PDA

Επιστροφή στο Forum : Ληγμενες τροφες.

Θεοδωρος
12-10-11, 22:53
Λιγο πολυ αρκετοι χομπιστες που ασχολουνται χρονια πιστευω πως ειχαμε ή εχουμε τροφες που εχουν ληξει.Ποσο ακατάλληλες ειναι τελικά;Μηπως μερικες ή ολες ειναι καλες ακομα και μετα απο αρκετο χρονικο διαστημα;

janickrules
13-10-11, 13:56
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=56269

πριν λιγο καιρο το ειχα ανοιξει!
θα σε βοηθησει πιστευω!! ;)

LAKI
13-11-12, 07:23
Οι ξερες,ΟΧΙ οι ζοντανες τροφες οι ξερες δεν εχεις προβλημα και 1 εονα:):)να της αφησης και μετα να της δοσης στα ψαρια δεν παθενουν τιποτα. Ενω οι ζωντανες λιγμενες θα σου βρομισουν το νερο σύγουρα και μπορει τα ψαρια να
παιθανουν:(:smt103

kgf12345
13-11-12, 07:41
Οι ξερες,ΟΧΙ οι ζοντανες τροφες οι ξερες δεν εχεις προβλημα και 1 εονα:):)να της αφησης και μετα να της δοσης στα ψαρια δεν παθενουν τιποτα. Ενω οι ζωντανες λιγμενες θα σου βρομισουν το νερο σύγουρα και μπορει τα ψαρια να
παιθανουν:(:smt103

τις ξερες τροφες αν τις αφησεις ενα χρονο αφου εχουν ανοιχτει θα ειναι αχυρο.ειτε ταιζεις ειτε οχι θα ειναι το ιδιο αφου δεν θα εχουνε καμια απολυτως θρεπτικη αξια.και ναι τα ψαρια θα παθουν κατι απο αυτο....κανονικα καθε 4 μηνες παιρνουμε καινουριες τροφες.γιαυτο οταν αγοραζουμε τροφες αγοραζουμε μικρες συσκευασιες ωστε να μην πηγαινουνε χαμενες και να ταιζουμε οσο το δυνατον πιο φρεσκια τροφη γινεται.αν καποιος μπορει να το κανει και πιο συντομα απτους 4 μηνες(στους 3 η στους 2)ακομα καλυτερα.

οι ζωντανες τροφες δεν ληγουνε.η θα ειναι ζωντανες η θαναι ψοφιες.ψοφια ζωντανη δεν ταιζουμε(αλλο πραγμα η καταψυγμενη).αν ειναι ψοφιες δεν θα ειναι ζωντανες....το νερο δεν το βρωμιζουνε οι ζωντανες τροφες οταν ταιζουμε σωστη ποσοτητα,υπαρχει σωστη φιλτρανση και σωστη ρουτινα αλλαγων και καθαριοτητας.και φυσικα δεν ταιζουμε καθε μερα ζωντανη τροφη.

@LAKI: διαβασε.και μην απαντας οτι ναναι,γιατι καποιος που θα μπει για να μαθει οπως εσυ και ολοι μας,θα παρει λαθος πληροφοριες;)

LAKI
13-11-12, 16:39
Ok σε ακου οποιν δηποτε:cool:Εγω που εχω τροφες ΞΕΡΕΣ απο εναν φιλο μου εδω και 10 χρωνια δεν εχουν παιθενη ισα ισα που τα tinfoil καταβροχτιζουν της τροφες (μπορεις να προτεινης κατι:confused::confused::confused:)

Nick74
13-11-12, 16:58
Ok σε ακου οποιν δηποτε:cool:Εγω που εχω τροφες ΞΕΡΕΣ απο εναν φιλο μου εδω και 10 χρωνια δεν εχουν παιθενη ισα ισα που τα tinfoil καταβροχτιζουν της τροφες (μπορεις να προτεινης κατι:confused::confused::confused:)

Πωλουνται:

κρεας απο μαμουθ (καλη εποχη για κρεας η εποχη των παγετωνων):D
Παεσπανι αντικα (αυτο που η Μαρια Αντουανεττα αναρρωτιοταν ποιος θα το φαει)
ο Μομπυ Ντικ
ο Γκοτζιλα

Καλη ορεξη σε οποιον τα παρει, και συνοδευονται απο δωρο ενα αμφορεα κρασι που βρεθηκε σε τριηρη :D:D:D:D

exelix
13-11-12, 17:14
....:smt033

Maverick
13-11-12, 17:16
Πάντως μπορεί κανεις να "ανακυκλώσει" τις τροφές αναμειγνύοντάς τες με φρέσκα υλικά (ανάλογα με τα ψάρια που έχουμε μπορεί να είναι πιο fishy ή πιο veggie) και προσθέτοντας βιταμίνες (τις γνωστές ενυδρειακές σε σταγόνες ή ακόμα και centrum τριμμένες όπως προτείνουν μερικοί). Πχ κάποιες ιδέες για συνταγές εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=39858 (με ζελατίνη) και εδώ: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36231 (ξηρά).

Χρηστος Ζ.
13-11-12, 20:34
Πωλουνται:

κρεας απο μαμουθ (καλη εποχη για κρεας η εποχη των παγετωνων):D
Παεσπανι αντικα (αυτο που η Μαρια Αντουανεττα αναρρωτιοταν ποιος θα το φαει)
ο Μομπυ Ντικ
ο Γκοτζιλα

Καλη ορεξη σε οποιον τα παρει, και συνοδευονται απο δωρο ενα αμφορεα κρασι που βρεθηκε σε τριηρη :D:D:D:D

την ωρα που το διαβασα επινα μια τζουρα καφε και παραλιγο να μου βγει απο τη μυτη.

ξεχασες να πεις και για τα εντομα που εχουν εγκλωβιστει σε κεχριμπαρι :D:D:D:D:D:D.

Nick74
13-11-12, 20:54
ελα ηρεμισε και χτυπα ενα πατσαδακο φτιαγμενο απο τα τσαρουχια του Κολοκοτρωνη :D:D:D:D:D:D

janickrules
14-11-12, 01:08
δηλαδη τι σκατα θα παθουμε αν ξοδεψουμε 3-4 ευρω για μια φρεσκια τροφουλα;

ε,πειτε μου!!

tsag
14-11-12, 01:23
για καποιους τα 3-4 ευρω μπορει να ειναι πολλα...... οσο και περιεργο αν ακουγεται.

kgf12345
14-11-12, 01:44
οντως μπορει να ειναι πολλα για καποιους και τα 3 και ακομη και το 1 ευρω.αλλα υπαρχουν εναλλακτικες.δεν ειναι οτι δεν υπαρχουνε.και σιγουρα μια μικρη συσκευασια που θα βγαλει 3-4 μηνες με 4 ευρω,ε σιγουρα μπορουνε να βρεθουνε καπως.εχω ακουσει και εχω δει αρκετους γνωστους και φιλους στο παρελθον (και πολυ πριν την "κριση")πριν καν ασχοληθω με τα ενυδρεια που κανανε το ιδιο πραγμα.παιρνανε τροφες και τις κρατουσανε και δυο και 3 χρονια.και ταιζανε μεχρι να τελειωσουνε.

