Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Σχετικα με Αντλιες

Bill Bizkit
24-10-11, 19:53
Καλησπερα αν δεν ειναι δυσκολο θα μπορουσε καποιος να με ενημερωσει με ενα λινκ η εστω γραπτα τι ακριβως ειναι η αντλιες? ( μιλαω για εκεινα τα μηχανιματα που συνδεονται με μια μπλε ( συνηθως ) ραβδο η οποια βγαζει φυσαλιδες στον βυθο του ενυδρειου .. Ειναι ωφέλιμες για το ενυδρειο βοηθουν σε κατι η απλως για μοστρα? Τα Φωτα σας παιδιά ....

vaspiou
24-10-11, 19:56
μπλε ραβδο? την αεραντλια εννοεις? που βαζει οξυγονο στο νερο?
προσωπικα δεν πολυ καταλαβα....

Bill Bizkit
24-10-11, 19:59
δεν ξερω ακριβως ρε συ στο pet shop που ρωτησα μου εδειξαν ενα μικρο μηχανιμα που κολλαει με βεντουζες και συνδεεται με ενα παραληλλογραμο το οποιο μπαινει στον βυθο και βγαζει τις φυσαλιδες ..

vaspiou
24-10-11, 20:01
http://www.google.com/search?hl=en&client=firefox-a&hs=tA5&rls=org.mozilla:en-GB:official&q=air+pump&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&biw=1280&bih=839&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi#um=1&hl=en&client=firefox-a&hs=yA5&rls=org.mozilla:en-GB%3Aofficial&tbm=isch&sa=1&q=air+pump+aquarium&pbx=1&oq=air+pump+aq&aq=0&aqi=g1g-S7g-mS2&aql=1&gs_sm=e&gs_upl=702l3921l0l5272l11l11l6l0l0l0l130l541l2.3l5 l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=53f2ef9129f10af5&biw=1280&bih=839

καποιο απο αυτα? το ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΓΡΑΜΜΟ δεν καταλαβαινω που λες....

Bill Bizkit
24-10-11, 20:03
τελος παντων παμε στο δια ταυτα , βοηθαει σε κατι αυτο ως προς το ενυδρειο μου?

κ.ω.σ.τ.α.ς.
24-10-11, 20:08
Η αεραντλια κανει αναταραξη της επιφανειας και εμπλουτιζετε το νερο του ενυδρειου με οξυγονο,αν ομος κανουμε αναταραξη με το φιλτρο μας δεν χριαζετε αμεσα.

vaspiou
24-10-11, 20:11
τελος παντων παμε στο δια ταυτα , βοηθαει σε κατι αυτο ως προς το ενυδρειο μου?

εκει θελω να παω και γω....να καταλαβω τι εννοεις...αν εννοεις παντως αεραντλια ,οτι ειπε ο φιλος πιο πανω....εισαγει O2 στο νερο με ο,τι οφελη εχει αυτο....

GiWrGoS198
24-10-11, 22:16
Μήπως εννοείς αερόπετρα ;;;

Bill Bizkit
24-10-11, 22:19
τα εχω κανει λιγο σκατα μου φαινεται.. Εννοω αυτο που βλεπω σε πολλα ενυδρεια να βγαινουν φυσαλιδες απο τον βυθο συνηθως πισω απο καποια πετρα , ποσο πιο απλα να το εξηγησω?? :D:D

Αντωνης Πατρα
24-10-11, 23:00
τα εχω κανει λιγο σκατα μου φαινεται.. Εννοω αυτο που βλεπω σε πολλα ενυδρεια να βγαινουν φυσαλιδες απο τον βυθο συνηθως πισω απο καποια πετρα , ποσο πιο απλα να το εξηγησω?? :D:D
αεραντλια..βγαζει αερα ... υπαρχουν διαφορα σχεδια κ μεγεθη.. αν εχεις φιλτρο στο ενυδρειο σου το οποιο κανει αναταραξη στην επιφανεια τοτε δεν σου χρειαζεται..

georgis4
24-10-11, 23:44
Αεροπετρα ειναι αυτο που ειδες (εχει πολλα σχηματα μεγεθοι) και συνδεεται με την αεραντλια.Αν κανεις αναταραξη της επιφανεις με την ροη του φιλτρου ειναι αχρηστη η χρηση της (μονο για εφε) :D
http://www.nehydro.com/product_images/n/377/airstone12inch__77181_zoom.jpg
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2499

janickrules
24-10-11, 23:50
αν ειναι για μονομαχο,μην παρεις!

