PDA

Επιστροφή στο Forum : ωρα ταισματος!

janickrules
24-11-11, 17:11
παιδια θα ηθελα να κανω δυο ερωτησεις:

1)πρεπει να ταιζω συγκεκριμενη ωρα;εννοω,καθε μερα την ιδια ωρα;
γιατι τοσο καιρο ταιζω οποτε βολευομαι!
μιλαμε για χρυσοψαρα και μονομαχο!

και

2)εχω παρει ενα χρυσοψαρο και το εχω σε "προληπτικη" καραντινα!
δεν το εβαλα μεσα να μην κολλησει τιποτα το αλλο(δυστυχως την εχω παθει ασχημα ετσι)!
το σαββατο θα εχουν περασει ακριβως 15 μερες απο τοτε που το πηρα.
του εχει περασει και το (απιστευτο και πρωτογνωρο για μενα) στρες που ειχε τις πρωτες μερες!το μονο που εχω παρατηρησει,ειναι οτι απο την αρχη του ελειπαν καποια λεπια απο την αριστερη του πλευρα!

θα ειναι αρκετος ο καιρος (το σαββατο) να το βαλω στο "κανονικο του" ενυδρειο,ή υπαρχει καποιος λογος να περιμενω κι αλλο;

τα φωτα σας παρακαλω!

ευχαριστω!

tsoum
24-11-11, 17:40
Οχι, δεν χρειάζεται να ταϊζεις συγκεκριμενες ώρες. Δεν έχουν θεμα τα ψάρια. Απλα καλό είναι να μην ταϊζεις κατευθειαν αφου ανοιξεις τα φωτα (εκτος και αν εχει διαχυτο φως, π.χ. καποιο παραθυρο) να μην εχουν μολις ξυπνησει τα ψαρια δλδ, και οχι πριν τα κλείσεις, κανενα τεταρτο τουλαχιστον ποιο πριν. Αυτό γιατί πιθανών δεν θα φάνε όλη την τροφή και θα μεινει μεσα, θα σαπισει.

Για την καραντίνα δεν ξερω να σου πω. Θεωρητικά μπορείς να κανεις και μια προληπτικη "θεραπεια" με μελαφιξ και λίγο εκτοζον. Για τα λεπια, λογικα θα είναι απο τα κηνυγητά. Δεν είναι κατι σοβαρο. Για το ποτε να το βαλεις μεσα ας σου απαντήσει καποιος που έχει καραντίνες. :D

beeromixalhs
24-11-11, 17:41
τάιζε ότι ώρα σε βολεύει ούτε στη φύση δε κλείνουν ραντεβού με το γεύμα τους ;)
αν δεν βλέπεις να έχει κανένα πρόβλημα μετά από τόσες μέρες δε βλέπω λόγο να το έχεις σε καραντίνα

janickrules
24-11-11, 17:54
κατ'αρχην σας ευχαριστω για ακομη μια φορα!και τους δυο!

για το ταισμα,ταιζω σχεδον παντα οταν ειναι αρκετη ωρα ανοιχτα τα φωτα,αλλα και οταν,καμια φορα,ταιζω απο πριν,δεν υπαρχει θεμα,γιατι μπαινει φως απο παραθυρο!δεν εχει μεινει ποτε ουτε δειγμα τροφης στον πυθμενα!

οκ,θα το βαλω το σαββατο το ψαρακι!

σας ευχαριστω και παλι!!!

theodor72
24-11-11, 19:19
Και μια μέρα την εβδομάδα νηστεία καλό θα τους κάνει.

janickrules
24-11-11, 23:14
παντα! ;)