PDA

Επιστροφή στο Forum : Baby Guppies Question


Filippos
06-05-04, 16:12
Εχθές το απόγευμα που τάϊζα τα ψάρια, είδα 2 baby guppies ανάμεσα στα φυτά. Στην αρχή νόμισα ότι ήταν νέα γέννα... Αργότερα που το σκέφτηκα πιο ψύχραιμα το όλο θέμα, διαπίστωσα ότι το μέγεθος των νεο-ανακαλυφθέντων ήταν λίγο πιο μικρό από το μέγεθος κάποιων babies που είχα απομονώσει 1 εβδομάδα ακριβώς πριν... Λέτε να ήταν από την ίδια γέννα, αλλά να είναι πιο μικρόσωμα λόγω της "ελλιπής" περιποίησης (λιγότερη τροφή) μέσα στο μεγάλο ενυδρείο?

Τα υπόλοιπα (για τα απομονωμένα μιλάω) να τα ρίξω μέσα στο μεγάλο έτσι ώστε να συνηθίζουν και τα υπόλοιπα στη θέα των μικρών ή βιάζομαι?

halvas69
06-05-04, 23:54
Λέτε να ήταν από την ίδια γέννα, αλλά να είναι πιο μικρόσωμα λόγω της "ελλιπής" περιποίησης (λιγότερη τροφή) μέσα στο μεγάλο ενυδρείο?

Πιθανόν είναι από νεότερη γέννα.
Η μέχρι τώρα εμπειρία μου, μου έχει δείξει ότι τα γκαπάκια που μεγαλώνουν ελεύθερα στο ενυδρείο έχουν και μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης.
Στο κάτω κάτω οι συνθήκες μέσα στην γεννήστρα είναι πολύ χειρότερες απ' ότι μέσα στο ενυδρείο.
Τροφή βρίσκουν μην σε ανησυχεί, έτσι κι αλλίως δεν θέλουν πολύ.
Όσο για το αν θα πρέπει να ρίξεις τα άλλα μικρά.......δεν ξέρω, είναι άγνωστες οι βουλές των ψαριών.
Πάντως είναι καλό σημάδι ότι είδες τα 2 μικρα να σουλατσάρουν στο ενυδρείο.
Γνώμη μου να μην ξαναβάλεις ξανά θυληκό στην γεννήστρα καθότι πήρε μπροστά η "φάση" της γένας στο ενυδρείο.
Σύντομα θα συνηθίσουν τα μεγαλύτερα την παρουσία των μικρών και όλα θα πάνε καλά.

lasal
07-05-04, 02:29
Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις κιάλλα νεογέννητα τα οποία ειναι χωμένα στο χαλίκι πλάι στο τζάμι.

pani
07-05-04, 10:19
Εάν τα μικρά στη γενήστρα ειναι πάνω απο 12 ημερών και το ενυδρείο σου εχει φυτά στη επιφάνεια και κάτω δηλαδή ειναι φυτεμένο έτσι που νά΄βρήσκουν κάπου να κρυφτούν τα μικρά μην τα φοβάσαι, θα έχεις απόλυες ειναι φυσικό αλλά θα μείνουν αρκετά για να μεγαλώσουν. Το δικο μου, που τώρα ειναι δίπλα μου στο γραφείο μου, έχει μέσα νεογέννητα έχει αλλα 4 - 5 ημερών έχει και πιό μεγάλα και και και και είναι ενα ενυδρείο των 30 λίτρων μόνον, και έχουν επιβιώσει αρκετά μικρά ώστε να σουλατσάρουν παντού συνέχεια χωρίς να φοβούνται. Η δική μου άποψη ειναι να τα βάλεις και να αφήσεις τη μητέρα φύση να τα κανονίση και μήν φοβάσαι , όμως τελικά η απόφαση ειναι δική σου , ίσως να θέλεις να το διακινδυνέψεις ίσως όχι, αυτό ειναι δικό σου θέμα και δική σου απόφαση, εμείς απλά λέμε τι κάμνουμε και εσύ αποφασίζεις

Filippos
07-05-04, 11:35
Το θετικό είναι ότι τα "απομονωμένα" δεν τα έχω σε γεννήστρα, αλλά σε 12λιτρο ενυδρειάκι, οπότε δεν αγχώνομαι και ιδιάιτερα να τα βγάλω... Απλώς σκεφτόμουν μήπως είναι καλύτερα για να συνηθίζουν και τα υπόλοιπα... Εστω, για να σιγουρευτώ και να ελαχιστοποιήσω τις απώλειες της πρώτης (!!!) γέννας, θα τα κρατήσω στο "μαιευτήριο" έως ότου κλείσουν 2 εβδομάδες ζωής.

Αυτά τα 2 που κόζαρα τις προάλλες, δεν τα βγάζω, ελπίζω να τη γλυτώσουν...

pani
07-05-04, 11:48
Κάνε αυτό που νομίζεις οτι ειναι το καλύτερο για τα γκαπάκια σου, και επειδή είναι η πρώτη σου γέννα κράτησε τα λίγο ακόμα να μεγαλώσουν εκεί στο δεύτερο ενυδρείο και μετά τα αφήνεις, ει΄ναι φυσικό να είσαι περισσότερο προστατευτικός οταν έχεις την πρώτη ακόμα και τη δεύτερη γεννα μετά θα συνηθήσεις ...... εύχομαι σύντομα να δείς πολλά γκαπάκια να κυκλοφορούν στο μεγάλο ενυδρείο σου, καλή επιτυχία....