Επιστροφή στο Forum : Πρόβλημα με το παγκασιους
NikosLrs13
17-11-11, 16:11
Καλησπέρα φίλοι μου...
Είμαι νέος στο χομπυ και στο <<σαιτ>> .
Πριν από 2 μήνες αγόρασα ένα ενυδρείο 13Λ με ένα μονομάχο.
Έπειτα από ένα μήνα αγόρασα και ένα χρυσοψαρο στην αρχή το χρυσοψαρο κυνηγούσε τον μονομάχο μου.
Μετά από δύο μέρες όλα ηρέμησαν...
Πριν από δύο μέρες αγόρασα ένα παγκασιους...
Το οποίο με το που αναψω το φως τρελαίνεται χτυπάει στο τζάμι ζαλίζεται και πέφτει ανασκελα και έπειτα από μισή ωρα επανέρχεται.
Επίσης δεν το εχω δει πότε να τρώει...
Ζητάω απεγνωσμένα βοήθεια!!!!!!!!:(
Καταρχας το χρυσόψαρο και το πενγκασιους ειναι ΤΕΛΕΙΟΣ μα ΤΕΛΕΙΟΣ ακαταληλα...και δεν μπορω να καταλαβω πως κανουν τετοιες ***** (Mod edit: πιπέρι!) τα πετ σοπ.
Οποτε βγαλτα και μεινε μονο με τον μονομαχο...εχεις πολυ μικρο ενυδρειο.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43958
beeromixalhs
17-11-11, 16:30
έχεις δηλαδή τώρα σε 13 λίτρα 1 ψάρι που γίνετε πάνω απο 1,5-2 μέτρα (pangasius) ένα που φτάνει τα 20-30cm (χρυσόψαρο) και ένα νάνο μπροστά του των 5-6 εκατοστών (μονομάχο).
Πιστεύω να βλέπεις πόσο μεγάλο λάθος σε έβαλε ο πετσοπας να κάνεις :smt092:smt092
πήγαινε του πίσω τα δυο πρώτα και κράτα μόνο το μονομάχο. Διάβασε από το φορουμ και σταμάτα να ακούς οτι σου λένε τα pet shop
παγκασιους σε 13 λιτρα???:smt017:smt017:smt018:smt018
σε ενα χρονο αυτο δεν θα χωραει εκει μεσα....θα φτασσει διπλαδιο μεγεθος..με τι σκεπτικο το πηρες??ενταξει το πετ σοπ χαζος ειναι...?θελει να πουλησει ο ανθρωπος...αφου το αγορασες πριν δυο μερες πανε γυρνατο και παρε καμια μονομαχινα;):smt060
NikosLrs13
17-11-11, 16:32
Βασικα στο πετ σοπ δεν μου είπαν τίποτα για το αν ταιριάζουν ή όχι...
Αλλά σκέφτομαι το καλοκαίρι τα 13λ να τα κάνω 125λ...
beeromixalhs
17-11-11, 16:39
μέχρι το καλοκαίρι δε θα ζεί κανένα από τα τρία. Μη σου πω μέχρι τα Χριστούγεννα.
NikosLrs13
17-11-11, 16:41
Το παγκασιους θα το επιστρέψω σήμερα κιόλας. Απ την άλλη το χρυσοψαρο δεν μου έχει προκαλέσει κανένα πρόβλημα.
Ioanna.bar
17-11-11, 16:46
Εκτός και αν έχεις καμιά 1000 λίτρα και παραπάνω να διαθέσεις στο μέλλον πάνε το pangasius πίσω όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι, και πριν αγοράσεις ξανά κάτι κάνε μια αναζήτηση στο ίντερνετ να δεις τις απαιτήσεις των ψαριών που θες να φιλοξενήσεις. :wink:
Παναγιώτης Κ
17-11-11, 16:52
Καλησπέρα φίλοι μου...
Είμαι νέος στο χομπυ και στο <<σαιτ>> .
Πριν από 2 μήνες αγόρασα ένα ενυδρείο 13Λ με ένα μονομάχο.
Έπειτα από ένα μήνα αγόρασα και ένα χρυσοψαρο στην αρχή το χρυσοψαρο κυνηγούσε τον μονομάχο μου.
Μετά από δύο μέρες όλα ηρέμησαν...