βεβαια σχεδον ολοι τους ειχανε προβληματα με τα ψαρια καποια στιγμη,αν οχι πολυ συχνα:rolleyes:ισως να οφειλοτανε σε αυτο ισως και οχι,αλλα το θεμα ειναι οτι το κανει πολυς κοσμος δυστυχως.δεν τους πηγαινει το μυαλο σε αυτο καθολου.

νομιζω πως αν δεν ασχοληθει λιγο σοβαρα καποιος με το ενυδρειο,οχι πολυ,λιγο.να διαβασει καποια στοιχειωδη πραγματα,δεν μαθαινει να σκεφτεται οπως πρεπει και αποκει προκυπτουν αυτα τα λαθη.δεν ξερω ισως να κανω και λαθος,αλλα νομιζω ειναι θεμα τροπου σκεψης και κοινης λογικης μερικες φορες.

Nick74
14-11-12, 06:24
Η αληθεια ειναι πως οι τροφες πουλιουνται σε συσκευασιες που μια ζωη πεταμε γεματα κουτακια, ειδικα οσοι δινουμε ποικιλια 5-10 διαφορετικων τροφων, αλλα τι να κανουμε? Μηπως και αυτα που αγοραζουμε για δικη μας καταναλωση πολλες φορες δεν καταληγουν στον κουβα χωρις να εχουν καταναλλωθει?
Οταν αναλαμβανουμε να φιλοξενησουμε ενα pet εχουμε την αποκλειστικη ευθηνη και για τη δικη του ευζωια με τον ιδιο τροπο που θα καναμε αν προστιθονταν ενα ακομα μελος στην οικογενεια. Αν καποιος δε θελει τετοιου ειδους ευθυηνες τοτε καλυτερα να μην ασχολειται με ζωες τις οποιες δε μπορει να φροντισει.
Η αληθεια ειναι πως διανυουμε γαμ...εποχη στη χωα μας -και οχι μονο-και πολλοι ανθρωποι που πριν δυο χρονια μπορει να ηταν και αρκετα ευκαταστατοι σημερα εχουν χοντρα οικονομικα προβληματα (για τα οποια δε θα επεκταθω ποσο φταιει το συνολο των πολιτων που με μαζοχιστικο τροπο ξανα-επελεξε τα προβληματα) και οι τροφες δεν εχουν 3-4 ευρω συνηθως αλλα αρκετα παραπανω, ομως μπορουμε αν θελουμε να κανουμε καποιες κινησεις οικονομιας οπως πχ αν δεν τις αγοραζουμε ολες μαζι και αναπληρωνουμε μια δυο το μηνα δεν ειναι καποιο τρελο εξοδο.
Επισεις θα μπορουσαμε ανετα να μοιραζομαστε τις τροφες που αγοραζουμε ωστε να ερχονται φθηνοτερα (και να μην πετιουνται) η καποιος που αγοραζει ετσι κι αλλιως καποιες τροφες να διαθετει ενα μερος τους ειτε για χαρισμα ειτε για ανταλλαγη (τωρα που το σκεφτομαι θα βαλω κι εγω αγγελια γιατι ειναι και κριμα τοσες τροφες να καταληγουν στον κουβα, και αν εφαρμοσουμε μια παγια τακτικη ανταλλαγων θα μπορουμε να εχουμε και ακομα μεγαλυτερη ποικιλια)

g81gr
14-11-12, 08:33
Εγώ πάντως που είχα μία τροφή για τροπικά ψάρια, και είχε λήξει, όσο την έδεινα στα ψάρια μου οι κοιλιές τους πρίζονταν και ξύνονταν σαν τρελλά λες και χτυπούσαν την κοιλιά τους για καλή χώνεψη... Με αλλαγή τροφής διορθώθηκε το πρόβλημα... Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο η φρέσκια τροφή. επίσης να πω ότι εγώ πετάω τη συσκευασία της τροφής γιατί νιώθω ότι δεν κλείνει καλά, και τη βάζω μέσα σε γιάλυνο βαζάκι π.χ. από μουστάρδα ή μαγιονέζα (καλά πλυμμένο) και διατηρεί αρκετή φρεσκάδα...

Καλή η ιδέα της ανταλλαγής!!! έχω αρκετή τροφή αυτή την περίοδο, αν ενδιαφέρεται κανείς, πείτε μου1!!

KOSTASGAVALAS
14-11-12, 08:47
συνηθωσ μαμουνιαζουνε οι παλιες τροφες, οι πολυ παλιες δηλαδη....

αν ληξουν τα φυλαρακια για κανενα τετραμηνο δεν εγινε και κατι , αλλα οταν εχει ληξει χροοόνια ....

ειχα μια εγω ληξης 2000!!!

Την εδωσα και πριζονταν οι κοιλιες των ψαριων...χωρια τους αιφνιδιους θανατους.....

εννοειται πως την πεταξα αφου εκανα και τεστ...ταιζα για κανενα μηνα με κανονικη και τα ψαρια τα εβλεπες αναθωρουσαν!!!

Ταιζα 1 βδομαδα με την τροφη ληξης 2000 και γινοντουσαν τουμπανα ...ασε που μπορει να ψοφουσε και κανενα εκεινη την περιοδο....

Δεν αξιζει λοιπον παρα μονο αν εχει ληξει το πολυ 5-6 μηνες....μετα την πετας χωρις τυψεις...αλλωστε το κοστος φυλλαρακι μιας μικρης συσκευασιας δεν ειναι πια και απαγορευτικο...

Εγω εκανα την μαμακια να παιρνω παντα το μεγαλο κουτι λογω και καλα οικονομιας ως προς την ποσοτητα και μετα κατεληγα στο να ταιζω ληγμενη τροφη και οτι γλιτωνα απο λεφτα να τα δινω σε ψαρια πολλαπλασια μαλιστα....

τωρα ταιζω με μια που εχει ληξει τον 4ο μηνα αλλα ηταν μεγαλη συσκευασια και λυπαμαι να την πεταξω και πανε ολα μια χαρα....

ΦΡΕΣΚΙΑ....σχεδον ημερας δηλαδη....:)

tsag
14-11-12, 10:27
στο θεμα της ανταλλαγης τροφων θα βολευε ο συλλογος !;)

delta66
14-11-12, 10:43
για καποιους τα 3-4 ευρω μπορει να ειναι πολλα...... οσο και περιεργο αν ακουγεται.

Αν ειναι πολλα τα λεφτα για σωστη τροφη, να ξεστησει το ενυδρειο, και να εξοικονομει τα χρηματα.

kgf12345
14-11-12, 12:59
η φτωχεια θελει καλοπεραση:Dτωρα ποσο καλα θα παιρνανε τα ψαρια:rolleyes:....

+1 για τις ανταλλαγες τροφων.πολυ καλη ιδεα.και εχω ποσες κλειστες σε μικρες συκευασιες(να ειναι καλα η εκθεση:D)

tsag
14-11-12, 14:56
Αν ειναι πολλα τα λεφτα για σωστη τροφη, να ξεστησει το ενυδρειο, και να εξοικονομει τα χρηματα.

αφου ξερεις οτι δεν το κανουν....

