κανεις και περασματα αλλα και σπηλιες και αυτα θα διαλεξουν τι τα βολευει,γιατι καθε μια εχει τα + αλλα και τα - .
αρα κανουμε πολλες μικρες σπηλιες ,τυφλες αλλα και περασματα.και οταν λεμε μικρες ισα να χωραει το ψαρι μεσα,κανε και μερικες λιιιιγο πιο μεγαλες μια και θα μεγαλωσουν,αλλα και πολλες μικρες, γιατι συντομα θαχεις παιδικο σταθμο εκει μεσα.γεννανε σαν τα κουνελια.οσον αφορα στο παρασιτο δεν το ξερω πως το λενε,εψαξα πολυ αλλα τπτ. οταν λεμε κοιλια προς τα μεσα εννοω
οπως βλεπουμε το ψαρι απο το πλαι η γραμμη της κοιλιας του να τεινει να παει προς την ραχη του ψαριου.αντι να ειναι ισια δηλαδη και λιγο προς τα κατω ,η γραμμη να εχει ταση να κανει ενα βαθουλωμα προς τη ραχη.η φωτο που εβαλες,η δευτερη δε μπορει να μας δειξει τιποτα μιας και,ειναι μακρυνη,και δευτερον εκει < παρκαρουν> τα πτερυγια τα κατω και δεν μπορουμε να το δουμε.καλυπτουν τη <ζημια>και αυτη ειναι πολλες φορες η αιτια που δεν το παρατηρουμε.σημειωτεον οτι αν ειναι -που ευχομαι να μην ειναι-τοχουν ολα το παρασιτο,μιας και μεταδιδεται.το φιναλε της υποθεσης ειναι οτι το ψαρι μετα απο μερικες βδομαδες/μηνες θα σκελετωθει και θα πει ...αντε γεια !!!
βγαλε μια κοντινη λοιπον -στησου και τραβα πολλες-σε στιγμη που τα πτερυγια αυτα τα εχουν προς τα κατω.
αυτα και περιμενουμε τα νεα σου !!!

pavloukos
27-05-04, 14:31
Μήνυμα ελήφθην. Τρέχω για φελιζόλ και επιπλέον πέτρες.
Τώρα αναφορικά με το βαθούλωμα το είχα ψηλιαστεί ότι αυτό εννοούσες και ΝΑΙ όλα είναι έτσι ρε γαμότι. Δεν είναι μεγάλο βαθούλωμα βέβαια. Και εγώ να φανταστείς ότι αυτό το πράγμα δεν το θεώρησα κάτι περίεργο όταν τα είδα στο μαγαζί ... απεναντίας περισσότερο ανησυχούσα για το αν θα τα βρω με malawi bloat και τελικά βρήκα malawi UNbloat ... στερνή μου γνώση!
Θα βάλω μία πιο close-up όταν πάω σπίτι για να σιγουρευτούμε βέβαια, αλλά σου λέω έτσι όπως το λες είναι. Αντί να είναι ίσιο ή λίγο προς τα κάτω είναι λίγο προς τα πάνω :(
Με την πείρα σου, υπάρχει κάτι που έστω μπορώ να κάνω, πχ αλάτι, ή καμμιά ειδική τροφή ή θεραπεία;

γαυρος
27-05-04, 14:48
δες τι σκ** βγαζουν,αν ειναι σαν κομπολοι διακοπτομενα η σαν κιτρινωπα,ισως η θεραπεια που περιγραφει σε τελικη μορφη ο ανιβας να κανει !!
μην ξανα παρεις απο το ιδιο μαγαζι,αμα μπλεκει τις αποχες εχουν παει παντου!!!!
ααααααααχ...τον εχωσα το μαγαζατορα!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