Πριν από δύο μέρες αγόρασα ένα παγκασιους...
Το οποίο με το που αναψω το φως τρελαίνεται χτυπάει στο τζάμι ζαλίζεται και πέφτει ανασκελα και έπειτα από μισή ωρα επανέρχεται.
Επίσης δεν το εχω δει πότε να τρώει...
Ζητάω απεγνωσμένα βοήθεια!!!!!!!!:(
Κοίταξε φίλε μου για να μην πολυλογουμε. Είχα στο ενυδρείο μου pagasius σε 105 λίτρα ενυδρείο και αναγκάστηκα να τον πουλήσω διότι είχε γίνει γομάρι.
Επίσης ο pagasius σε ενυδρείο 13λ ούτε να κουλουριαστεί δεν μπορεί πόσο μάλλον να κολυμπήσει.Και το άλλο που ανέφερες με το φώς συμβαίνει γιατί τα pagasius είναι νυχτόβια(και τη νύχτα άμα παρατηρήσεις τα άλλα κυμούνται και αυτός κόβει βόλτες) και γι' αυτό το πολύ φώς τον τρελαίνει. Άσε που πρέπει να είσαι πολύ μαέστρος για να ζήσει αφού είναι ένα είδος επιρεπής στις αρρώστιες στη νεαρή ηλικία.
Ελπίζω να βοήθησα .;)
NikosLrs13
17-11-11, 16:58
Εχω ετοιμάσει ήδη τη σακούλα επιστροφής... Γτ.πρώτα απ όλα το λυπάμαι και δν θέλω να πεθάνει στο ενυδρείο μου...
απο οσα εχεις,κρατα μονο το μονομαχο και με αυτον εισαι οριακα.ειδικα σε αστρωτο ενυδρειο.το σωστο (ασχετα αν δε θα σου αρεσει)ειναι να τα επιστρεψεις ολα τα ψαρια σου πισω,να διαβασεις εδω μεσα και να κανεις σωστο στρωσιμο στο φιλτρο του ενυδρειου σου.αφου τα κανεις αυτα να παρεις ενα μονομαχο και να τον φιλοξενησεις σωστα.ρωτα και εδω μεσα οτι χρειαστεις και εχεις αποριες, ολοι θα σε βοηθησουνε.
μην εμπιστευεσαι τα πετσοπ! και αφου επιστρεψεις τα ψαρια στο συγκεκριμενο καταστημα,μην ξαναπατησεις.αφου δε σου ειπε τιποτα για το παγκασιους ειναι τραγικα βλακας ο πετσοπας για να μη πω τιποτα πιο βαρυ.
NikosLrs13
18-11-11, 00:23
Σημιωση το παγκασιους ή αλλιώς χαρχας είναι 5εκ. Ο μονομαχος ή αλλιώς cisse είναι 6εκ. μαζί με την ούρα και το χρυσοψαρο ή αλλιώς Goldberg είναι 6εκ.
Σημιωση το παγκασιους ή αλλιώς χαρχας είναι 5εκ. Ο μονομαχος ή αλλιώς cisse είναι 6εκ. μαζί με την ούρα και το χρυσοψαρο ή αλλιώς Goldberg είναι 6εκ.
σε ενα χρονο θα φτασει 15 εκατοστα και θα φαει αυτο που θα παραμεινει 6 εκατοστα....!!!:D:smt081
NikosLrs13
18-11-11, 00:39
Δεν ξέρω τι να κάνω να το ρισκαρω στο 13άρι μέχρι να πάρω το 125άρι ή να δώσω το παγκασιους πίσω;;;:confused:
-------------------------
Εχω ακριβώς το ίδιο ενυδρείο με τη πρώτη φωτό του lanz
beeromixalhs
18-11-11, 00:42
Δεν ξέρω τι να κάνω να το ρισκαρω στο 13άρι μέχρι να πάρω το 125άρι ή να δώσω το παγκασιους πίσω;;;:confused:
ακόμα πιστεύεις πως κάνει ένα ψάρι 2 μέτρων σε 125 λίτρα ενυδρείο?? Αν το πάρεις αύριο το ενυδρείο το ψάρι θα ίσως να είναι καλά μέχρι το καλοκαίρι. Αλλά μετά θέλω να δω που θα βρείς να το δώσεις ;);)
Διάβασε την ιστορία ενός φίλου http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=55636&highlight=%F0%E1%E3%EA%E1%F3%E9%EF%F5%F2
και αναλογίσου σε λίγα χρονιά τι θα το κάνεις....θα ήθελες να είχε τέτοιο τέλος ένα ψάρι που θα είχες δεθεί μαζί του και θα το αγαπούσες? :smt017
Η καλύτερη λύση είναι να το πας πίσω τώρα που είναι νωρίς..