ποσα σκυλακια τρωνε οτι περισσευει απο το φαγητο του ανθρωπου και οχι αυτο που πρεπει...

douran_p
15-11-12, 17:00
εγω τις τρωω τις ληγμενες και δεν εχω πα8ει τπτ....... χαχαχαχα

τωρα περα απο την πλακα υπαρχει σχετικο αρ8ο στην αγορανομια για το ποσο καιρο μπορεις να καταναλωσεις τροφες....... αναλογα με τον τυπο του προιοντος....... αν γραφει μηνα και χρονο νομιζω μεχρι 1 μηνα αν γραφει μονο χρονο 3 ...... αλλα το 8εμα δεν ειναι μονο η ημερομηνια ληξης αλλα και το ποσο καιρο μπορει να μενει ανοιχτο ενα προιον....... που δεν εχει ληξη......!!!! για αυτο καλο ειναι να παιρνουμε μικρες τροφες...... γιατι εγω εχω τροφες που ληγουν το 2015 αλλα τις εχω ηδη 2 και βαλε χρονια ανοιχτες και δεν τις χρησημοποιω...... γιατι εχουν χαλασει

Nick74
15-11-12, 17:59
Καποια πραγματα εχουν να κανουν με την κοινη λογικη ρε παιδια κι οχι με τους νομοθετες και τις αγορανομιες...
Η σοκολατα πχ εχει ημερομηνια ληξεως οπως και η ζαχαρη λογο του ...στρατοκαυλ...σμου του ηλιθιου νομοθετικου συστηματος, αφου μιλαμε για προιοντα που δε χαλανε ουτε μετα απο αιωνες.
Απο την αλλη μια ξηρη τροφη οπως αυτες που ταιζουμε τα ψαρια μας ειναι σιγουρο πως με τις επεξεργασιες που εχει περασει εχει χασει τα παντα και εχει επανεμπλουτιστει με καποιες βιταμινες. Αυτες δεν ειναι αιωνιες, ειναι σιγουρο πως οξειδωνονται με τον καιρο και η τροφη γινεται "αχυρο", και φυσικα απο τη στιγμη που θα ανοιχτει μετα απο λιγο καιρο ειναι για πεταμα.
Το ποσος ειναι αυτος ο καιρος, μου ειναι δυσκολο να το τσεκαρω προσωπικα οποτε εμπιστευομαι τις πληροφοριες των ειδικων.
Παλια λεγαν για 4 μηνες και τωρα λενε για τρεις. (μαλλον το 4 ηταν τραβηγμενο), ε ας ακολουθησουμε ΜΑΞΙΜΟΥΜ αυτες τις οδηγιες για να εχουμε το κεφαλι μας ησυχο.
Το να αγορασει καποιος μερικες τροφουλες ανα τριμηνο δεν ειναι τοσο τραγικο εξοδο σε σχεση με τα εξοδα που κανει για να τραφει ο ιδιος.
Οταν καποιος υιοθετει ενα πετ πρεπει να του παρεχει το οτι καλυτερο μπορει κι οχι να ψαχνει ποιο ειναι το μινιμουμ και ποσο μπορει να το τραβηξει σα λαστιχο ωστε να κατεβασει τον πηχη στο τριτο υπογειο.
Αν παλι θελει αλλα δεν μπορει για οποιοδηποτε λογο να το κανει τοτε ας το αφησει το αθλημα κι οποτε μπορεσει ας ασχοληθει, δεν μπορουμε να εχουμε ολα οσα θελουμε.
Κι εμενα μου αρεσουν τα ελικοπτερα αλλα απο τη στιγμη που δεν μπορω να εχω ενα δικο μου το αποδεχομαι πως ειναι ετσι και τελος.

Φιλιππας
15-11-12, 18:24
Εαν οι τροφες χαλαγαν μετα το 4μηνο απο την ημερα που θα ανοιχτουν λογικα θα το ανεφεραν οπως αναφερουν και την ημερομηνια ληξεως τους.εγω προσωπικα τις τροφες τις πεταω μονο οταν ληξη η ημερομηνια που αναγραφετε στο κουτακι.Ποτε μου δεν ειδα παραξενη συμπεριφορα και ανετιους θανατους.
Και σε παρακαλω Γειτονα (ΝΙΚΟ 74) οταν αναφερεσε σε παιδακι 10 χρονων να εισαι ποιο προσεχτικος και ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μην τον ηρωνευεσαι.Για σκεψου να σε ηρωνευονταν και εσενα καποιος ανθρωπος 15 χρονια μεγαλυτερος σου.Σε εσενα θα σου αρεσε?

delta66
15-11-12, 21:18
Εαν οι τροφες χαλαγαν μετα το 4μηνο απο την ημερα που θα ανοιχτουν λογικα θα το ανεφεραν οπως αναφερουν και την ημερομηνια ληξεως τους.εγω προσωπικα τις τροφες τις πεταω μονο οταν ληξη η ημερομηνια που αναγραφετε στο κουτακι.Ποτε μου δεν ειδα παραξενη συμπεριφορα και ανετιους θανατους.
Και σε παρακαλω Γειτονα (ΝΙΚΟ 74) οταν αναφερεσε σε παιδακι 10 χρονων να εισαι ποιο προσεχτικος και ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ να μην τον ηρωνευεσαι.Για σκεψου να σε ηρωνευονταν και εσενα καποιος ανθρωπος 15 χρονια μεγαλυτερος σου.Σε εσενα θα σου αρεσε?

Φιλιππα, πατα το λινκ στο 2ο ποστ και διαβασε το θεμα οπως και τα λινκ που εχουν παρατεθει εκει.
Θα βρεις ποστ μου που γραφω τι απανταει η τετρα για τη διαρκεια των τροφων, σε πελατη της με προβλημα αβιταμινωσης στα ψαρια του, διαγωσμενο απο ιχθυοπαθολογο.
Λεει 3 μηνες και τελος η τροφη.

Εμεις λεμε τωρα και 4-6 ή και παραπανω καποιοι αν ξερουν να εμπλουτιζουν με βιταμινες τις παλιες τροφες. Γιατι αν δεν ξερουν καραδοκει και η υπερβιταμινωση που ανελυσε ο D. Untergasser στο σεμιναριο "Στησιμο και βιολογια του ενυδρειου - Διατροφη και ασθενειες των ψαριων" στις 11/10/2009 στην Αθηνα.
Στο οποιο ειπε επισης οτι και οι βιταμινες (της sera τουλαχιστον που επιμελλειται και γνωριζει) κι αυτες εχουν συγκεκριμενη διαρκεια.
6 μηνες εκτος ψυγειου και 12 μηνες εντος.

