Επιστροφή στο Forum : Αγορά εξωτερικού φίλτρου
morfeas2002
08-11-11, 23:26
Σε λίγο καιρό θα πάρω εξωτερικό φίλτρο για να αντικαταστήσω το εσωτερικό μου.Το ενυδρείο είναι 100 λίτρων και το φίλτρο που έχω ξεχωρίσει είναι το παρακάτω...
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1259
Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό;
Είναι κομπλέ ή χρειάζεται και αγορά πρόσθετων για να ξεκινήσει η λειτουργία του;
faniskriti
08-11-11, 23:45
Σε λίγο καιρό θα πάρω εξωτερικό φίλτρο για να αντικαταστήσω το εσωτερικό μου.Το ενυδρείο είναι 100 λίτρων και το φίλτρο που έχω ξεχωρίσει είναι το παρακάτω...
Ποια είναι η γνώμη σας για αυτό;
Είναι κομπλέ ή χρειάζεται και αγορά πρόσθετων για να ξεκινήσει η λειτουργία του;
φιλε μου απο οτι μπορω να διαβασω ειναι μαζι με τα υλικα του οπωτε εισαι οκ... εχω το ιδιο φιλτρο σε ενα 80αρι ειναι αρκετα καλο φιλτρο με μειονεκτημα οτι πεφτει η αποδοση του σχετικα γρηγορα...με καθαρισμο ομως των σωληνων και των υλικων επανερχεται..ισως και να εχω κακομαθει απο το μεγαλο που εχω σε καποιο αλλο ενυδρειο που θελει καθαρισμα καθε 4μηνο αυτο σιγουρα στο μηνα θελει καθαρισμα..παντως θα σου το προτεινα αν δεν βαριεσαι τα παραπανω;)
Ριξε μια ματια και στα fluval οπως αυτο (http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2265) γιατι δεν βουλωνουν ευκολα τα σωλινακια.
Δουλεψα το 350 για ενα χρονο και δεν ειδα μειωση της ροης.
Καλη επιλογη!!!
morfeas2002
09-11-11, 00:30
Απο καθαρισμό δεν έχω πρόβλημα, έχω συνηθίσει με το εσωτερικό που έχω τώρα να καθαρίζω απο ένα υλικό την εβδομάδα.
Τα διπλάσια watt καταναλώνει το fluval σε ρεύμα. http://www.cheesebuerger.de/images/midi/konfus/a014.gif
Άλλες γνώμες;
-------------------------
Κατέβασα τις οδηγίες του eheim ecco pro.Δεν βλέπω spray bar.To παίρνεις ξεχωριστά;
http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=downloads_25071_ehen&list=afilter
Μια χαρα φιλτρο ειναι.
Μονο spraybar (http://ecx.images-amazon.com/images/I/3130iOb2peL._SL500_AA300_.jpg) δεν εχουν. Το παιρνεις ξεχωριστα αν δε σε φτανει το απλο μπαστουνι εξοδου (http://www.henleywatergardens.co.uk/images/Eheim%204005710.jpg) που εχει.
Στη θεση σου θα επαιρνα φιλτρο με λιγο μεγαλυτερη ροη.
πχ με 10 ευρω παραπανω ειναι το 2036
Μα η σειρά που έχεις επιλέξει είναι ακριβώς αυτό, οικονομική στην κατανάλωση ρευματος. Αυτό είναι το βασικό τους πλεονεκτημα. Οτι αλλο και να δείς θα εχει παραπάνω κατανάλωση!!
Το καλό με αυτό είναι οτι το σφουγγάρι είναι σε μορφή προφιλτρου (πανω πανω, πριν ολα τα υλικά), οπότε οταν το ανοίγεις για να το καθαρίσεις, καθαριζεις μονο το σφουγγαρι ευκολα. Τωρα, αυτο για τους σωλήνες δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει. Εγώ, εδώ και ενα χρονο που τρέχω το 2213, δεν τους εχω καθαρίσει ποτε. Εχουν πιασει μια γλιτσα αλλα δεν έχουν επιδραση στην κυκλοφορία του νερου.
morfeas2002
09-11-11, 11:57
Στη θεση σου θα επαιρνα φιλτρο με λιγο μεγαλυτερη ροη.
πχ με 10 ευρω παραπανω ειναι το 2036
Γιατί φίλτρο με μεγαλύτερη ροή Σπύρο; Δεν φτάνουν 600 λίτρα ονομαστική ροή για 100άρι ενυδρείο;Και μη μου πεις να το έχω καβάτζα για μεγαλύτερο ενυδρείο αργότερα, αν προσθέσω ενυδρείο στο ήδη υπάρχον θα μπει και καινούριο φίλτρο.Εκτός και αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου.
