PDA

Επιστροφή στο Forum : νερο απο Ελληνικη θαλασσα;;;


karmann79
01-12-11, 20:07
καλησπέρα

σκέφτομαι να μπλεχτω και εγώ με τα αλάτια...
αυτό τον καιρό είμαι στην διαδικασία της επιμόρφωσης.

σκέφτομαι για f.o γύρω στα 200 λίτρα. κάπου πήρε το μάτι μου αναφορές για νερό από θάλασσα;;;μου φαίνεται αρκετά ιδανική σαν λύση ωστε να γλιτώσω αλάτια και α.ο μιας και μένω ηγουμενίτσα οπότε μπορώ να βρω πολυυυυ νερό. υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αναφορά στο forum για το συγκεκριμένο θέμα;;

ευχαριστώ εκ των προτέρων

manolischania
01-12-11, 21:25
Υπάρχουν αρκετές αναφορές .
Το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι εάν ετοιμάζεσαι για μεσογειακό δεν υπάρχει πρόβλημα , αν ετοιμάζεσαι όμως για τροπικό υπάρχει ( όσον αφορά τα αντισώματα που έχουν τα τροπικά ψαρια σε σχέση με το τι ζει στο μεσογειακο νερό)

Samian
01-12-11, 22:05
Γιατί δεν διαβάζεις λίγο για το θέμα και να πας σε μεσογειακό. Μακροπρόθεσμα θα σου έρθει και φθηνότερα.
Βουτάς καθόλου, έχεις επαφή με την θάλασσα ...εάν ναι πιστεύω πως είναι το καλύτερο.
Δες ομορφιές που έχουν φτιάξει άλλοι φίλοι εδώ μέσα.

beeromixalhs
02-12-11, 01:28
αν το πας για μεσογειακό θα σου βγει σχεδόν τσάμπα
στα τροπικά αλλάζουν και οι αλατότητες

ippomas
02-12-11, 12:44
Συμφωνω με τα παιδια με το μεσογειακο θα εχεις πλουσια επιλογη και μικρες δαπανες ενω με το αλμυρο μπαινεις σε αλλες παραμετρους. Αλλωστε θα μπορεις ευκολα να βελτιωνης συνεχως και οπτικα και υλικα το ενιδρυο σου. Διαβασε και ξεκινα ενα μεσογειακο.

karmann79
02-12-11, 12:44
μου αρεσει πολυ η ιδεα του μεσογειακου αλλα ειμαι ερωτευμενος με τα χρωματα απο καποια τροπικα ψαρια:smt060

καπου διαβασα (αν δεν κανω λαθος ο φιλος Πανος απο Αλεξανδρουπολη) εχει ανακατεψει μεσογειακα ψαρια με τροπικα χωρις προβληματα και βεβαια το ενυδρειο του (το 1 απο τα 100...) ειναι απιστευτο.Επισης διαβασα οτι με αλλαγες N.S.W, οχι μονο δεν αντιμετωπισαν προβληματα αλλα ειδαν βελτιωση στην συμπεριφορα και αναπτυξη τροπικων ψαριων και κοραλιων

σκεφτομαι σαν αρχη να ξεκινησω με καποιες τσιπουρες και λαβρακια που μπορω να τα βρω ανετα απο ιχθυοκαλλιεργειες καθως και οτι αλλο βρω οπως αχινους αστεριες χταποδια κλπ ωστε να στρωσω το ενυδρειο και αν ολα πανε καλα και δεν με ικανοποιει το αισθητικο αποτελεσμα ισως να αλλαξω ψαρια. πως σας φαινεται;;;

Πάνος
02-12-11, 13:09
στα δικα μου ενυδρεια να διευκρινησω πως κρατησα χωριστα μεσογειακα και τροπικα ειδη....ειχα δηλαδη τοσο τροπικο οσο και μεσογειακο ενυδρειο.
μετα απο μια περιπετεια με οοντινιουμ και με προσθηκη χαλκου στο ενυδρειο....εισηγαγα μεσογειακα ειδη στο τροπικο μου...εχοντας ομως απο τη μια μερια επιγνωση του ρισκου..και απο την αλλη και σημαντικοτερη πλευρα...ειχα χαλκο μεσα που κανει πολυ επιθετικη αποπαρασιτωση.

αν καποιος θελει να αναμειξει τα 2 οικοσυστηματα να λαβει πολυ σοβαρα υποψιν οτι υπαρχει το ενδεχομενο να γυρισει τουμπα ολο το ενυδρειο του. τετοια εμπειρια εχω ζησει στο γλυκο με την καταστροφη σχεδον ενος ενυδρειου γλυκου νερου καποιου φιλου με την τοποθετηση ενος και μονο ελληνικου υδροβιου φυτου.
γιαυτο και η γνωμη μου ειναι τα 2 "οικοσυστηματα" να συντηρουνται χωριστα.

κανοντας μια αναζητηση θα δει πως αρκετοι χρησιμοποιουν θαλασσινο νερο στα τροπικα τους συστηματα....αλλα παλι εχοντας γνωση του οποιου ρισκου. μιλωντας με πιθανοτητες...σαφως και ειναι πιο δυσκολο να ερθει καποιο παρασιτο απο σκετο νερο (που θα περιεχει μονο πλαγκτον...αντε και κανα κωπηποδο-αμφιποδο) σε σχεση με την εισαγωγη ενος μεγαλυτερου μεσογειακου οργανισμου (ασπονδυλο, ψαρι, ζβ..).


τωρα η πιθανη "μολυνση" του νερου (κοντα σε πολεις, εκβολες ποταμων κ.τ.λ.) ειναι αλλο θεμα που ισως δεν επηρρεασει ψαρια αλλα θα μπορουσε να κανει ζημια στα ευαισθητα κοραλια...

karmann79
02-12-11, 13:45
ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις
κατανοω οτι ειναι προτιμοτερο να μην ανακατευονται διφορετικα οικοσυστηματα και οτι η ευθυνη βαραινει τον καθενα που επιχειρει να κανει κατι διαφορετικο.
οσο για τα παρασιτα (κ μη παρασιτικα νοσηματα) ο κινδυνος ειναι ο ιδιος ειτε παρεις ζωντανους οργανισμους απο τροπικες χωρες(απο πετ shop) ειτε απο μεσογιακες θαλασσες αφου σιγουρα στην φυση εχουν εκτεθει σε καποιο απο αυτα.αν καποιο νοσει,ειναι φορεας ή υγιες μονο με καραντινα το διαπιστωνεις.
τεσπα εννοειται οτι θα παω οσο πιο κοντα στα προτυπα ωστε να μην εχω μπελαδες και οταν η εμπειρια το επιτρεψει μπορει να παρω και εγω κανενα μικρο ρισκο:rolleyes: