Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για λίτρα DIY CO2
Δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί ξανά η απορία μου αλλά από το ψάξιμο που έκανα δεν το βρήκα κάπου.Η ερώτηση μου είναι η εξής: το DIY CO2 για πόσα λίτρα είναι αρκετό(με ένα 2λίτρο μπουκάλι).
Ξέρω ότι είναι λίγο γενικό αυτό που ρωτάω(εξαρτάται και από το πόσα φυτα έχεις φαντάζομαι) αλλά σκέφτομαι να το δοκιμάσω και θέλω να ξέρω από κάποιον που έχει εμπειρία αν θα κάνει δουλειά στο ενυδρείο μου(100 λίτρα καθαρά με αρκετά φυτά).:confused:
-------------------------
Με λίγο ακόμα ψάξιμο:rolleyes: βρήκα τα εξής θέματα:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=25813
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=17886
Τα γράφω για όσους είχαν την ίδια απορία με εμένα.Τα άσχημα νέα είναι πως από ότι είδα το DIY έχει σοβαρό μειονέκτημα ότι δεν έχει σταθερή απόδοση.
ΥΓ.Επειδή υπάρχουν ξανά τα θέματα αν θέλει ο moderator ας σβήσει το δικό μου...
Με 1.5λτ μπουκάλι στο δικό μου 120λιτρο ήταν μια χαρά.Και για πιο σταθερή απόδωση είχα φτιάξει 2 μπουκάλια που τα ανανέωνα στο μισό χρόνο.
kostas_pana
24-11-11, 13:34
Με 1.5λτ μπουκάλι στο δικό μου 120λιτρο ήταν μια χαρά.Και για πιο σταθερή απόδωση είχα φτιάξει 2 μπουκάλια που τα ανανέωνα στο μισό χρόνο.
στο μισό χρόνο τι εννοείς ρε φιλε?
Αν το κατάλαβα καλά εννοεί ότι αν το ένα μπουκάλι κρατά 4 εβδομάδες τα άλλαζε εναλλάξ ανα 2 εβδομάδες.Με βλέπω να το εφαρμόζω και εγώ;)
Εάν ας πούμε το ένα μπουκάλι κρατάει 10 μέρες, εμείς φτιάχνουμε 2 μπουκάλια και κάθε 5 μέρες αλλάζουμε το ένα με φρέσκο μίγμα.Έτσι διατηρούμε κάπως σταθερή την παροχή.Με ένα μπουκάλι, ξεκινάει το μίγμα να είναι δυνατό στην αρχή μέχρι που εξασθενεί όταν είναι στο τελείωμα, οπότε δεν εχεις σταθερή παροχή.Ελπίζω να έγινα κατανοητός!
-------------------------
Ναι jam σωστός!
Ακόμη μια απορία:D.
Το μπουκάλι πως το διατηρούμε στους 23-28 τώρα που είναι και χειμώνας;Έχετε βρει καμιά καλή λύση;
Για την ώρα σκέφτηκα να το έχω δίπλα ή πάνω από το ballast του φωτισμού.Υπάρχει καμια καλύτερη ιδέα;
Εγώ το έχω στο πάτωμα που περνάνε οι σωλήνες του καλοριφέρ
Καλή ιδέα και με τους σωλήνες αλλά εμένα δεν είναι κοντά στο ενυδρείο...
Να υποθέσω ότι δεν υπάρχουν άλλες προτάσεις;:confused:
christoskast
30-11-11, 16:56
Εγώ το μείγμα το έχω βάλει σε ένα αεροστεγές δοχείο και έχω προσαρμόσει και έναν θερμοστάτη μέσα.Έτσι έχω πάντα σταθερή θερμοκρασία.
Ευχαριστώ καταρχάς για τις απαντήσεις και να σας πω ότι το έφτιαξα τελικά το σύστημα DIY CO2 και για την ώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος.Έχω σταθερά 1 φουσκάλα ανά δευτερόλεπτο, ενώ η θερμοκρασία δεν είδα να παίζει και τόσο σπουδαίο ρόλο.Τα ballast βέβαια τα έχω δίπλα στο μπουκάλι για κάθε περίπτωση.
Τώρα σκέφτομαι να βάλω και δεύτερο μπουκάλι αλλά θέλω να δω πρώτα πόσο καιρό θα κρατήσει το 1ο:D.
beeromixalhs
30-11-11, 21:09
ανάλογα με το πόση μαγιά έβαλες. Εμένα μια φορά όλη κι όλη που έκανα τη προσπάθεια με έβγαλε 2 μήνες και κάτι. Εκεί με 1 φυσαλίδα το δευτερόλεπτο.
marios1991
23-12-11, 19:17
Εμένα που το μίγμα μου έχει αρκετά μεγάλη απόδοση θα έλεγα υπάρχει πρόβλημα? (περίπου 6 φυσαλίδες το δευτερόλεπτο)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.