Επιστροφή στο Forum : Πώς ξεχωρίζουμε Αρσενικό απο θυληκό Ψάρι
Στα σκυλια και στους ανθώπους εύκολο είναι στα ψάρια (πχ. Cyrtocara moori) έχω το πρόβλημα!!! :!: :wink:
AFRIKANOFILOS
24-05-04, 19:12
Καταρχην φιλε καλοσορισες,το καθε ιδος ψαριου εχει τις δικες του διαφορες φυλου :wink: .Στο cyctocara moori το αρσενικο εχει πιο μεγαλο καρουμπαλο και γενικα ειναι πιο μεγαλο αλλα για να τα ξεχορησεις πρεπει να ειναι τουλαχιστον πανω απο 7 cm.
johnny98130
24-05-04, 19:13
Μακαρι να ηταν τοσο ευκολος ο διαχωρισμός θυληκου απο αρσενικό. Αναλογα το ειδος του ψαριου κριτήριο μπορει να ειναι καποιο ανατομικο χαραχτηριστικό του π.χ. δισκος ειτε καποιο χρωμα π.χ. microgeophagous rams και πολλα αλλα.
Αυτό ελπίζω να βοηθάει λίγο!
Ευχαριστώ! Αλλά είναι μόνο για μερικά είδη ψαριών! Αν θυμάμε καλά πρέπει να είναι απο ορισμένα είδη κιχλίδων!
Αν βρείς κάποιο Site με σχετική αναφορά ... Send it! 8)
ΟΚ! Αυτό απο ότι θυμάμε το είχα βρεί στο google.com.gr που έψαχνα για φοτο με Ramirezi
paidia kalhspera.Mhpws kaneis mporei na mou ejigisei pws jexwrizoume tous diskous?Oso perisotera xarakthristika toso kalhtero.Euxaristw.
Φιλε ,σχετικα με τους δισκους τα πραγματα ειναι αρκετα μπερδεμενα.Ακομα και οι εμπειροι με τετοια ψαρια, δυσκολευονται πολυ και μερικες φορες πεφτουν και εξω στην αναγνωριση τους, τουλαχιστον οταν οι δισκοι βρισκονται σε νεαρη ηλικια (5-6 μηνων).
Τα αρσενικοι ειναι γενικα πιο μεγαλοσωμοα απο τα θυληκα, και τα πτερυγια τους ειναι πιο "μυτερα", σε σχεση με τα θυληκα που ειναι πιο στρογγυλεμενα.
Για να ειναι πιο εμφανη τα χαρακτηριστικα τους, οι δισκοι πρεπει να ειναι τουλαχιστον 13-15 εκατοστα 8)
Συνεπως φιλε stergios, οταν ειναι μικρα τα δισκακια, ουτε και τα pet shops δεν ξερουν τι ειναι :?
Ta diskakia mou omws den nomizw oti einai toso mikra (6-7cm).To magazi mou tous edwse arseniko k 8uliko alla egw den jerw na ta jexwrisw.
Ta diskakia mou omws den nomizw oti einai toso mikra (6-7cm).To magazi mou tous edwse arseniko k 8uliko alla egw den jerw na ta jexwrisw.
Φιλε μου ειναι λιγο δυσκολο.....ενας αλλος κανονας ειναι αυτος στις φωτο :P :P :lol:
Φίλε μου σε ευχαριστώ πολύ για τις φωτο σου αλλά θα πρέπει να σου πω ότι τις είχα ήδη δει σε ένα σαϊτ και μάλιστα διάβασα ότι κάποιος το δοκίμασε σε γνωστα του ζευγάρια και επαληθεύτηκε.Ευτυχώς τα δικα μου φαίνετε να είναι ετεροφυλα αν και αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν ζευγάρι.