αν ηταν για χρυσοψαρα,κατα την γνωμη μου,ειναι απαραιτητη,εστω και η αεραντλια μιας εξοδου!

delta66
25-10-11, 09:01
Αεραντλια, αεροπετρα, σωληνακι και ανεπιστροφη βαλβιδα (για να μη πλυμμηρισεις), ειναι το σετ. Και να γυριζει οσα λιτρα απαιτουνται αναλογα ο μεγεθος του ενυδρειου.

Απο εκει και μετα, η οξυγονωση του νερου γινεται μεσω της αναταραξης της επιφανειας του νερου, και αυτη γινεται με την αναταραξη που προκαλουν οι φυσαλιδες απο την αεροπετρα αλλα γινεται και απο την εξοδο του φιλτρου οταν χτυπαει την επιφανεια του νερου.
Μεγαλυτερη αναταραξη ισον μεγαλυτερη οξυγονωση.

Αναλογα το ενυδρειο (ιχθυφορτωση, απαιτησεις ψαριων και φυτων), μια αεραντλια μπορει να ειναι απαραιτητη αλλα μπορει να δημιουργει και προβλημα, γιατι με την αναταραξη μπορει να μπαινει το οξυγονο στο νερο αλλα ετσι διαφευγει και το λιγοστο διοξειδιο που μπορει να εχει το νερο και αυτο το χρειαζονται τα φυτα για να φωτοσυνθεσουν και να ζησουν (εναλλαγη αεριων λεγεται το φαινομενο).
Σημειωτεον οτι με μεγαλη αναταραξη ανεβαινει και το πεχα.
Οπως καταλαβαινεις η ισορροπια οξυγονου και διοξειδιου στο νερο ειναι το ζητουμενο. Και τα δυο χρειαζονται.
Αν χρειαζεται θα βαλεις αεροπετρα, αν οχι δεν θα βαλεις απλα και μονο για το εφφε, γιατι θα εχεις εφφε με προβληματα.

Οπως και να εχει ομως, μια αεραντλια ειναι απαραιτητο αξεσουαρ σε ενα ενυδρειο.
Ακομα και οταν δεν χρειαζεται στο ενυδρειο, πρεπει να βρισκεται στο ντουλαπι για ωρα αναγκης, πχ θα υπαρχουν στιγμες που θα χρειαστει εξτρα οξυγονωση που δεν φτανει απο την εξοδο του φιλτρου ή σε θεραπεια ή σε καλλιεργεια αρτεμιας ή σε ανοδο της θερμοκρασιας (αφου σε ψηλες θερμοκρασιες το οξυγονο λιγοστευει στο νερο) ή για βοηθεια να πεσχει η θερμοκρασια (αωφου με την αναταραξη πεφτει καπως η θερμοκρασια) κλπ κλπ

Bill Bizkit
25-10-11, 15:00
Αεροπετρα ειναι αυτο που ειδες (εχει πολλα σχηματα μεγεθοι) και συνδεεται με την αεραντλια.Αν κανεις αναταραξη της επιφανεις με την ροη του φιλτρου ειναι αχρηστη η χρηση της (μονο για εφε) :D
http://www.nehydro.com/product_images/n/377/airstone12inch__77181_zoom.jpg
http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2499

να τος ο ανθρωπος μου :D:D αυτο εδω εννοω
-------------------------
αν ειναι για μονομαχο,μην παρεις!

αν ηταν για χρυσοψαρα,κατα την γνωμη μου,ειναι απαραιτητη,εστω και η αεραντλια μιας εξοδου!