ΥΓ επισης θα ηθελα να μαθω πως εισαι σιγουρος για τη ηλικια του καθενος εδω μεσα; και γιατι να υπαρχει διακριση και ανοχη οταν δινει καποιος "επικινδυνες" συμβουλες;
Ηδη υπαρχει υπομνημα για τα νεα και απειρα μελη.
Τι να προλαβειςνα μαζεψεις; προτασεις για ταισμα με συνομηλικες με το μελος, τροφες; (10 ετων)
Προτασεις για κυριως ταισμα τετρα με καθαρα φυτικη πλεκοτροφη;
κλπ

Nick74
15-11-12, 22:53

Εμεις λεμε τωρα και 4-6 ή και παραπανω καποιοι αν ξερουν να εμπλουτιζουν με βιταμινες τις παλιες τροφες.
κλπ

Σπυρο ποια ειναι η γνωμη σου για διατηρηση σε κενο? (οχι για να διατηρηθουν παραπανω, δεν κανω εκπτωσεις στην καλη διατηρηση της υγειας των αγαπημενων μου πετς, αλλα αν σε αυτο το διαστημα θα ειναι ολοφρεσκια κατα καποιο τροπο σα να ανοιχθηκε χθες)
Το ρωταω γιατι εχω τετοια δυνατοτητα (εχω πρεσσα υποπιεσης ψηφιακη ακριβειας για καλλιμπραρισμα sensors)
-------------------------
εγω προσωπικα τις τροφες τις πεταω μονο οταν ληξη η ημερομηνια που αναγραφετε στο κουτακι.Ποτε μου δεν ειδα παραξενη συμπεριφορα και ανετιους θανατους.

Οκ, ειπαμε καποια πραγματα εχουν να κανουν με τη λογικη και την αντιληψη.
Θα εκανες το ιδιο με μια κονσερβα η εστω και με ανοιγμενο πακετο μακαρονια?
Αν την ετρωγες ειναι βεβαιο οτι δε θα παρουσιαζες καποια παραξενη συμπεριφορα (το πολυ καποιο κοψιμο) ουτε ...αναιτιοο θανατο:D αλλα θα το εκανες και με ποια λογικη?
Αφου δε θα το εκανες λοιπον στη δικη σου την τροφη γιατι να το κανεις με την τροφη των ψαριων?

Τα υπολοιπα δεν τα σχολιαζω, με καλυπτει η απαντηση του Σπυρου

delta66
15-11-12, 23:07
Το θεμα Νικο, ειναι οτι καθε φορα που θα το ανοιγεις να ταιζεις θα μπαινει αερας. Αυτο φτανει.
Ισως, αν εβγαζες μια μικρη ποσοτητα καθε εβδομαδα και ταιζες απο αυτη, να κραταγε περισσοτερο η μεγαλη συσκευασμενη αεροστεγως ποσοτητα.
Το κανω αυτο με το τσουβαλι της σκυλοτροφης.
Βγαζω λιγη καθε εβδομαδα και ταιζω απο αυτην και οταν ανοιγω το τσουβαλι, η τροφη μεσα μυριζει φρεσκαδα. Καμια σχεση με τη μυρωδια της τροφης (οσο περνανε οι μερες) που ανοιγω καθε μερα για ταισμα.
Φυσικα και το τσουβαλι δεν κραταει πανω απο 2-3 μηνες μεχρι να τελειωσει.
Αλλα φαινεται και απο το ζωο. Οταν ανοιγω το τσουβαλθ, ερχεται σαν τρελλη για ξηρα τροφη.
Στο τελος της εβδομαδας δεν την βλεπω πολυ ορεξατη ;)

Nick74
15-11-12, 23:28
αυτο λεω, να κλεισω με υποπιεση σακουλακια και να ανοιγω ενα ενα, δε θα ειναι πολυ καλυτερα?

delta66
15-11-12, 23:46
αυτο λεω, να κλεισω με υποπιεση σακουλακια και να ανοιγω ενα ενα, δε θα ειναι πολυ καλυτερα?

Σιγουρα καλυτερα,αλλα δεν ξερω ποσο χρονο θα κερδισεις.

Το τεστ της μυρωδιας (ανοιγεις για πρωτη φορα την τροφη και απομνημονευεις τν μυρωδια, μετα απι εξη μηνες συνηθως μυριζει μονο κλεισουρα), δεν μπορει να εξασφαλισει σιγουρη απαντηση, γιατι δεν μπορεις να ξερεις σε ποιο σημειο αναμεσα σε αυτους τους μηνες εχασε και τις βιταμινες.
Ειναι σιγουρο οτι εχει βιταμινες οταν εχει χαθει η μυρωδια; ή μηπως και οταν μυριζει εστω και λιγο σαν ψαροτροφη εχει χασει ηδη τις βιταμινες;
Σε ποιο σημειο χανονται οι βιταμινες;

Nick74
15-11-12, 23:55
οχι δε θελω να κερδισω χρονο (το ειπα και πιο πανω) απλα να ξερω πως αυτο το τριμηνο θα ειναι φρεσκιες σχεδον σαν καινουργιες θελω να εξασφαλισω, τουλαχιστο οσο αυτο γινεται...
Οι σακουλες τροφιμων πιστευω δεν εχουν προβλημα να δημιουργησουν υγρασια, η θελει κι ενα φακελακι silica μεσα? (btw μικρα φακελακια δεν εχω ουτε ενα... τα μεγαλα που εχω ειναι πολυ μεγαλα γι αυτη τη δουλεια)

delta66
16-11-12, 00:10
Ε σιγουρα θα ειναι καλυτερα.
Το εγραψα πιο πανω, με τη σκυλοτροφη.
Μαλιστα εγω δεν βαζω πουθενα αλλου την τροφη απο το τσουβαλι.
Απλα το κλεινω καλα και δεν το ανοιγω παρα μονο μια φορα καθε 7-10 μερες για να βγαλω τροφη.
Αυτο φτανει για να την κραταει περισσοτερο φρεσκια.
Αν βαλεις αεροστεγη σακουλακια κλπ, πας για περισσοτερο χρονο ζωης της τροφης, πιστευω.

Φιλιππας
16-11-12, 09:11
Φιλιππα, πατα το λινκ στο 2ο ποστ και διαβασε το θεμα οπως και τα λινκ που εχουν παρατεθει εκει.
Θα βρεις ποστ μου που γραφω τι απανταει η τετρα για τη διαρκεια των τροφων, σε πελατη της με προβλημα αβιταμινωσης στα ψαρια του, διαγωσμενο απο ιχθυοπαθολογο.

Εμεις λεμε τωρα και 4-6 ή και παραπανω καποιοι αν ξερουν να εμπλουτιζουν με βιταμινες τις παλιες τροφες. Γιατι αν δεν ξερουν καραδοκει και η υπερβιταμινωση που ανελυσε ο D. Untergasser στο σεμιναριο "Στησιμο και βιολογια του ενυδρειου - Διατροφη και ασθενειες των ψαριων" στις 11/10/2009 στην Αθηνα.
Στο οποιο ειπε επισης οτι και οι βιταμινες (της sera τουλαχιστον που επιμελλειται και γνωριζει) κι αυτες εχουν συγκεκριμενη διαρκεια.
6 μηνες εκτος ψυγειου και 12 μηνες εντος.