Παντος ζευγαρι λιγο δυσκολο να αγορασες, καθως τα ζευγαρια κοστολογουνται γυρω στα 250 ευρω, και μαλιστα εκτος Ελλαδας... :wink: :wink: :wink:
Ναι το ξέρω ότι τα αποδεδειγμένα ζευγάρια (που έχουν ζευγαρώσει) είναι ακριβά.Εγώ όμως δεν ήθελα να πάρω έτοιμο ζευγάρι.Ήθελα να πάρω καμία 8-9 δισκακια τα οποία θα μεγαλώσω εγώ και μετά να κρατήσω τα ζευγάρια που πιστεύω ότι θα είναι τουλάχιστον 2.Τα δικα μου είναι ακόμη έφηβοι :) και δεν είναι σίγουρα το φύλο τους αφού δεν έχουν αναπτυχθεί τελείως ακόμη.
Φιλε αν στα 9 δισκακια, τα 4 ειναι ζευγαρια (2 ζευγαρια δηλαδη :shock:), πες μου απο που τα πηρες να ερθω Θεσσαλονικη αμεσα για αγορα 18 ψαριων(4 ζευγαρια δηλαδη) :P :P :P
Γιατί τέτοιο ύφος;Δεν υπάρχει περίπτωση;Τι το μαγαζί φέρνει ψάρια μόνο του ίδιου φύλου;Όσους έμπειρους αναπαραγωγείς εχω ρωτήσει μου είπαν ότι αυτός ο τρόπος είναι ο καλύτερος για να κανείς ζευγάρια.Αλήθεια αν το κάνω και όντως βγουν 2 ζευγάρια θα πάρεις 18 δίσκους;Θα ήθελα να δω που θα τους βάλεις ;)Θα σου στοιχίσει και λίγο φθηνά.Μόνο 360 ευρώ.Τσάμπα πράμα.Ίσως αν διάβαζες λίγο να έβλεπες ότι εχω δίκιο.Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα βγουν.Μπορεί να είναι ένα ζευγάρι μπορεί και τέσσερα (που τέτοια τύχη).
Γιατί τέτοιο ύφος;Δεν υπάρχει περίπτωση;Τι το μαγαζί φέρνει ψάρια μόνο του ίδιου φύλου;Όσους έμπειρους αναπαραγωγείς εχω ρωτήσει μου είπαν ότι αυτός ο τρόπος είναι ο καλύτερος για να κανείς ζευγάρια.Αλήθεια αν το κάνω και όντως βγουν 2 ζευγάρια θα πάρεις 18 δίσκους;Θα ήθελα να δω που θα τους βάλεις ;)Θα σου στοιχίσει και λίγο φθηνά.Μόνο 360 ευρώ.Τσάμπα πράμα.Ίσως αν διάβαζες λίγο να έβλεπες ότι εχω δίκιο.Βέβαια δεν είναι σίγουρο ότι θα βγουν.Μπορεί να είναι ένα ζευγάρι μπορεί και τέσσερα (που τέτοια τύχη).
Φιλε δεν λεω οτι δεν μπορει να γινει, αλλα ειναι πολυ δυσκολο.
Οσο για τα λεφτα μην ανυσηχεις, αν γινουν ετσι οπως τα λες τα πραγματα, θα παρω και παραπανω ψαρια.
Αληθεια αυτοι οι "εμπειροι αναπαραγωγεις" που εχεις ρωτησει ειναι Ελληνες;:shock: :shock: :shock:
Όχι δεν είναι Ελληνες αναπαραγωγείς γιατι πολύ απλά δεν γνωρίζω κανέναν (ούτε πιστεύω να υπάρχει).Ήταν ξένοι που ξεκίνησαν σαν χόμπυ και άλλοι τα κατάφεραν χωρίς να τα θέλουν και άλλοι με πολύ κόπο.Να σημειώσω ότι όταν λέω να γίνουν ζευγάρι δεν συνεπάγεται και ότι θα ζευγαρώσουν.Όταν οι δίσκοι είναι μικροί και πολύ μαζί είναι αρκετά εύκολο να βρουν ζευγάρι.Αντίθετα οι ενήλικοι όταν γίνονται ζευγάρι και είναι μαζί είναι ζευγάρι για πάντα και ζευγαρώνουν μόνο μεταξύ τους.
