PDA

Επιστροφή στο Forum : Διακοπη λειτουργίας φίλτρου


thediscusman
10-05-04, 19:24
Σήμερα το απόγευμα πρόσεξα ότι το εξωτερικό φίλτρο δε λειτουργούσε. Για κάποιο λόγο δεν έκανε καλή επαφή η μπρίζα και έμεινε εκτός λειτουργίας για κάποιες ώρες. Δε νομίζω να είναι πάνω από 2-3 ώρες γιατί η μητέρα μου λέει ότι το μεσημέρι το είδε να λειτουργεί. Άρα από βιολογία δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα, εξάλλου και τα τεστ για NH3 και NO2 είναι στο 0.
Το πρόβλημα είναι ότι είναι συνδεδεμένα σε σειρά με το εξωτερικό φίλτρο μιά λάμπα UV και ένας εξωτερικός θερμοστάτης HYDOR τα οποία συνέχιζαν να λειτουργούν για όση ώρα δεν υπήρχε κυκλοφορία νερού.
Όπου έχω διαβάσει για UV λένε να μην είναι σε λειτουργία χωρίς να υπάρχει κυκλοφορία νερού. Τι πρόβλημα μπορεί να έχω τώρα. Να σημειώσω ότι τα λαμπάκι που δείχνει ότι UV είναι σε λειτουργία είναι αναμμένο.
Πρώτη φορά έπαθα κάτι τέτοιο και μάλλον οφείλεται στο ότι δεν έβαλα καλά την μπρίζα του φίλτρου όταν το συντήρησα προχθές.

johnny98130
11-05-04, 11:09
Για διακοπη 2-3 ωρών δεν εχεις κανενα προβλημα. Αν μιλούσαμε για πάνω από 6 ωρες τοτε θα επρεπε να μην βαλεις σε λειτουργία το φίλτρο σου καθώς τα νιτροβακτηρίδια που βρίσκονται εντός θα ειχαν προβληα ελλειψης οξυγόνου.
Η λειτουργια της λάμπας UV με στάσιμο νερό επηρεάζει προφανώς την αποτελεσματικότητα της στο νερό του ενυδρείου αλλα δεν κινδινευει να καει.

thediscusman
11-05-04, 17:14
Πρόβλημα με τη βιολογία δεν έχω γιατί ευτυχώς το αντιλήφθηκα σχετικά γρήγορα.
Η λειτουργια της λάμπας UV με στάσιμο νερό επηρεάζει προφανώς την αποτελεσματικότητα της στο νερό του ενυδρείου αλλα δεν κινδινευει να καει.
Τί εννοείς ακριβώς Γιάννη; Ότι απλά για αυτές τις 2-3 ώρες δεν έκνε δουλειά αφου δεν περνούσε νερό από μέσα ή ότι θα επηρεάσει την αποτελεσματικότητα της στη συνέχεια όταν αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία;