PDA

Επιστροφή στο Forum : αρρωστο κλοουνοψαρο


silia
20-10-11, 00:49
το ενα απο τα δυο κλοουνοψαρα μου εχει γινει κατασπρο!!! την περισσοτερη ωρα της ημερας πηγαινει και κρυβεται κοντα στο φιλτρο και στο σκιμμερ σαν να προσπαθει να αποφυγει το αλλο που καθε φορα που το βλεπει το κυνηγαει :( τι μπορει να εχει το ψαρι? βοηθεια!!!!

Πάνος
20-10-11, 09:43
πρεπει να τα χωρισεις. αν και οταν τα ψαρια δε τα "βρισκουν" σε μεγαλα ενυδρεια συνηθως απλως μενουν απομακρυσμενα με μερικες ψευτοδιαμαχες...αν τα λιτρα σου ειναι λιγα..τοτε οι καυγαδες εχουν αυτα τα αποτελεσματα.
εφοσον αποδειχθηκαν μη συμβατα..απομονωσε η δωσε το κυνηγημενο πριν να ειναι πολυ αργα.
αν το αντικαταστησεις φροντισε να παρεις διαφορετικο μεγεθος.

για να καταλαβεις, στη φυση οι κλοουν μιας αποικιας δεν εχουν ποτε το ιδιο μεγεθος...καθε ψαρι ειναι κατα 20% περιπου μικροτερο απο το αμεσως μεγαλυτερο και εχουν θεση στην ιεραρχια. το μεγαλυτερο ειναι παντα το θηλυκο και αν χαθει το μεγαλυτερο αρσενικο αλλαζει φυλο και γινεται το θηλυκο της αποικιας. αν καποιο ψαρι δειξει "ασεβεια" και παρει μεγεθος εκτος απ αυτο που του επιτρεπεται εξοριζεται απο την αποικια.

και αναμεσα σε 2 κλοουν που παιρνουμε το μεγαλυτερο γινεται θηλυκο. αν τα κλοουνακια σου εχουν το ιδιο μεγεθος μπορει και σε αυτο να οφειλεται εν μερει το οτι δε τα βρισκουν.

επι 1 χρονο περιπου κρατησα 3 κλοουν μαζι ..(ειχε πηδηξει στο φιλτρο ο ενας και νομισα οτι πεθανε...και τον "αντικατεστησα" αλλα μετα τον βρηκα).. και δεν ειχα διαμαχες τα ψαρια ομως ειχαν μεγαλη διαφορα στο μεγεθος..

επειδη λοιπον δε θα ειναι καθολου απιθανο να σου το σκοτωσει...χωρισε τα.

silia
20-10-11, 20:15
τα ψαρακια δεν εχουν το ιδιο μεγεθος αλλα το μεγαλυτερο συνεχεια κυνηγαει το μικρο τι να κανω να τα χωρισω????