Σου ευχομαι να τα καταφερεις φιλε, για να παρουμε και δισκους απο την γεννα σου... 8) 8) 8)
Και εγώ το ελπίζω να τα καταφέρω αλλά πρώτα θα πρέπει να περιμένω τουλάχιστον μέχρι να ενηλικιωθούν αν και αυτό δεν σημαίνει ότι θα ζευγαρώσουν.Τέλος πάντων αν γίνει έτσι θα είσαι ο πρώτος που θα του δώσω αν και μένεις μακριά.
Και εγώ το ελπίζω να τα καταφέρω αλλά πρώτα θα πρέπει να περιμένω τουλάχιστον μέχρι να ενηλικιωθούν αν και αυτό δεν σημαίνει ότι θα ζευγαρώσουν.Τέλος πάντων αν γίνει έτσι θα είσαι ο πρώτος που θα του δώσω αν και μένεις μακριά.
Thanks man :wink:
Δηλαδή οι δίσκοι είναι απο τα ελάχιστα πλάσματα που και στα δυο φίλα είναι μονογαμικά; :roll:
ΠΣ: Μην το πάρεται στην πλάκα....
Ε,όλο και κάποιος "κέρατας" θα βρίσκεται.Τι να σου πω δεν το λέω από δικιά μου εμπειρία αλλά το εχω διαβάσει σε βιβλία και σε πολλά σάιτ.
Όχι δεν είναι Ελληνες αναπαραγωγείς γιατι πολύ απλά δεν γνωρίζω κανέναν (ούτε πιστεύω να υπάρχει).
Υπαρχουν και Ελληνες αναπαραγωγεις... :wink:
Όχι δεν είναι Ελληνες αναπαραγωγείς γιατι πολύ απλά δεν γνωρίζω κανέναν (ούτε πιστεύω να υπάρχει).
Υπαρχουν και Ελληνες αναπαραγωγεις... :wink:
:shock: :shock: :shock: Πες μας και μας καποιον φιλε ΤΑΝ :?: :?: :?:
Φίλοι μου μπορείτε να μου πείτε πως ξεχωρίζουμε τα guramis; Σας ερωτώ γιατί σκέφτομαι να κάμω αναβάθμιση στο ενυδρείο μου και να βάλω αυτά τα ψαράκια... επίσης αν και δεν ειναι ο κατάλληλος χώρος εδώ εντούτοις θαθελα καποια ενημέρωση για τις συνήθειες τους και τον χώρο που αρέσκονται να ζούν. Σας ευχαρηστώ
Πανίτσα τα αρσενικά γκουράμις γενικά έχουν πιο μυτερά πτερύγια, αλλά πες για πια γκουραμις μιλάς συγκεκριμένα. Δεν τους αρέσει η έντονη κίνηση του νερού και δεν είναι καλό να ζουν μαζί με πολύ δραστήρια ψάρια. Όσο για τη σύνθεση του νερού εξαρτάται από το είδος.
Καλή σας μέρα,
Σκέφτομαι για περλ γκουράμις και το ενυδρείο ειναι 75 λίτρα πέστε ότι μένουν τα 65 καθαρά νερό φαντάζομαι με το χαλίκι και τη σπηλιά που έχω.
Τα pearl φτάνουν σε μέγεθος τα 12 cm περίπου και τα αρσενικά όπως είπα και πριν έχουν μεγαλύτερο και πιο μυτερά πτερύγια. Θα τα αναγνωρίσεις πολύ εύκολα από το ραχιαίο. Τα αρσενικά επίσης κατά την διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου έχουν κοιλιά πορτοκαλί-κόκκινη. Θερμοκρασία νερού 25-28 C, pΗ 6-8 και dH 5-20. Καλύτερα να πάρεις ένα μόνο αρσενικό για το ενυδρείο σου που είναι μικρό γιατί συχνά καυγαδίζουν.
Οκ θα πάρω 1 αρσενικό και 2 θυληκά νομίζω ειναι αρκετά για το ενυδρείο μου εκείνο που ήθελα να μάθω ειναι για τις συνήθειες τους , αν χρειάζονται σπηλιές φυτά ποιές τέλος πάντων οι απαιτήσεις τους για να νιώθουν άνετα
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.