PDA

Επιστροφή στο Forum : δεν μεγαλωνει η μοςς

johnb
13-10-11, 15:46
ρε παιδια ολα τα φυτα μεγαλωνουν μια χαρα χαιρουν ακρας υγειας...αυτη η μοςς δεν μεγαλωνει καθολου!!!γιατι??ειναι ελευθερη κατω εχει φως απο πανω αλλα δεν μεγαλωνει!!!τι φταιει??

beeromixalhs
13-10-11, 16:22
πόσο καιρό την έχεις και δε σου μεγαλώνει?

Γιώργος Κ
13-10-11, 16:25
Για ποιο ειδος moss μιλαμε? :confused:

johnb
13-10-11, 17:13
πόσο καιρό την έχεις και δε σου μεγαλώνει?

2 μηνες

Για ποιο ειδος moss μιλαμε? :confused:

java moss

stav
14-10-11, 08:54
Το ποσο γρηγορα θα μεγαλωσει εξαρταται α)ποσο φωτισμο εχεις
β)εαν ριχνεις που και που λιγο λιπασμα,γ)ποσες ωρες εχεις τον φωτισμο.

johnb
14-10-11, 17:57
Το ποσο γρηγορα θα μεγαλωσει εξαρταται α)ποσο φωτισμο εχεις
β)εαν ριχνεις που και που λιγο λιπασμα,γ)ποσες ωρες εχεις τον φωτισμο.

φωτισμο εχω 8w και το ενυδρειο ειναι 25 λιτρα
και λιπασμα 1 φορα την βδομαδα flourish 0.05ml
το φως το εχω 9 ωρες 8-5
αλλα η μοςς δεν συγκινειται με τιποτα!!!!:smt017

j.p.
14-10-11, 23:44
είναι αργής ανάπτυξης η μος, αν δεν έχει πιάσει άλγες κάποια στιγμή θα πάρει μπροστά.

johnb
14-10-11, 23:45
είναι αργής ανάπτυξης η μος, αν δεν έχει πιάσει άλγες κάποια στιγμή θα πάρει μπροστά.

οχι αλγες δεν εχει πιασει αλλα δεν μεγαλωνει

j.p.
14-10-11, 23:49
απαιτήσεις σε φως δεν έχει αλλά και τα 8w δεν τη βοηθάνε.

johnb
14-10-11, 23:52
απαιτήσεις σε φως δεν έχει αλλά και τα 8w δεν τη βοηθάνε.

ε ποσα να βαλω?25λιτρο ειναι

Raven
15-10-11, 01:27
Tα μικρα ενυδρεια θελουν περισσοτερα watt's. Θα εβαζα τουλαχιστον 15-20 W σε 25 λιτρο χωρις co2.
Δεν πιστευω ομως οτι φταιει ο φωτισμος με αυτο το φυτο. Αφου τα αλλα (αληθεια τι αλλα φυτα εχεις? ) μεγαλωνουν ,θα επρεπε να μεγαλωνει και η java moss.

Kαθε φυτο εχει και μια προτεραιοτητα στην ληψη θρεπτικων.
Πχ..το κερατοφυλλο στα ΝΟ3, η Hygrophila polysperma στο Καλιο, καποια ειδη Rotalas στο ασβεστιο κλπ..
Εχω καταληξει οτι η Java moss πιθανως βαζει προτεραιοτητα στα φωσφορικα και αν ειναι χαμηλα ή κοντα στο μηδεν παυει να αναπτυσσεται. Ισως αυτο εξηγει γιατι παει τοσο καλα σε ενυδρεια/μαιευτηρια οπου μεγαλωνει γονος : το αυξημενο ταισμα δημιουργει περισσεια PO4 ενω οι συχνες αλλαγες κρτουν τα ΝΟ3 χαμηλα.. Αντιθετως σε high tech μποστανια οσες φορες την ειχα, εμενε στασιμη αν και ολα τα αλλα δυσκολα φυτα πηγαιναν τελεια !
Εχεις μετρηση ΡΟ4 ? αλλες μετρησεις?
Δοκιμασε συχνες αλλαγες νερου και παραλληλα μικρη σταδιακη αυξηση των φωσφορικων και βαζω στοιχημα οτι θα "ξυπνησει".

beeromixalhs
15-10-11, 10:05
[QUOTE=johnb;624277]2 μηνες

Ο RAVEN σίγουρα ξέρει καλύτερα.
πάντως 2 μήνες δεν είναι και μεγάλο διάστημα. Είναι αρκετά αργό φυτό και το δικό μου του πήρε λίγο καιρό να πάρει μπροστά

