Επιστροφή στο Forum : Αρχικό στάδιο για το reef Μου
Μαριο+Νατασα
08-12-11, 14:22
:):)Παιδιά καλησπέρα σας , εδώ και 4 μήνες ξεκίνησα το νέο μου θαλασσινό ενυδρείο με σκοπό να το κάνω reef.. έχω μέχρι στιγμής όλα τα απαραίτητα υλικά για το εξοπλισμό μου…
απλά ήθελα να ανεβάσω κάποιες photoπου έχω τραβήξει από το reefakiμου για να μου αναφέρεται την άποψη σας σχετικά με το πώς τα πάω και την βοήθεια σας βέβαια… Και αν η ποσότητα κοιανοβακτηρια είναι λογική… thx… Α και κατι ακομα ε για τα κοραλλια πως σας φενονται σχετικα με την τοποθετηση τους........:):p
γειά, πολλοί ξκινάμε μικρά θαλασσινά τελευταία...
κάνε μια πιο αναλυτική παρουσίαση.
άλλο τίποτα δεν μπορώ να πώ γιατί και γω τώρα ξεκίνησα.
καλή συνέχεια.
Μαριο+Νατασα
08-12-11, 14:56
το ενυδρείο μου είναι 240 L Ferplast, έχω ένα φίλτρο Ferplast 1100 bluextreme και ένα skimmer BOYU DG-2516 Α και ένα Θερμοστάτη 200w Ferplast kai 2 κυκλοφορηταις flow rate 2800... η παραμετρη ειναι μια χαρα σχετικα με αμονοια ph νιτρηκα κτλ...;);)
καλως ηρθες στα αλατια , το ασπρο κοραλι τι ειναι ; δεν το βλεπω καλα τσεκαρε το αν θες .. καλυτερα τοποθετησε το χαμηλα (νομιζω το εχει γονατισει ο κυκλοφοριτης)μαζι με το σαρκοφυτο .
Ποσο καιρο τρεχει το ενυδρειο;
Απο φωτισμο τι εχει;
Ποσο βραχο εχεις και τι ειδους (ποσο καιρο τρεχει σε ενυδρειο )
Τι υλικα εχεις στο φιλτρο σου;
Δωσε τις μετρησεις :
NH3-4:
NO2-3:
PO4:
ALK:
CA:
MG:
Το lionfish θα φαει οτι μπορει να χωρεσει στο στομα του δεν ειναι για ενυδρεια τυπου ριφ , το τανκ θελει πιο πολλα λιτρα ψαξε να του βρεις σπιτι αν εχει μεγαλωσει .Το aquascape που εχεις φτιαξει ειναι ομορφο με αρκετες θεσεις για κοραλακια δες λιγο αυτα που σου ειπα και θα τα πας μια χαρα:smt023
Μαριο+Νατασα
08-12-11, 20:56
Ε όχι δεν το έχει λυγίσει απλά έτσι ήταν από την αρχή…. Τι ακριβός είναι δεν ξέρω… ο μαγαζάτορας είναι φίλος μου και μου τα έκανε κάποια δώρο… Φωτισμό για την ώρα δεν έχει πολύ καλό αλλά σε 3 μέρες θα τοποθετήσω μια ακόμα λάμπα Τ5 τώρα έχω μόνο 2:D:D:D… Η παράμετροι από αμονοια και νιτρικά και αλατοτητα είναι όλα μια χαρά τσεκαρισμένα…. Έχω μέχρι στιγμής 16 κιλά βράχο ζωντανό;);)….. το ενυδρείο μου το έχω εδώ και 5-6 μήνες….. αύριο θα ανεβάσω καινούργιες photo έκανα κάτι αλλαγές…. Παιδιά ξέρεται έναν καλό τρόπο να διώξω τα κοιανοβακτιρια:confused::confused:???
Α το lion fish το έχω ψάξει το θέμα δεν θα μεγαλώσει και πάρα πολύ λόγου μεγέθους του ενιδρύου αλλά και αν είναι χορτάτο δεν πειράζει τπτ:P:P… μέχρι στιγμής είναι ήρεμο …. Στο φίλτρο έχω μακαρόνι σφουγγάρι και αντιφοσφορω
sps4ever(niktso)
08-12-11, 22:31
To άσπρο είναι μάλλον sinularia και πάει να χαιρετήσει. Κάνε κάτι ή βγάλε το.
Για το lion δεν το έχεις ψάξει αρκετά γιατί θα μεγαλώσει , απλά δεν θα φτάσει το κανονικό μέγεθος, ακόμα και αν τρώει καλά το damsel θα το φάει.
Επίσης στα λίτρα αυτά θα παράγει μεγάλο βιοφορτίο και θα ζορίσει τα κοράλια.Βγάλε το ή πήγαινε σε περισσότερα λίτρα ή γύρνα το σε fish only
Μαριο+Νατασα
08-12-11, 22:47
ε θα δουμε πως θα παει το πραγμα με το λιον θα ενημερωνω συχνα για την κατασταση του... ε πως ειναι οταν πεθαινει ενα κορραλη???? δεν ξερω?:confused::confused::confused:...... επεισης τι ειναι η αντιστροφη οσμωση??? αυριο θα δειξω κοντινοτερες photo να με πειτε πως τα βλεπετε τα πραγματα.... Παιδια τωρα μαθαινω και εχω κανει πολλα λαθη αλλα προσπαθω......:p:D:D:D:D
Μαριο+Νατασα
09-12-11, 08:11
New photo :P
Καλημέρα…. Λοιπόν να το ενυδρείο μου μετά από κάποιες αλλαγές… καθώς και η κάτοικοι η αρχικοί του ενυδρείου μου….:cool::cool::cool:
Μαριο+Νατασα
10-12-11, 07:36
Καλημέρα παιδία βοηθήστε λίγο πως το βλέπεται το στήσιμο πέτρας θα κάτσουν όμορφα τα κοράλλια άραγε:confused::confused::confused::D:D
το ολες οι μετρησεις λες πως ειναι καλες δεν μου λεει απολυτως τιποτε.......