Μα η σειρά που έχεις επιλέξει είναι ακριβώς αυτό, οικονομική στην κατανάλωση ρευματος.
Ένας λόγος που επέλεξα το ecco pro ήταν αυτό, η χαμηλή κατανάλωση, μόλις 5 watt.
Όσο για συντήρηση είπαμε, όρεξη υπάρχει (ακόμα τουλάχιστον)
Δεν βλέπω στο petcumulus spraybar.Σίγουρα δεν έχει;
Που αλλού μπορώ να βρω;
Γιατί φίλτρο με μεγαλύτερη ροή Σπύρο; Δεν φτάνουν 600 λίτρα ονομαστική ροή για 100άρι ενυδρείο;Και μη μου πεις να το έχω καβάτζα για μεγαλύτερο ενυδρείο αργότερα, αν προσθέσω ενυδρείο στο ήδη υπάρχον θα μπει και καινούριο φίλτρο.Εκτός και αν έχεις κάτι άλλο στο μυαλό σου.
Δεν βλέπω στο petcumulus spraybar.Σίγουρα δεν έχει;
Που αλλού μπορώ να βρω;
Γιατι 600 ειναι η ονομαστικη ροη και μπορει να πεσει δραματικα αναλογα το υψος του ενυδρειου και το σημειο που θα τοποθετηθει το φιλτρο.
Τα εχουμε ξαναπει.
Εξαλλου 10 ευρω το επομενο, δεν ειναι τραγικα πιο ακριβο.
Και εχει και πολυ περισσοτερο χωρο για υλικα και ειναι μονο 8 watt.
Για Sparybar ρωτα το ιδιο το cumulus με τηλεφωνο ή mail.
morfeas2002
09-11-11, 23:31
Εσύ δηλαδή προτείνεις αυτό;
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1260
Aπο φιλο μου που εχει ενα eheim eco,δεν θυμαμαι ποιο ακριβως αλλα το εχει σε 60λιτρο,δεν ειναι καθολου ευχαριστημένος απο την ροη του.
Το καλύτερο θα ειναι να σου πουν παιδια που εχουν το συγκεκριμένο φιλτρο την αποψη τους για να αποφυγεις ακυρη αγορα.
morfeas2002
09-11-11, 23:51
Με μια αναζήτηση στο γκόγκλη που έκανα, είδα θετικές απόψεις για το ecco pro.
Με μπέρδεψε μόνο ο Σπύρος που επιμένει για το πιο μεγάλο.
Μα δεν λέει κατι περίεργο. Απλα λεει οτι εχει μεγαλύτερο ογκο, και επειδη η ροη, με το μπλοκαρισμα των υλικό και την αποσταση του φιλτρου απο το ενυδρείο μπορεί η ροή να μην σε ικανοποιεί. Γι'αυτο το λόγο περνεις το ποιο μεγάλο ωστε να εχεις ροή για "ξοδεμα" γιατι με 600 ονομαστική εισαι οριακα. Και αν εχει παραπάνω ροή απο αυτό που θελεις, τοτε την κοβεις λίγο απο τον ρυθμιστή. :)
morfeas2002
10-11-11, 00:20
Δεν νομίζω να είμαι οριακά.Το εσωτερικό φίλτρο έχει ονομαστική 450 λίτρα και οι εβδομαδιαίες μετρήσεις μου είναι κάθε φορά ίδιες και σωστές, αρα κάνει σωστή δουλειά και αυτό.
Τώρα για το παραπάνω σίγουρα θα με βοηθήσει θετικά, δεν θα πάει χαμένο, κανα τσουνάμι μι σηκώνει στο ενυδρείο και τρομάζουν τα ψαράκια...
Δεν νομίζω να είμαι οριακά.Το εσωτερικό φίλτρο έχει ονομαστική 450 λίτρα και οι εβδομαδιαίες μετρήσεις μου είναι κάθε φορά ίδιες και σωστές, αρα κάνει σωστή δουλειά και αυτό.
Τώρα για το παραπάνω σίγουρα θα με βοηθήσει θετικά, δεν θα πάει χαμένο, κανα τσουνάμι μι σηκώνει στο ενυδρείο και τρομάζουν τα ψαράκια...
Το εσωτερικο φιλτρο ειναι μεσα στο ενυδρειο οχι στο πατωμα.
