Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ

Slevinakos
14-11-11, 17:48
Σημερα πηγα στο πετ σοπ και αγοραζα καινουργιο φιλτρο, eheim pick up 45(2006), το οποιο εχει σφουγγαρι ανθρακα. Προηγουμενως ειχα ενα φιλτρο no name για το οποιο δεν γνωριζω αν υπηρχε σφουγγαρι ανθρακα και λειτουργουσε μια χαρα εδω και 9 μηνες, και καθως η ροη του εφτασε στο μηδεν και μετα απο καθαρισμους δεν αλλαζε κατι ειπα να παρω το καινουργιο. Ωστωσο ενα παιδι με ενημερωσε πως το φιλτρο ανθρακα το καθαριζεις κανονικα ενω στο βιολογικο δεν το πειραζεις καθως χαλας αποικιες. Εγω δεν γνωριζω στο παλιο τι ειχα? Μπορει να λειτουργησει σαν μπολι? Ειναι γεματο πρασινο προς καφε πλεον , μεχρι χθες πιστευα πως ηταν αποικιες και το παιδι μου ειπε πως ειναι ακαθαρσιες, νιτρικα αλγη και διαφορα αλλα και πως ειναι πιθανον αχρηστο. Τι να κανω? Εχω χρυσοψαρο
-------------------------
και πως ξεχωριζω αν ειναι σφουγγαρι ανθρακα η βιολογικο υλικο. Εμενα μου φαινεται σαν ενα απλο σφουγγαρι

xrusec13
14-11-11, 17:56
Το σφουγγάρι το παλιό στίφτο το μέσα στο καινούργιο φιλτράκι και αν έχει κάποιο υλικό άνθρακα το καινούργιο βγάλτο.Αν έχει μόνο σφουγγάρι άνθρακα καλύτερα βάλε το παλιό σου σφουγγάρι μέχρι να πάρεις ένα απλό σφουγγάρι και να κάνεις αυτό που σου είπα στην αρχή.

--------------------------
Συνήθως,όχι πάντα το σφουγγάρι άνθρακα είναι μαύρο ενώ το απλό είναι πράσινο η μπλέ

Slevinakos
14-11-11, 18:00
και το σφουγγαρι ανθρακα τι να το κανω?
-------------------------
του παλιου ειναι μαυρο αστραφτερο ενω του καινουργιου μπεζ-ασπρο

xrusec13
14-11-11, 18:40
Αυτο με τα χρωματα δεν ισχυει παντα.το σφουγγαρι ανθρακα δεν σου χρειαζεται,το βαζουμε αν θελουμε να καθαρισουμε το νερο μετα απο καποια θεραπεια.καλυτερα για την βιολογια σου ειναι να παρεις ενα απλο σφουγγαρι.Διαβασε να δεις αν το σφουγγαρι που εχει το φιλτρο ειναι ανθρακα.

Slevinakos
14-11-11, 18:56
Σε ευχαριστω πολυ, ακολουθησα τις οδηγιες σου, εστιψα το παλιο στο καινουργιο σφοουγγαρι και το επανατοποθετησα :)

xrusec13
15-11-11, 12:49
:smt023

eimaste aR21rwstoi
15-11-11, 12:55
στην ουσια μπολιαζεις το καινουριο σου φιλτρο απο την βιολογια του παλιου;)