PDA

Επιστροφή στο Forum : εγκυμοσυνη η αρρωστια rummy nose tetra

kostass
27-10-11, 17:41
καλησπερα,
παιδες το πριν λιγες μερες ειδα τα 2 απο τα 8 μου rummy nose tetra να ειναι αρκετα κοντα να πεζουν και γενικα ηταν ολη μερα μαζι ανεξαρτητα απο το κοπαδι σημερα αυτο συνεχιστηκε τωρα βλεπω το ενα απο τα 2 ψαρια να εχει φουσκωσει αισθητα μπορει να εχω γεννα??
ευχαριστω εκ των προτερων οποιον απαντησει

delta66
27-10-11, 19:25
Ναι, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα δεις ποτε τα αυγα ή το γονο.

rospy
27-10-11, 19:26
Συνήθως τα ενήλικα αρσενικά,θηλυκά έχουν έντονη διαφορά μεγέθους...
δυστυχώς τα τέτρα και ειδικά οι ροδόστομοι γουστάρουν φρέσκο αυγουλάκι για μεζέ :smt016
οπότε αν δεις τα ψαράκια να κάνουν όπως όταν τα ταϊζεις...είχες γέννα...:D

nicpapa
27-10-11, 19:28
Εχω και εγώ 2 φουσκωμένα , λέτε να τα βάλω σε άλλο ενυδρείο ?
Τα αυγά άν εχει θα είναι γονιμοποιημένα?

delta66
27-10-11, 19:33
Η αναπαραγωγη τετρας ειναι δυσκολη διαδικασια.
Καντε αναζητηση http://www.google.gr/search?q=tetras+breedimg&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:el:official&client=firefox-a#sclient=psy-ab&hl=el&client=firefox-a&hs=N&rls=org.mozilla:el%3Aofficial&source=hp&q=rummynose+tetras+breeding&pbx=1&oq=rummynose+tetras+breeding&aq=f&aqi=&aql=1&gs_sm=e&gs_upl=52997l56790l0l56876l10l9l0l0l0l5l641l2868l2-5.2.1.1l9l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=ee51181a9c69b74a&biw=1024&bih=470

YΓ το φουσκωμα δεν ειναι παντα ενδειξη αναπαραγωγης αλλα και ασθενειας.

nicpapa
27-10-11, 20:02
Το γνωρίζω, είναι δυσκολη υπόθεση και αυτος ειναι και ενας λόγος που θέλω να ασχοληθώ ..
Μια ερώτηση όμως, στην διαδικασία γονιμοποίησης των αυγών .
Τα αυγά που έχει μέσα το ψάρι ειναι γονιμοποιημένα ?
Πρωτα ζευγαρώνουν και μετά ετοιμάζει τα αυγά ?
Δηλαδή αν απομονώσω τα θυληκά αυτά σε αλλο ενυδρειο θα δω αυγά η πρέπει να βαλω και αρσενικά?
Αρρωστα πάντος δεν είναι δεν εχουν dropsy η κατι παρόμοιο , τρέφονται κανονικά και είναι υπερκινητικα οπως πάντα.
kostass σορυ για το πόστ αλλα είμαι ακριβώς στην ίδια θέση ..

eimaste aR21rwstoi
27-10-11, 20:14
χαιρομαι οταν βλεπω συνχομπιστες να θελυν να κανουν το κατι παραπανω:p

kostass
27-10-11, 22:27
Παιδιά πάντως τα δικά μου δεν έχουν dropsy γιατί δεν έχουν παταχθεί τα λεπια τους τρώνε μια χαρά και γενικά είναι υγιεστατα σε περίπτωση που έχω γέννα που το θεωρώ αρκετά πιθανώς θα σας ενημερώσω ευχάριστο για το ενδιαφέρον
-------------------------
πεταχθει*

tsoum
27-10-11, 22:36
Τα αυγά που έχει μέσα το ψάρι ειναι γονιμοποιημένα ?
Πρωτα ζευγαρώνουν και μετά ετοιμάζει τα αυγά ?
Δηλαδή αν απομονώσω τα θυληκά αυτά σε αλλο ενυδρειο θα δω αυγά η πρέπει να βαλω και αρσενικά?

Οχι. Τα αυγα δεν ειναι γονιμοποιημένα. Πρεπει να την βαλεις με 2 ή 3 αρσενικά σε ενα μικρό ενυδρειακι. Εκει, θα αφηνει τα αυγα και τα αρσενικα το σπερμα και ετσι γονιμοποιουνται. Επισης πρεπει να εχεις κατι στον βυθο ωστε να πεσουν αναμεσα τα αυγα και να μην μπορουν να τα φανε οι γονείς. Πολυ χρησιμοποιουνε τις μπιλιες (βολους) (2-3 στρωσεις) ή πλαστικό "γρασίδι" κτλπ. Αλλα το στησιμο δεν ειναι το ποιο δυσκολο, όσο το να καταφερεις να μεγαλωσεις τα μικρά. Εχω και εγω 2 θυληκες νεον σαν μπαλονια και σκεφτομαι να προσπαθησω για αναπαραγωγη, αλλα θελει πολυ προετοιμασια.

σε περίπτωση που έχω γέννα που το θεωρώ αρκετά πιθανώς θα σας ενημερώσω ευχάριστο για το ενδιαφέρον

και να εχεις γεννα τα αυγα των τετρα πρεπει να μεινουν στο σκοταδι (γιατι και πως δεν ξερω :rolleyes:). Επισης τα τετρα ειναι σπουδαιοι κυνηγοι γόνου. Εδω τρωνε τα ιδια τους τα αυγα μολις τα γεννησουν αν μπορουν.

nicpapa
28-10-11, 17:30
Ευχαριστώ , αυτό ηθελα να μάθω, θα στείσω ενα ενυδρειακι αυριο να δοκιμασω..
Τα αδύνατα και πιο μικρά είναι αρσενικά λογικά , απο τις φωτογραφίες που βλέπετε.?
Το βλέπετε το φουσκομένο ? Κώστα ετσι είναι και εσένα ?

kostass
29-10-11, 17:23
ναι ετσι ακριβως!!! τα δικα μου γεννησαν και εχω απομονωσει τα αυγα