Ποσο να πεσει η "ονομαστικη" του ροη?
Τα eheim ειναι φιλτρα φιλοσοφιας "μεγαλη χωρητικοτητα υλικων - χαμηλη ροη"
tdinosauros
10-11-11, 10:10
καλα ολα αυτα αλλα ποια ειναι η ιχθυοφορτωση σου?αν εχεις 2 -3 ψαρακια και το 2213 καλο ειναι μιας και δεν εχεις αυξημενη"ρυπανση"στο ενυδρειο σου,αν ειναι παραπανω τοτε θα χρειαστεις κατι πιο δυνατο για πιο καλη φιλτρανση.η ροη εξαρταται σε τι υψος απο το ενυδρειο θα ειναι το φιλτρο σου.αν ειναι ακριβως κατω απο το ενυδρειο(εκει που βρισκεται ο πατος του ενυδρειου 15 ποντους πιο κατω να ειναι το φιλτρο η 1 μετρο πιο κατω τοτε θα εχεις αρκετη διαφορα στη ροη με μειωση χονδρικα στο 30-35%
morfeas2002
10-11-11, 10:45
4 guppy, 4 platy, 7 molly, 3 apple snail (2 μεγάλα, ένα μωρό), 8 red cherry και μερικά μωρά (των ψαριών) που πηγαινοέρχονται (μόλις μεγαλώσουν λίγο τα δίνω σε ανάδοχους γονείς και περιμένω τα επόμενα).
Το φίλτρο θα πατήσει στη βάση του ενυδρείου (στο πάτωμα).
tdinosauros
10-11-11, 11:45
τοτε θα χρειαστεις σιγουρα λιγο πιο δυνατο φιλτρογια 5-6 φορες γυρισμα του νερου
Απο την αλλη δεν ειναι και απαραιτητο, η κυκλοφορια μεσα σε ολο το ενυδρειο, να στηριζεται στην αντλια του φιλτρου.
Μπορεις να εχεις καλη φιλτρανσση και με δυο φορες (πραγματικη ροη) γυρισμα των λιτρων.
Αναθετεις τοτε την καλη κυκλοφορια σε wave pumps.
Τα βαζεις κατω και τα υπολογιζεις.
Τι μου προσφερει το κατα 10 ευρω ακριβοτερο φιλτρο σε κυκλοφορια και μεγαλυτερο χωρο υλικων, και ποσο κοστιζει ενα wave pump καταλληλο για το ενυδρειο μου.
tdinosauros
10-11-11, 13:37
πιστευω οτι αλλο να κυκλοφορει το νερο μεσα στο ενυδρειο και αλλο να φιλτραρεται πανω απο 2 φορες
πιστευω οτι αλλο να κυκλοφορει το νερο μεσα στο ενυδρειο και αλλο να φιλτραρεται πανω απο 2 φορες
Σιγουρα ειναι αλλο, αλλα μπορει αναλογα το ενυδρειο και το φιλτρο να φτανει και να περισσευει.
Μη ξεχνας τους κατοχους δισκοενυδρειων (ακρως απαιτητικα) που προτιμουν φιλτρα με αργη ροη και μεγαλη ποσοτητα υλικων.
tdinosauros
10-11-11, 14:09
ομως η αντιστοιχια ψαριων και ογκου νερου ειναι τελειως αντιθετη(2 δισκοι σε 300 λιτρα τουλαχιστον και οχι 10-20 ψαρια)
ομως η αντιστοιχια ψαριων και ογκου νερου ειναι τελειως αντιθετη(2 δισκοι σε 300 λιτρα τουλαχιστον και οχι 10-20 ψαρια)
Δεν καταλαβα
2 δισκοι σε 300 λιτρα???? :D
tdinosauros
10-11-11, 17:51
οταν διαβαζω για δισκους στα φορουμ σου λενε ολοι οτι χρειαζονται πολλα λιτρα για δισκους οποτε.....
οταν διαβαζω για δισκους στα φορουμ σου λενε ολοι οτι χρειαζονται πολλα λιτρα για δισκους οποτε.....
Αγορι μου, η χαρα του diskusfan (http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=5071) εισαι εσυ, με 2 δισκους σε 300 λιτρα.
:D
Οχι δεν γινεται αυτο συνηθως (οχι οτι συμφωνω).:cool:
Οπως και να το κανουμε ειτε με βαρια ειτε με ελαφρια ιχθυοφορτωση, στα δισκοενυδρεια βρισκουν οι ιδιοκτητες τους, τροπους να το φορτωνουν με ρυπους μεχρι τα ορια.
Μη ξεχνας οτι τη διατροφη τους την βασιζουν στην πρωτεινη (αν και παλι δεν συφμωνω), οποτε μιλαμε για πολλαπλασιους ρυπους απο οτι ενα αφρικανικο με φυτοφαγες κιχλιδες ας πουμε.
morfeas2002
11-11-11, 10:31
Έστειλα email στο petcumulus για το spraybar, περιμένω απάντηση.
tdinosauros
11-11-11, 11:30
και εγω σου λεω τι διαβαζω εγω ειχα ενα ζευγος απο δισκους σε 250 ομως το ειχα με 2 εξωτερικα φιλτρα και αρκετα κορυ μεσα,οπως και να εχει συμφωνουμε.απλως εγω αναφερω τα λεγομενα εκεινων που "γνωριζουν"
και εγω σου λεω τι διαβαζω εγω ειχα ενα ζευγος απο δισκους σε 250 ομως το ειχα με 2 εξωτερικα φιλτρα και αρκετα κορυ μεσα,οπως και να εχει συμφωνουμε.απλως εγω αναφερω τα λεγομενα εκεινων που "γνωριζουν"
Και κάποια ακόμα...:smt028:D
morfeas2002
11-11-11, 15:01
Πήρα απάντηση απο Petcumulus για το spraybar.
Έχουμε spraybar σαν ανταλλακτικό όμως. Είναι για σωλήνα 16/22.
Θα το ενώσεις με σωλήνα ίδιας διαμέτρου. Θα χρειαστεί να του βάλεις και μια τάπα στο τέλος γιατί το ανταλλακτικό δεν έχει. Η τιμη του είναι 6 ευρώ.
Κλεόβουλος
11-11-11, 15:08
Πήρα απάντηση απο Petcumulus για το spraybar.
Έχουμε spraybar σαν ανταλλακτικό όμως. Είναι για σωλήνα 16/22.
Θα το ενώσεις με σωλήνα ίδιας διαμέτρου. Θα χρειαστεί να του βάλεις και μια τάπα στο τέλος γιατί το ανταλλακτικό δεν έχει. Η τιμη του είναι 6 ευρώ.
πάρε σωλήνα pvc ίδιας διαμέτρου απο υδραυλικά (με 0,50? ευρώ το μέτρο) κόψτην στο μήκος που θέλεις, κάνε τρύπες με ένα τρυπανάκι και είσαι οκ ;)
πάρε σωλήνα pvc ίδιας διαμέτρου απο υδραυλικά (με 0,50? ευρώ το μέτρο) κόψτην στο μήκος που θέλεις, κάνε τρύπες με ένα τρυπανάκι και είσαι οκ ;)
Και αν παρεις το δυνατο φιλτρο μπορεις να ανοιξεις και απο κατω (σε γωνια 45 μοιρες με τις οριζοντιες) μερικες τρυπες για να καλυπτεις ολο το ενυδρειο με καλη ροη και να εχεις και στο βυθο κινηση του νερου.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-dd212-delta66-aqua-filter_service-bp7110036.jpg
Κλεόβουλος
11-11-11, 22:04
Και αν παρεις το δυνατο φιλτρο μπορεις να ανοιξεις και απο κατω (σε γωνια 45 μοιρες με τις οριζοντιες) μερικες τρυπες για να καλυπτεις ολο το ενυδρειο με καλη ροη και να εχεις και στο βυθο κινηση του νερου.
έτσι ;)
morfeas2002
12-11-11, 00:35
Γεια σου Σπύρο με τα σχέδια σου!!! :)
Κλεόβουλε για 5€ δεν θα μπω στον κόπο να κάνω όλη αυτή τη διαδικασία, θα πάρω το ανταλλακτικό.
Τι εννοεί εκεί που λέει "Είναι για σωλήνα 16/22.Θα το ενώσεις με σωλήνα ίδιας διαμέτρου";Είναι διαφορετική διάμετρος απο αυτή των σωλήνων του φίλτρου;
Και με τι θα το ταπώσω στην άκρη;"Θα χρειαστεί να του βάλεις και μια τάπα στο τέλος γιατί το ανταλλακτικό δεν έχει"
ΜΑΛΛΟΝ ο σωλήνας εξόδου είναι 12/16, που σημαίνει οτι το σπρεϋμπαρ εχει μεγαλύτερη διαμετρο απο αυτή που θέλεις. Για την τάπα... βαλε φαντασία! :rolleyes: Μπορεις να κόψεις λάστιχο, να το ανοίξεις, να το τυλίξεις και να στουμπώσεις την ακρη του. Να κολλήσεις τίποτα (π.χ. καπακι νερου). Και αλλες τέτοιες πατεντες. Καλύτερα ακούγετε η λύση του Κλεο' τωρα! :D
Ο σωληνας εξοδου ειναι 12/16
Μπορει να βρεις σπρειμπαρ εχειμ για 12/16 σε κανενα πετσοπ οπως και ταπα, αλλα δες και το σωληνα pvc.
