PDA

Επιστροφή στο Forum : pistia στο πλυντήριο

beeromixalhs
26-11-11, 17:44
καλησπέρα σε όλους
μετά από την ευγενική προσφορά του φίλου GIORGOS MISIRLIS έβαλα pistia στο ενυδρείο μου. Όμως επειδή θέλω να μην εμφανίζεται το πρωτεϊνικό φιλμ και για να οξυγονώνεται καλά το νερό έχω μεγάλη ανατάραξη της επιφάνειας, αυτό κάνει όμως τη pistia να γυρίζει όλη μέρα λες και είναι μέσα σε πλυντήριο.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν αυτή η διαδικασία επηρεάζει αρνητικά το φυτό

Raven
26-11-11, 17:50
Ναι ! το επιρεαζει αρνητικα. Αν θες να δεις πιστια σαν μαρουλια, και υγιη, να ξερεις οτι δεν θελουν σχεδον καθολου επιφανειακο ρευμα.

beeromixalhs
26-11-11, 17:56
Ναι ! το επιρεαζει αρνητικα. Αν θες να δεις πιστια σαν μαρουλια, και υγιη, να ξερεις οτι δεν θελουν σχεδον καθολου επιφανειακο ρευμα.

ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση σου Raven
συγκεκριμένα είναι η pistia stratiotus που από ότι είδε δε γίνετε και τελείως "μαρούλι". Παρόλα αυτά έχει πρόβλημα σε σημείο να μαδήσει ή απλά δε θα μεγαλώσει σωστά?

faceck
26-11-11, 18:33
επειδη εχω και εγω πιστια και το εχς δοκιμασει σε ακινησια αναπτυσσεται πληρως και γινεται σαν μικρο μαρουλι..απο την αλλη οταν ειναι σε ροη δεν μακριανουν οι ριζες του και μενει μικρο και αδυναμο..

beeromixalhs
26-11-11, 18:57
επειδη εχω και εγω πιστια και το εχς δοκιμασει σε ακινησια αναπτυσσεται πληρως και γινεται σαν μικρο μαρουλι..απο την αλλη οταν ειναι σε ροη δεν μακριανουν οι ριζες του και μενει μικρο και αδυναμο..

οπότε σα να μου φαίνεται πως είναι καλύτερο να είναι σε νερό με κάποια ροή. Μιας και ούτος η άλλως δε τα βλέπεις και συχνά από πάνω

janickrules
26-11-11, 21:09
εγω εβαλα προσφατα στο γαριδαδικο και καποια εχουν ηδη αρχισει να αναπτυσονται!
επειδη "βολταραν" συνεχεια,εστρεψα την εξοδο του φιλτρου στα πλαγια και το προβλημα εξαληφθηκε!
;)

beeromixalhs
26-11-11, 22:02
επειδη "βολταραν" συνεχεια,εστρεψα την εξοδο του φιλτρου στα πλαγια και το προβλημα εξαληφθηκε!
;)

αυτό έκανα και εγώ :D
απλά περιμένω να δω αν θα εμφανιστεί το πρωτεϊνικό φίλμ

janickrules
26-11-11, 23:03
εμενα ακομη οχι!!:D:D:D

beeromixalhs
27-11-11, 00:20
έχει να κάνει και με τη τροφή που δίνεις τα bloodworms δε με βοηθάνε εμένα και πολύ ;)

janickrules
27-11-11, 00:31
:smt017:smt017
οντως...
αν και δινω καπου καπου bloodworms,συνηθως βαζω ταμπλετες σπιρουλινας,μαρουλι,λαχανο,φυλλαρακι κλπ!

ειναι η πρωτεινη που φταει δηλαδη;

beeromixalhs
27-11-11, 00:37
ειναι η πρωτεινη που φταει δηλαδη;

:D:D:D:Dναι :D:D:D:D