Και απο την στιγμή που πλέον γνωρίζεις τι τέρας θα γίνει δεν υπάρχει λόγος να ταλαιπώρησε και εσύ και το ψάρι κυρίως.
NikosLrs13
18-11-11, 00:53
Έχετε δίκιο αλλά παρεπιπτόντως εχω στο εξοχικό μια λίμνη 5500λ με ηφαλμυρο κρύο νερό και κοι λέτε να αντέξει εκεί;;;
beeromixalhs
18-11-11, 01:05
κάνε ένα κόπο και διάβασε λίγο για το ψάρι. Σε θερμοκρασία χαμηλότερη τον 20C δε πιστεύω να τη βγάλει.
NikosLrs13
18-11-11, 01:08
Τελευταία βράδια του χαρχα σπίτι μαζί τους άλλους 2 αύριο τέτοια ώρα θα νε στο πετσοπ... Θα μου λείψει πάντως...
διαλεξες την καλυτερη λυση!:smt023
και αν ημουνα στη θεση σου, προσωπικα δε θα ξαναπατουσα στο συγκεκριμενο καταστημα γιατι αμα φερει και κροκοδειλους μπορει να σου πουλησει κανεναν να βαλεις στο νεροχυτη.
NikosLrs13
18-11-11, 01:20
Σε 13λ χωράει θερμότατης;;
χωραει ναι.υπαρχουνε μικρα θερμαντικα για μικρα ενυδρεια.ριξε μια ματια εδω (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=14&show=grid).κοιτας για τα μικρα,ως 25watt μεγιστο,δε χρειαζεσαι μεγαλυτερο στα 13 λιτρα.
παγκασιους σε 13 λιτρα???:smt017:smt017:smt018:smt018
σε ενα χρονο αυτο δεν θα χωραει εκει μεσα....θα φτασσει διπλαδιο μεγεθος..με τι σκεπτικο το πηρες??ενταξει το πετ σοπ χαζος ειναι...?θελει να πουλησει ο ανθρωπος...αφου το αγορασες πριν δυο μερες πανε γυρνατο και παρε καμια μονομαχινα:wink::smt060σε ενα χρονο θα φτασει 15 εκατοστα και θα φαει αυτο που θα παραμεινει 6 εκατοστα....!!!:D:smt081
Αυτά τα ψάρια διατίθενται μαζικά στη βιομηχανία τροφίμων. (σημ μτφ : μπορεί να έχετε δει τα φιλέτα Καλλιμάνης Pangasius http://www.kallimanis.gr/web/pages.fds?page=65&langid=1)
Τα μωρά ψάρια που βλέπουμε στα τοπικά καταστήματα ενυδρείων είναι ακριβώς ένα κερδοφόρο παράπλευρο εμπόριο. Υπάρχει ένας λόγος που ανατρέφονται εμπορικά εκτός από την γεύση. Είναι ταχέως αναπτυσσόμενα, μεγάλα ψάρια. Όταν τα ψάρια διατίθενται στο εμπόριο ως τροφή, είναι πιθανώς νεότερα από ενός χρόνου αλλά ήδη πάνω από 30cm μήκος.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=43958
NikosLrs13
19-11-11, 17:26
45970
Prin to pangasious
45971
KAi meta to pangasious to opoio exei epistrafei pisw...
gianniwpopi
19-11-11, 17:37
θα σου ελεγα να βγαλεις το χρωματιστο χαλικι και να βαλεις κατι πιο φυσικο οπως επισης και τα ψευτικα λουλουδια με αληθινα,,...
NikosLrs13
19-11-11, 17:46
Se 13l ti fyta na balw? Einai mikros o xwros... an ksereis kana kala me mikri anaptyksi ok
ωραιο ειναι το ενυδρειακι σου,αλλα πες μας και τι φιλτρο εχεις και τι υλικα εχει μεσα.