γραψε παρακατω ακριβως τι εχεις.
αμμωνια
νιτρωδη
νιτρικα
ασβεστιο
μαγνησιο
κεχα
αλατοτητα
επισης λευκοστερνο σε 4 μηνων ενυδρειο....ειναι λαθος.
αυτη τη στιγμη μαλλον ανυσηχεις και ρωτας για λαθος πραγματα.
Μαριο+Νατασα
10-12-11, 13:37
αλατι=1026
αμονοια= στο test ειναι κιτρινο χρωμα με νουμερα δεν ξερω
νιτρικα= και εδω παλι με χρωμα το εχω προς το κιτρινο
τα αλλα δεν τα γνωριζω ακομα :(:(:(:(
-------------------------
για το ασβέστιο μαγνήσιο θα τα ελέγχω αργότερα αφού θα έχω βάλει πιο σοβαρά κοράλλια.. για την ώρα κανό κάθε 15 μέρες 10-15% αλλαγή νερού δεν νομίζω να έχω πρόβλημα. :cool::D:D:D
αφου δεν μετρας γιατι τοτε βαζεις κοραλια τα οποια αργοπεθαινουν ...?
αυτο δειχνει ελλειψη αγαπης για το χομπι.πρωτα μετρας τα παντα,μετα διορθωνεις οτι χρειαζεται,διαβαζεις σχετικα και στο τελος αγοραζεις ψαρια και κοραλια.οι αλλαγες που κανεις σαφως και βοηθανε αλλα δεν τολμω να σε ρωτησω πως τις κανεις γιατι μαλλον και εκει θα κανεις λαθη.
προφανως χρειαζεσαι πολυυυυυυυ διαβασμα.
Μαριο+Νατασα
10-12-11, 16:31
μάθε να μιλάς όμορφα πρώτα και μετά ξεκίνα να συζητάς έξυπνε… από νιτρικά και αμμωνία είναι ασφαλής και καλά… και η αλλαγές βοηθάνε και μέχρι στιγμής δεν μου έχει πεθάνει τπτ….. Τα νομίσματα πάντα βαλτα στην τράπεζα τούρμπο και αν δεν σε αρέσει απλά μην μιλάς και δεν συμμετέχεις.. βοήθεια ζήτησα για συγκεκριμένα πράγματα όχι κρητικές και ειρωνεία..:smt092:smt092
το νερό τις αλλαγής το βάζω σε κουβά με αλάτι για 48 ώρες με ένα κυκλοφορητή και θερμοστάτη και μετά αλλάζω το νερό τούρμπο και για την ώρα όλα ζουν τούρμπο.
και ότι αφορά για της μετρήσεις ph ασβέστιο και μαγνήσιο στο pet-shop που πάω ανά 15 μέρες που είναι φίλος μου όπως είπα, κάνει όλες τις μετρήσεις για το νερό μου… μέχρι να πάρω δικά μου test…
μαλλον δεν εισαι ετοιμος για κριτικη γιατι οταν ποσταρουμε και ρωταμε μαθαινουμε και να δεχομαστε την οποια κριτικη....αυτο επρεπε να το γνωριζεις πριν εκτεθεις.και το γεγονος οτι καποιος ασχοληθηκε να σου επισημανει καποια πραγματα αφιλοκερδως και εσυ βλεπεις φανταστικες ειρωνειες ειναι εις βαρος σου.
καλη τυχη λοιπον ξερολα,ελπιζω το φιλαρακι σου να συνεχισει να σου πουλαει ζωντανα και να σε αρμεγει τα φραγκα αφου παραμενεις στην αγνοια.
υγ.ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ,τα δικα σου πηγα να σωσω *****.:(
Μαριο+Νατασα
10-12-11, 17:12
καλα καλα.....
καλα καλα.....
Ξεφεύγεις φίλε και νομίζω ότι δεν πρέπει να είσαι τόσο τσιτωμένος. Εδώ μέσα είμαστε για να μαθαίνουμε, να μοιράζουμε τις γνώσεις μας, να βοηθάμε τους άλλους και πάνω από όλα να ακούμε τους άλλους.
Εάν δεν μας αρέσουν αυτά που μας λεν τότε διαφωνούμε...σε κόσμια πλαίσια και χωρίς χαρακτηρισμούς........
Πρόσεχε για τί σε βλέπω για zw μπανάρισμα.....
Αλλά για αυτό καλύτερα να μιλήσουν οι διαχειριστές.
Μαριο+Νατασα
10-12-11, 18:02
εγώ μια χαρά μιλούσα και ρωτούσα απλά και συγκεκριμένα πράγματα.. ο τύπος απλά δεν απάντησε σε καμία ερώτηση μου είπε φυσικά μόνο αυτά που γνωρίζει χωρίς να με ενδιαφέρουν η να των ρώτησα για κάτι τέτοια και στο τέλος με ειρωνεύτηκε κιόλας σχετικά με την αλλαγή του νερού με τις φαντασίες του, δεν είμαι υποχρεωμένος να τον ανέχομαι και μάλιστα σε ένα θέμα που το δημιούργησα εγώ.:smt028
Καλό θα είναι να συγκρατούμε το ταμπεραμέντο μας!Φίλε Μάριε+Νατάσα στο πρώτο ποστάρισμα που έκανες ζήτησες απόψεις , βοήθεια και γνώμες και ο Zalk δεν έκανε τπτ άλλο απο αυτό που ζήτησες και δεν νομίζω να θές να ακούσεις μόνο όμορφα σχόλια!
