PDA

Επιστροφή στο Forum : Σαπούνι

Παναγιώτης Κ
18-11-11, 19:45
Τι θα γίνει αν μια πέτρα που προορίζεται για το ενυδρείο σαπουνιστεί(για να καθαριστεί) μετά βραστεί και μπεί στο ενυδρείο ?
Πληροφοριακά .:)

milion
18-11-11, 20:29
Σαπουνόπετρα???:smt017

Αφού βραστεί θα είναι μια χαρά. Μιλάω εκ πείρας πάνω στο βράσιμο..

Πάνος
18-11-11, 20:58
με καλο ξεπλυμα θα ειναι ενταξει...απλα δε βρισκω οτι θα υπαρχει κατι πανω στην πετρα που δε θα μπορεσει να βγει με νερο η με ξυδι οποτε γιατι να το κανεις?
και τα χερια μας τα πλενουμε με σαπουνι και με καλο ξεπλυμα τα βουταμε στο ενυδρειο...απλα οτι μπορουμε να αποφυγουμε καλο ειναι.
καποιες πετρες ειναι πολυ πορωδεις....και ενεχει αυτη η διαδικασια εστω και μια μικρη πιθανοτητα κινδυνου...

αν παλι η πετρα εχει κατι τοοοοοσο πια που θελει σαπουνισμα για να βγει...μηπως καλυτερα να μη σκεφτοσουν καν να τη βαλεις σε ενυδρειο?

Παναγιώτης Κ
18-11-11, 23:01
με καλο ξεπλυμα θα ειναι ενταξει...απλα δε βρισκω οτι θα υπαρχει κατι πανω στην πετρα που δε θα μπορεσει να βγει με νερο η με ξυδι οποτε γιατι να το κανεις?
και τα χερια μας τα πλενουμε με σαπουνι και με καλο ξεπλυμα τα βουταμε στο ενυδρειο...απλα οτι μπορουμε να αποφυγουμε καλο ειναι.
καποιες πετρες ειναι πολυ πορωδεις....και ενεχει αυτη η διαδικασια εστω και μια μικρη πιθανοτητα κινδυνου...

αν παλι η πετρα εχει κατι τοοοοοσο πια που θελει σαπουνισμα για να βγει...μηπως καλυτερα να μη σκεφτοσουν καν να τη βαλεις σε ενυδρειο?

Το ξέρω φίλε μου ότι γενικώς το ενυδρείο δε πρέπει να ανακατεύεται με φάρμακα, αλλά κάτι πέτρες που πήρα για να χτίσω το νέο αφρικάνικό μου (δες τα θέματα που άνοιξα πρόσφατα) χρειάστηκε να πάρω και κάτι πέτρες οι οποίες ήταν σε εξωτερικό χώρο(σε μαγαζί με διακοσμήσεις κύπων κ.α) και ποτέ δεν ξέρεις τί περνάει απο κεί, γι' αυτό φίλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.Ούτως ή άλλος τις ξέπλυνα καλά και τις έβρασα οπότε ότι και να είχαν έφυγε.

redman88
19-11-11, 01:45
Το ξέρω φίλε μου ότι γενικώς το ενυδρείο δε πρέπει να ανακατεύεται με φάρμακα, αλλά κάτι πέτρες που πήρα για να χτίσω το νέο αφρικάνικό μου (δες τα θέματα που άνοιξα πρόσφατα) χρειάστηκε να πάρω και κάτι πέτρες οι οποίες ήταν σε εξωτερικό χώρο(σε μαγαζί με διακοσμήσεις κύπων κ.α) και ποτέ δεν ξέρεις τί περνάει απο κεί, γι' αυτό φίλα τα ρούχα σου να έχεις τα μισά.Ούτως ή άλλος τις ξέπλυνα καλά και τις έβρασα οπότε ότι και να είχαν έφυγε.

το σαπουνι φιλε μου δεν φευγει με το βρασιμο,δεν εξατμιζεται

ελπιζω να εκανες καλο ξεπλυμα για να μην εχεις προβληματα

Παναγιώτης Κ
19-11-11, 22:01
το σαπουνι φιλε μου δεν φευγει με το βρασιμο,δεν εξατμιζεται

ελπιζω να εκανες καλο ξεπλυμα για να μην εχεις προβληματα

το άβα που χρησιμοποίησα είναι της planet και είναι πλήρως βιοδιασπόμενο.

delta66
20-11-11, 04:13
Απολυμανση κανω με βρασμο ή παραμονη σε διαλυμα νερου (19 μερη) και πρασινης απλης χλωρινης (1 μερος) για μια ως λιγες ωρες.
Μετα ξεπλυμα πολυ καλο, μεχρι να μη μυριζει το χλωριο καθολου στη μυτη μας.