Επιστροφή στο Forum : γκουραμι επιθετικο sos
γεια σας στο ενυδρειο μου υπαρχει ενα γκουραμι και ενα αγγελοψαρο.σημερα μου εφεραν ενα δευτερο λευκο αγγελοψαρο και το γκουραμι το επιτιθεται συνεχως με αποτελεσμα το αγγελοψαρο να εχει εξασθενησει.τι να κανω?επισης ενα apple snail ειναι ακινητο στον βυθο.βοηθηστε παρακαλω
καλησπερα φιλε μου,
καταρχην γραψε καποια πραγματα για το ενυδρειο σου
λιτρα,φιλτρανση και μετρησεις αν εχεις για να ξεκινησουμε απο καπου.
καλησπερα φιλε μου,
καταρχην γραψε καποια πραγματα για το ενυδρειο σου
λιτρα,φιλτρανση και μετρησεις αν εχεις για να ξεκινησουμε απο καπου.
μετρησεις θα κανω αυριο. το ενυδρειο ειναι 54 λιτρα καθαρα το φιλτρο μου ειναι το Eheim Pick Up 2008 θερμοκρασια ειναι 26 βαθμοι.το γκουραμι προυπηρχε μεσα στο ενυδρειο και σημερα μου εφεραν ενα μικρο λευκο αγγελοψαρο και 2 apple snails.το ενα apple snail φερνει βολτες ασταματητα το δευτερο ειναι ακινητο εδω και ωρα αν και στην αρχη εσκαβε το χαλικι και εμπαινε μεσα.
γεια σας στο ενυδρειο μου υπαρχει ενα γκουραμι και ενα αγγελοψαρο.σημερα μου εφεραν ενα δευτερο λευκο αγγελοψαρο και το γκουραμι το επιτιθεται συνεχως με αποτελεσμα το αγγελοψαρο να εχει εξασθενησει.τι να κανω?επισης ενα apple snail ειναι ακινητο στον βυθο.βοηθηστε παρακαλω
Να βγαλεις ενα απο τα δυο.
Προτιμοτερο να βγει το γκουραμι, γιατι τα σκαλαρια ειναι κοπαδοψαρα (7 ατομα και πανω - εκτος αν ειναι ζευγαρι για αναπαραγωγη)
Φυσικα να υπαρχει και ο καταλληλος χωρος.
40 λιτρα το καθε ατομο και υψος ενυδρειου 60+
Αν μυριζει πολυ ασχημα (βοθρος) το σαλιγκαρι, εχει αποδημησει εις Κυριον.
Το βγαζεις προσεκτικα με αποχη, να μη πεσει υγρο απο μεσα του στο χερι σου και κανει μερες να ξεβρωμισει.
Αλλα μερικες φορες μενουν ακινητα για 1-2 μερες σαν να ξεκουραζονται ή πεφτουν σε ναρκη.
για το apple θα σου ελεγα αρχικα να μην ανγχωνεσαι,δες και αυριο τη συμπεριφορα του και αν συνεχισει το συζηταμε,τους εκανες κανονικα προσαρμογη?
οσο για το αγγελοψαρακι σου να ξερεις οτι δεν ειναι καταλληλο το ενυδρειο σου,οσα περισσοτερα ατομα εχεις μεσα στο ενυδρειο τοσο ποσο ποιο ασφαλες νιωθουν αρα στρεσαρονται και λιγοτερο,καθαρο υψος ενυδρειο για αυτα τα ψαρια ειναι τα 50cm,οπως επισεις και 50+λιτρα καθαρα για καθε ψαρι αυτου του ειδους...
τωρα για την επιθετικοτητα του γκουραμι δεν μπορω να σου πω με σιγουρια αλλα εχω την εντυπωσει δεν θελει συγκατοικο,τι ειδος γκουραμι εχει?
