PDA

Επιστροφή στο Forum : Αλλαγη Χαλικιου

angello
02-12-11, 14:39
Καλησπερα , οταν πρωτο πηρα το ενυδρειο δεν ειχα ψαξει τιποτα στο φορουμ και δεν ηξερα πολλα , τωλα ποια εχω μαθει πολλα πραγματα χαρη στο φορουμ , εχω βαλει και φυτα , το προβλημα ειναι οτι οταν το πηρα ο πετσοπας μου πουλησε χαλικι χρωματισμενο:mad:, και τωρα ποια εγω θελω να το αλλαξω , ειναι 65 Lt το ενυδρειο μου με 3 guppy και 5 μωρακια αφου ειχα και γεννες , θα περιμενω λιγο να μεγαλωσουν γιατι τωρα δεν μπορω να τα πιασω με αποχη για να κανω την αλλαγη :(

Θα ηθελα να μου πειτε τι να βαλω στο πατο του ενυδρειου , εχω κερατοφυλλο , ανουμπια νανα μπακτιριαλ , και θελω να βαλω και αλλα χαμηλων απαιτησεων για αρχη, μια βοηθεια τι να βαλω κατω !

Σκεφτηκα γιατι μου αρεσε να βαλω αμμο , αλλα θελω βοηθεια! :smt017

angello
03-12-11, 21:07
Κανεις ???? :confused: :(

Γιώργος Κ
04-12-11, 04:15
Οτι προτιμας να βαλεις σαν βυθο!! Δεν υπαρχει προβλημα!! ;)

Και η αμμος ομορφη ειναι!!

tsoum
04-12-11, 05:31
Απλα η αμμος λερώνει πιο πολύ απο το χαλίκι. Για τα φυτά που λες δεν υπάρχει θεμα οτι και να βάλεις. Ουτε χρειαζονται υποστρώμματα λίπανσης κτλπ

angello
04-12-11, 13:10
Οτι προτιμας να βαλεις σαν βυθο!! Δεν υπαρχει προβλημα!! ;)

Και η αμμος ομορφη ειναι!!

Α οκ τοτε :o

delta66
04-12-11, 13:13
Οταν ερθει η ωρα για αλλαγη βυθου, θα πρεπει να βγαλεις πρωτα τα ψαρια και το νερο (οσο περισσοτερο μπορεις) σε προχειρο (καθαρο) δοχειο.
Μαζι βαλε και το φιλτρο και την θερμανση (προσοχη να μην ακουμπαει στα τοιχωματα και λιωσει το δοχειο αν ειναι πλαστικο) να λειτουργει στο δοχειο οσο κανεις τις εργασιες.
Οταν τελειωσεις, θα βαλεις τα παντα πισω στο ενυδρειο και μετα θα συμπληρωσεις αργα με νερο σαν να κανεις αλλαγη.

Καλη συνεχεια.:smt023

panos_auk
04-12-11, 20:53
μπορεις να βαλεις ψιλοκοκκο (1-2mm) αμμοχαλικο ποτασμισιο που ειναι ωραιο και δινει φυσικο εφε.καλυτερα απο χρωματιστο σιγουρα!κι αν εχει και τιποτα κοκκους ασβεστολιθικούς μεσα δεν σε πειραζει με τα ψαρια που εχεις...;)

Παναγιώτης Κ
04-12-11, 23:39
Μπορείς να βάλλεις χαλαζιακή άμμο που είναι ουδέτερη, μπορείς να βάλεις αραγωνίτη ψιλόκοκο, αλλά και μαύρο ψιλόκοκο χαλίκι.

delta66
04-12-11, 23:41
Το νερο της Θεσ/νικης ειναι ηδη καταλληλο απο σκληροτητα για τα guppy.
Δεν χρειαζεται να το ανεβασει κι αλλο με αραγωνιτη κλπ.

angello
05-12-11, 16:36
Το νερο της Θεσ/νικης ειναι ηδη καταλληλο απο σκληροτητα για τα guppy.
Δεν χρειαζεται να το ανεβασει κι αλλο με αραγωνιτη κλπ.

Ναι ειναι ηδη ;) Ευχαριστω πολυ για της συμβουλες σας , πιο πολυ μ αρεσει η αμμος ,αλλα θα σκεφτω τι θα βαλω, σε κανα 2 βδομαδες να μεγαλωσουν λιγο τα μικρα για να μπορω να τα βγαλω