PDA

Επιστροφή στο Forum : τα γκάπυ τρώνε γαρίδα..


desimi
18-11-11, 13:50
Εδώ και 2-3 μέρες η γαρίδα(Red cherry ) εξαφανίστηκε!!!
Μπήκε στο ενυδρείο πριν από 5 μέρες! Το ενυδρείο φιλοξενούσε ήδη 4 γκάπυ αρσενικά και 1 σαλιγκάρι golden apple snail.
Επειδή ήταν πολύ μικρή ρώτησα στο πετ σοπ αν υπήρχε κίνδυνος να την τσιμπάνε τα ψάρια και μου είπαν ότι δεν την πειράζουν ποτέ..Αγνοείται όμως οπότε λάθος μου είπαν. Έχει κανένας κανα αντίστοιχο περιστατικό.

mixalis p
18-11-11, 14:01
λογικο ειναι να την φανε! το ενυδρειο σ πρεπει να ειναι αρκετα φυτεμενο κ να υπαρχουν καταλληλες κρυψωνες για τις γαριδες! ποτε δεν θα δεις σε ενα ενυδρειο με ψαρια πολλες γαριδες γιατι ο γονος τους γινεται τροφη για τα ψαρια!;)

janickrules
18-11-11, 14:15
πρεπει να ειναι κουτσικη για να την εφαγαν!
μαλλον κρυβεται και δεν την βλεπεις!
το λαθος σου ειναι πως εβαλες μονο μια!αυτες ζουνε σε κοπαδακι!

desimi
18-11-11, 16:18
ήταν μικροσκοπική είναι η αλήθεια. Πόσες μπορώ να βάλω? 60λιτρο είναι το ενυδρείο και εχει ήδη 4 γκάπυ και ένα σαλιγκάρι.Κι αν βάλω πολλές θα είναι καλύτερα ή απλά θα εξασφαλίσω στα ψάρια αρκετή τροφή.Έχω αρκετά φυτά πάντως για να κρυβόταν.

janickrules
18-11-11, 18:54
με γκαπυ ειχα και εγω!
δεν θα κρυβονται καθολου μετα απο ενα διαστημα!!θα τις χαιρεσαι ολη μερα!
το ενυδρειο ειναι καταληλο για αυτες τις γαριδες οσον αφορα τα λιτρα σου,τα φυτα και τους συγκατοικους που εχεις!

το μονο που πρεπει να σε απασχολει ειναι ο χρονος που "τρεχει" το ενυδρειο σου!
για τις γαριδες θελει να εχεις στρωμενο το ενυδρειο πανω απο τρεις μηνες!

αν ειναι ετσι,βαλε αρχικα τουλαχιστον 5-6 (ζητα απο το φορουμ μεσω αγγελιας - πιο οικονομικο),ωστε να κανουν και ζευγαρια!
επειδη ειναι ευαισθητες στα πολλα νιτρικα,κανε μικρες,συχνες αλλαγες νερου!
ετσι κι'αλλιως και τα γκαπυ το ιδιο θελουν!

σε λιγο διαστημα θα εχεις γεννες απο γκαπυ και απο γαριδες και θα πρεπει να βρεις που θα τις δωσεις (στο φορουμ καλυτερα και οχι σε πετσοπ)!

καλη συνεχεια και καλη "διασκεδαση"! ;)

desimi
19-11-11, 16:05
Να βάλω 5-6..αλλά εδώ φαγανε τη μία.Τις 5-6 γιατί δεν θα τις φάνε? μήπως πρέπει να βρω να πάρω πιο μεγάλες?

janickrules
19-11-11, 16:35
ποσο μικρη μπορει ητανε;μονο νεογενητη θα την ετρωγαν!
1) ειχε κανονικα το κοκκινο χρωμα της;
2) εισαι βεβαιος οτι φαγωθηκε;αν κρυβεται;

στην τελικη παρε λιγο μεγαλυτερες!

delta66
20-11-11, 04:27
Αν αλλαξε εξωσκελετο μπορει να κρυβεται μεχρι να σκληρυνει ο νεος.
Αν την ενοχλουσαν παλι μπορει να κρυβεται.

Τις ενηλικες red cherry δυσκολα θα τις φανε τα γκαπι.
Αν τις ενοχλουν απλα δεν θα τις βλεπεις συχνα γιατι θα κρυβονται.
Γονος δεν πιστευω να επιζησει.

Βεβαια δεν παραλειπουμε και το γεγονος να πηδηξε εκτος ενυδρειου (χωρις καπακι) αν δεν της αρεσε το νερο ή φοβηθηκε.