PDA

Επιστροφή στο Forum : Σχετικά με καθαριότητα

HeliosPanoptes
06-12-11, 13:14
Ανοίγω αυτό το θέμα με την αμφιβολία πως να έχει απαντηθεί.
Σχετικά λοιπόν με τον καθαρισμό ενός ενυδρείου με τροπικά ψάρια θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. Κατά την διαδικασία του καθαρισμού μεγάλες πέτρες και ξύλα που υπάρχουν μέσα τα βγάζουμε για να τα ξεπλύνουμε; η τα αφήνουμε μέσα και απλά δεν τα ακουμπάμε;

2. Το φίλτρο το ξεπλένουμε ελαφρά μέσα στο νερό που έχουμε αφαιρέσει από το ενυδρείο μας και αυτό είναι απόλυτα κατανοητό. Θα υπάρξει πρόβλημα αν κάνοντας για παράδειγμα αλλαγές νερού κάθε 3-4 μέρες ξεπλένουμε ελαφρά και το φίλτρο;

3. Έχω φυτέψει στο ενυδρείο μου μερικά κερατόφυλλα, αυτά πρέπει να τα καθαρίζω με κάποιο τρόπο; Έως τώρα απλός τα κουνάω πολύ ελαφρά.

Ευχαριστώ

Γιώργος Κ
06-12-11, 13:19
Θα αλλαξεις ενυδρειο και θελεις να καθαρισεις τα υλικα? :confused:

HeliosPanoptes
06-12-11, 13:25
Θα αλλαξεις ενυδρειο και θελεις να καθαρισεις τα υλικα? :confused:

Ούτε 2 μήνες δεν το έχω και πρόσφατα έβγαλα όλα τα ψεύτικα φυτά και στολίδια που είχα μέσα
Απλός με τις αλλαγές νερού δεν αφαιρούνται όλα τα σωματίδια από μέσα και όντας αρχάριος του κερατά... έχω απορίες.

κ.ω.σ.τ.α.ς.
06-12-11, 14:27
Τι φιλτρο εχεις? τι ενυδρειο?δεν θελουν τοσο καθαρισμα.

HeliosPanoptes
06-12-11, 14:47
Τι φιλτρο εχεις? τι ενυδρειο?δεν θελουν τοσο καθαρισμα.

Hailea HL-BT400 το φίλτρο, 58x30x40 το ενυδρείο

Αλλά ρωτάω για να μην κανω κακό αντι για καλό

beeromixalhs
06-12-11, 15:08
Hailea HL-BT400 το φίλτρο

μικρό είναι το φιλτράκι σου και χωρίς να έχει χώρο για πολλά υλικά για να μπορει να μαζεύει ότι περιφέρετε άσκοπα στο ενυδρείο. Με τις αλλαγές δε βγαίνουν όλες οι βρομιές από κάτω. Απλά πρόσεχε να μην της σηκώνεις και εσυ τόσο πολύ κάθε φορά