για το apple θα σου ελεγα αρχικα να μην ανγχωνεσαι,δες και αυριο τη συμπεριφορα του και αν συνεχισει το συζηταμε,τους εκανες κανονικα προσαρμογη?
οσο για το αγγελοψαρακι σου να ξερεις οτι δεν ειναι καταλληλο το ενυδρειο σου,οσα περισσοτερα ατομα εχεις μεσα στο ενυδρειο τοσο ποσο ποιο ασφαλες νιωθουν αρα στρεσαρονται και λιγοτερο,καθαρο υψος ενυδρειο για αυτα τα ψαρια ειναι τα 50cm,οπως επισεις και 50+λιτρα καθαρα για καθε ψαρι αυτου του ειδους...
τωρα για την επιθετικοτητα του γκουραμι δεν μπορω να σου πω με σιγουρια αλλα εχω την εντυπωσει δεν θελει συγκατοικο,τι ειδος γκουραμι εχει?
golden gourami το απομονωσα αλλα δεν τα καταφερε το αγγελοψαρακι...το apple snail to πρωι εφερνε βολτες απλα ωρες ωρες την πεφτει μαλλον και κατεβαζει γενικους γτ το δευτερο snail δεν σταματαει να κανει βολτες.μαλλον θα παω το γκουραμι στο πετ σοπ και θα παρω κατι αλλο αλλα δεν γνωριζω ακομα τι.καθε σας συμβουλη για το τι ψαρια να παρω θα με βοηθουσε
eimaste aR21rwstoi
11-11-11, 19:09
καλησπερα φιλε καρλος ουτε τα αγγελοψαρα κανουν για τοσα λιγα λιτρα...
καλο θα ηταν να πας και το γκουραμι και το αγγελοψαρο πισω...
και να κοιταξεις αλλα ψαρακια...υπαρχει υπομνημα αλλωστε απο τον μοντερατορα μας τον γιωργο που εχει συνδιασμους για τα λιτρα σου...
για να μην τυραννιεσαι ουτε εσυ αλλα ουτε και τα ψαρια;)
το καλυτερο που εχεις να κανεις φιλε ειναι αυτο..κανε μια βολτα στο φορουμ δες τι σου αρεσει και το συζηταμε παλι
eimaste aR21rwstoi
11-11-11, 20:38
αυτο το λινκ ειναι αρκετα κατατοπιστικο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573
αν σου αρεσει καποιο αλλο που δεν το εχει πες εδω το ψαρι και θα σε βοηθησουμε;)
michael151
11-11-11, 22:56
golden gourami το απομονωσα αλλα δεν τα καταφερε το αγγελοψαρακι...το apple snail to πρωι εφερνε βολτες απλα ωρες ωρες την πεφτει μαλλον και κατεβαζει γενικους γτ το δευτερο snail δεν σταματαει να κανει βολτες.μαλλον θα παω το γκουραμι στο πετ σοπ και θα παρω κατι αλλο αλλα δεν γνωριζω ακομα τι.καθε σας συμβουλη για το τι ψαρια να παρω θα με βοηθουσε
Η ταπεινη συμβουλη μου ειναι να παρεις.. ενα μεγαλυτερο ενυδρειο, εφοσον εχεις το χρημα και το χωρο! μετα διαβασε αρκετα, μιας και τα σκαλαρια θελουν χαμηλοτερο ph απο αυτο της βρυσης και αρκετα λιτρακια! επισης τα apple μερικα κλεινουν το γενικο καμια φορα οπως εγραψες.. τα gourami ειναι "επιθετικα" γενικοτερα και οριοθετουν τη περιοχη τους με αποτελεσμα στα λιτρα σου να γινοντε δικτατορες! "το γκουραμι προυπηρχε μεσα στο ενυδρειο" οποτε.. καταλαβαινεις! διαβασε καποια πραγματακια και θα δεις οτι και στα λιτρα σου μπορεις να δημιουργησεις ενα μικρο θαυμα!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.