PDA

Επιστροφή στο Forum : Πετρες παραλιας...τι πρεπει να κανω??


Despina
22-10-11, 22:11
Καλησπερα!Καταρχας θελω να πω ενα μεγαλο μπραβο σε ολους εδω για την δουλεια που κανετε,εχω μαθει απιστευτα πραγματα!! :D:D
τωρα οπως λεει και ο τιτλος μαζεψα καποιες πετρες και βοτσαλα απο την παραλια και θελω να τα βαλω στις χελωνιτσες μου..ομως εχω διαβασει εδω κατι για βρασιμο κτλ αλλα δεν εχω βγαλει ακρη!μπορειτε να μου εξηγησετε την διαδικασια?? ευχαριστω πολυ!!:D:D

Αντωνης Πατρα
23-10-11, 01:00
καλησπερα φιλε.. δεν εχω ιδεα για χελωνες αλλα για τα ψαρια τις πετρες τις βραζουμε καλα να πεθανουν τα μικροβια και μικροοργανισμοι. μετα απο αυτο ειναι ετοιμες για εισαγωγη στο ενυδρειο.. καλο θα ηταν ομως να σου απαντησει καποιος με γνωση σε χελωνες.

Despina
23-10-11, 03:12
εγινε σ'ευχαριστω πολυ!! περιμενω και αλλες αποψεις-συμβουλες!!!

panos70
23-10-11, 06:42
καλημερα το καλητερο ειναι να τα καθαρισεις σχολαστικα μην εχει μεσα σε καποια τριπιτσα κανενα σαλιγκαρι και βρωμιση και να τα βρασεις ωστε το νερο να κοχλαση μετα τα ξεπλενεις με αυθονο νερο και ειναι ετοιμα,εγω δεν βαζω κατι αλο :cool:

Ορέστης
23-10-11, 10:02
Οι πέτρες από την παραλία είναι 95% ασβεστοληθικές που σημαίνει ότι αν τις βάλεις μέσα στο νερό θα το σκληρύνουν πολύ! Αυτό κατά πάσα πιθανότητα να δημιουργήσει πρόβλημα στο καβούκι τους (συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων στο καβούκι).Το βράσιμο και το ξέπλυμα θα βοηθήσει στην αρχή αλλά δυστυχώς η πέτρα δεν θα πάψει να είναι ασβεστοληθική.Εγώ θα έλεγα αν μπορείς να βρείς ποταμίσιες ,από κάποια λίμνη ή κάποιο ηφαιστιακό πέτρωμα αν δεν κάνω λάθος!Δεν είναι βέβαια κάτι ανησυχητικό γιατί λογικά με κάθε "ξεφλούδισμα" θα φεύγει! Η δικιά μου χελωνίτσα το έχει αυτό και δυστυχώς είναι κάτι που δεν μπορώ να αποφύγω γιατί το νερό εδώ που είμαι είναι ήδη πολύ σκληρό!

eimaste aR21rwstoi
25-10-11, 22:37
μαλλον πρεπει να αλλαξει μερος αυτο ποστ:D

Despina
25-10-11, 23:41
Σας ευχαριστω πολυ! θα δω τι θα κανω τελικα!!!:D
τι να κανω ρε παιδια δεν ηξερα που να βαλω το ποστ:rolleyes: