PDA

Επιστροφή στο Forum : ειπα να κανω δωρο στον αδερφο μου το νεμο αλλα....


ignatios1993
07-11-11, 21:06
Σας ξανα ενοχλω παιδια απλα μετα απο 10 μερες διαβασματος εχω μπερδευτει περισσοτερο!
για να φιλοξενισω 2-3 τετοια ψαρακια {Ocellaris Clownfish, Tank Bred (Amphiprion ocellaris)} ποιες ειναι οι ελαχιστες απαιτησεις?
ενα 65αρι ενυδρειο με μονο: φιλτο ,μισο-μισο ζωντανο και πεθαμενο βραχο,αραγωνιτη,αλατια, τι αλλο θα χρειαστει? ειναι απαραιτητο το σκιμερ?επισης θα ειναι μονο με ψαρια! οχι κοραλια και τετοια...

Πάνος
08-11-11, 00:16
εφοσον μιλαμε μονο για ψαρια τα πραγματα εχουν καπως ετσι.
ΖΒ στο 10% δηλαδη θελεις καμια 6 κιλα για 60 λιτρα. αν βιαζεσαι να στοκαρεις δε θα συμβουλευα να βαλεις μισο μισο με νεκρο...η διαφορα εξαλου με 3 κιλα νεκρο αντι για ζωντανο θα ηταν μονο κανα 15αρι ευρω. καλυτερα να παρεις ΖΒ σε μια καλη τιμη απο χομπιστα.
αραγωνιτης επισης ...αλατι....και ρεφρακτομετρο για να μετρας αλατοτητα.
επισης δε ξερω αν εχεις ΑΟ..γιατι πολλοι ισχυριζονται οτι με νερο βρυσης θα γεμισεις αλγες (δε το εχω δοκιμασει και δε ξερω).
μιας και η φιλτρανση θα βασιζεται σε ΖΒ θελεις και κυκλοφορια...καμια 1000λιτρα/ωρα θα ειναι οκ εφοσον μιλαμε μονο για ψαρια.
θερμοστατη φυσικα...και αν θελεις να βαλεις και ανεμωνη για να εχουν σπιτι τα κλοοουνακια...τοτε θελεις και φως τουλαχιστον 0.5 βατ/λιτρο.
θερμοστατη θερμομετρο εννοειται...και σε 60 λιτρα μπορεις να βαλεις και κανα 2 μικροψαρα ακομη.
το σκιμερ σε απαλλασσει απο πολλα οργανικα και μπορεις και χωρις αυτο (δινοντας λιγο μεγαλυτερη σημασια στην οξυγονωση) αλλα θα επιβαρυνθεις με συχνοτερες και μεγαλυτερες αλλαγες νερου...οποτε θα σου κοστισει σε αλατι μακροπροθεσμα.

εγω αυτη τη στιγμη παντως εχω ενα μινι ριφ με μονο 2 κλοουνακια μεσα και δεν εχω σκιμερ.

υ.γ. οι κλοουν παντοτε 2 και καλο ειναι να εχουν διαφορα μεγεθους. περισσοτεροι και μαλιστα σε λιγα λιτρα μπορει να σου προκαλεσουν μεγαλο πονοκεφαλο...

ignatios1993
08-11-11, 06:50
ευχαριστω πολυ ! :)