PDA

Επιστροφή στο Forum : Albino pleco


Filippos
17-05-04, 14:36
Εχω έναν albino pleco (Liposarcus sp.) εδώ και ένα - ενάμιση μήνα. Μέσα σε αυτό το διάστημα έχει μεγαλώσει αρκετά, και χαίρομαι γι'αυτό.

Η ερώτησή μου είναι η εξής: Καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας κρύβεται σε ένα "λαγούμι" που έχει φτιάξει μόνος του, κάτω από τα mopani. Αλγη δόξα τω Θεό δε βλέπω μέσα στο ενυδρείο μου (υπάρχουν και 2 Οττοκυκλάκια που "αλωνίζουν" όλη τη μέρα). Οποτε ρίχνω ταμπλέτες σπιρουλίνας πριν κλείσουν τα φώτα, τον παρατηρώ και δεν το βλέπω να κουνιέται...

Τί παίζεται? Είναι φυσιολογική η συμπεριφορά του?

sijohn
17-05-04, 14:50
Τους αρέσει να κρύβονται, και να δεν κυκλοφορούν τις ώρες αιχμής, όταν ξεθαρρέψουν, πάνε παντού όλες τις ώρες, για τροφή δοκίμασε να του δώσεις αγγούρι που θα το έχεις δέσει με ένα βότσαλο για να βυθιστεί. Θα ξετρελαθεί.

Filippos
17-05-04, 15:22
Γιάννη,

Μη γελάσεις αλλά θα πρέπει να του το δώσω αφού σβήσουν τα φώτα?

inser
17-05-04, 15:30
Filippe δεν ξερω αν θα νιωσεις καλυτερα αλλα ενας φιλος μου εχει ενα pleco εδω και 2 μηνες και ζητημα να εχει βγει 2 φορες εξω απο την σπηλια που 'κατοικει΄... :( το σιγουρο για μενα ειναι πως αυτα τα ψαρια δεν θελουν το πολυ φως..και νιωθουν πολυ ασφαλεις σε σχεση με τα pet shops που δεν εχουν μερος να κρυφτουν και την βγαζουν στα τζαμια..
:?

TAN
18-05-04, 12:24
Μη γελάσεις αλλά θα πρέπει να του το δώσω αφού σβήσουν τα φώτα?

Ναι φιλε μου ειναι καλο καπια ψαρια που δραστιριοπιουντε την νυχτα περισοτερο οπως τα pleco να τα ταιζουμε λιγο μετα το κλισιμο του φοτισμου για να κολατσιζουν ευκολοτερα και να μην ασχολουντε μαζι τους τα αλλα ψαρια.
Μολις παρι θαρος ο pleco σου θα βολταρει ελευθερα ολες τις ωρες.... :wink:

pani
18-05-04, 13:44
Φίλοι μου και ο δικός μου τρώει αγγουράκι αλλά μαζί του τρώνε και τα υπόλοιπα ψαράκια τα γκάπυς μου και τα κορρυς κοβω βασικα μια αρκετά μεγάλη φέττα απο το μέσα μέρος κάνω μια τρυπούλλα στο μέσο περίπου και τη δένω με ξυλοκορέλλα ασπρη απο αυτή που τιλήγουμεν τά δώρα δένω και ένα βαρίδι μιά πετρούλλα η ένα αντικείμενο σηνήθως απο γυαλλι ενα ζωάκι η ενα ψαράκι για βαρυδι το κατε΄βάζω μέσα και ουυφφφφφφφ τι γίνεται χαμός κάπως έτσι πέρνουν και τη σαλάτα τους απο σπανάκι η μαρούλλι αυτά όμως δέν γίνονται συχνα