pavloukos
30-05-04, 00:32
Το λοιπόν, το ΕΠΗΞΑ στην πέτρα ... έβαλα και φελιζόλ αλλά δεν κάλυψα ΟΛΟ τον πάτο του ενυδρείου. Κάτω από τους μεγάλους βράχους έβαλα φελιζόλ. Πάνω σε αυτούς τους βράχους στηρίζεται η πλειοψηφεία της κατασκευής. Μάζεψα πολλές στρογγυλές πέτρες και νομίζω έχω ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Βέβαια επειδή η διαδικασία αυτή έγινε με τα ψάρια μέσα και χωρίς να θέλω να τα στρεσσάρω υπερβολικά (φάγανε που φάγανε στρες με το σκάψιμο για να βάλω το φελιζόλ) το έκανα μέσα σε 1 ώρα και ίσως θα χρειαστεί να επέμβω με μικρότερες πέτρες γιατί έχουν δημιουργηθεί αρκετά εσωτερικά περάσματα. Πάντως πολύ καλύτερα από πριν. Αν θέλει ένα να κρυφτεί κρύβεται με την πρώτη ;)
Φωτογραφίες για σχόλια από Τρίτη.

Τώρα αναφορικά με το παράσιτο. Μάλλον δεν το έχω. Βλέπω ότι στα 2 από τα 4 ψάρια η κοιλιά έχει ισιώσει. Ίσως να έφταιγε το ότι δεν ταϊζόντουσταν αρκετά στο ενυδρειάδικο; Το διάβασα και αυτό κάπου. Θοδωρή, τα δικά σου που έχουν το παράσιτο, γενικώς συμπεριφέρονται ως ''άρρωστα'' ή είναι πέρα βρέχει; Τα δικά μου τρώνε κανονικά, κυνηγιούνται αβέρτα, ήδη σήμερα παρατήρησα 2 να κάνουν γύρω γύρω όλοι φουντωμένα. Αυτός με το eggspot, ο οποίος είναι και ο κυρίαρχος πρέπει να είναι αρσενικός. Δεν γίνεται, πρέπει αλλά κρατάω πισινή μην μας βγει γκομενίτσα.

stefanos.f
31-05-04, 00:45
Με το συγκεκριμενο ειδος παντα να κρατας πισινη ως προς το φυλο τους :D :D :D Καλη προσπαθεια παντως... ακομη καλυτερη βεβαια αν οντως διορθωσες και ολα αυτα που σου επεσημαναν πριν τα παιδια :wink:

γαυρος
31-05-04, 20:52
παβλε,καπου τοχω ξαναπει νομιζω,ειχα ενα που καμαρωνα για τα χρωματα και τα μαυρα πτερυγια και egg spots κλπ κλπ,ωσπου μια μερα τοδα με γεματο στομα !! :D :D :D :lol: :lol: :lol: , αστα να πανε λοιπον .μονο με βεντινκ ( ετσι δε το λενε? ) μπορεις νασαι σιγουρος ,αλλα θελει ματι πεπειραμενο.αλλιως αναμενε να δεις ποιος ειναι ο μαγκας στις μερες που θαχει.... ορεξεις!!! :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
οσο για τα ψαρια με το εν λογω,συμπεριφερονται κανονικοτατα,αν δεν το παρατηρησεις δεν καταλαβαινεις οτι εχει κατι, ειναι μια χαρα ,σκιζονται στη μασα,αναπαραγονται, κλπ κλπ.!! κανενα συμπτωμα λοιπον !!!
γιαυτο λεω ειναι υπουλος εχθρος!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

περιμενουμε φωτος για να βγαλουμε τα ...φτυαρια !! :wink: :wink: :wink: :wink:

pavloukos
02-06-04, 00:52
Για βγάλτε τα φτυάρια σας παρακαλώ ...