ΥΓ επισης θα ηθελα να μαθω πως εισαι σιγουρος για τη ηλικια του καθενος εδω μεσα; και γιατι να υπαρχει διακριση και ανοχη οταν δινει καποιος "επικινδυνες" συμβουλες;
Ηδη υπαρχει υπομνημα για τα νεα και απειρα μελη.
Τι να προλαβειςνα μαζεψεις; προτασεις για ταισμα με συνομηλικες με το μελος, τροφες; (10 ετων)
Προτασεις για κυριως ταισμα τετρα με καθαρα φυτικη πλεκοτροφη;
κλπ

Ευχαριστω πολυ θα κατσω να το διαβασω.Αφου εχετε δικιο για το 4 μηνο θα αρχισω να τις φουνταρω και εγω.
Οσο για τον μικρο στο πρωτο ποστ του αναφερει οτι ειμαι 10 χρονων.http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66277
Τεσπα τελειωνει εδω το θεμα και δεν θελω να το συνεχισω.
Απλα εχω παιδακι σχεδον στην ηλικια του και ισως να βλεπω τα πραγματα λιγο διαφορετικα.
Και δεν ηθελα να προσβαλω ΚΑΝΕΝΑΝ ουτε τον Γειτονα μου.

LAKI
25-11-12, 16:27
ok:p:D:):confused::rolleyes::smt015:smt079:arrow:: smt036:smt068:smt004:smt114:smt047:cool::mad::(:o; )

delta66
05-12-12, 00:21
ΟΚ
Την αλλη βδομαδα παλι.

LAKI
07-12-12, 16:23
ΟΚ
Την αλλη βδομαδα παλι.
χα!χα!χα!χα!χα!χα!χα!χα-+13ωραιος εισαι φιλε:smt020:smt020

delta66
07-12-12, 19:46
Ειπαμε την αλλη βδομαδα.
Σημερα ειναι η 3η μερα :confused:

LAKI
03-03-13, 14:04

ε,πειτε μου!!
:smt021:|:evil::evil::evil::mad::mad:π.χ εγω.:rolleyes: Για μενα ειναι παραΧ10 πολυ χρυσιμα :smt044:smt044:smt044

vaspiou
03-03-13, 15:34
:smt021:|:evil::evil::evil::mad::mad:π.χ εγω.:rolleyes: Για μενα ειναι παραΧ10 πολυ χρυσιμα :smt044:smt044:smt044

πρεπει να εχω παρει LSD για να καταλαβω τι εννοεις εδω!!!!!!
ξανα γραψε το σε παρακαλω!!

Φιλιππας
03-03-13, 16:18
πρεπει να εχω παρει LSD για να καταλαβω τι εννοεις εδω!!!!!!
ξανα γραψε το σε παρακαλω!!

Σε κανα μηνα που θα ξαναμπει......
Μαλλον ενννοει οτι τα 3 ευρω τα εχει μεγαλη αναγκη.
Καποιος μαλλον δουλευει καποιους ......

So60
03-03-13, 16:49
Μιας και επανέφερε το θέμα ο LΑΚΙ (όπως το επανέφερε) και επειδή έχει σχέση και με τα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται στις τροφές (θέμα που συζητήθηκε πρόσφατα στην ίδια κατηγορία περί διατροφής) θα ήθελα να συμπληρώσω σχετικά με την ημερομηνία λήξης των τροφών, ότι στις ζωοτροφές βάζουν συντηρητικά όχι μόνο για την διατήρηση της διατροφικής τους αξίας (βιταμίνες, κ.λ.π.) αλλά και για την προστασία από την οξείδωση του λίπους που περιέχεται στα ιχθυάλευρα (κύριο συστατικό των ξηρών τροφών).
Εφόσον η αντίδραση της οξείδωσης αρχίσει με το άνοιγμα για πρώτη φορά της τροφής δηλαδή, δεν σταματά μέχρι να εξαντληθεί κάθε ίχνος λίπους.
Από την οξείδωση των λιπών (εκτός από την διαρκώς μειούμενη διατροφική αξία της τροφής) παράγονται κετόνες και ελεύθερα λιπαρά οξέα που είναι επικίνδυνα για την υγεία των ψαριών, γι αυτό και οι τροφές πρέπει να διατηρούνται σε αεροστεγείς συσκευασίες, σε δροσερό και ανήλιαγο μέρος, ώστε να μην επιταχύνεται το φαινόμενο της οξείδωσης και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι την ημερομηνία λήξης.

LAKI
05-03-13, 16:42
:smt020:smt020:smt020μην μου πειτε οτι δεν καταλαβατε:smt044Εννοω οτι τα 3-4-5-6 ευρο ειναι πολλα!(για καποιους):smt028:smt028:smt028:cry::smt038

yannis
06-03-13, 16:47
:smt020:smt020:smt020μην μου πειτε οτι δεν καταλαβατε:smt044Εννοω οτι τα 3-4-5-6 ευρο ειναι πολλα!(για καποιους):smt028:smt028:smt028:cry::smt038
μια χαρα καταλαβαμε!

Nick74
07-03-13, 00:00
Βρε Λακη, τα εκατονταδες (η και χιλιαδες καμια φορα) ευρω για να στησεις το ρημαδι το ενυδρειο ηταν οκ και κολλας στα 10-20-30 ...100 ευρω για μια ποικιλια σωστων τροφων?
Και αντε και πες πως πεσαν τα καραβια σου εξω με την κριση και απο κει που ησουν Κροισος και δε σε εννοιαζε οταν εφτιαχνες το ενυδρειο, τωρα φαληρησες και ζεις με δανεικα, (να το δεχτω λογο παλουκοεποχης) τοσο δυσκολο ειναι να φτιαξεις κανα δυο σωστες τροφουλες με τα τροφιμα που αγοραζεις -η που αγοραζει ο μπαμπας κι η μαμα μαλλον- και εχεις στο ψυγειο? (ξερεις, απο αυτα που πεταμε τα μισα, γιατι πανω κατω ολοι οι Ελληνες -κι εγω μεσα- την εχουμε την ταση να αγοραζουμε ανεξελεκτα και να πεταμε πραγματα)

gmaravelisvet
07-03-13, 09:40
Μιας και επανέφερε το θέμα ο LΑΚΙ (όπως το επανέφερε) και επειδή έχει σχέση και με τα συντηρητικά που χρησιμοποιούνται στις τροφές (θέμα που συζητήθηκε πρόσφατα στην ίδια κατηγορία περί διατροφής) θα ήθελα να συμπληρώσω σχετικά με την ημερομηνία λήξης των τροφών, ότι στις ζωοτροφές βάζουν συντηρητικά όχι μόνο για την διατήρηση της διατροφικής τους αξίας (βιταμίνες, κ.λ.π.) αλλά και για την προστασία από την οξείδωση του λίπους που περιέχεται στα ιχθυάλευρα (κύριο συστατικό των ξηρών τροφών).
Εφόσον η αντίδραση της οξείδωσης αρχίσει με το άνοιγμα για πρώτη φορά της τροφής δηλαδή, δεν σταματά μέχρι να εξαντληθεί κάθε ίχνος λίπους.
Από την οξείδωση των λιπών (εκτός από την διαρκώς μειούμενη διατροφική αξία της τροφής) παράγονται κετόνες και ελεύθερα λιπαρά οξέα που είναι επικίνδυνα για την υγεία των ψαριών, γι αυτό και οι τροφές πρέπει να διατηρούνται σε αεροστεγείς συσκευασίες, σε δροσερό και ανήλιαγο μέρος, ώστε να μην επιταχύνεται το φαινόμενο της οξείδωσης και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέχρι την ημερομηνία λήξης.