το θελω για 70 λιτρο με 1 μονομαχο ( προς το παρον )
-------------------------
Αεραντλια, αεροπετρα, σωληνακι και ανεπιστροφη βαλβιδα (για να μη πλυμμηρισεις), ειναι το σετ. Και να γυριζει οσα λιτρα απαιτουνται αναλογα ο μεγεθος του ενυδρειου.

Απο εκει και μετα, η οξυγονωση του νερου γινεται μεσω της αναταραξης της επιφανειας του νερου, και αυτη γινεται με την αναταραξη που προκαλουν οι φυσαλιδες απο την αεροπετρα αλλα γινεται και απο την εξοδο του φιλτρου οταν χτυπαει την επιφανεια του νερου.
Μεγαλυτερη αναταραξη ισον μεγαλυτερη οξυγονωση.

Αναλογα το ενυδρειο (ιχθυφορτωση, απαιτησεις ψαριων και φυτων), μια αεραντλια μπορει να ειναι απαραιτητη αλλα μπορει να δημιουργει και προβλημα, γιατι με την αναταραξη μπορει να μπαινει το οξυγονο στο νερο αλλα ετσι διαφευγει και το λιγοστο διοξειδιο που μπορει να εχει το νερο και αυτο το χρειαζονται τα φυτα για να φωτοσυνθεσουν και να ζησουν (εναλλαγη αεριων λεγεται το φαινομενο).
Σημειωτεον οτι με μεγαλη αναταραξη ανεβαινει και το πεχα.
Οπως καταλαβαινεις η ισορροπια οξυγονου και διοξειδιου στο νερο ειναι το ζητουμενο. Και τα δυο χρειαζονται.
Αν χρειαζεται θα βαλεις αεροπετρα, αν οχι δεν θα βαλεις απλα και μονο για το εφφε, γιατι θα εχεις εφφε με προβληματα.

Οπως και να εχει ομως, μια αεραντλια ειναι απαραιτητο αξεσουαρ σε ενα ενυδρειο.
Ακομα και οταν δεν χρειαζεται στο ενυδρειο, πρεπει να βρισκεται στο ντουλαπι για ωρα αναγκης, πχ θα υπαρχουν στιγμες που θα χρειαστει εξτρα οξυγονωση που δεν φτανει απο την εξοδο του φιλτρου ή σε θεραπεια ή σε καλλιεργεια αρτεμιας ή σε ανοδο της θερμοκρασιας (αφου σε ψηλες θερμοκρασιες το οξυγονο λιγοστευει στο νερο) ή για βοηθεια να πεσχει η θερμοκρασια (αωφου με την αναταραξη πεφτει καπως η θερμοκρασια) κλπ κλπ

ευχαριστω τωρα καταλαβα , επομενως για εναν μονομαχο δεν βαζω αλλα αν το γεμισω το ενυδρειο θα βαλω κακο δεν κανει ... απο τιμη ξερεις χοντρικα ποσο κοστιζουν τα συγκεκριμενα εξαρτηματα?

janickrules
25-10-11, 15:14
εγω λεω να μην βαλεις!!
ο μονομαχος δεν γουσταρει την αναταραξη!

επισης δεν ξερω και τι αλλο μπορεις να βαλεις μαζι με μονομαχο...

Bill Bizkit
25-10-11, 15:16
οταν ειπα προς το παρον εννοουσα οτι θα μπουν αλλα ψαρια ΜΕΤΑ τον μονομαχο οχι μαζι ;) και ναι το ξερω θα βαλω στα επομενα ψαρια ...

Αντωνης Πατρα
25-10-11, 16:43
οταν ειπα προς το παρον εννοουσα οτι θα μπουν αλλα ψαρια ΜΕΤΑ τον μονομαχο οχι μαζι ;) και ναι το ξερω θα βαλω στα επομενα ψαρια ...
φιλε ειναι στρωμενο το ενυδρειο?

Bill Bizkit
25-10-11, 22:32
ναι φυσικα