Τα περι νομισμάτων, ειρωνείες κτλ θεωρώ πως δεν έχουν θέση εδω μέσα!
Αν μου επιτρέπεις θα σου πω και εγώ την γνώμη μου
Ξεκινάμε απο το Α δλδ διαβάσουμε κατόπιν αγοράζουμε εξοπλισμό (περιλαμβάνει και τα τεστ), αφήνει το ενυδρείο να στρώσει και κατόπιν βάζει ζωντανά!
Το στήσιμο φαίνεται όμορφο , αρκεί όμως να έχει και κρυψώνες για τα ψαράκια!
ΛΑΘΟΣ ο λευκόστερνος σε 4μηνο ενυδρείο, λάθος και το Lion αν το πάς για reef στο οποίο θα βάλεις και μικρόψαρα όπως αναφέρθηκε και παραπάνω!
Δεν υπάρχουν σοβαρά και γελοία κοράλια παρα μόνο ζωντανοί οργανισμοί, άρα ξεκίνα να μετράς κανονικά ολες τις παραμέτρους με τιμές και όχι χρωματάκια και άσε τα ημίμετρα!
Τώρα όσο αφορά τον φίλο σου τον πετσοπά , χωρίς να τον ξέρω, κράτα επιφύλαξη καθώς είναι και έμπορος! Αν ήμουν πετσοπάς και φίλος σου θα σου έλεγα τα άσχημα ώστε να προφυλάξω την τσέπη σου και την ψυχική σου ηρεμία!
Τέλος στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλοί καλοί χομπίστες, όπως ο Zalk παραπάνω, που μπορούν να σου δώσουν εμπειρία και συμβουλές ;)
Μαριο+Νατασα
10-12-11, 19:06
έχει αρκετές κρυψώνες από τι έχω προσέξει μέσα… το Lion το παρατηρώ κάθε μέρα αν παρατηρήσω επιθετικότητα έχω ίδει γνωστό που θα του το δώσω… τζάμπα το πήρα για αυτό και το ρισκάρω αλλιώς δεν θα το πέρνα… Όσο αφορά των πετσοπα είναι καλός μου φίλος και μέχρι στιγμής δεν νομίζω ότι με κοροϊδεύει από τι βλέπω.. Α το κοράλλι που λες καθώς και άλλα 3 δώρο ήταν, τι να έκανα να τα πετάξω???? Τα έβαλα να δω πως παν και από τότε που τα έχω βάλει έχουν βελτιωθεί και δεν αργοπεθαίνουν, αργότερα θα ανεβάσω photo να τα δείτε τα σχεδόν νεκρά κοράλλια πως έγιναν.
Μακάρι για σένα να πηγαίνει καλά το ενυδρείο!Μπράβο για τα δώρα αλλα θα έπρεπε να σου τα δώριζαν λίγο αργότερα:rolleyes:!
Απο ότι κατάλαβα δεν χρησιμοποιείς αντίστροφη όσμωση και ίσως αντιμετωπίσεις προβλήματα φωσφορικών , νιτρικών , αλγών κτλ! Δές το λίγο αυτό το θέμα όπως και αυτό με τα τεστ;)
Για το lion η επιθετικότητα που θα παρατηρήσεις είναι να σου φάει ψάρι!
Το κυανό που αναφέρεις στην αρχή μπορεί να οφείλεται σε συνδυασμό παραγόντων όπως κακή κυκλοφορία, πολλά οργανικά, ανεπαρκής skimming, λάθος φωτισμός!
Αν οι γνώσεις που έχεις μέχρι τώρα οφείλονται στον φίλο σου που αναφέρεις, τότε κάνε τον κόπο και ψάξε λίγο μέσα στο φορουμ, θα δείς και θα μάθεις πολλά περισσότερα!
Μαριο+Νατασα
10-12-11, 21:22
για την ώρα αγοράζω νερό από το lidl :P ιονισμένο που είναι το ίδιο, για τα δώρα που να ήξεραν άλλα όπως και να έχει το δώρο είναι δώρο… thx!!! Για να κυανο… θα το κοιτάξω αυτά που είπες..:p:p
Μαριο+Νατασα
11-12-11, 17:51
ε παιδια τι ειναι τουτο εδω...
kostas_pana
12-12-11, 12:29
καλημέρα ρε φίλε, απορώ πως και σου απαντά ακόμα κόσμος....:(:(:(:(
εισαι αγενέστατος, γνώμη μου είναι πως ΔΕΝ ΘΕΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ, θες να μας πίσεις οτι τα ξέρεις όλα..
ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗ ΡΩΤΑΣ??? :confused::confused::confused:
υγ, αν θες να βοηθηθείς και να συνεχίσεις να μην έχεις απώλειες στο ενυδρείο σου ξεκίνα με τα υπομνήματα των αρχαριών και ίσως μετα απο 3-4 μέρεσ ΣΥΝΕΧΟΥΣ διαβάσματος κατι κανεις... (εγω 3 μήνες διαβάζω... και διαβάζω... και διαβάζω... γιατι απλα ειμαι ΑΡΧΑΡΙΟΣ στα αλάτια και συνεχίζω να διαβάζω....)
Παντα φιλικά και με τις καλύτερες προθέσεις!