Αν κανεις πατεντα με την ταπα, μη την κολλησεις, γιατι θα χρειαστει και να τη βγαζεις. Να κοιταξεις να σφηνωνει.
ψαξε να βρεις απο φιλτρο jbl e900 ειναι 12/16
morfeas2002
12-11-11, 10:58
Καλύτερα ακούγετε η λύση του Κλεο' τωρα! :D
Εκεί θέλει περισσότερες πατέντες!!!
με τα ιδια λεφτα παιρνεις ιταλικο fluval στα 1000 λιτρα/ωρα και το εχεις και για μεγαλυτερο ενυδρειο στο μελλον. αν και ειναι πλαστικα ολα (και σωληνες) και στην αρχη δεν σου γεμίζει το ματι σε συγκριση με γερμανικα (eheim, tetra) εχει καλα μηχανικα μερη και made in italy. αυτην την εποχη την προσφορα ο αντιπροσωπος στις ιδια τιμη με το petcumulus. εχει τρια χρονια εγγυηση και στο ρεντη που πηγα στον αντιπροσωπα ειχε ολα τα ανταλλακτικα διαθεσιμα, πολυ σημαντικο για μενα.
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2266
Εκεί θέλει περισσότερες πατέντες!!!
Σκεψου τι χρειαζεται για να βαλεις το μεγαλύτερο σπρεϋμπαρ. Θελεις λαστιχα διαφορετικών διαμέτρων, μειωτήρες/αντάπτορες απο το ενα παχος στο άλλο, κτλπ... Το 2ο θελει απλα 6-7 τρύπες με το τρυπανάκι (υπόθεση 2 λεπτων). :rolleyes: Οτι σε βολευει καλύτερα. Αν βρεις στην διαμετρο που θέλεις ειναι το καλύτερο! ;)
morfeas2002
13-01-12, 20:36
Πήρα τελικά το eheim ecco pro 200 (2034)
Το παρέλαβα χθες αλλά λόγω φόρτου εργασίας μάλλον θα το συνδέσω την Κυριακή, μαζί με την αλλαγή νερού. Εννοείται μαζί με το παλιό θα δουλέψει για λίγο.
Το φιλτράκι άνθρακα εγώ φαντάζομαι δεν χρειάζεται να το βάλω αφου δεν είναι καινούριο το ενυδρείο.
Τι άλλο πρέπει να προσέξω;
Ειναι καινουριο το φιλτρο ομως :D
πρεπει να προσεξεις να ειναι καλα ξεπλυμενα τα υλικα
Με γεια
morfeas2002
13-01-12, 21:00
Ευχαριστώ.Εννοείται οτι θα φάει καλό πλύσιμο, έχει μπόλικη σκόνη !!!!!
morfeas2002
14-01-12, 22:59
Μπήκε σε λειτουργία :)
Αρκετά αθόρυβο θα έλεγα, σε σχέση με το εσωτερικό
Καλησπέρα φίλε!
Επειδή στήνω κ εγώ τώρα το μεγάλο μου, πως το βλέπεις το φίλτρο..? Είναι απ τις πρώτες μου επιλογές..
Έρχεται με τα όλα του? Από σωληνάκια βάνες, στεγανότητα στις συνδέσεις είναι οκ? Τι υλικά έχει μέσα? Αν το πήρες από ηλεκτρονικό κατάστημα μπορείς να δώσεις λινκ σε παρακαλώ?
morfeas2002
15-01-12, 12:36
Έρχεται κομπλέ, το μόνο που δεν έχει είναι spray bar.
Εδώ βλέπεις τι έχει το πακέτο
http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_32311_ehen
Δες και 2 καταστήματα που το έχουν και ίδια τιμή
http://www.zoo-zoo.gr/index.php?page=shop.product_details&flypage=yagendoo_VaMazing_zoom1.tpl&product_id=806&category_id=51&option=com_virtuemart&Itemid=180
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.