επισης να επιστρεψεις και το χρυσοψαρο γιατι δε θα τη "βγαλει" εκει μεσα και θα παρει μαζι του και το μονομαχο για παρεα:rolleyes:
διαβασε τα υπομνηματα εδω στους αρχαριους για να καταλαβεις τα βασικα για τον κυκλο του αζωτου.στρωσε το φιλτρο σου και κρατησε το μονομαχο.(εγω σου ειπα θα τα επεστρεφα ολα μεχρι να στρωσει το φιλτρο)
πες μας τι φιλτρο εχεις και τι υλικα.ισως μπορεις να βαλεις μπολι και να στρωσεις γρηγορα για να μην ταλαιπωρειται το ψαρι.
επισης αν θες να τον χαρεις περισσοτερο το μονομαχο και τη συμπεριφορα του μπορεις να βγαλεις τα ψευτικα φυτα και να βαλεις καποιο ευκολο αληθινο.αν ειχες βαλει και πιο φυσικο χαλικι θα ητανε καλυτερα για το ψαρι.
gianniwpopi
19-11-11, 17:49
μπορεις να βαλεις ανουμπιες που εχουν χαμηλη αναπτυξη
anubia barteri nana.δεν χρειαζεται φυτεμα τη δενεις πανω σε πετρα η ξυλο.
gianniwpopi
19-11-11, 17:51
anubia barteri nana.δεν χρειαζεται φυτεμα τη δενεις πανω σε πετρα η ξυλο.
σε προλαβα
NikosLrs13
19-11-11, 17:55
To filtro einai (JEBO Q112) kai filtrarei 250L/Hr kai o 8ermostatis (RESUN RH9000) sta,25W.
αυτο ειναι? http://www.jebostore.com/JEBO_Ornament_Pump_Q112_p/q112.htm
αν ειναι αυτο ειναι κυκλοφορητης και οχι φιλτρο.
θα χρειαστεις φιλτρο (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=category&id=25&ManufID=&show=grid).
ποιος ειναι αυτος ο πετσοπας να παω ν'αγορασω κανα σακι πατατες?
σε πανηγυρι αμα πας να ψωνισεις γυαλα και χρυσοψαρο απτον παγκο θαναι πιο σχετικος ο τυπος:rolleyes:
NikosLrs13
19-11-11, 18:03
filtro einai afou exei apo katw kai allo me sfougkaraki mesa
οκ,μπορει να κανω λαθος.δεν το εχω δει απο κοντα,απλα στο site δεν αναφερει τιποτα για φιλτρανση,σαν pump το εχει.δε νομιζω οτι θα κανεις δουλεια με αυτο αλλα ας με διορθωσει καποιος αν κανω λαθος.νομιζω ομως πως απλα εχει ενα κομματι σφουγγαρι η ενυδρειακη βατα για να κραταει τα χοντρα σκουπιδια.
ακομα κιετσι παλι δε θα κανεις σωστη δουλεια.
μεχρι τοτε εσυ διαβασε τα υπομνηματα στους αρχαριους γιατι χωρις να καταλαβεις καποια βασικα πραγματα δε θα μπορεσει κανεις να σε βοηθησει οσο και να θελει;)
NikosLrs13
19-11-11, 18:13
To enydreio to promi8eutika ap ta JUMBO kai xrisimipoieisa oti eixe mesa egw agorasa to xaliki ta psaria ta fyta kai ton 8ermostati...
gianniwpopi
19-11-11, 18:23
φιλε μου γραφε ελληνικα. μας βγαινουν τα ματια ετσι
ε πεσμας ετσι,λεω κιεγω!:D
χρειαζεσαι φιλτρο.
αληθεια ποσο το πηρες το "ενυδρειο" αν επιτρεπεται?απο περιεργεια ρωταω και θα σου πω γιατι.
NikosLrs13
19-11-11, 18:36
Το ενυδρειο το πηρα 20ε γιατι μου το προτεινε ενα γνωστος...