Συμφωνώ απόλυτα...Η εταιρίες βεβαιώνουν οτι μέχρι την ημερομηνία λήξης το περιεχόμενο δεν μεταβάλλεται..απο εκει και πέρα μπορει να υπάρκει οφείφωση των βιταμινών και λιπαρών οξέων...Ωστόσο αυτά ανφέρονται στισ κλειστές συσκευασίες τροφών και υπο την προϋπόθεση οτι συντηρούνται σε δροσερό και σκιερό μέρος...
Από την στιγμή που ανοιχτεί η συσκευασία αρχίζει και η αλλοιώση..Το φως, η σκόνη, ο αέρας, η υγρασία που εισέρχεται στην συσκευασία με το άνοιγμα και κλείσιμο της συσκευασίας επιφέρουν αλλοιώσεις στο προϊόν..
Ακόμα και η χορήγηση της τροφής με το χέρι μας..μπορεί να την αλλοιώσει..

Γι΄αυτό...
1. αγοράζουμε τροφές με μακρά περίοδο λήξης και προσφατη ημερομηνία παραγωγής.
2. αποθηκέυουμε σωστά
3. Πέρνουμε μικρες συσκευασίες, ώστε να διαρκέσει 3-4 μήνες max.
4. Κλεινουμε ερμητικά τις συσκευασίες, μακριά απο φώς και υγρασία.
5. Συλλάμβάνουμε την τροφή με λαβίδα ή κουταλάκι (πλαστικό κατα προτίμηση) ή πέρνουμε συσκευασίες ελεγχόμενης ροής.
6. Εξετάζουμε συχνά το περιεχόμενο για την υφή του..να μην υπάρχουν συσσωματώματα, φθείρες, νημάτια.
Να μην έχουν μαλακώσει και να ανταποκρίνεται στην μορφή..Επιπλέοντα πελλετσ...να επιπλέουν και να μην πάνε άπατα..
7. Επίσης προτειμούμε συσκευασίες αδιαφανείς, ανθεκτικές, να κλείνουν ερμητικά και φυσικά να υπάρχει πλήρης ανάλυση των συστατικών, καθώς και των διατροφικών αναλογιών και επιπέδου βιταμινών...(καλό θα ήταν και στα ελληνικά..αφου εισάγεται πρέπει να έχει και ελληνική ετικέτα..)

GIWRGOS
07-03-13, 23:34

ε,πειτε μου!!

φίλε μου,μην είσαι τόσο απόλυτος,ιδίως στις μέρες μας:4 ευρώ σημαίνει 4 μπουκάλια φρέσκο γάλα για τα παιδιά μας

delta66
08-03-13, 00:29
φίλε μου,μην είσαι τόσο απόλυτος,ιδίως στις μέρες μας:4 ευρώ σημαίνει 4 μπουκάλια φρέσκο γάλα για τα παιδιά μας
Και 10 ευρω που κοστιζει το Χ ψαρι, σημαινει 10 μπουκαλια φρεσκο γαλα για τα παιδια μας.
Και 400 ευρω που κοστιζει το Χ ενυδρειο, σημαινει 400 μπουκαλια φρεσκο γαλα για τα παιδια μας.
κ.ο.κ

platy
08-03-13, 01:36
αν ''πεινάς'',κοιτάς να φροντίσεις την οικογένεια σου και το σπίτι σου και οχι να βγαζεις τα γουστα σου με χόμπυ ειτε αυτο ειναι ενυδρείο ειτε οτιδήποτε....οχι σαν τον αλλο που δεν ειχε ρευμα και ειχε 3 ενυδρεια,

LAKI
08-03-13, 14:33
Βρε Λακη, τα εκατονταδες (η και χιλιαδες καμια φορα) ευρω για να στησεις το ρημαδι το ενυδρειο ηταν οκ και κολλας στα 10-20-30 ...100 ευρω για μια ποικιλια σωστων τροφων?
Και αντε και πες πως πεσαν τα καραβια σου εξω με την κριση και απο κει που ησουν Κροισος και δε σε εννοιαζε οταν εφτιαχνες το ενυδρειο, τωρα φαληρησες και ζεις με δανεικα, (να το δεχτω λογο παλουκοεποχης) τοσο δυσκολο ειναι να φτιαξεις κανα δυο σωστες τροφουλες με τα τροφιμα που αγοραζεις -η που αγοραζει ο μπαμπας κι η μαμα μαλλον- και εχεις στο ψυγειο? (ξερεις, απο αυτα που πεταμε τα μισα, γιατι πανω κατω ολοι οι Ελληνες -κι εγω μεσα- την εχουμε την ταση να αγοραζουμε ανεξελεκτα και να πεταμε πραγματα)Το ενυδρειο το ειχαμε (απο φιλο μας)(δωρεαν)τα αλλα πραγμματα μας τα αγωρασε ο νονος μου το μονο που αγορασαμε εμεις ηταν τροφει;););););););):D

yannis
08-03-13, 14:51
Χαλαρώστε λίγο μάγκες και ξεπεράστε τα νεοπλουτίστικα κόμπλεξ.
Μερικές φορές μου θυμίζετε τις κυρίες με τα σκυλάκια λουλού που αν δεν μπορείς να τα πας στο κομμωτήριο δεν δικαιούσαι να τα έχεις.

Πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που στον προϋπολογισμό τους υπολογίζουν και το 1 ευρώ και ΦΥΣΙΚΑ δικαιούνται να έχουν ενυδρείο και ψαράκια.

platy
08-03-13, 16:45
oχι φίλε μου...αν δεν εχεις να φάς και με το ζόρι σου βγαινει ο μισθός,θα κοιτάξεις πρώτα να φάς και να ντυθείς και μετα να κάνεις το κεφι σου...για μενα αυτο ειναι η προταιρεότητα...
δεν μπορείς να τη βγάζεις με δανεικα,μονο και μονο για να βγάζεις τα γουστα σου ;)!

yannis
08-03-13, 17:35
oχι φίλε μου...αν δεν εχεις να φάς και με το ζόρι σου βγαινει ο μισθός,θα κοιτάξεις πρώτα να φάς και να ντυθείς και μετα να κάνεις το κεφι σου...για μενα αυτο ειναι η προταιρεότητα...
δεν μπορείς να τη βγάζεις με δανεικα,μονο και μονο για να βγάζεις τα γουστα σου ;)!

Ναι φιλε μου, συμφωνω με αυτα που γραφεις αλλα ειναι εκτος θεματος και σιγουρα όχι αυτό που εννοω
Δεν μιλαμε για την περιπτωση να μην εχει καποιος να φαει αλλα απλα οτι καποιος με χαμηλο προυπολογισμο μπορει να εχει και να συντηρει αξιοπρεπως ενα ενυδρειο και ας μετραει και το τελευταιο ευρω στην τσεπη του!

κ.ω.σ.τ.α.ς.
08-03-13, 18:21
Αμα βαζουμε στο ψυγειο τις ετοιμες τροφες απο την ωρα που τις ανοιγουμε θα ειναι καλυτερα τι λετε??? για το τριμηνο τετραμηνο λεμε, μικρες συσκεβασιες.

