PDA

Επιστροφή στο Forum : Καθαρισμός φίλτρου Tetratec IN600

tsiou9
22-10-11, 19:01
Είχα πριν 4-5 χρόνια το συγκεκριμένο φίλτρο και το ανακάλυψα στην αποθήκη, θέλω να το ξαναχρησιμοποιήσω, αλλά έχει σκόνη από άλατα ( από τότε ) και φοβάμαι μην έχει τίποτα μικρόβια ή βακτήρια. Πως θα προτείνατε να το καθαρίσω, εάν υπάρχει κάποιο υγρό να του ρίξω να τα σκοτώσει όλα αλλά παράλληλα να μην υπάρξει πρόβλημα για όταν το βάλω σε ενυδρείο?

Επιπλέον το συγκεκριμένο έχει κάποια σφουγγαράκια μέσα. Επειδή έιμαι αρχάριος δε ξέρω αν αυτά είναι τα σφουγγαράκια βιολογικού καθαρισμού. Εν πάσει περιπτώση θα θέλουν αλλαγή , οπότε πείτε μου πως να τα ζητήσω απο κάποιο κατάστημα ή οπουδήποτε. ;)

Ευχαριστώ...

tsoum
22-10-11, 19:29
Ε καθάρισέ το μηχανικά και μετα με λίγο υδροχλωρικό οξυ. Μετα απο εκει θελει πολλες φορες ξεπλυμα με καθαρο νερο. Μετα βαλτο να λειτουργήσει και σε ενα λεκανακι και αλλαξε το νερο μερικες φορες. Αν φευγουν τα αλατα με ξυδι ειναι καλυτερα γιατι δεν θα ηθελε τοοοοοσο καθάρισμα.

Τα σφουγγαρια καλύτερα να τα πετάξεις γιατι τόσο καιρο... Θα χρειαστείς σφουγγαρι και ενα σακουλάκι siporax mini. Αυτο υπάρχει σε μικρα δυχτάκια σε πολυ χαμηλη τιμή (το είχα βρει 2€ εγω) και αρκει για ενα μικρο ενυδρειακι με μετρια ιχθυοφορτωση. Π.χ. 10-15 γκαπυ τα καθαριζει ανετα!