Μαριο+Νατασα
12-12-11, 15:34
οκ λοιπόν από την αρχή zalk τα υγρά test που χρησιμοποιώ για αμμωνία και νιτρικά είναι της tera, καλά είναι??? Μαγνήσιο Ph δεν τα έχω ακόμα λόγου οικονομικών αλλά τα ελέγχω ανά εβδομάδα..
έχουμε και λέμε..
PO4: 0
NO3:0
ALK: 7.5
PH: 8,0-8,2 exw to Reef buffer
SAL: 1026-1027
Temp:27C
Μαριο+Νατασα
12-12-11, 16:34
μετά από πολλές αλλαγές..
έχει πολλές κρυψώνες για ψαράκια και καθώς και για κοράλλια πως φαίνετε:confused::confused::rolleyes:
γιατί δεν προσπαθείς να συμμαζέψεις λίγο τον εξοπλισμό σου και να βάλεις ένα φόντο, με απλές κινήσεις θα φανεί μεγάλη διαφορά.
παρολο που δεν ξερω πολλα απο αλατια πιστευω οτι διαβαζωντας μαθενεις κανεις εδω δεν θελει να προσβαλει κανεναν και γνωριζουμε ολοι ο γραπτος λογος παρεξηγητε συχνα μιας και δεν βλεπεις το υφος του οποτε το θεωρουμε παραξηγηση και προχωραμε.εμενα πρωσωπικα μου αρεσει το στησημο και η συμβουλη μου ειναι να αρχισεις το διαβασμα μιας και ο φιλος σου σιγουρα δεν τα ξερει ολα και να ακους τους εμπειροτερους;)οσο για το blue tang εαν θες ριξε μια ματια εδω http://www.aquarium4u.gr/tangs-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-surgeonfish/paracanthurus-hepatus-blue-tang και κρινεις μονος σου και για το lion fish θα συμφωνησω πως οσο φηλησηχο και να φαινετε θα την κανει την ζαβολια του και τοτε θα εχεις χασει ενα ψαρι δες εδω http://www.aquarium4u.gr/lionfish/dendrochirus-zebra-dwarf-lionfish
επισης παρα πολλη συμαντικο να τσεκαρεις με μετρησης αρκετα συχνα και να ξερεις οτι τα αλατια οσο πιο λιγα λιτρα ειναι το ποιο ευκολα την πατανε.ελπιζω εστω και λιγο να βοηθησα καλη συνεχεια;)
ααα το οτι ειναι δωρο ενα ζωο δεν σημαινει οτι ρισκαρουμε την ζωη του ειτε ειναι ψαρι ειτε κοραλι ειτε κοτοπουλο;)
Μαριο+Νατασα
12-12-11, 17:28
Σε ευχαριστώ φίλε μου και με το θέμα του zalk έλιξε λύθηκε η παρεξήγηση για αυτό καλύτερα μην το συνεχίζουμε ένα τέτοιο θέμα ήταν λάθος βασικό από την μεριά μου και λίγο έντονα τα είπε και ο zalk αλλά περασμένα ξεχασμένα… Θα το σκεφτώ καλύτερα το θέμα με το lion το στήσιμο το άλλαξα 3 φορές και μάλλον εδώ θα καταλήξω..:D:D
γιατί δεν προσπαθείς να συμμαζέψεις λίγο τον εξοπλισμό σου και να βάλεις ένα φόντο, με απλές κινήσεις θα φανεί μεγάλη διαφορά.
+1000 και απο μενα ;)
λοιπον ας ξεκινησουμε με τα απολυτως βασικα.
σκεψου ακριβως με το τι κοραλλια-ψαρια θα ασχοληθεις και να μην συζηταμε στο μελλον για λαθος συνθεση ψαριων,αρρωστειες,θανατους κλπ.
οπως εισαι τωρα.σιγουρα ενα σκουρο φοντο στην πλατη θα δωσει βαθος και ομορφια στο ενυδρειο.η αλατοτητα σου μπορει να πεσει στους 1025-μαξ 1026.ποτε μην εισαι στα ορια.με τι οργανο μετρας αλατοτητα?ελπιζω με ρεφρακτομετρο και οχι με πυκνομετρο..
νιτρικα 0 με ηδη ενα τανγκ σε τοσα λιτρα μου καθεται καπως περιεργο...
τα υγρα τεστ που θα χρειαστεις στην πορεια να ειναι της salifert
mg ca τουλαχιστον.το πεχα δεν ειναι υψιστης σημασιας αυτη τη στιγμη.επισης το οτι εχεις κυανο ισως προερχεται απο τη σχεση φοσφωρικων-νιτρικων με συνδιασμο κακης κυκλοφοριας του νερου.
παντως οντως τα κοραλλια σου δεν δειχνουν σε ιδιαιτερα καλη κατασταση και σ'αυτο ισως ειναι υπευθυνο και το νερο που βαζεις.
το πολυ βασικο στη φαση που εισαι ειναι η ανθρακικη σκληροτητα δηλ το κεχα.να φροντιζεις ΠΑΝΤΑ να το εχεις σταθερο και συχνες μετρησεις.
ο λευκοστερνος αν και πανεμορφος ειναι απο τα πολυ ευαισθητα ψαρια στο ικ αλλα και σε αλλες ασθενειες.αρχισε να διαβαζεις αρκετα πιο εντατικα και τα ξαναλεμε.;)
Μαριο+Νατασα
12-12-11, 18:51
ε τι εννοείτε να συμμαζέψω λίγο των εξοπλισμό??? Δεν το κατάλαβα??? Να αλλάξω θέση το skimer??:rolleyes:
ρεφρακτομετρο
ειναι λιγω σκορπιος δεξια και αρηστερα......εγω θα τα εβαζα ολα σε μια γωνια .....και ενα μπλε η μαυρο φοντο απο πισο!!!!
