Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Κερατόφυλλο σάπισε

Ioanna.bar
18-10-11, 12:37
Έχω ένα 30λιτρο φυτεμένο, όλα τα υπόλοιπα φυτά είναι καλά και μόνο τα κερατόφυλλο έχει αρχίσει να σαπίζει. Αφαίρεσα τα σάπια κομμάτια και βάζω λιπασματάκι seachem με τσιγκουνιά. Δεν είχα σταθερή φωτοπερίοδο μήπως φταίει αυτό; Πήρα χρονοδιακόπτη και τον ρύθμισα στις 9 ώρες. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο? Μπορεί να φταίει τίποτα άλλο;

dimost
18-10-11, 13:47
Είχα ένα παρόμοιο προβλημα σαπισματος με αλλα φυτά και μάλλον τα ειχα καψει με την χρήση excel Μόλις το ελλατωσα κάπως άρχισε να διορθώνεται η κατάσταση και Έτσι υπέθεσα ότι είναι απο Αυτό
Εσυ κανεις χρήση excel?

Ioanna.bar
18-10-11, 14:07
Δεν βάζω τίποτα τέτοιο. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι μόνο αυτό χάλασε και σχετικά γρήγορα. Το έχω κοντά στο φίλτρο, μήπως φταίει αυτό?

dimost
18-10-11, 14:14
Απο θέμα νιτρικων πως είσαι ;
Το φιλτρο δε μπορει να φταίει

Ioanna.bar
18-10-11, 14:30
Καλά είναι τα νιτρικά. γύρω στο 10. Έκανα πρόσφατα αλλαγή νερού

dimost
18-10-11, 14:43
Δε μπορω να σε βοηθήσω δυστυχώς
Κοιτα και τη θερμοκρασια μην εχεις ξεφύγει και περίμενε κάποιος που έχει φουλ φυτεμενο και εμπειρία να σου δώσει λύση

klipitiklopos
18-10-11, 16:25
Τι φωτισμο εχεις; (ποσες λαμπες-watt)
Eπισης ποσα ψαρια εχεις μεσα, και καθε ποτε κανεις αλλαγες νερου, και ποσο;

Ioanna.bar
18-10-11, 16:39
Ένα μονομάχο έχω μέσα, αλλαγές νερού κάθε βδομάδα 30%. Η λάμπα νομίζω είναι 11W. Είναι αυτή που είχε σετάκι μέσα το ενυδρείο της Aquael.

klipitiklopos
18-10-11, 16:51
Μπορεις να βαλεις μια φωτο του ενυδρειου;

janickrules
18-10-11, 17:12
Έχω ένα 30λιτρο φυτεμένο, όλα τα υπόλοιπα φυτά είναι καλά και μόνο τα κερατόφυλλο έχει αρχίσει να σαπίζει. Αφαίρεσα τα σάπια κομμάτια και βάζω λιπασματάκι seachem με τσιγκουνιά. Δεν είχα σταθερή φωτοπερίοδο μήπως φταίει αυτό; Πήρα χρονοδιακόπτη και τον ρύθμισα στις 9 ώρες. Πρέπει να κάνω κάτι άλλο? Μπορεί να φταίει τίποτα άλλο;

την ειχα παθει και εχω με κερατοφυλλο,οταν ειχα γκαπυ!
και μαλιστα 2 φορες!
ε,ειδα κι' αποειδα και δεν ξαναεβαλα! :D

παντως ενας γνωστος,κατοπιν εορτης,μου ειπε πως επαιζαν ρολο οι υψηλες σκληροτητες,αλλα δεν το εχω ξανακουσει απο κανενα!δεν ξερω αν αληθευει!
ωστοσο,μια φορα που εβαλα λιγο στον μονομαχο (που εχω πιο χαμηλες σκληροτητες),αναπτυχθηκε,και μαλιστα χωρις ιδιαιτερο φωτισμο.τωρα τι να πω...

καλη συνεχεια παντως!

Ioanna.bar
18-10-11, 17:55
Το ενυδρείο είναι αυτό:
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=56235

klipitiklopos
18-10-11, 19:40
Το μονο που μπορω να σκεφτω, χωρις να ξερω για σκληροτητες, ειναι οι ακαταστατες ωρες φωτισμου που ανεφερες.
Παντως απο τα αλλα φυτα που εχεις μεσα, το κερατοφυλλο θεωρειται πιο "ευαισθητο", και ισως αρχισει να παιρνει επανω του αν σταθεροποιηθουν οι ωρες φωτισμου.
Ενα αλλο θεμα ειναι οτι ισως να μην φτανουν τα νιτρικα, δεδομενης της χαμηλης ιχθυοφορτισης.
Πραγμα που αν τα αφησεις να ανεβουν, θα ανεβουν και τα φωσφορικα, και καλημερα αλγη...
Σταθεροποιησε τις ρουτινες φωτισμου και λιπανσης, (με τον φωτισμο που εχεις μην το παρακανεις θα ελεγα δεν χρειαζεται)) και βλεπεις για το επομενο βημα.
Η αποχρωση του φωτισμου της λαμπας, ειναι ασπρο καθαρο, η ροζιζει; (δεν ξερω τι λαμπα βαζει ο κατασκευαστης)

Ioanna.bar
18-10-11, 21:29
Ok, θα δω πως πάει τώρα με το χρονοδιακόπτη. Το φως της λάμπας είναι άσπρο καθαρό. Λίπασμα πολύ λίγο μια φορά την εβδομάδα μετά την αλλαγή. Δεν φαντάζομαι να θέλει παραπάνω ε?

klipitiklopos
18-10-11, 21:37
Θα σου πω μονο οτι στο γαριδαδικο που το εχω δεν ριχνω καθολου λιπασμα, εχω ελαφρα λιγοτερο φωτισμο απο εσενα, και αρχισε να αναπτυσσεται απο την πρωτη εβδομαδα.
Θα ελεγα μην ριξεις αρχικα καθολου, αστο να βρει την ισορροπια του, και ενα βημα καθε φορα.
Η μονη διαφοροποιηση με το δικο μου ειναι οτι εχω "ροζ" λαμπα πιο καταλληλη για φυτα

ippomas
19-10-11, 10:14
Οπως σου ειπε και ο προηγουμενος κατα μεγαλο ποσοστο ευθυνεται η χρονικη διαρκεια φωτισμου. Βαλε τον χρονοδιακοπτη σου και θα δεις αμεσως την αναπτυξη του κερατοφυλου. Εγω εχω φταση σε σημειο να το πουλαω σε πετ σοπ γιατι μου μπουκωνη τα ενιδρυα φυσικα με ανταλλαγη σε τροφες οχι χρηματα.

rtolis
20-10-11, 12:55
Συμφωνώ ότι φταίει ο φωτισμός. Και η ένταση του φωτισμού παίζει ρόλο. Να σου πω την εμπειρία μου. Σε γκαποενυδρείο 80λιτρο με 11W, ίσα ίσα που αναπτύσσεται. Στο κοινωνικό, με μικρότερη φωτοπερίοδο και 0,6W ανά λίτρο πετάω μια σακούλα τον μήνα.

Ioanna.bar
26-10-11, 14:49
Τελικά όντως πρέπει να έφταιγε ο φωτισμός. Δεν μπορώ να πω ότι είδα μεγάλη διαφορά, αλλά σίγουρα σταμάτησε να σαπίζει. Θα δω πως πάει και τις επόμενες μέρες.