Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση Αρχάριου!!!

tzetzos
19-11-11, 14:11
Γεια σας παιδιά,

Έχω ενυδρείο 60 καθαρών λίτρων ( http://www.hailea.com/e-hailea/product1/F60.htm με φίλτρο το http://www.hailea.com/e-hailea/product1/HL-BT400.htm)
Μετά το στρώσιμο κι όλα τα απαραίτητα τεστ πήρα για αρχή 3 blue tetra.
Τα έχω μέσα 1 βδομάδα κι ενώ τις πρώτες μέρες ήταν πολύ κινητικά τις τελευταίες 2 μέρες έχω παρατηρήσει ότι πάνε και κρύβονται πίσω από ένα φυτό κάτω από το φίλτρο ΜΟΝΟ όμως όταν έχω ανοιχτό το φως. Δεν είναι ανόρεχτα και νωθρά. Τρώνε μια χαρά και δε φέρουν κανένα σημάδι ασθένειας ενώ επαναλαμβάνω οι μετρήσεις του νερού είναι οκ!

Η ερώτηση είναι η εξής:
Γιατί κάθονται εκεί?Μήπως επειδή ο φωτισμός είναι πολύ δυνατός; (επίσης όταν ανάβω το φως τρέχουν σαν τρελά)
Πιστεύω επίσης ότι η παροχή του φίλτρου είναι αρκετά δυνατή. Τα ψάρια δεν κολυμπάνε ελεύθερα αλλά πηγαίνουν κόντρα στη ροή του φίλτρου όπου κι αν κάθονται εκτός από την "κρυψώνα" τους

Ευχαριστώ πολύ!!!

Παναγιώτης Κ
19-11-11, 15:41
Κατά τη γνώμη μου επειδή είναι φρέσκα ακόμα στο ενυδρείο μην τα στρεσάρεις και πολύ με το φώς.Επίσης για blue tetra έπρεπε να έχεις τουλάχιστον 6 άτομα και όχι 3(είναι κοπαδόψαρα και είναι λίγα αυτά που έχεις).

Γιώργος Κ
19-11-11, 19:31
Πως εκανες εστρωσες το φιλτρο? :confused:

Τι μετρησεις εχεις απο Αμμωνια, ΝΟ2 και ΝΟ3?

PANOSLUCKY3
20-11-11, 15:15
καλησπερα , επειδη εχω το ιδιο ενυδρειο θα σου πω για τον φωτισμο αυτη η μπλε-ασπρη λαμπα οτι δεν ειναι οτι καλυτερο για τα φυτα μετα απο ψαξιμο εγω την αλλαξα με μια cool white 24watt 4000kelvin , επειδη ειναι αρκετα δυσκολο να βρεις λαμπες για το συγκεκριμενο ενυδρειο μπορω να σου πω αν θες απο που την πηρα . το φιλτρο επισης το αλλαξα γιατι εχει μικρη χωριτικοτητα για βιολογικο υλικο , δεν ξερω αν ειναι απαραιτητη η αλλαγη του φιλτρου αλλα να εχεις το νου σου και να κανεις μετρησεις για να δεις αν μπορει να ανταποκριθει ...για την συμπεριφορα των τετρα που λες επειδη και εγω παρατηρω κατι αναλογο δηλαδη μερικα να καθονται σε ''κρυψωνες'' οταν εχει φως , εχω σκευτει
οτι ισως φταει το ταισμα (γιατι σ'εμενα γινεται μετα το ταισμα) και θα δοκιμασω να το μειωσω , αλλα μπορει να φταιει οτι δεν ειναι κοπαδι..

delta66
20-11-11, 16:33
Πολλα ειδη tetras και γενικα ψαρια Ν Αμερικης (cory, αγγελοψαρα, δισκοι, ραμ κλπ) δεν αρεσκονται στο δυνατο φως και τη δυνατη ροη του νερου.

Στο ταισμα κανονικα επρεπε να βγουν και οχι να κρυφτουν.

Τσεκαρετε το νερο, NH3 NO2 NO3 θερμοκρασια GH pH.

PANOSLUCKY3
21-11-11, 14:13
NH4=0 N02=0 N03=0(εχω πολλα φυτα) θερμοκρασια=26,ph=7(ισως λιγοτερο),gh=4-7(προσ το 7) .το ph και το gh ειναι με sticks. .τρωνε κανονικοτατα και με ορεξη σχεδον απο το χερι μου περνουν τη τροφη , οταν ειναι κλειστο το φωσ του ενυδρειου και τα βλεπω με το φως που εχει το δωματιο υπαρχει κινηση συνεχεια απο ολα , απλα οταν ανοιγω το φωσ (3 ανοιγω και ταιζω ) μετα απο καποιες ωρες (κατα τις 5-6) χωριζονται , ο αρσενικος στεκεται σε μια κρυψωνα κατω απο ενα κλαδι τα 2 θυληκα κολυμπανε αλλα λιγοτερο σε συγκεκριμενο χωρο εκτος απο το τριτο και μεγαλυτερο θυληκο που συμπεριφερετε κανονικα (σαν αρχηγος) ... πως θα ερμηνευατε αυτη την συμπεριφορα???