Μαριο+Νατασα
12-12-11, 19:54
E το έκανα τα πήγα σε μια γωνία και πράγματι είδηi φαίνεται καλύτερα:):)… τα φόντα πόσο κοστίζουν πάνω κάτω:confused::confused::confused: Ήθελα να ρωτήσω για ένα φάρμακο ενάντια στα κυανό που καθαρίζει πολύ γρήγορα αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του:(:(.. στων amazonio το άκουσα Θεσσαλονίκη. Αν το ξέρη κάποιος να με πει αν πράγματι κάνει δουλεία κοστίζει 33 euro.:-?:-?.
maxmike to site http://www.aquarium4u.gr/κοράλλια/euphyllia-ancora-hammer-coral ειναι top thx!!!!:p:p:p:p
chemi clean ονομαζεται και ναι κανει απιστευτη δουλεια,μπορεις να το βρεις στο ιντερνετ στην μιση τιμη απο οτι αυτο που βρηκες.
το θεμα δεν ειναι ομως μονο να το εξολοθρευσεις αλλα να βρεις γιατι σου βγηκε,ετσι ωστε να μην ξαναβγει.γιαυτο σου ειπα ριχνε διαβασμα....
ΥΓ.τα φοντα,:Dδεν κοστιζουν .μπορουν να ειναι απο ενα απλο μαυρο η σκουρο μπλε χαρτονι,μεχρι και μαυρη σακουλα σκουπιδιων.το κολλας απο πισω με σελοτειπ.
Μαριο+Νατασα
12-12-11, 20:17
cool!!!!!
από το ιντερνέτ ένα καλό site παραγγελιών???
Μάριε προσπάθησε με αυτά που προαναφέραμε να δείς τι φταίει για το κυανό και μετά ψάξε για φάρμακο.Αν δεν εξαλείψεις τα αίτια θα σου ξαναεμφανιστεί!
Για τον εξοπλισμό σου είπαν τα παιδιά παραπάνω, για την αφίσα πάνε σε βιβλιοπωλείο και πάρε κόλλα "γυαλιστερή" (illustration) σε σκούρο χρώμα (μαυρο ή μπλέ βαθύ) και θα δείς διαφορά;)
Θες να ρωτήσεις τπτ για το ρεφρακτομετρο?Κάπου είδα να το αναφέρεις:rolleyes:
Alex_Salonica
12-12-11, 20:38
Αν πρόσεξα καλά αναφέρεις ότι στο φίλτρο έχεις μακαρόνι, σφουγγάρι και αντιφώσφορο. Ας με διορθώσουν οι πιο έμπειροι αν κάνω λάθος αλλά νομίζω από την στιγμή που έχεις ζβ θα πρέπει να βγάλεις το μακαρόνι και καλό είναι να μπει άνθρακας στο φίλτρο μαζί με αντιφώσφορο
Μαριο+Νατασα
12-12-11, 20:48
βασικά νομίζω πως ο zalk έχει δίκιο σχετικά με το μηχανισμό A.O το νερό βρύσης πρέπει να οφείλετε για τα κυανό..:D:D Τα site με ενδιαφέρει για να συγκρίνω τιμές για διάφορα πράγματα και αν με συμφέρει να αγοράσω από κει και όχι από petshop… με την γυαλιστερή κόλα δλδ τι εννοείς να την πάρω και να βάψω την πλάτη του από έξω και κρατεί:confused::confused::confused:
Αν πρόσεξα καλά αναφέρεις ότι στο φίλτρο έχεις μακαρόνι, σφουγγάρι και αντιφώσφορο. Ας με διορθώσουν οι πιο έμπειροι αν κάνω λάθος αλλά νομίζω από την στιγμή που έχεις ζβ θα πρέπει να βγάλεις το μακαρόνι και καλό είναι να μπει άνθρακας στο φίλτρο μαζί με αντιφώσφορο
ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΩ ΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙ?? ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΑΝΘΡΑΚΑ???
sps4ever(niktso)
12-12-11, 20:56
βασικά νομίζω πως ο zalk έχει δίκιο σχετικά με το μηχανισμό A.O το νερό βρύσης πρέπει να οφείλετε για τα κυανό..:D:D
Οι πιθανότητες να ισχύει κάτι τέτοιο είναι πολύ λίγες και με όσα βλέπω στο ενυδρείο δίνω απόδοση 1.00001 :D
Θα τραβήξεις ζόρι μέχρι να το ξεφορτωθείς και αν βάλεις φάρμακο απλά θα επιδεινώσεις τη κατάσταση. Το κύανο θέλει υπομονή και αντιμετώπιση με κανονικές μεθόδους και υπάρχουν, δυστυχώς,πολλοί δρόμοι γθα τη καταπολέμησή του και οι περισσότεροι τεκμηριωμένοι
Μαριο+Νατασα
12-12-11, 21:22
Λίγο πιο συγκεκριμένα αν γίνεται δλδ ποιον δρόμο θα συμβούλευες να ξεκινήσω να κάνω… για να απαλλαγώ από τα κυανό:confused::confused::confused:
Ακόμα περιμένω να προτείνεται ένα καλό site για παραγγελίες προϊόντων για τα reef
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=84&show=grid δες εδω;)και αυτο που κοιταω τωρα http://www.sewatec.de/lng/de/ati/ati-t5-powermodule/
Μαριο+Νατασα
12-12-11, 22:44
Παιδιά ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζεται αν αυτό το e-shop http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=shopbybrand έχει κατάστημα στην Θεσσαλονίκη. Και πιο κατά την γνώμη σας είναι το πιο οικονομικό petshop στην Θεσσαλονίκη thx..