Στα κουτακια τους και στο ντουλαπι?

Να μπενουν σε γυαλινα βαζακια, και ψυγειο?

Στα κουτακια τους και ψυγειο?

janickrules
08-03-13, 19:04
λοιπον,να απαντησω κι εγω που με λετε και απολυτο!

πρωτον μου κανει εντυπωση πως το θεμα ξανα-ανεβηκε τοσο καιρο μετα!!

κατα τ'αλλα,συνεχιζω να ειμαι απολυτος!

και να εξηγησω το γιατι:

πχ ταιζεις μπαγιατικη τροφη τα ψαρια σου και καποιοα στιγμη καποιο "τεζαρει".

θα ξοδεψεις 3-4 (αναλογα) ευρω για να παρεις αλλο;;

μαλλον ναι..

αλλα για τροφη τσιγκουνευομαστε να παρουμε...

και για να ξεκαθαρισουμε,εγω τα χρηματα δεν τα βρισκω στο δρομο..
και το παραδειγμα με το γαλα,σορυ αλλα ειναι ψιλο-ακυρο..
γιατι ειναι ειδος πρωτης αναγκης και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ,οτι αυτο θα παρουμε πρωτα..
δεν ειπα να μην φαμε για να παρουμε ψαρο-τροφες!!

απλα μου φαινεται αστειο να εχει ξοδεψει καποιος 100-200-300 ευρω για το ενυδρειο-εξοπλισμο και να μην βρισκει 3 ευρω το τετραμηνο!

και οπως ειπε και ο σπυρος,οποιος δεν μπορει να τα δωσει (δεκτο) απλα ας μην κανει ενυδρειο.
ειναι σαν να μου λεει καποιος οτι θα παρει σκυλο 300 ευρω,αλλα δεν μπορει να παιρνει τροφη και θα το ταιζει τα αποφαγια απο το μεσημεριανο!
ε,δεν ειναι σωστο ομως αυτο!

αλλωστε οπως ειπαμε,υπαρχει και η γνωστη λυση,με την αγορα μιας τροφης και το μοιρασμα της αναμεσα σε 2-3 χομπιστες!

κ.ω.σ.τ.α.ς.
09-03-13, 23:04
λοιπον,να απαντησω κι εγω που με λετε και απολυτο!

πρωτον μου κανει εντυπωση πως το θεμα ξανα-ανεβηκε τοσο καιρο μετα!!

κατα τ'αλλα,συνεχιζω να ειμαι απολυτος!

και να εξηγησω το γιατι:

πχ ταιζεις μπαγιατικη τροφη τα ψαρια σου και καποιοα στιγμη καποιο "τεζαρει".

θα ξοδεψεις 3-4 (αναλογα) ευρω για να παρεις αλλο;;

μαλλον ναι..

αλλα για τροφη τσιγκουνευομαστε να παρουμε...

και για να ξεκαθαρισουμε,εγω τα χρηματα δεν τα βρισκω στο δρομο..
και το παραδειγμα με το γαλα,σορυ αλλα ειναι ψιλο-ακυρο..
γιατι ειναι ειδος πρωτης αναγκης και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ,οτι αυτο θα παρουμε πρωτα..
δεν ειπα να μην φαμε για να παρουμε ψαρο-τροφες!!

απλα μου φαινεται αστειο να εχει ξοδεψει καποιος 100-200-300 ευρω για το ενυδρειο-εξοπλισμο και να μην βρισκει 3 ευρω το τετραμηνο!

και οπως ειπε και ο σπυρος,οποιος δεν μπορει να τα δωσει (δεκτο) απλα ας μην κανει ενυδρειο.
ειναι σαν να μου λεει καποιος οτι θα παρει σκυλο 300 ευρω,αλλα δεν μπορει να παιρνει τροφη και θα το ταιζει τα αποφαγια απο το μεσημεριανο!
ε,δεν ειναι σωστο ομως αυτο!

αλλωστε οπως ειπαμε,υπαρχει και η γνωστη λυση,με την αγορα μιας τροφης και το μοιρασμα της αναμεσα σε 2-3 χομπιστες!

:smt023:smt023

Qbrain
14-03-13, 16:07
Χαλαρώστε λίγο μάγκες και ξεπεράστε τα νεοπλουτίστικα κόμπλεξ.
Μερικές φορές μου θυμίζετε τις κυρίες με τα σκυλάκια λουλού που αν δεν μπορείς να τα πας στο κομμωτήριο δεν δικαιούσαι να τα έχεις.

Πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που στον προϋπολογισμό τους υπολογίζουν και το 1 ευρώ και ΦΥΣΙΚΑ δικαιούνται να έχουν ενυδρείο και ψαράκια.
αν δεν μπορείς να το συντηρείς τοτε δεν δικαιουσε να το εχεις γιατι εδω μιλάμε για ζωντανά και για τροφη που κανει 3 ευρω, και οχι για πολυτελιες οπως το κουρεμα που λες εσυ η πχ πανάκριβες ζωντανές τροφές

αν υπολογίζεις και το τελευταίο ευρω και δεν μπορεις να δινεις 3-4 ευρω το τετράμηνο τοτε πουλά τα ψαρακια απο να τα ταΐζεις ληγμένα.
αν ειχες ενα αυτοκίνητο θα του έβαζες νερο αντι για βενζίνη επειδή δεν εχεις λεφτα? οχι, απλα δεν θα το κινούσες, τα ζωντανά ομως δεν μπορουν να μπουν σε παύση, και επειδή εχω τσαντιστεί με τις βλακιες που διαβαζω απο μερικούς, αν δεν μπορείς να συντηρείς τα ζωντανά σου, χάρισε τα πούλησε τα, η ελα να σου δώσω εγω τροφή έλεος πια με το τρολαρισμα!:smt091

Nick74
15-03-13, 01:20
αν δεν μπορείς να το συντηρείς τοτε δεν δικαιουσε να το εχεις γιατι εδω μιλάμε για ζωντανά και για τροφη που κανει 3 ευρω, και οχι για πολυτελιες οπως το κουρεμα που λες εσυ η πχ πανάκριβες ζωντανές τροφές

αν υπολογίζεις και το τελευταίο ευρω και δεν μπορεις να δινεις 3-4 ευρω το τετράμηνο τοτε πουλά τα ψαρακια απο να τα ταΐζεις ληγμένα.
αν ειχες ενα αυτοκίνητο θα του έβαζες νερο αντι για βενζίνη επειδή δεν εχεις λεφτα? οχι, απλα δεν θα το κινούσες, τα ζωντανά ομως δεν μπορουν να μπουν σε παύση, και επειδή εχω τσαντιστεί με τις βλακιες που διαβαζω απο μερικούς, αν δεν μπορείς να συντηρείς τα ζωντανά σου, χάρισε τα πούλησε τα, η ελα να σου δώσω εγω τροφή έλεος πια με το τρολαρισμα!:smt091

