Επιστροφή στο Forum : Νέο aquascape του κυβου μου
Τσιόνογλου Σταύρος
13-10-11, 23:51
Πληροφορίες
Διαστάσεις:0,60 Χ 0,50 Χ 0,45
Όγκος:130 λιτρα
Κατηγορία:Φυτεμένο υψηλών απαιτήσεων
Φυτά:Anubias nana Petite,Bacopa caroliniana,Cryptocoryne beckettii petchii,Hemiantus callitrichoides cuba,Monosolenium tenerum,Riccia fluitans,pogostemon helferi,Vesicularia sp christmas,Mini pellia,staurogyne repens,fissidens fontanus.
Ψάρια / Άλλα είδη:Ember tetra (Amandae),Αρκετα μεγάλος αριθμός CRS,και red cherry.
Διακοσμητικά υλικά:Πέτρες Atlas
Φόντο:DIY μουσαμας
Φωτισμός:4Χ24 W Arcadia plant pro,aqua medic grow plant,sylvania gro lux.
Διάρκεια φωτισμού: εμπρόσθιο σετ 2Χ24W 6,5 ωρες,οπισθιο σετ 5,5 ωρες.
Φιλτράρισμα:Eheim 2028
Θερμοστάτης:300W εξωτερικός της hydor
Λίπανση:Ολη την σειρα της Seachem
Παροχή CO2:2 κιλη μπουκάλα 90 φ/λ
Παράμετροι:
pH:6,36
Γενική σκληρότητα (GH):3
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):3
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):10
Αλλαγές νερού:Κάθε εβδομάδα 80 λίτρα,απο όσμωση 100% με προσθήκη ιχνοστοιχείων και ηλεκτρολυτών
Θερμοκρασία:25
Άλλες πληροφορίες:Το ενυδρείο τρέχει εδω και ενάμιση μήνα.
Φωτογραφία:
Αντωνης Πατρα
13-10-11, 23:59
πω πω φιλε στολιδι το ενυδρειο σου.. μια μικρογραφια της φυσης.. μπραβο :)
τι εχεις κανει ρε φιλε!!!!!!!????ζωγραφια!!!ειναι 130 λιτρα ε?στην φοτο νομιζεις οτι ειναι μικρουλι 20-25 λιτρα....:smt108
μπραβο να το χαιρεσαι!!!!πολλοι θα ηθελαν ενα τετοιο ενυδρειο...
να μην αλλαξεις τιποτα....ειναι τελειο
Συγχαρητήρια!! Είναι πραγματικά μαγικό αυτό που μεταφέρει το ενυδρείο σου σε όποιον το βλέπει..
Εξαιρετικο Σταυρο!
Πανδαισία χρωματων....
Alex_Salonica
14-10-11, 06:15
Γεια σου ρε στρατηγέ με τα ωραία σου! ;)
Κλεόβουλος
14-10-11, 07:27
Σταύρο σε λατρεύω
γιατί πάντα με κάνεις να νοιώθω μικρός
(μπροστά στη τέχνη σου :))!
Ένα μικρό μεγαλούργημα έφτιαξες πάλι:smt120
Εργο τεχνης λεμε! Αλλοι ζωγραφιζουν σε πινακες και αλλοι στην πραγματοκοτητα, μπραβο!
ωωωω εκανες και παρουσιαση!!!!!!
προτιμω το παλιο σου.:smt082:smt082:smt082
ωραια απαντηση, χεχε!!!
ευτηχως ειναι κρατημενα ολα τα παλια φυτα αμα θες το γυρνας πισω στο παλιο :D:D:D!μια μερα δουλεια!
αντε να το χαιρεσαι καλα παει....σε κανα μηνα πιστευω θα εχει καλυφθει ο πατος απο cuba!!!
Υ.Γ. μου φαινεται πρεπει να βαλουμε κι αλλη fissidens πανω στην πετρα,λιγη πεφτει!
Υ.Γ.2 τα amandae μην τα βλεπετε ετσι,κατι σκατουλακια ειναι :grin::grin::grin:!
Επιτέλους , εκανες παρουσίαση ...
Σίγουρα το αδικούν οι φωτογραφίες...
πολύ ωραίο το στησιμό , σε λίγο καιρό θα αναπτυχθει και η cuba.
