PDA

Επιστροφή στο Forum : Help.....

CHRIS_STIG
05-11-11, 12:32
Παιδια ευχαριστω για το καλοσορισμα και παλι...ειχα ενυδρειο 500 λιτρα και τα περασα ολα τα σταδια.....το θεμα ειναι επειδη το εχω στην δουλεια μου και επανω στο γραφειο που ειμαι δεν εχω την δυνατοτητα για μεγαλυτερο ενυδρειο.το 15αρι ειναι μια χαρα.....μεχρι στιγμης ολα πανε καλα αφου εχω 3 ημερες απο το στησιμο και δεν εχω καποιο προβλημα....

οσο για ενα ψαρακι που μου αρεσει ειναι αυτο
http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Botia%20macracanthus.htm
και ελεγα να βαλω και μερικα :
http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile11.html

απλα δεν θελω να φερω αναστατωση μεσα στο ενυδρειο....

Ποια ειναι η σωστη θερμοκρασια του θερμοστατη ? το εχω στους 25 βαθμους ειναι καλα?

Η δευτερη επιλογη μου ειναι να βαλω καποιο αστακοειδες...μπορειτε να με βοηθησετε και σε αυτο?
εαν και εφοσον ειναι δυσκολο οπως λετε να φιλοξενησω κατι περισσοτερο απο ενα ψαρι.....

θα ηθελα τη Δευτερα να παω να αγορασω κατι για αυτο και κανω ερωτησεις να αποφυγω καποια λαθος αγορα.....

beeromixalhs
05-11-11, 12:50
Καλώς όρισες
Για το δεκαπεντάλιτρο μιλάμε ετσι? Πιστεύω πως είναι λίγα τα λίτρα για τετρα. Μιας και είναι κοπαδόψαρο και δε μπορεις να βάλεις 2-3. Όσο για το Chromobotia (Botia) macracanthus το ξεχνάς γιατί γίνετε 15+ εκατοστά.
Εκτός τώρα και αν μιλάς για τα 500λίτρα οπότε ξέχνα ότι σου είπα :p
Οι 25 βαθμοί μια χαρά είναι ;)

CHRIS_STIG
05-11-11, 12:59
σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση...μιλαω για τα 15 λιτρα........μου ειπαν και τα παιδια στο καλοσορισμα να βαλω μονομαχο και ειναι κατι που δεν μου αρεσε ποτε...καποια αλλη ιδεα απο 2-3 μικρα?

Πες μου σε παρακαλω εαν μπορω να βαλω κατι σε καραβιδα η αστακο.....τετοιο ειδος εννοω....
-------------------------
Διαβασα και το κομματι που μιλατε για καραβιδες και αστακους απλα μπερδευτικα λιγο μπορει καποιος να μου πει ποιο ειδος θα μπορουσα να βαλω και απο που θα μπορουσα να το προμηθευτω? γιατι σιγουρα δεν βρισκεις παντου..

redman88
05-11-11, 13:04
μια αλλη ωραια επιλογη ειναι οι γαριδουλες και τα σαλιγκαρακια!!!
και ειναι και ευκολες στις συνθηκες που χρειαζοντε

delta66
05-11-11, 13:08
Διαβασες το λινκ που παρεθεσες για το ψαρι???
Διαβασε το και διαβασε και αυτο (http://www.loaches.com/species-index/clown-loach-chromobotia-macracanthus)
Για το 500αρι που ειχες θα ηταν μια χαρα μια ομαδα clown αφου γινονται 30-40 εκ και ζουν σε ομαδες απο 5-6 ατομα μινιμουμ.

Για το 15λιτρο, ενας μονομαχος θα μπορουσε να ηταν καλη προσθηκη.

beeromixalhs
05-11-11, 13:08
σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση...μιλαω για τα 15 λιτρα........μου ειπαν και τα παιδια στο καλοσορισμα να βαλω μονομαχο και ειναι κατι που δεν μου αρεσε ποτε...καποια αλλη ιδεα απο 2-3 μικρα?

Πες μου σε παρακαλω εαν μπορω να βαλω κατι σε καραβιδα η αστακο.....τετοιο ειδος εννοω....
Διαβασα και το κομματι που μιλατε για καραβιδες και αστακους απλα μπερδευτικα λιγο μπορει καποιος να μου πει ποιο ειδος θα μπορουσα να βαλω και απο που θα μπορουσα να το προμηθευτω? γιατι σιγουρα δεν βρισκεις παντου..

δεν έχω εμπειρία πάνω σε αυτά. Μπορείς να κάνεις ένα ωραιότατο γαριδάδικο. Αρκετή moss και red cherrys και θα είναι ότι πρέπει για το γραφείο σου.
Έχω και εγώ ένα 15λιτρο φυτεμένο στο γραφείο μου και έχω μέσα ένα dwarf puffer και 2 amano shrimp. Είναι λίγα τα λίτρα και θέλει πολύ καθάρισμα να ξέρεις. 2 φορές τη βδομάδα κάνω αλλαγή νερού.

Nick :D
05-11-11, 13:15
Μπορεις να βαλεις και 2-3 αρσενικα guppy ή εναν πολυ ομορφο μονομαχο!;)

CHRIS_STIG
05-11-11, 13:28
τελικα θα ακουσω την γνωμη του φιλου sopasis και θα βαλω γαριδακια.... :-) αλλα ποσα ειδη και ποσες να βαλω μεσα?
Delta ειχα τετοιο ψαρι και ποτε δεν εγιναν τοοοοσο μεγαλα.....μολις τα ειδα επαθα.....σε ευχαριστω παντως για την προειδοποιηση....

beeromixalhs
05-11-11, 13:29
τελικα θα ακουσω την γνωμη του φιλου sopasis και θα βαλω γαριδακια.... :-) αλλα ποσα ειδη και ποσες να βαλω μεσα?
Delta ειχα τετοιο ψαρι και ποτε δεν εγιναν τοοοοσο μεγαλα.....μολις τα ειδα επαθα.....σε ευχαριστω παντως για την προειδοποιηση....

βάλε μόνο red cherry. 5-10 και σε 2 μήνες θα τις έχεις διπλασιάσει ;)

delta66
05-11-11, 15:08
Αναλογα το καθε ειδος ψαριου, αλλο μεγαλωνει συνεχως σε οτι ενυδρειο και να το βαλουμε, και αλλο μενει νανος.
Σιγουρα ομως, αυτη η κατασταση δεν ειναι υγειης.
Τα clown, σε φυσιολογικες συνθηκες, μεγαλωνουν γρηγορα μεχρι να φτασουν τα 10-15 εκ και μετα αργα μεχρι τα 30-40 εκ.

Πιστευω οτι με τον μονομαχο θα ειναι καλυτερα ενα 15αρι.
Θα ειναι πιο καλη παρεα, γιατι αναγνωριζει τον ανθρωπο που το συντηρει και γινεται φιλος.
Οι γαριδες ουσιαστικα ειναι μια προσθηκη σε ενα ομορφο φυτεμενο ενυδρειο οπου τα φυτα εχουν τον πρωτο λογο.