οκ,σε ρωτησα γιατι θα μπορουσες με λιγα παραπανω λεφτα και λιγο ψαξιμο να ειχες παρει κατι εξοπλισμενο σωστα ωστε να μην εχεις εξτρα εξοδα.τωρα το πηρες οποτε δεν εχει σημασια;)
αν διαβασεις τα υπομνηματα που σου ειπα θα καταλαβεις οτι ολη τη δουλεια σε ενα ενυδρειο την κανει το φιλτρο.οταν αυτο ειναι ανεπαρκες(για οποιοδηποτε λογο) εχουμε προβληματα στο ενυδρειο.βαζοντας ενα σωστο φιλτρο που να εχει τη σωστη ροη,το σωστο αριθμο και ειδος υλικων μεσα του και αφου κανουμε καποια προεργασια(στρωσιμο) αυτα μειωνονται στο ελαχιστο δυνατο.
επειδη το ενυδρειο ειναι ενα πολυ κλειστο περιβαλον οπου αναγκαζουμε ενα ψαρι να ζησει μεσα του,αναλαμβανουμε να υποκαταστησουμε καποιες διαδικασιες που η φυση κανει απο μονη της εξω στις λιμνες και τα ποταμια με τεχνικα μεσα οπως ειναι το φιλτρο.αυτο δε σημαινει οτι βαζοντας το φιλτρο λυνονται ολα τα προβληματα απο μονα τους,παλι χρειαζεται καποια διαδικασια και χρονος ωστε παλι μεσα απο φυσικες βιολογικες διαδικασιες το φιλτρο (η καλυτερα τα υλικα του)να στρωσει και να κανει τη δουλεια του οπως πρεπει.ειναι πολλα για να στα πω ολα εδω τωρα και στα λεω πολυ γενικα.οσο γρηγοροτερα διαβασεις τα υπομνηματα και ξεκινησεις να κανεις αυτο που χρειαζεται τοσο γρηγοροτερα θα χαρεις το ψαρι σου;)
δεν χρειαζεται να δωσεις πολλα λεφτα για το φιλτρο,αυτα που σου εδωσα και στο λινκ τα φτηνα θα κανουνε μια χαρα δουλεια εφοσον μπουνε τα σωστα υλικα και στρωθουνε;)
janickrules
19-11-11, 19:23
λοιπον φιλε μου,εχω κι εγω το ενυδρειακι σου!απλα δεν εχω μεσα αυτα που εχεις! ;)
ειναι του jumbo ετσι;
λοιπον,ακου τι θα κανεις:
1)πηγαινεις πισω και τα δυο ψαρια
2)κρατα για ""αναπληρωματικο το φιλτρο,το οποιο θα σου χαλασει σιγουρα σε βαθος χρονου!
3)πετας ΟΟΟΛΑ τα χαλικακια,φυτακια που εχει μεσα το ενυδρειο!ειναι πλαστικα και εντελως ακαταληλα!
4)βαζεις αγγελια για ενα μικρο φιλτρακι και αν δεν βρεις ψαχνεις στο ebay!
5)αγγελια για ανουμπια η java moss.ειναι ευκολα φυτα και τα λατρευει ο μονομαχος!
6)μετα βαζεις μπολι ("βρωμια" απο αλλο φιλτρο για να μην σηκωσει αμμωνια)!
7)βαζεις ΑΜΕΣΩΣ τον μονομαχο,για να μην παει χαμενη η βιολογια του φιλτρου σου!
8)εν συνεχεία,θα χρειαστει σιγα-σιγα να μαλακωσεις το νερο (μην πανικοβαλεσαι-θα σε βοηθησουν ολοι εδω - ειναι απλο)!
9)θερμοστατης στους 26-27 βαθμους!
10)το χρυσοψαρο το ξεχνας σ'αυτα τα λιτρα.
μετα χαιρεσαι τον μονομαχο σου για πολυ καιρο! ;)
αν δεν θελεις μονομαχο,μπορεις να βαλεις τα πανεμορφα apple snails (http://www.applesnail.net/content/photographs/pomacea_brid_walking.jpg)!
αλλο υδροβιο ον καλο ειναι να μην μπει σε αυτα τα λιτρα!
και εγω ετσι εκανα και τωρα το εχω για καραντινα!
καλη συνεχεια!
-------------------------
με προλαβαν οι φιλοι! ;)
ειδικα για τα φιλτρα!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.