PDA

Επιστροφή στο Forum : χωρις υποστρωμα?

ελενη
23-11-11, 20:08
θελω να βαλω 4-5 φυτα στο 300αρι μου αλλα δεν εχω υποστρωμα κ δεν θελω να το ξεσηκωνω παλι( το καλοκαιρι την εκανα αυτη τη δουλεια)!! μπορω μονο με υγρα λιπασματα να το παλεψω κ να ειανι τα φυτα οκ?εννοειτε οτι θα βαλω φυτα με χαμηλες απαιτησεις!! :confused: κ αν ναι ποσο λιπασμα πρεπει να ριξω για αρχη?

tsilojohn
23-11-11, 20:16
Αν τα φυτα σου ειναι χαμηλων απαιτησεων οπως λες , τοτε δεν χρειαζονται υποστρωμα.
Απο λιπασμα μπορεις να ριχνεις ενα γενικο μια φορα την εβδομαδα την ποσοτητα που προτεινει η εταιρεια...

Misirlis Aquarium
23-11-11, 20:20
και δύσκολα φυτά μπορείς να βάλεις με δυνατό φωτισμό
και με ταμπλέτες λίπανσης flourish
και πολύ δύσκολα φυτά ακόμα και χαλάκι αν προσθέσεις και μπουκάλα με co2

ελενη
23-11-11, 20:22
Δεν τα συμπαθω ιδιαιτερα τα φυτα θελουν πολυ δουλεια κ πραγματικα οσοι εχετε μποστανια ειστε ηρωες για μενα!!! απλα θελω να φυτεψω μερικα σε γωνιες κ αναμεσα στα ξυλα για να ομορφυνει λιγακι!! διαλεξα τα ποιο ευκολα! δηλ την πρωτη λιπανση θα την κανω οταν βαλω κ τα φυτα??? σκεφτομουν να την εκανα λιγο πριν.... γιανα βρουν ετοιμο περιβαλλον με θρεπτικα!!!:smt017

Misirlis Aquarium
23-11-11, 20:41
τα εύκολα φυτά δεν θέλουν και πολλά
τα υγρά λιπάσματα θέλουν προσοχή γιτί μπορεί να σου δημιουργήσουν πρόβλημα στο ενυδρείο και για εύκολα φυτά δεν θα στο πρότεινα να χρησιμοποιήσεις καν

αυτό που θα σου πρότεινα είναι να βάλεις ταμπλέτα κάτω από τα φυτεμένα

και φυσικά αλλαγές νερού κάνουν καλο και στα ψαρια αλλα και στα φυτά σου
με 1-2 αλλαγές τη βδομάδα τα εύκολα φυτά περνούν όλα αυτά που θέλουν από το φρέσκο νεράκι

ελενη
23-11-11, 21:07
εβαλα στην παραγγελια αυτο
http://www.marinedepot.com/Prodibio_BIO_VERT_for_Freshwater_Additives_Supplem ents_for_Freshwater_Plants-Prodibio-PD01617-FWADSAPS-vi.html :D:D:D file:///C:/DOCUME%7E1/user/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot-2.png

tsilojohn
23-11-11, 21:30
Αν το λες σοβαρα , βγαλτο απο την παραγγελια...:rolleyes:

ελενη
23-11-11, 21:53
δεν κανει? εξηγησε μου!!!
:smt017

Misirlis Aquarium
23-11-11, 21:58
βγάλε το από την παραγγελια!!!

έχω μια valisneria gigantia και μια lotus κόκκινη
σε 29 βαθμούς θερμοκρασία με νερό 80% όσμωση και χωρίς λίπασμα και αντέχουν
εγώ απλά σου έλεγα να βάλεις ταμπλέτα για να πολλαπλασιαστούν οι βαλισνεριες
και τις αλλαγές για να ανθίσουν οι anubias

ελενη
23-11-11, 22:07
Ceratophyllum demersum 'Foxtail' Rotala rotundifolia Microsorum pteropus Cabomba caroliniana Hygrophila difformis αυτα ειπα να παραγγειλω!! οκ αυριο πρωι πρωι το ακυρωνω το λιπασμα κ του ζηταω ταμπλετες!!! ευχαριστω πολυ!!!!!:p

tsilojohn
23-11-11, 22:18
δεν κανει? εξηγησε μου!!!
:smt017
Ειναι πολυ ακριβο χωρις ουσια για σενα , με ενα γενικο λιπασμα οπως το flourish της seachem ή με ταμπλετες βυθου θα εισαι μια χαρα.