Πάνος
16-10-11, 12:54
χωρις να το εχω ψαξει παραπανω...το ιδιο εχω παθει κι εγω οσες φορες ειχα τζαβα μος.
στασιμη για μηνες και ξαφνικα θεριευε....
προφανως αυτο που λεει ο Αλεξανδρος το εξηγει το φαινομενο.
ειχα μια κουτσουλια μοςς επι μηνες στο ιδιο μεγεθος...κι εδω και 2 μηνες..δε ξερω που να τη χωρεσω στο 20λιτρο

johnb
16-10-11, 13:38
Δεν πιστευω ομως οτι φταιει ο φωτισμος με αυτο το φυτο. Αφου τα αλλα (αληθεια τι αλλα φυτα εχεις? ) μεγαλωνουν ,θα επρεπε να μεγαλωνει και η java moss.

δεν τις ξερω ακριβως τις ονομασιες τους..ειναι αυτο εδω το ενυδρειακι
και επισης στο αλλο ενυδριακι που εχω μοςς τα ιδια πραγματα...

rtolis
20-10-11, 14:33
Οι mosses αναπτύσσονται πάααρα πολύ αργά. Ίσως για αυτό, πιστεύω, βγήκαν και οι διάφοροι τρόποι "καλλιέργειας" σε σίτες και γάζες. Για να βλέπει ο πελάτης μια κάποια ανάπτυξη. 2 μήνες είναι μικρό διάστημα για moss. Θα τον βρει το δρόμο της, φως να υπάρχει μόνο. Όταν βρει ευνοϊκές συνθήκες θα αναπτυχθεί, αν όχι θα αναπτύσσεται με τόσο αργό ρυθμό που δεν θα το καταλαβαίνεις. Αυτό σημαίνει πάλι ότι κάποιο χρόνο θα αναπτύσσεται με ρυθμό κερατόφυλλου και κάποιο θα είναι λίγο-πολύ στάσιμη.
Συμφωνώ με τον Αλέξανδρο στην γενική γραμμή ότι δεν μπορεί όλα τα φυτά να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις. Ζωντανός οργανισμός είναι και τα φυτά, έχουν ανταγωνιστικές σχέσεις με τα διπλανά τους. Ίσως κάποιο άλλο φυτό που αναπτύσσεται στερεί από τη moss αυτό που χρειάζεται.

delta66
20-10-11, 15:05
Βαλε christmas moss ή spiky moss να δεις ασπρη μερα :cool:

rtolis
21-10-11, 15:04
Δεν της έχω δοκιμάσει Σπύρο, μόνο Java. Από τον φίλο μας στη Μαλαισία? Ένα εμπεριστατωμένο και αξιόπιστο συγκριτικό ανάμεσα στα διάφορα είδη moss δεν έχω πετύχει πουθενά στο internet...

johnb
21-10-11, 16:51
Βαλε christmas moss ή spiky moss να δεις ασπρη μερα :cool:

ειχα christmas moss αλλα δεν εμεινε καθολου ...γρηγορα κιτρινισε

delta66
21-10-11, 18:15
Εμενα η spiky (σχεδον ιδια με τη christams ειναι) μεχρι και τους 32C σε blackwater εβγαζε πρασινα κεφαλακια και μεγαλωνε.
Φυσικα χωρις λιπασματα διοξειδια κλπ και με μια grolux δεκαετιας :D
Ακομα και σε ενα μπολακι που εχω βγαλει εδω και δυο μηνες λιγη, ειναι καταπρασινη και ψιλομεγαλωνει. (χωρις λαμπα φυσικα κλπ, με το φως του δωματιου)
Πολυ ευκολο φυτο.

kingrim
21-10-11, 20:00
δες αν καποιο απο τα ζωντανα σου τρωει μοςς

johnb
21-10-11, 22:16
δες αν καποιο απο τα ζωντανα σου τρωει μοςς

τα ενυδρεια ειναι γαριδαδικα..επομενως εχω μονο γαριδς μεσα

beeromixalhs
21-10-11, 23:14
τα ενυδρεια ειναι γαριδαδικα..επομενως εχω μονο γαριδς μεσα

οι δικές μου amano (δεν ξέρω αν και εσύ φιλόξενης αυτό το είδος) μόνιμα σκαλίζουν το moss και έχω την υποψία πως τρώνε ότι νέο βλαστό βγάζουν τα φυτά μου

kingrim
22-10-11, 07:32
μαλλον τρωνε μικρο οργανισμους η ''σκουπιδακια'' που εχει πιασει η μοςς