Επιστροφή στο Forum : Σιλικόνη 100% και αντιμουχλική???
Διαβαζα εδώ και μέρες στο forum πως η σιλικόνη που είναι κατάλληλη για χρήση σε ενυδρεία είναι αυτή που συνήθως λέει ''100% καθαρή σιλικόνη'' και ότι πρέπει να αποφεύγεται η χρήση σιλικόνης ''αντιμουχλικής''. Αγόρασα μια σιλικόνη λοιπόν η οποία έλεγε με μεγάλα γράμματα 100% καθαρή σιλικόνη. Αλλά!! Από την πίσω πλευρά έλεγε πέραν του ''100% καθαρή σιλικόνη'' και ''αντιμουχλική''. Για την ακρίβεια '' Μονοσυστατική ελαστοπλαστική 100% σιλικόνη, αντιμουχλική'' κλπ. Η απορία μου λοιπόν είναι
1. αν και κατα πόσο είναι κατάλληλη για ενυδρεία και
2. τι κάνουμε στην περιπτωση γίνει χρήση σιλικόνης μη κατάλληλης. Μπορούν τα χημικά που βγάζει η (ακαταλληλη) σιλικόνη να ''ξεβγαλθούν'', αφήνωντας το ενυδρείο γεμάτο νερό στον ήλιο για κανα δυο μέρες? Γνωριζεται κάποιον άλλο τρόπο?
Ουτε να το σκεφτεσαι !!
Αντιμουχλικη = αμτιμυκητιακη,αρα καταλαβαινεις τι ζημια κανει !!
Περι του δευτερου τωρα,και 10 χρονια να την αφησεις σε νερο ,σε ηλιο η σε κηροζινη,η ακαταλληλη σιλικονη ειναι ακαταλληλη.
Αρα την αποφευγουμε οπως ο :twisted: το λιβανι !! :wink: :wink:
ΟK. Αλλά όταν λέει 100% καθαρή σιλικόνη (ας λέει αντιμουχλική σαν extra) σημαίνει πως δεν έχει πρόσμικτα. Άρα είναι καθαρή από περαιτέρω χημικά. Επίσης όταν λεει μονοσυστατική, δεν σημαίνει μόνο σιλικόνη χωρίς επιπλέον ουσίες?
Κάτι δεν πάει καλά. Απ'ότι ξέρω, όταν έχεις 100% σιλικόνη, προφανώς πρέπει να προσθέσεις κάποιο χημικό που της δίνει την ιδιότητα της "αντιμουχλικής", αφού η σιλικόνη από μόνη της δεν έχει αυτή την ιδιότητα. Πως είναι δυνατόν λοιπόν να έχεις 100% σιλικόνη... μονοσυστατική και αντιμουχλική;
johnny98130
12-05-04, 11:41
Πάντως για την ιστορία να πω οτι εχω σει διαφορους τυπους σιλικόνης 100% καθαρη που ομως περιεχει και διαφορα αλλα αντιμουχλικα. Θέλει λιγο προσοχη.
Καλύτερα πάντως να δουλευεις σιλικόνες απο γνωστές εταιρίες οπως π.χ NIRLAT που την εχουν δουλεψει διαφορα μέλη για να μην ψαχνεις μονος σου
Γεια σιλικόνες ρίξτε μια ματιά εδώ
http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?t=42&highlight=%F3%E9%EB%E9%EA%FC%ED%E7
Γνωστές μάρκες σιλικονών
Logo, General Electric, Den Braven, Bayern. NIRLAT ;)
Thanks, πάντως βρήκα τελικά σιλικόνη που είναι αποκλειστικά για την κατασκευή ενυδρείων. Λέγεται ''Silicon Aquarium'' τύπος ''BSR 50-12'' και η εταιρεία παραγωγής της είναι η SIMSON PROFESSIONAL από Τσεχία. Τελέιως ενημερωτικά το φυσσίγι των 310 ml κοστίζει περίπου 5,50 ευρώ.
johnny98130
12-05-04, 22:54
Γνωστές μάρκες σιλικονών
Logo, General Electric, Den Braven, Bayern
Την NIRLAT βρε γιαννη μας γιατι δεν μου την αναφερεις. Και εχω κανει τοσες κολλησεις με αυτη.
Βεβαιως και κανω πλακα :lol: :lol: :lol: :P
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.