απο οσο ξερω δεν εχει καταστημα....!:smt017μονο ιντερνετικο;)
για καταστημα στην σαλονικη δεν ξερω....απο blue fish εχω παρει ζωντανα!!!
+1
απο αλάτια δε ξέρω και πολλά αλλα συμφωνω απόλυτα
Μαριο+Νατασα
13-12-11, 14:36
:p:DΚαλημέρα
Παίδες θέλω λίγο την άποψη σας.. σκοπεύω να κανω αγορά από εδώ http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=84&show=grid (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=84&show=grid) θέλω να μου πείτε πια test μου προτείνεται να πάρω http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=22&show=grid (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=22&show=grid) ….
...νιτρικα 0 με ηδη ενα τανγκ σε τοσα λιτρα μου καθεται καπως περιεργο...
τα υγρα τεστ που θα χρειαστεις στην πορεια να ειναι της salifert
mg ca τουλαχιστον.το πεχα δεν ειναι υψιστης σημασιας αυτη τη στιγμη...;)
σου εχει προτεινει ο ζαλκ κατι ξερει;););)
Μαριο+Νατασα
13-12-11, 14:52
Ναι τα salifert δλδ ειναι τα top e?? αμα ειναι θα τα
Βάλω στο καλάθι :P:p:p:p
Μαριο+Νατασα
13-12-11, 20:55
Μέτα από την τακτοποίηση των καλωδίων και την τοποθέτηση ενός font..
Σιγά σιγά νομίζω γίνεται καλύτερο τι λέτε???
Εάν έγινε καλύτερο λέει..........:D:D Φ Υ Σ Ι Κ Α και μπράβο γι'αυτό.
Και που είσαι ακόμη......
Μόνο μια χάρη, κράτα τις παλιές φωτό και εάν το έχεις μετά από κάνα χρόνο σύγκρινές τες για να δεις και μόνος σου την διαφορά.
Καλή συνέχεια.:cool:
ε ναι... πολύ καλύτερη εμφάνιση.
σου φτιάχνει και η διάθεση να ασχοληθείς με τα πιο δύσκολα...
Μαριο+Νατασα
13-12-11, 21:31
thx παιδες!!!!!! Ναι και εγω αυτο πιστευω οτι ολα πανε καλυτερα:D:D:D
Μαριο+Νατασα
14-12-11, 10:32
Ερώτηση έχω μια αρρώστια σε 2 ψαράκια μου την ονομάζω το κτύπημα του πειρατή γιατί το ένα τους το μάτι φουσκώνει λες και έχει μια φυσαλίδα μέσα του:D:D:D…. Συγκεκριμένα πριν 2 εβδομάδες το είδα σε ένα ψαράκι μου του έβαλα ODINEX για 4 ημέρες και εξαφανίστηκε και ήρθε στα καλά του ουφ.. Τώρα μετά από 2 εβδομάδες το ξανά βλέπω σε 2 ψαράκια μου!!!! Του βάζω πάλι ODINEX για να ανέλθουν… ξέρη κανένας τι είναι και αν μου προτείνετε κάτι καλύτερο από το ODINEX γιατί φοβάμαι της επόμενες εβδομάδες μην το βγάλουν όλα τα ψαράκια μου και γίνουν πειρατές:rolleyes::rolleyes:.. Καλημέρα..
kostas_pana
14-12-11, 10:35
τη νερό είπες κανεις αλλαγές?
αλήθεια αντιχλώριο βάζεις?
Μαριο+Νατασα
14-12-11, 10:37
Ναι και Βέβαια βάζω…
kostas_pana
14-12-11, 10:56
αμμωνία 0 ε? συμπλιρωσε την φόρμα με τις ασθένιες να σου πουν τα παιδια που ξέρουν...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:
Μαριο+Νατασα
14-12-11, 11:05
ε ναι αμμωνια 0 και σημερα εκανα αλλαγη νερου και ξανα Test τα νιτρικα 0,10
εγω κατι σου ειχα πει για προβληματα και αρρωστειες οταν ειχαμε παρεξηγηθει στην αρχη.....δυστυχως βγαινω παλι αληθινος.αυτο το φαρμακο που δεν το γνωριζω το ριχνεις αφοβα μεσα...?κανονικα πρεπει να εχεις καραντινα.ποτε δεν ριχνουμε φαρμακο μεσα σε ενα ριφ χωρις να γνωριζουμε
1.αν κανει ακριβως για την ασθενεια που εχουμε
2.εαν περιεχει χαλκο
3.τι αλλο πρεπει να προσεχουμε κατα τη διαρκεια και μετα την θεραπεια.
δυστυχως παλι φιλε μου προχωρας με λαθος βηματα.
ποιος σου το συνεστησε το φαρμακο και για ποια ασθενεια?σου ειπε τι πρεπει να κανεις ακριβως?
kostas_pana
14-12-11, 13:55
και συμπλήρωσε την φόρμα με τις ασθένειες μπας και καταλάβει κάποιος έμπυρος την ασθένεια και σε βοηθήσει..
Μαριο+Νατασα
14-12-11, 14:15
Βασικά το έγραψα λάθος OODINEX λέγεται και λέει :
Καταπολεμεί τα εξής:
α) Μικρές λευκό – κίτρινες βούλες επιφάνεια ή <αλατοπίπερο> πάνω στο δέρμα του ψαριού, ειδικά στην περιοχή των πτερύγιων.
