PDA

Επιστροφή στο Forum : Τσιμπούν τη μαμά τους

mary_84
05-12-11, 21:48
Γεια σας,
Έχω πάλι ένα ερώτημα που με προβληματίζει σχετικά με τα μωρά σκαλάρια μου.
Παρατήρησα ότι δυο μικρά τσιμπούν τη μαμά τους στο πάνω πτερύγιο. Της το έχουν σκίσει στην κουρφή στα δύο και πιο κάτω έχουν δημιουργηθεί δυο τρυπούλες.
Είναι κανονική αυτή η συμπεριφορά; Μπορεί να την τσιμπήσουν τόσο ώστε να της καταστρέψουν εντελώς το πτερύγιο και να πεθάνει; Γιατί νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό ένα τέτοιο σενάριο;

delta66
06-12-11, 01:41
Διαστασεις ενυδρειου?
Ηλικια μικρων?
Αριθμος μικρων?
Ταισματα, συχνοτητα ειδος?

mary_84
06-12-11, 09:49
100 lt
2,5 μηνών
26 μικρά.
Γυρω στα 5 ταίσματα με 8 την ημέρα.
Τους έχω κόψει την παιδική τροφή και τρίβω φυλλαράκια, τα οποία τα τρώνε με ευχαρίστηση. Δίνω και τριμμένη σπιρουλίνα καμιά φορά.

Μέσα στη νύχτα τους έκλεισα το φως και ηρέμησαν. Οι τρυπούλες στο πτερύγιο της μαμάς επουλώθηκαν, αλλά το κάθετο σκίσιμο παραμένει.

Γιώργος Κ
06-12-11, 10:09
Να πεθανει απο τσιμπηματα στο πτερυγιο ειναι πολυ δυσκολο αλλα να εχεις στο μυαλο σου οτι πολυ συντομα θα πρεπει να μεταφερεις τα μικρα σε μεγαλυτερο ενυδρειο η να τα δωσεις! Προσοχη με τα ταισματα πρεπει να κανεις συχνες αλλαγες νερου ... Η αμμωνια καραδοκει και ειναι αμειλικτη!

mary_84
06-12-11, 10:32
Σκοπεύω να τα δώσω σαν πάρουν λίγο μέγαθος ακόμη :(
Απλά δεν μπορώ να καταλάβω προς τι αυτή η συμπεριφορά. Πιθανότατα να θέλουν να παίξουν, δεν ξέρω...:smt017

delta66
06-12-11, 16:48
Παιζει ομως σε μικρο χωρο να μη παρουν μεγεθος.

Καθε ποτε κανεις αλλαγη νερου?

mary_84
07-12-11, 15:57
Ανά 2 ή ανά 4 μέρες.
Προσπαθώ να τα έχω καθαρά και καλοταισμένα.
Τώρα τους έβαλα ένα επιλέον φυτό κι ένα μικρό εκκλησάκι γιατί ήταν άδειος ο χώρος τους. Μήπως βρουν άλλη ασχολία για να παίζουν.

beeromixalhs
07-12-11, 16:00
Τώρα τους έβαλα ένα επιλέον φυτό κι ένα μικρό εκκλησάκι γιατί ήταν άδειος ο χώρος τους. Μήπως βρουν άλλη ασχολία για να παίζουν.

ε μπορεί να πάνε και σε κανένα εσπερινό και να τα φωτίσει ο Θεός :smt082:smt082:smt082:smt082:smt082:smt082:smt082

delta66
07-12-11, 16:44
Ανά 2 ή ανά 4 μέρες.
Προσπαθώ να τα έχω καθαρά και καλοταισμένα.
Καλυτερα αδειος ο χωρος για να υπαρχει ... χωρος ;)
Αν νομιζεις οτι χρειαζεται ως "κρυψωνα", βαλε καποιο φυτο.
Το εκκλησακι δεν παρεχει κρυψωνα, παρα μονο για αυτους που εχουν αναγκη ... το ασυλο του.
Αλλα θα μπορουσες να βαλεις και ενα πανεπιστημιο για το ιδιο λογο :cool:
(αν και δυστυχως πανε να τα καταργησουν κι αυτα τα δικαιωματα)

mary_84
07-12-11, 20:44
Τέλος πάντων, ένα στολίδι είναι με χώρους να χώνονται, όπως πολλά άλλα.
Διακρίνω ειρωνία, την οποία δεν έχω δει σε κανένα άλλο τόπικ. Κρίμα. Νόμιζα ότι είναι φόρουμ για απορίες και ανταλλαγή πληροφοριών.

vaggels
07-12-11, 21:02
πλακα σου κανουν φιλε μου.τι χρωμα ειναι τα μικρα και σε τι μεγεθοσ ειναι?

delta66
08-12-11, 00:47
Τέλος πάντων, ένα στολίδι είναι με χώρους να χώνονται, όπως πολλά άλλα.
Διακρίνω ειρωνία, την οποία δεν έχω δει σε κανένα άλλο τόπικ. Κρίμα. Νόμιζα ότι είναι φόρουμ για απορίες και ανταλλαγή πληροφοριών.
Πωπωωω
Πως αρπαζεσαι ετσι?
Λιγο χιουμορ δεν το σηκωνεις?
Ανθρωποι γραφουμε, οχι οι σοβαροφανεις εκπροσωποι τυπου της κυβερνησης.

Η σοβαρη και οχι σοβαροφανης προταση παντως, εγινε και τεκμηριωμενα.

Καλυτερα αδειος ο χωρος για να υπαρχει ... χωρος :wink:
Αν νομιζεις οτι χρειαζεται ως "κρυψωνα", βαλε καποιο φυτο.