φτάνουν οι πέτρες;;;;; Ελπίζω ναι γιατί άλλες ΔΕΝ βάζω. Γαύρε αν μου ανοίξει το ενυδρείο θα πάρω την κουμπούρα μου και θα σε κυνηγώ σε όλη την Αθήνα ;) :p :p

γαυρος
02-06-04, 01:24
ελα μωρε κουζουλε συντεκνε, :wink: :wink: :wink:
βλεπω προοδους μεν... :oops: :oops: ,αλλα οχι οπως το εννοουσα δε !! +-8 +-8 .
λοιπον ακου,εισαι πολυ κοντα ,αλλα πρωτα ( και ολα αυτα ειναι η δικη μου αποψη -δεν σημαινει οτι εισαι υποχρεωμενος να το κανεις ) ..
1.ξεφορτωσου αυτες τις βραχουμπες τις τεραστιες οι οποιες δεν δινουν τπτ στο aquascaping εκτος απο βαρος(και φυσικα λιγοτερο νερο)!! θαλεγα οτι εισαι σε πολυ καλο δρομο,αρκει να αντικαταστησεις τα βραχια της.... :D :D πειραικης με μικροτερες πετρες που θαναι πιο χρησιμες στη κρυψωνο-ποιηση του θεματος !!
εχετε μωρε πετρες σε μορφη αγγουριου εκει στην κρητη? :lol: :lol: :lol:
η σου ξεμεινε η χωριατικη και την εριξες μεσα????
το αγγουρι το κοβουμε καθετα μωρε συντεκνε, στα 4 και αφηνουμε το μαλακο μερος να φανε !! αυτο εκει ειναι μονο για ουζο, μεζες !!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
απο το 30% που ησουνα παντως ,προαγεσαι στο 80% , τωρα ξερεις εσυ για το αριστα τι να κανεις ....
:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

pavloukos
02-06-04, 04:32
ΧΑΧΑΧΑ γελάω με την χωριάτικη!
Τες πα, το αγγουράκι το έβρασα για 1 λεπτό για να κάτσει ... σκέφτηκα να το κόψω όπως είπες αλλά λέω άσε ... σε πληροφορώ ότι τώρα είναι 3 το πρωϊ και λίγο έχει απομείνει από τις 8 το βράδυ που το έβαλα περίπου ;)

Οι μεγάλες οι πέτρες που βλέπεις είναι σχετικά ελαφριές. Είναι κάτι σαν ελαφρόπετρες (πολύ πορώδεις) μόνο που δεν επιπλέουν και αποτελούν την βάση της όλης κατασκευής κάτω από τις οποίες έχουν μπει κομμάτια φελιζόλ. Για να τις βγάλω καμμία συζήτηση. Πρέπει να κάνω πάλι άνω κάτω το ενυδρείο επομένως μου αρκεί το 80% που λες και εσύ. Σίγουρα καλύτερο αποτέλεσμα από πριν. Σήμερα έπαιξα και με κάτι μικρότερες πέτρες που είχα και έκλεινα κάτι εσωτερικά περάσματα. Ίσως σταδιακά να τις αντικαταστασήσω. Είδομεν.

Τα θερμά μου ευχαριστώ για την πολύτιμη βοήθεια κουμπάρε!

Maria
02-06-04, 14:25
Υπόψιν, δεν μπαίνουν άλλα ψάρια (πχ για τα socolofi που ήθελα). 4 labidos είναι υπεραρκετά πιστεύω. Θέλω να προσπαθήσω να πετύχω γέννα.


Τόσες πολλές πέτρες για 4 labidochromis sp. ?

(οι ελαφρόπετρες είναι πανέμορφες... μην τις βγάλεις μην τις βγάλεις :lol: )

pavloukos
02-06-04, 14:46
Αυτό λέω και εγώ βρε Μαρία μου ... νομίζω ότι πλέον έχω αρκετές μέσα για 4 ψαράκια και υπόψιν η κατασκευή που βλέπετε στην φωτογραφία κατά πλάτος έχει στρώσεις από 2 έως 3 πέτρες εκτός της βάσης βεβαίως. Οι περισσότερες κρυψώνες είναι από πίσω κυρίως. Κοίταξε εάν αποδειχτεί ότι έχω πράγματι 3θυλ+1αρσ μέσα ίσως στο μέλλον βάλω και μία ανάλογη ομάδα από socolofi.