β) Λευκές βούλες στο σώμα και στα πτερύγια των ψαριών σας.
γ)Λευκού η σχεδόν Λευκού χρώματος χνουδάτες αναπτύξεις στα βράγχια και στο σώμα των ψαριών
δ) Τα πτερύγια των ψαριών σας είναι ανώμαλα και πρησμένα η και σκισμένα.
ε)τα ψάρια μοιάζουν πρησμένα και τα μάτια μπορεί να προεξέχουν από το σώμα
στ) Απώλεια βάρους, πληγές ,πεταχτά μάτια .
Αυτά λέει ότι καταπολέμα και διάβασα κυρίως τα 2 τελευταία, για αυτό ξεκίνησα την θεραπεία ο τρόπος που αναγράφει η οδηγίες του φάρμακου έκανα και εγώ στο ενιδρύω..
sps4ever(niktso)
14-12-11, 18:23
Για μέτρα ξανά αμμωνία και νιτρώδη με άλλο τεστάκι μήπως αυτό που έχεις είναι ληγμένο.
Μήπως μαζί με το oodinex κάνεις και καμμιά αλλαγή νερού ή καθαρίζεις φίλτρα;
Μαριο+Νατασα
14-12-11, 20:39
Ε όχι σήμερα ξεκίνησα την θεραπεία με το OODINEX απλά πριν τη ν αρχίσω έκανα μια αλλαγή 25%... τα test είναι καινούργια σήμερα τα πήρα και άφησα τα tetra.. πήρα αυτά που με συμβούλεψε ο zalk τα salifert:smt081……
Α τα ψαράκια είναι κιόλας καλύτερα και πιο ζωηρά και τα μάτια τους είναι κάπως καλύτερα…:D:D
sps4ever(niktso)
14-12-11, 22:28
Αν το ένα ψάρι είναι ο λευκόστερνος τότε είναι "κακό" νερό.
Κάτι δεν πάει καλά στο ενυδρείο.Μέτρα και νιτρώδη. Κοίτα για θύλακες υδρόθειου.
Το oodinex είναι reef safe δεν έχει χαλκό αλλά ακριβώς για αυτό είναι "ηπιο" φάρμακο. Μαλλον η αλλαγη νερού βοηθησε τα ψάρια τόσο γρήγορα παρά το φάρμακο. Δες τι τα ενοχλεί.
Πιο δυνατο φάρμακο από αυτό δεν υπάρχει.
Ανθρακα βάζεις; Αν όχι καλύτερα κόψε τη θεραπεία βάλε άνθρακα και μείωσε το τάισμα.
Μαριο+Νατασα
15-12-11, 22:24
Όχι ένα damsel είναι αλλά όπως είπα βελτιώθηκε, ναι θα βάλω άνθρακα σίγουρα.. αύριο κιόλας .
Καλημέρα παιδιά ενδιαφέρομαι να ανταλλάξω το συγκεκριμένο Lion fish με ένα ψαράκι που είναι reef safe:rolleyes:… Είναι υγιέστατο:smile:!!! Σχετικά με την τιμή δεν με ενδιαφέρει και τόσο η διαφορά τιμής απλά να μην είναι και μεγάλη:grin:. Να έχει απλά να πάει σε καλά χέρια που πιθανόν να είναι καλύτερα από τα δικά μου:cool:.. και να έχει ένα κατάλληλο περιβάλλον να μεγαλώσει με φίλους:razz::razz:
Για Θεσσαλονίκη ενδιαφέρομαι
:rolleyes::rolleyes:Και με 2 clownψαρα των ανταλλάζω :D
Παιδια ποιο υλικο μου προτεινετε να παρω αντιφωσφορο και ενεργο ανθρακας απο εδω http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=12&show=grid και αλατι απο εδω http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=21&show=grid
Μαριο+Νατασα
18-12-11, 12:49
more photo
Μαριο+Νατασα
18-12-11, 13:08
photo!!!!
Μαριο+Νατασα
21-12-11, 13:01
καλημερα!!!
είναι εμφανέστατη η διαφορά. προσωπική μου επιλογή θα ήταν μονόχρωμο φοντο.
τώρα καλό θα είναι να δώσεις έμφαση σε φωτισμούς μετρήσεις κτλ, και γώ αυτά ψάχνω τώρα.
