PDA

Επιστροφή στο Forum : ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!


x-nos
17-05-04, 22:06
Πρίν απο λίγες μέρες αποφάσισα να ποιάσω ένα ψάρι από την θάλασσα και να το βάλω στο ενυδρείο μου για να βοηθήσει στο στρόσημο!
Αφού είχα δει κάποια σιγκεκρημένα ψάρια σε ένα σημείο της θάλασσας που μου προκαλέσαν περιέργεια (γιατί πρώτη φορά έβλεπα τέτοιο είδος) πείρα τις μπετονιές μου και πήγα! :D Έποιασα ένα χωρίς να το τραυματίσω και το έβαλα μέσα στο Tank μου!
Το ψάρι ήταν μια χαρά για τις πρώτες μέρες το μόνο που με στεναχορούσε ήταν: 1) το ότι δεν έτρωγε! και 2) ότι τελικά το ενυδρείο δεν είχε στρώσει καθός να νιτρώδη ανέβηκαν πάλι στα ύψη! :shock:
Το ψαράκι ήταν όμως μια χαρά και μετά από την 3 μέρα άρχισε να τρώει απο το χέρι μου!!! :shock: :shock: :shock: Επήσης είχε κάνει φολιά σε ένα είδος κοραλιού που έχω!
Αποφάσισα να ψάξω στο internet για να βρω τι ψάρι είναι και τελικά το βρήκα! Λέγεται Salaria pavon ή Blennie Paon και Ελληνικά Σαλιάρα παγώνι!
Σήμερα μετά από μια βδομάδα που έχω το ψάρι γυρνώντας απο τις εξετάσεις το βρήκα να κάθεται ανάποδα στην φολιά του, πράγμα που δεν το έκανε τις προιγούμενες ημέρες και μου κίνησε την περιέργεια! Έτσι του έρηξα λίγη τροφή για να βγεί και μόλις βγήκε τι να δω???? :shock:
Το ψάρι γέννησε και έκανε δεκάδες αυγά!!!! Τα οποία δεν ξέρω αν είναι γονιμοποιημένα εφόσον δεν υπάρχει αρσενικός! Και συν όλα αυτά τα νιτρώδη είναι ακόμα στα ύψη! Παρακαλώ όποιος γνορίζει κάτι επι του θέματος (την γέννα) ή για το ψάρι αυτό ας μου πει κάτι!

ahar
18-05-04, 12:06
Περισσότερα για αυτό το ψαρακι θα βρείς στο site του Κου Ρεκλου στην πολύ καλή σειρά άρθρων "Στηνοντας ένα μεσογείακο ενυδρειο"


Αλέξανδρος

x-nos
18-05-04, 15:57
Μου δίνεις σε παρακαλώ το site! Ευχαριστώ

lasal
18-05-04, 16:21
Μην του το δώσεις γιατί......... το έχει ήδη :p
:D :D :D :D

x-nos
19-05-04, 01:34
Ναι, έχεις δίκιο Γιάννη το είδα μετά! Συγνώμη