Επιστροφή στο Forum : Δύο πατεράδες??!!
Καλησπέρα. Σήμερα συνέβη κάτι πολύ περίεργο. Το δεύτερο ζευγάρι αγγελόψαρα που έχω, η θηλυκιά γέννησε αυγά... Λοιπόν, τα γονιμοποιούν δύο αρσενικά!!!! ( ο "δικός" της και ένας άσχετος!!! ) Φυσικά μαλώνουν ποιος θα τα γονιμοποιήσει και αυτή τσιμπάει το "Τρίτο πρόσωπο". Το έχετε ξανακούσει??? ΝΑ υποθέσω ότι τα αυγά θα έχουν την προστασία δύο αρσενικών??!!
Δεν έχω ιδέα αν θα έχουν προστασία, αλλά μακάρι να μην κυνηγά ο ένας πατέρας να φάει τους γόνους του άλλου, κάτι το οποίο παρατηρείται στα guppies :P
Γιατί, θα αναγνωρίσουν ποια από τα αυγά γονιμοποίησε ο ένας και ποια ο άλλος??!!
in the pond
26-10-11, 18:55
...κάτι το οποίο παρατηρείται στα guppies :P
Είχα την εντύπωση ότι όταν ο πατέρας γκαπίνος συναντήσει ένα μικρούλι γκαπάκι (έστω και δικό του) το τρώει και αυτό μια χαρά!
Aπ' ό,τι φαίνεται πάντως προς το παρόν, τα δύο αρσενικά που έμειναν αζευγάρωτα κινδυνεύουν. Ενώθηκαν οι δύο πατεράδες και κάνουν δριμύες επιθέσεις... το ένα από τα δύο σφήνωσε μέσα σε ένα βράχο που έχω με μια τρύπα στη μέση και δεν μπορούσα να το βγάλω. Παραλίγο να πεθάνει
Βασίλη μου εμένα μου έτυχε η ίδια η μανα την ώρα που γεννούσε γύρισε και εφαγε καποια απο τα μικρά της.... αυτό φαίνεται να είναι στη φύση τους μιλώντας για τα γκάπυ.
Από σκαλάρια δεν έχω ιδέα δεν εχω μεγαλώσει αυτό το είδος
Tα σκαλάρια είναι απίστευτοι γονείς... Φτάνει να πω ότι χέρια μέσα στο ενυδρείο δεν μπορούν να μπούνε αν έχουν αυγά ή μικρά. 'Ολα τα βράδυα μαζεύουν τα μικρά τους για να μη χαθούν και είναι ικανά να παλέψουν μέχρι θανάτου για αυτά.
Φαίνεται ότι μοιάζουν με τα kribensis στη στοργή και την προστασία των μικρών τους. Με τα kripensis μου είχα απίθανες εμπειρίες και παρα πολλες γέννες μέχρι που σε μια μόνο φορά αφαίρεσα και χαρισα 75..... τελικά σιγα σιγά τα χαρισα ολα και έχω μείνει μόνο με καποια τετρα και κορύδορας τώρα.
Κανένας που έχει ασχοληθεί με αγγελόψαρα??
"Τριγωνο" δεν παιζει να γινει.
Η θηλυκια θα προτιμησει το μεγαλυτερο και αγριοτερο για πατερα των μικρων της.
Τα αλλα ψαρια, αναλογα την αγριοτητα και τον διαθεσιμο χωρο παιζει να παθουν μεγαλη ζημια αν παραμεινουν μεσα.
Δηλαδή, ο πιο ικανός θα μεγαλώσει και του άλλου και τα δικά του??
Γιατι? μπορει να ξεχωρισει ποια ειναι τα δικα του?
Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ! Τα αυγά γονιμοποιήθηκαν πάντως ΚΑΙ από τους δύο...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.