Μαριο+Νατασα
21-12-11, 22:07
Ναι και εγώ αυτό ψάχνω να βρω έναν καλό φωτισμό και οικονομικό :p:p
Λοιπον αρχικα φιλε μου γεια σου και απο μενα και καλως ηρθες στα αλατια,
1η μου παρατηρηση : πιστευω πρεπει να στρεψεις τον ενα κυκλοφορητη σου λιγο περισσοτερο προς την επιφανεια γιατι εχει δημιουργηθει πρωτεινικο φιλμ
2η : πιστευω πως καλο θα ηταν να παρεις ενα καλυτερο σκιμμερ (και εγω στην αρχη εκανα οικονομια στο σκιμμερ και στο φωτισμο, ομως τλκ μονο αντι-οικονομικο μου βγηκε γιατι δυστηχως και ζωντανα εχασα ετσι και τλκ αλλαξα εξοπλισμο
3η : για σαμπ δεν το σκεφτεσαι?? εκτος οτι θα σου προσθεσει λιτρα που ειναι μεγα θετικο θα σου προσθεσει και αρκετο χωρο για να μπει ολος ο εξοπλισμος εκει( εκτος φυσικα απο τους κυκλοφοριτες)
Οσον αφορα το σκιμερ μπορεις να βρεις αρκετα καλο αλλα και φθηνο, σε αγγελιες του φορουμ
Φωτισμο οικονομικο σε σχεση με τα βατ εχει εδω www.houseofled.gr εχουν πολυ καλα προοιοντα και φοβερη εξυπηρετηση ( ισως να σε απωθει η ιδεα ενος συστηματος με LED λογω τιμης αγορας αλλα στο μελλον θα σου βγει οικονομικοτερο απο αλλα συστηματα φωτισμου λογω χαμηλης καταναλωσης ενεργειας αυτο ομως δεν σημαινει οτι μειωνεκτουν σε ενταση απο Τ5, METAL HALIDE ομως θελει αρκετο ψαξιμο η ιστορια με τα led
Αυτα προς το παρων απο μενα , καλη συνεχεια με το ενυδρειο σου
Μαριο+Νατασα
25-12-11, 20:28
Σε ευχαριστώ niko για της παρατηρήσεις που έκανες θα κάνω κάποιες αλλαγές σίγουρα… Ε sump θα κάνω αλλά όχι τώρα για το καλοκαίρι το ετοιμάζω…. Φωτιστικά το ψάχνω ακόμα δεν έχω καταλήξει αλλά πιστεύω θα κάνω μια καλή επιλογή…. Το skimmer για την ώρα δεν το αλλάζω κάνει κάποια δουλειά και δεν έχω και τα φράγκα για μια τέτοια αλλαγή τώρα:D:D:D:D:D:D.
Καλησπερα
Σχετικα με το πανελ των 90 watt (λευκο – μπλε) επειδη το εχω η εμπειρία μου είναι ότι
α. δεν ειχα αλγες (σε λειτουργια 4 μηνων)
β. ένα κοραλι που ειχα στην κατοχη μου αναπτηχθηκε και στον διπλα βραχο
γ. αλλα το μπλε τονιζεται παρα πολλη μεσα στο ενυδρειο που αλιωνει τα χρωματα
μετα από πειραματισμους εσβησα το μπλε (εχει ξεχωριστο διακοπτη) και προσθεσα
εχτρα ασπρο και λιγο μπλε που πιστευω ότι πετυχα καλυτερο αισθητικα φωτισμο
με την ιδια αναλογια watt
Μαριο+Νατασα
09-01-12, 11:07
Καλημέρα παιδιά και καλή χρόνια να έχουμε.. εχω μια ερώτηση να κάνω σήμερα είδα μια περίεργη σκόνη πάνω στους βράχους μου σαν καφέ-γκρίζα ήταν.. τους έκανα ένα καλό ξεσκόνισμα ^^ και θόλωσε το νερό αρκετά μπορώ να πω^^… πιστεύω ότι είναι κυανό.. αν ναι γνωρίζεται τους λόγους που μπορεί να έχω κυανό??? Και μια ακόμα ερώτηση μπορώ να βγάζω τον βράχο έξω από το ενυδρείο και να τον ξεσκονίζω ώστε να μην θολώνει το νερό μπορεί να ακουστή ηλίθια η ερώτηση μου…. :D:D:D
Μαριο+Νατασα
02-04-12, 12:58
Λοιπόν μετά από λίγο πάγωμα της ασχολίας με το ενυδρείο λόγου δουλειάς.. Θα σας δείξω το τελειωτικό aquaspace μου και λογικά εδώ θα καταλήξω.. Ε η photo το αδικούν λίγο…θα κοιτάξω να βγάλω αργότερα από καμία camera της προκοπής.. :cool::D:cool:
Ε όχι δεν το έχει λυγίσει απλά έτσι ήταν από την αρχή…. Τι ακριβός είναι δεν ξέρω… ο μαγαζάτορας είναι φίλος μου και μου τα έκανε κάποια δώρο… Φωτισμό για την ώρα δεν έχει πολύ καλό αλλά σε 3 μέρες θα τοποθετήσω μια ακόμα λάμπα Τ5 τώρα έχω μόνο 2:D:D:D… Η παράμετροι από αμονοια και νιτρικά και αλατοτητα είναι όλα μια χαρά τσεκαρισμένα…. Έχω μέχρι στιγμής 16 κιλά βράχο ζωντανό;);)….. το ενυδρείο μου το έχω εδώ και 5-6 μήνες….. αύριο θα ανεβάσω καινούργιες photo έκανα κάτι αλλαγές…. Παιδιά ξέρεται έναν καλό τρόπο να διώξω τα κοιανοβακτιρια:confused::confused:???
Α το lion fish το έχω ψάξει το θέμα δεν θα μεγαλώσει και πάρα πολύ λόγου μεγέθους του ενιδρύου αλλά και αν είναι χορτάτο δεν πειράζει τπτ:P:P… μέχρι στιγμής είναι ήρεμο …. Στο φίλτρο έχω μακαρόνι σφουγγάρι και αντιφοσφορω
γεια και απο μενα ,
αν και αρχαρια θα σου πω το ιδιο με τον φιλο , το lion fish θα σου φαει οτι μικροτερο σε ψαρι βρει !!!!!!! το ξερω γιατι κ ενας φιλος το ειχε και οταν εβαλε ενα κλουν ( οχι πολυ μικρο!!!!!!) το εβαλε στο στωμα του , βεβαια το ψαρι επιβιωσε γιατι το προλαβε αλλα με αυτα τα ψαρια πιστεω οτι πρεπει να εχεις μεσα αλλα που μπορουν να υπεραστιστουν τον εαυτο τους .
φιλικα stap
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.