Με το διοξείδιο εχεις προβλημα με τα ψάρια ? εχεις περιπου 37 ppm co2 , το κλείνεις το βράδυ ?
GiWrGoS198
14-10-11, 13:00
Πολύ όμορφο
Πω! πω! ........ Πανέμορφο !!!!!!!!!!!!!!!!!!
για ακομα μια φορα σταυρο εκανες εναν ωραιο πινακα!!!πραγματικο στολιδι...
Τσιόνογλου Σταύρος
14-10-11, 20:12
Ευχαριστώ παιδια ,εχω ακόμη δρόμο,είναι φρέσκο ακόμη.
με απογοητευσε!! :smt016
επειδη το ενυδρειο το βλεπω συχνα πυκνα (αντε να ξανπιουμε κανα καφεδακι..) οι φωτογραφιες ειναι χαλια!
λυπαμαι αν το σχολιο μου σε προσβαλλει σαν φωτογραφο :D (εγω ειμαι τρις-χειροτερος)....αλλα στη θεση σου θα εκανα κι αλλο υπομονη για να δειξω καλυτερες φωτο που ΙΙΙΙΣΩΣ πλησιασουν λιγο την ομορφια του.
το ενυδρειο ειναι θεσπεσιο αλλα απο κοντα. απο εδω.... :smt017
Πολυ ομορφο ! :smt041
Σταυρο πως θα σου φαινοταν αντι για Cabomba μια Rotala green ? δεν ξερω ,αλλα Cabomba δεν μου καθεται καλα στο ματι (θεμα γουστου βεβαια) και απλα ριχνω μια ιδεα.;)
χαμος
συγχαριτηρια - αψωγος μπραβο σου
Υ.Γ.περιμενουμε συνεχεια νεες φωτο
in the pond
14-10-11, 22:36
Απλό και υπέροχο. Συγχαρητήρια Σταύρο.
Σταυρο πως θα σου φαινοταν αντι για Cabomba μια Rotala green ? δεν ξερω ,αλλα Cabomba δεν μου καθεται καλα στο ματι (θεμα γουστου βεβαια) και απλα ριχνω μια ιδεα.;)
Συγνωμη...Bacopa ηθελα να πω.
kostaskich
15-10-11, 09:10
:smt041:smt041:smt041
Τσιόνογλου Σταύρος
15-10-11, 11:54
Συμφωνώ μαζι σου Αλέξανδρε για κάποιο άλλο φυτό θα προτιμούσα Micranthemum micranthemoides που έχει ακόμη πιο μικρό φύλλο για να φαίνεται και το ενυδρείο πιο μεγάλο ,αλλά βαρέθηκα τα κλαδέματα και η bacoba μου έκατσε αρκετά καλά γιατι αν και stem μεγαλώνει πιο σιγα (αν και τωρα τελευταία κατι έχει πάθει και φουντώνει με πιο γοργούς ρυθμους),είδωμεν δεν ξέρεις μπορεί να γίνει και καμμια αλλαγη.
Οσο για σ'ενα ακατανόμαστε φίλε Πάνο,την είπες πάλι την καλή σου κουβέντα ,ε'ιπαμε απο φώτο χάλια ,ετσι και αλλιώς ακόμη το ενυδρείο δεν είναι έτοιμο θέλει κανα 2μηνο ακόμη.Καλύτερες φωτο εν καιρό.
vasilis4x4
15-10-11, 12:55
Εχεις χερι φιλε Σταυρο :smt023
Επαθα πλακα τωρα!!!Πρεπει να περασω απο τον Λεωνιδα να μου δωσεις συμβουλες!!!συγχαρητηρια!!!!!
ignatios1993
15-10-11, 22:30
φιλε το ενυδρειο σου συνουσιασει και ραπιζει! ΤΕΡΜΑ!
μπραβο!
ειναι πολυ καυλιαρε! :p
Μπραβο Σταυρο για ακομη μαι φορα.
Πολυ ωραιο "ξεκινημα"
και θελω πολυ να το δω σε κανα δυο μηνες απο τωρα..θα χει γινει στολιδι(οχι οτι τωρα δεν ειναι:D) ;)
Πολυ ομορφο Σταυρο!! :p:p:p
Οπως παντα πεντακαθαρο και ανωτερο απο αποψη αρχιτεκτονικης :smt023
alexnina065
16-10-11, 17:30
Ενα ακόμα πανέμορφο ενυδρείο απο τον Στρατηγό, και όσο και να χάνει στις φωτο η πραγματικότητα είναι οτι ειναι απλα τέλειο.Οσοι το έχουν δει απο κοντά το ξέρουν.
