Επιστροφή στο Forum : λιμνη 5500λ. με κοι και χρυσοψαρα
NikosLrs13
19-11-11, 00:17
Έχω στο εξοχικό μου λίμνη 5500λ. με ηφαλμυρο νερό η οποία εχει 5 κοι και 4 χρυσόψαρα χωρίς φίλτρο και θερμστάτη της οποίας η θερμοκρασία έχει το χειμώνα έχει από 10 μέχρι -2 βαθμούς και το καλοκαίρι από 20 μέχρι 32 τα ψάρια το χειμώνα μένουν ατάιστα αλλά τρώνε κάτι μικρα κόκκινα σκουλικακια που αναπτύσσονται στον πυθμένα το καλοκαίρι τα ταΐζω... Επίσης μέσα εχω και μια νεροχελονα μήκους 15-23εκ... Συμβουλες παρατηρήσεις απαραίτητες τα ψάρια ζούνε εδώ και δύο χρόνια με μερικές απολυες στα χρυσόψαρα...
δεν βαζεις και φοτο να τα θαυμασουμε???!!!παντως μπραβο για την προσπαθεια σου!!!
NikosLrs13
19-11-11, 00:54
Παίζει να εχω θα ψάξω...
Έχω στο εξοχικό μου λίμνη 5500λ. με ηφαλμυρο νερό η οποία εχει 5 κοι και 4 χρυσόψαρα χωρίς φίλτρο και θερμστάτη της οποίας η θερμοκρασία έχει το χειμώνα έχει από 10 μέχρι -2 βαθμούς και το καλοκαίρι από 20 μέχρι 32 τα ψάρια το χειμώνα μένουν ατάιστα αλλά τρώνε κάτι μικρα κόκκινα σκουλικακια που αναπτύσσονται στον πυθμένα το καλοκαίρι τα ταΐζω... Επίσης μέσα εχω και μια νεροχελονα μήκους 15-23εκ... Συμβουλες παρατηρήσεις απαραίτητες τα ψάρια ζούνε εδώ και δύο χρόνια με μερικές απολυες στα χρυσόψαρα...
ζουνε τα κοι σε υφαλμυρο????:confused: τι μεγεθος εχουν τα ψαρια? ποσο καιρο τα εχεις? εχω κ εγω κατι αντιστοιχο!
NikosLrs13
19-11-11, 02:29
Από ότι εχω συμπεράνει ζούν είναι γύρο στα 12 εκ και τα χω εδώ και κανα χρόνο με ένα μιση... Αλλά δεν μπορώ.να καταλάβω πως το χειμώνα που χιονίζει αντέχουν.
δεν μου απαντησες πως ζουνε σε υφαλμυρο νερο!????
εγω εχω καποια χρυσοψαρα και κοι σε ανοιχτο πηγαδι και ζουνε μια χαρα! πριν 3 χρονια που τα εριξα πιστευα οτι θα ψοφισουν, αυτα ομως επιβιωσαν μια χαρα. παρολο το κρυο που κανει τον χειμωνα, παγωνιες, χιονι δεν εχει παγωσει ποτε το νερο! ουτε επιφανειακα!
NikosLrs13
19-11-11, 03:05
Δεν εχω ρωτήσει και γενικά δεν ξέρω πως ζουν σε ηφαλμυρο νερό απλά με χαροποιεί το ότι ζουν...
! πατριδα λαρισσα βαλε καμια φωτο! και καποια στιγμη θελω να την δω και απο κοντα!
NikosLrs13
19-11-11, 12:08
Φίλε κουμαν φοτο θα βάλω αλλά για να τη δεις πρέπει να έρθεις μυτιλήνη...
janickrules
19-11-11, 12:56
φωτο οπωσδηποτε!!! :D
in the pond
19-11-11, 17:25
Μεγάλη περίοδος έκθεσης των συγκεκριμένων ψαριών σε συνθήκες αλμυρού νερού, προκαλεί προβλήματα. Πάει αυτό!
Τα ψάρια σου για την ώρα είναι μικρά. Τα χρυσόψαρα σε αυτό το περιβάλλον δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα εκτός από το πιο πάνω. Τα κοι όμως 2 χρονών θα έπρεπε να ήταν τουλάχιστον 30εκ. Όταν πια μεγαλώσουν λίγο ακόμα, θα χρειαστούν γερή φίλτρανση και χρήση αεραντλίας, γιατί οι ανάγκες τους θα αυξηθούν ανάλογα με το μέγεθος τους.
Έχεις μετρήσει αλατότητα? Να υπολογήσω ότι πρόκειται για νερό από πηγάδι/διάτρυση? Έχεις γενική ανάλυση του νερού αυτού?
NikosLrs13
19-11-11, 17:44
Den exw kanei metrisi edw kai 2 xronia...
to nero einai apo pigadi....
45972
Auta einai... perissoteres fwto to kalokairi...
τελεια!!!επρεπε να εβγαζες φοτο ολοκληρη την λμνη
NikosLrs13
19-11-11, 18:07
to kalokairi pou 8a ksanapaw
οι κανονισμοι του φορουμ επιβαλλουν να γραφεις ελληνικα.
ευχαριστω.
αχχχχ νομιζα πως την ειχες εδω λαρισα.. βγαλε φωτο και δειξε στον λαο !!!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.