γαυρος
02-06-04, 20:42
θα γεννησουυυυυυυυυυυυυυν !!! :D :D :D :D :D :D :D
κατσε να αρχισουν να γεννοβολανε και θα σου πω εγω.... :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Giorgos
03-06-04, 02:01
Καλές οι πολλές οι πέτρες αλλά τα ψάρια χρειάζονται και χώρο για να κολυμπάνε...

pavloukos
03-06-04, 03:10
Θοδωρή από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί! :D :D
Έχω να δω καιρό γέννα από τις μέρες που είχα τα ζωοτόκα και έχω επιθυμήσει τον ενθουσιασμό!

Σήμερα είδα και πρώτη φορά τρεμουλιάσματα ... πολλά γέλια!
Επίσης έχω και το εξής φαινόμενο. Γύρω γύρω όλοι και στην μέση ο Μανόλης στην κυριολεξία. Δύο από αυτά που θεωρώ εγώ θυληκά να κάνουν τον γύρο του θανάτου και αυτός που θεωρώ εγώ αρσενικό να μπαίνει στην μέση προσπαθώντας να τα χωρίσει αλλά χωρίς επιτυχία!

γαυρος
03-06-04, 21:27
Παβλάρα μια εκδοχη τετοια πως την βλεπεις? ειναι λειτουργικη και για τα ψαρια,χωριζουν περιοχες κλπ κλπ...
αμα ειδες το χορο του...ζαλογγου περιμενε τωρα τα μαντατα !!!! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

παντα τετοια !!!

pavloukos
04-06-04, 12:12
Ωραίο φαίνεται ... αν γίνει όμως έτσι, πρέπει οπωσδήποτε να αντικαταστήσω τις μεγάλες τις πέτρες με μικρότερες ώστε να έχουμε περισσότερα hiding spots, μιας και θα υπάρχει η 'πλατεία' στην μέση.
Γαύρε όταν γεννήσουν θα σου στείλω τα εγγόνια μου βόλτα!

γαυρος
04-06-04, 22:02
καλο θαταν να το προσπαθησεις να φας εκει το μεσον, συντεκνε,σπαει και η μονοτονια της βραχο-παραστασης.αλλα αυτο ειναι δικη σου αποφαση παβλε.οσο για τα εγγονια σου,εγω στελνω τα δικα μου εκει και εσυ θα μου στειλεις εδω? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
αμα ξεκινησουν παντως να γεννοβολανε ... εχε μια γατα ετοιμη :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

:P :P να λεμε και καμια ****** να περναει η ωρα , :wink: :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

inser
10-06-04, 17:18
pavloukos δεν θελω να σε μπερδεψω αλλα εχω και εγω 4 labidochromis yellow..και πιστευα πως ειχα 1 αρσενικο και 4 θυληκα..ελα μου που χθες ειδα τον αρσενικο με ενα μπουκωμα να! :P :P :P Μου τα ελεγε ο στεφανος αλλα δεν τον ακουγα...και να φανταστεις πως και απο το μαγαζι λεγανε πως ηταν standar αρσενικος.. :!: :P :P

stefanos.f
13-06-04, 17:18
. 8)

gemini_str
28-07-04, 14:41
Ωραίο φαίνεται ... αν γίνει όμως έτσι, πρέπει οπωσδήποτε να αντικαταστήσω τις μεγάλες τις πέτρες με μικρότερες ώστε να έχουμε περισσότερα hiding spots, μιας και θα υπάρχει η 'πλατεία' στην μέση.
Γαύρε όταν γεννήσουν θα σου στείλω τα εγγόνια μου βόλτα!

μπορείς να μας δώσεις και εμάς κανένα εγγονάκι για υιοθεσία αν θέλεις όταν ολοκληρώσουμε την κατασκευή του δικού μας νέου ενυδρείου?

pavloukos
29-07-04, 12:25
Όταν μου γεννήσουν θα σου πω.

gemini_str
29-07-04, 12:30
Με το καλό λοιπόν ... εξάλου μέχρι να ετοιμάσω και εγώ το 300 θα μου πάρει αρκετό καιρό .... σιγά σιγά

gemini_str
29-07-04, 12:32
απλά να με έχει υπόψιν σου