Χριστόφορος Μίχας
16-10-11, 18:44
Πανέμορφο!! :p. Οι πέτρες είναι τέλειες με τα φυτά να ξεπροβάλλουν πίσω τους. Συμφωνώ με το micrantemun στη θέση της μπακόμπα, γιατί αυτή θα μεγαλώσει κάποια στιγμή πολύ και θα πρέπει να κουρεύεται συχνά για να μην χαλάει η ισορροπία.
Τσιόνογλου Σταύρος
16-10-11, 21:23
Ευχαριστω παιδια για τα σχόλια.
Χριστόφορε η Bacoba οτι και να γίνει θα μείνει και μάλιστα θα προστεθεί λίγη ακόμη πισω απο την πέτρα ,φυσικά σε χαμηλότερο ύψος απο αυτη και ό λόγος όπως έχω πει και πρίν είναι οτι μεγαλώνει πιο αργα και το κλάδεμα της έιναι πιο εύκολο ωστε να την διατηρλω πάντα υγιη απο τη κορφη μέχρι τα νυχια ,το micranthemum άμα παραφουντώσει άντε να το βγάλεις να το κλαδέψεις :rolleyes: και άμα κάνεις μόνο κορυφοτομή μετα απο 3-4 κλαδέματα απο τη μέση και κάτω ψιλογίνεται κάπως.
Τσιόνογλου Σταύρος
18-11-11, 22:15
Προόδευσε λίγο ,αν και είναι ακούρευτο
δώσε μας και άλλες φωτο να το θαυμασουμε
ΜΠΡΑΒΟ σου
Τσιόνογλου Σταύρος
18-11-11, 22:32
δώσε μας και άλλες φωτο να το θαυμασουμε
ΜΠΡΑΒΟ σου
Μολις τις πάρω και εγω,οπότε θα περιμένετε λίγο.:p
Πολυ ομορφος ο κυβος Σταυρε...
Πραγματικα υπεροχος!
Χριστόφορος Μίχας
18-11-11, 23:06
Τέλειο! :) Μου αρέσει και η μπακόμπα. Κάνει αίσθηση και δημιουργεί ένα δεύτερο εστιακό σημείο.
Ρίχνω και μια ιδέα που θα μου άρεσε. Μπροστά απο την πρωτη πέτρα, σαν διαχωρισμό της απο τη κούμπα, για να σπάνε οι οριζόντιες γραμμές να υπήρχε λίγη μος ακόμη σε κάποια χαμηλή και πλατιά πέτρα.
Τσιόνογλου Σταύρος
18-11-11, 23:16
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια ,Χριστοφορε το ενυδρείο έχει δρόμο ακόμη και τις φωτογραφίες που τράβηξε ο Χρήστος της τράβηξε χωρίς να έχω κάνει κατι ιδιαίτερο στο ενυδρείο ,ολος ο εξοπλισμός ηταν μέσα τα φυτά ακλάδευτα κυρίως η Bacoba την οποία οταν την κλαδεύω τα περισσεύματα τα κόβω στα 3 και τα φυτεύω πίσω απο την μεγάλη πετρα για να γεμίσω ολο τον χώρο απο πίσω με σκοπό να καλύψω τα 2/3 της μεγάλης πέτρα σε υψος,γενικά το ενυδρείο το πάω λάου λάου.
Τσιόνογλου Σταύρος
19-11-11, 00:49
Aντε μια ακόμη
Λιβέρης Σταύρος
19-11-11, 10:48
Πανέμορφο, μπράβο!!!
Τσιόνογλου Σταύρος
19-11-11, 13:56
Mια με το είδος των ψαριών που έχω
Παναγιώτης Κ
19-11-11, 16:07
Ποπώ! Μην μου βάζετε ιδέες για καινούριο φυτεμένο !
Πάντως φοβερό αποτέλεσμα! Σαν ψεύτικο είναι! Μπράβο!
Χριστόφορος Μίχας
19-11-11, 17:08
Εξαιρετικό και το φόντο!!
Σταυρο παρα πολύ καλο, συνέχισε το...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.