PDA

Επιστροφή στο Forum : Frontasa με Malawi


Fanis
17-05-04, 14:31
Μπορουν να μπουν Frontosa με Malawi Haps?
Ποια ειναι η γνωμη σας;

AFRIKANOFILOS
17-05-04, 14:53
Φιλε Φανη κατα τη γνωμη μου γηνετε αυτο λογο διατροφηκων αναγκων και το εχω δει σε παρα πολλα ενυδρεια αλλα απο την αλλη δεν ειναι σωστο να αναμηγνιουμε MALAWI με TANGANIKA :wink:.

inser
17-05-04, 15:21
Fani εγω μαζι με τα malawi εχω και μια frontosa και δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα μιας και ειναι μεγαλυτερη σε μεγεθος και δεν μπορουν να την πειραξουν..αλλα δεν ειναι οτι καλυτερο για αυτην μιας και δεν θα νιωθει τοσο ανετα οσο θα ενιωθε μονη της..εγω σε λιγες μερες θα του αλλαξω ενυδρειο και θα τον βαλω σε ενα με πιο ηρεμα ψαρια οπως labidochromis yellow , iodotropheus sprengerae κλπ.. για να νιωθει καλυτερα μιας και συντομα θα μπει και θυληκο... :lol: :lol:

AFRIKANOFILOS
17-05-04, 20:31
Φιλε inser κανονικα ουτε με αυτα τα ψαρια που ειπες δεν τεριαζουν μιας και ειναι αλλης λιμνης και τρωνε και φυτικη πρωτεινη ενω η frontozes ουτε που να την ακουμπισουν :wink: .Α και τα IODOTROFEUS SPENSHERAE δεν ειναι πιο ηρεμα απο τα haps τουλαχιστον αυτο μου εχουν δηξει στο ενυδρειο που τα εχω με haps, ειναι οι κυριαρχοι :wink: :!:

Discos
18-05-04, 11:24
Φανη εμενα η γνωμη μου ειναι τουλαχιστον για το συγκεκριμενο συνδιασμο που προτηνεις , ειναι εαν εχεις τον χωρο και το σωστο φιλτραρισμα να το κανεις. Δεν λεω πως δεν ειναι διαφορετικα ειδη αλλα οι αναγκες τους διατροφικα ειναι οι ιδιες, καθαρο νερο με καλη κυκλοφορια και επισης υψηλο ph. Πανω απο το 8 με 8,2 τουλαχιστον. Μιλαμε βεβαια παντα για haps απο Malawi και οχι mbuna που ειδα να αναφερετε μετα απο τον inser.

Inser αυτο μην το κανεις σε καμια περιπτωση. Οι λογοι πολλοι και...περισοτεροι!! Αλλη διατροφη, αλλο μεγεθος, αλλη επιθετικοτητα καμια σχεση.

Ειπαμε στο ενα (frontoza+haps) να κανεις μια μικρη παραχωρηση λογο καποιων μικρων ειναι η αληθεια διαφορων, αλλα με τον αλλο συνδιασμο απλα βγαζεις τα ματακια σου...

Fanis
18-05-04, 15:35
Μονο Haps εχει το ενυδρειο με ογκο 450lt

Giorgos
18-05-04, 23:26
Μπορουν να μπουν Frontosa με Malawi Haps?
Ποια ειναι η γνωμη σας;
Εγώ προσωπικά σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζα Frontozes με Haps ή οτιδήποτε άλλο ψάρι προέρχεται από άλλη λίμνη εκτός της Tanganyika ανεξαρτήτως μεγέθους ενυδρείου και πόσο όμοιες διατροφικές συνήθειες έχουν.

inser
19-05-04, 12:55
εγω θελω να κανω αυτην την αλλαγη για τον απλο λογο πως τα labidochromis δεν υπαρχει περιπτωση να ενοχλησουν την frontosa ενω μερικα haps οταν μεγαλωσουν ολο και κατι μπορουν να κανουν... :?

alfacom
19-05-04, 15:04
Ερωτηση στο Φανη.
Γιατι πρεπει να κανεις αυτο το συνδιασμο ντε και καλα?Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος λογος?Γιατι υπαρχουν πολλα πιο συμβατα ψαρια και στις δυο περιπτωσεις.Προσωπικα (το τονιζω αυτο) θεωρω οτι ειναι απαραβατος κανονας να συγκατοικουν τα ψαρια με αλλα απο την ιδια λιμνη ειδικα για τις λιμνες της Αφρικης που εχουν τετοια ποικιλια.

γαυρος
19-05-04, 22:24
Φιλε Φανη,επειδη πολλα θα ακουσεις αλλα εσυ θα αποφασισεις,αν και ο γραφων εχει υποπεσει στη λουμπα mbuna-haps ,τελικα δεν ειναι δοκιμο να γινεται !!Ποσο μαλλον αν προσθεσεις και τους γιγαντες μεσα(φροντοζες).Εκτος του οτι δεν εχουν ιδιες διατροφικες αναγκες,θαχει προβλημα και στην αναπαραγωγη,καθοτι τα haps δεν προκειται να σου κανουν μωρα ,μια και θελουν τελειως αλλο περιβαλλον απο αυτο που δημιουργουν οι καννιβαλοι mbuna !! και επαναλαμβανω οτι δεν τα λεω θεωρητικα , ουτε επειδη τα διαβασα ,τα λεω γιατι τα εχω 1 1/2 χρονο μαζι και εχω μαθει μετα απο αυτα πουχω παθει .... :D :D :D .
οποτε στο καινουργιο δε το ματακανω !! :wink: :wink:
εν ολιγοις αποφυγε το !! :idea: :idea:

stefanos.f
20-05-04, 18:04
Οχι δεν ειναι σωστο να κρατιουντε στο ιδιο ενυδρειο ψαρια απο διαφορετικες λιμνες για χιλιους δυο λογους, ποσο μαλλον οταν η καθε λιμνη ξεχωριστα μας παρεχει ενα σωρο επιλογες :!: Οσο για το ενυδρειο σαν μεγεθος ειναι οριακο για το συκγεκριμενο ειδος και καλο θα ηταν να το ξανασκεφτεις :!: :!: :!: Θα αναφερω τους λογους που δεν επιτρεπουν την αναμιξη ειδων απο διαφορετικες λιμνες στο ιδιο ενυδρειο οταν θα εχω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ λιγο παραπανω χρονο :!: :wink: