PDA

Επιστροφή στο Forum : ερωτηση για μονομαχο

NikosLrs13
19-11-11, 16:10
Εχω παρατηρήσει στον μονομάχο μου, ότι πάνω στα πτερύγια του έχει μερικές μαύρες βούλες μήπως πρόκεται για αρρώστια;;;;;:confused::confused::smt017

janickrules
19-11-11, 16:32
φωτογραφια!;)

billias
19-11-11, 20:07
δωσε μας παραπανω πληροφορίες
και φωτο σίγουρα
για να σε βοηθησουμε με σιγουριά

NikosLrs13
19-11-11, 22:12
Ρε παιδιά δύσκολο να πετύχω τον μον. σε φάση που να φαίνεται καθαρά.

janickrules
19-11-11, 22:38
βγαλε μια και οτι βγει!
ετσι απ'εξω τι να πουμε;

NikosLrs13
19-11-11, 22:54
Θα προσπαθήσω αύριο γτ τώρα κοιμάται...

ignatios1993
19-11-11, 23:08
και τι φοβασαι μην τον ξυπνησεις?τωρα ειναι η στιγμη που θα τον βρεις ακινητο! -+9 -+9 -+9 -+9 :rolleyes: :rolleyes::rolleyes:

NikosLrs13
20-11-11, 17:58
Απλά δεν θέλω να του χαλασω τον ύπνο αλλά θα παω
-------------------------
Με το που έβαλα τον θερμοστατη φύγανε λέτε να εφτεγε το κρυο νερό;
Απο που θα προμηθευτω ξυλο μοπανι;;;;
Τα ΠετΣοπ εχουν;;;:confused::smt017:confused:

janickrules
20-11-11, 18:07
αναζητησε τα σε πετσοπ ναι!

δεν ξερω τωρα αν τα σημαδια ηταν απο το κρυο νερο,παντως ειναι σημαντικικο να εχεις τον θερμοστατη σους 26-27 βαθμους.
μην ξεχνας να τον βγαζεις απο την πριζα 5-10 λεπτα πριν απο την αλλαγη νερου,αλλα και μην ξεχνας να τον βαζεις ξανα στην πριζα μετα την ολοκληρωση της αλλαγης.

καλη συνεχεια!

NikosLrs13
20-11-11, 18:24
Σημερα εκανα αλλαγη μετα απο 2μιση εβδομαδες στα 1/3 του ενυδρειου και βεβαια ειχα βγαλει τον θερμοστατη μιση ωρα πριν για σιγουρια...

janickrules
20-11-11, 18:39
δυομιση εβδομαδες ειναι μεγαλο διαστημα!
πιο συχνες και μικρες αλλαγες...

delta66
20-11-11, 19:43
Αν ειναι πολυ μικρο το ενυδρειο αντι για mopani βαλε ενα μεγαλο φυλο catappa (indian almond leaves) ή και φυλλα μπανανα, θα μαλακωσει το νερο, θα προσφερει αντισηπτικη δραση και θα δωσει και κρυψωνα αν τοποθετηθει εξυπνα.

http://stores.ebay.com/Amys-Ketapang-Inc

NikosLrs13
20-11-11, 20:36
Φύλλα μπανανα;;; από μπανανια;;; και πωλούνται στα πετσοπ;

delta66
20-11-11, 21:09
στο λινκ που σου εδωσα, κατα εποχες βγαζει και μπανανα
στα πεστοπ ... δυσκολα

NikosLrs13
20-11-11, 21:21
Εγώ το μοπανι το ήθελα για βάλω ανουμπιας...

janickrules
20-11-11, 23:28
ναι,αλλα η χρησιμοτητα του ειναι οτι μαλακωνει και το νερο!
γι'αυτο σου προτεινουν τα φυλλα...

η ανουμπια φυτευεται και σε χαλικακι,αλλα πρεπει να αφησεις "αφυτευτο" τον "κορμο" της!

NikosLrs13
21-11-11, 14:08
Παιδιά χθες στον μονομάχο μου έφτιαξα ένα τετραγωνακι από καλαμάκι έτσι ώστε να επιπλεει και να βάλει τις φυσαλίδες του και σήμερα το πρωί το είχε γεμίσει κσι όλη την ώρα εκεί είναι και κόβει βόλτες επίσης αυτή τη κατασκευή την έβαλα πάνω απ το θερμοστατη για να έχει ζεστή. (παρακαλώ παρατηρήσεις και συμβουλές).
Δέλτα το φύλο από πλάτανο έτσι όπως είναι το βάζω μέσα ή θέλει κάποια επεξεργασία;;;

delta66
21-11-11, 15:52
Παιδιά χθες στον μονομάχο μου έφτιαξα ένα τετραγωνακι από καλαμάκι έτσι ώστε να επιπλεει και να βάλει τις φυσαλίδες του και σήμερα το πρωί το είχε γεμίσει κσι όλη την ώρα εκεί είναι και κόβει βόλτες επίσης αυτή τη κατασκευή την έβαλα πάνω απ το θερμοστατη για να έχει ζεστή. (παρακαλώ παρατηρήσεις και συμβουλές).
Δέλτα το φύλο από πλάτανο έτσι όπως είναι το βάζω μέσα ή θέλει κάποια επεξεργασία;;;
Δεν κανεις τιποτα με τη φωλια. Αστον να παιζει.

Το φυλλο πρεπει να ειναι τελειως ξερο (καφε και οχι πρασινο) και καθαρο απο κουτσουλιες.
Επισης δεν πρεπει να εχει γινει η περισυλλογη του απο βιομηχανικη περιοχη ή αγροτικη που γινονται ψεκασμοι.
Μετα απο αυτα εσυ κανεις απλα ενα ξεπλυμα κατω απο χλιαρο νερο.

NikosLrs13
21-11-11, 16:05
Δηλαδή να μην επιχειρήσω να βάλω θηλυκια;;;
Όσο για το πλατανοφυλλο να το βάλω στν πάτο κάτω απ το χαλίκι;;;
Επίσης εγώ μένω στη λαρισα σχεδόν έξω απ τη λαρισα δλδ δεν κάνει να το βάλω και αν όχι να τρέχω στα βουνά;;;

delta66
21-11-11, 16:24
Δεν ξερω τι παιζει εξω απο τη Λαρισα, απλα σου εγραψα τι πρεπει να προσεξεις.
Αν εχει λιπασματα ή εντομοκτονα πανω του το φυλλο, θα τον αποχαιρετησεις :smt051το πιθανοτερο.

Η αναπαραγωγη τους δεν ειναι απλη υποθεση.
Πες οτι πεταξες μεσα μια θηλυκια και πες οτι ζευγαρωσανε αντι να της την πεσει και να φαγωθουνε αφου δεν την εβαλες πρωτα με το ενυδρειο της διπλα στο δικο του, να ειδωθουν, να φτιαξει αυτος φωλια (αυτο ΟΚ), να βγαλει μπαρες η θηλυκια για να καταλαβεις οτι εχει αυγα και ειναι ετοιμη.

Μετα?

Πρεπει να βγαλεις τη θηλυκια στο ενυδρειο της (για να μη πελεκηθουν τα ψαρια το πιθανοτερο, ιδιως σε μικρο ενυδρειο), να αφησεις τον αρσενικο για 3 μερες να βγαλει τα μωρα, μετα να τον βγαλεις σε αλλο ενυδρειο γιατι μαλλον θα τα φαει τα μικρα, μετα να προετοιμασεις τροφη artemia, να μεγαλωσεις τα μωρα με καθημερινες αλλαγες νερου (εκτος κι αν ειναι μεγαλο το ενυδρειο και τις κανεις μερα παρα μερα) ταισματα πολλα, και μετα απο 3-5 μηνες να τους βρεις καινουρια "σπιτια" γιατι θα αρχισουν να φαγωνονται.

Ενδιαφερεσαι? :D

Αν ναι διαβασε πολυ καλα αυτα τα αρθρα
Περί αναπαραγωγής... (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36882)
Artemia ως πρώτη τροφή (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44882)
Αναπαραγωγή: Προβλήματα και λύσεις... (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=44085)

Χωρις αυτες τις γνωσεις, την αναπαραγωγη την σπρωχνει μονο οποιος ειναι ανευθυνος χομπιστας ή εχει αγνοια (κατι που τωρα πια δεν εχεις) :)

NikosLrs13
21-11-11, 17:21
Ευχαριστώ πολύ που μου ανοιξες τα μάτια εγώ δεν τα χα φαντασθεί έτσι και αυτό που φαντάστηκα απέχει πολύ απ αυτό που μου είπες.... Επιδεί θα παω να πάρω φίλτρο σήμερα τι να πάρω;;; εχω τώρα φίλτρο αλλά θέλει καινούργιο...