+100000000000000000000000

LAKI
15-03-13, 06:44

Καλημερα παιδια σημερα δεν εχω σχολειο giayto μπηκα.
σημφωνω απολυτα (σαν μικρος βλακας που ειμαι)με τον Qbrain:smt059

joanna504
15-03-13, 07:30
Καλημέρα σε όλους!
Διαβάζω τόση ώρα το θέμα κι αναρωτιέμαι: Είμαστε με τα καλά μας?????
Το ότι μπορεί ο καθένας να ζορίζεται οικονομικά, είναι απολύτως κατανοητό, και δεν μπορεί να πει κανείς κουβέντα, γιατί λίγο πολύ όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε!
Αλλά αν τίθεται θέμα επιβίωσης ή τόσο μεγάλου οικονομικού προβλήματος, τι τα θέλετε τα ψαράκια?????
Τι ληγμένα 3 μηνών και 6 μηνών και 1 χρόνου!!!! Δεν τα λυπάστε???
Δηλαδή εσείς ο,τι ληγμένο έχετε στα ψυγεία σας το αφήνετε να ωριμάσει κάνα τρίμηνο και μετά το τρώτε???
Έλεος παιδιά, δεν θα κρίνω εγώ ποιος θα έχει ψαράκια και ποιος όχι, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι κι αυτά έχουν ψυχή, αν δεν έχετε τη δυνατότητα να τα συντηρήσετε πουλήστε τα σε άτομα που θα μπορούν να τα φροντίζουν κατάλληλα.

LAKI
15-03-13, 15:16
Καλημέρα σε όλους!
Διαβάζω τόση ώρα το θέμα κι αναρωτιέμαι: Είμαστε με τα καλά μας?????
Το ότι μπορεί ο καθένας να ζορίζεται οικονομικά, είναι απολύτως κατανοητό, και δεν μπορεί να πει κανείς κουβέντα, γιατί λίγο πολύ όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε!
Αλλά αν τίθεται θέμα επιβίωσης ή τόσο μεγάλου οικονομικού προβλήματος, τι τα θέλετε τα ψαράκια?????
Τι ληγμένα 3 μηνών και 6 μηνών και 1 χρόνου!!!! Δεν τα λυπάστε???
Δηλαδή εσείς ο,τι ληγμένο έχετε στα ψυγεία σας το αφήνετε να ωριμάσει κάνα τρίμηνο και μετά το τρώτε???
Έλεος παιδιά, δεν θα κρίνω εγώ ποιος θα έχει ψαράκια και ποιος όχι, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι κι αυτά έχουν ψυχή, αν δεν έχετε τη δυνατότητα να τα συντηρήσετε πουλήστε τα σε άτομα που θα μπορούν να τα φροντίζουν κατάλληλα.
Στο φορουμ οταν φοναζουμε γραφουμε με καιφαλαια, το λεω επειδη ετσι οπως μιλας φενετε οτι φωναζεις, και συμφωνω απολυτα με ο,τι ειπες:smt023:smt023:smt023:smt023

Diskus fan
15-03-13, 15:46
Ωρε Σπύρο (Delta66)... εσύ που είσαι linkάνθρωπΑς.... βρες και βάλε εκείνη την φωτογραφία με τον τύπο που έχει I-phone 1000 ευρώ... αλλά ΔΕΝ έχει μονάδες γι' αυτό κάνει αναπάντητες!!!! :D

joanna504
15-03-13, 17:21
Στο φορουμ οταν φοναζουμε γραφουμε με καιφαλαια, το λεω επειδη ετσι οπως μιλας φενετε οτι φωναζεις, και συμφωνω απολυτα με ο,τι ειπες:smt023:smt023:smt023:smt023

Δεν φωνάζω σε κανέναν, δεν έχω κάτι να χωρίσω με τα παιδιά, απλώς τη γνώμη μου είπα... ;)

Nick74
15-03-13, 20:46
Ωρε Σπύρο (Delta66)... εσύ που είσαι linkάνθρωπΑς.... βρες και βάλε εκείνη την φωτογραφία με τον τύπο που έχει I-phone 1000 ευρώ... αλλά ΔΕΝ έχει μονάδες γι' αυτό κάνει αναπάντητες!!!! :D

γ@ματο ειναι και αυτο με τον τυπο με τη φρεσκοαγορασμενη μερσεντες που κανει ερανο σους γυρω οδγους για να αγορασει βενζινη

GIWRGOS
15-03-13, 22:23
Και 10 ευρω που κοστιζει το Χ ψαρι, σημαινει 10 μπουκαλια φρεσκο γαλα για τα παιδια μας.
Και 400 ευρω που κοστιζει το Χ ενυδρειο, σημαινει 400 μπουκαλια φρεσκο γαλα για τα παιδια μας.
κ.ο.κ

εξαιρετικής ευφυίας η ειρωνία σου,δείχνει ότι είσαι καλός και στα μαθηματικά!

αν ''πεινάς'',κοιτάς να φροντίσεις την οικογένεια σου και το σπίτι σου και οχι να βγαζεις τα γουστα σου με χόμπυ ειτε αυτο ειναι ενυδρείο ειτε οτιδήποτε....οχι σαν τον αλλο που δεν ειχε ρευμα και ειχε 3 ενυδρεια,

δεν μίλησα για πείνα...είναι απόλυτα λογικό και να έχεις φαγητό,και να σου βγαίνει ο μισθός,και να έχεις και χρήματα για το χόμπι,αλλά εάν έχεις την δυνατότητα να γλυτώσεις κάποια ευρώ χωρίς να αποβεί εις βάρος των ψαριών ,να κοιτάξεις να τα γλυτώσεις!Πού είναι το παράξενο?

και συγκεκριμένα το σχόλιό μου ήταν απάντηση στο:

"Αρχική Δημοσίευση από janickrules http://www.aquatek.gr/vb/images/buttons/viewpost.gif (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=711488#post711488)

ε,πειτε μου!!"

Από εκεί και μπρος εάν κάποιος θεωρεί ότι η ενασχόληση με τα ενδυδρεία πρέπει να είναι προνόμιο μόνο όσων έχουν κάποια οικονομική άνεση,πολύ απλά είναι άσχετος με το χόμπι

LAKI
16-03-13, 12:00
ΟΚ Ιωαννα, απλος το ειπες με τετειων τροπο και εγω το καταλαβα λαθως:smt059Δεν πιραζει:smt027:smt027:smt027:smt027:smt027:smt027: smt027:smt027

Nick74
16-03-13, 12:13
Από εκεί και μπρος εάν κάποιος θεωρεί ότι η ενασχόληση με τα ενδυδρεία πρέπει να είναι προνόμιο μόνο όσων έχουν κάποια οικονομική άνεση,πολύ απλά είναι άσχετος με το χόμπι

σωστα ρε φιλαρακι, κανονικα μαλιστα και η υιοθεσια παιδιων δε θα επρεπε να ειναι προνομιο οσων μπορουν να τα μεγαλωσουν αφου καλλιστα μπορουν να τα βαλουν να ζητιανεψουν στα φαναρια και οχι μονο να βγαζουν τα εξοδα τους αλλα ισως βγαλουν και κερδος.

btw ουτε ελιτιστης ειμαι ουτε παμπλουτος ουτε υπερμαχος του καπιταλισμου (μαλλον το αντιθετο με χαρακτηριζει) ομως καποια πραγματα εχουν να κανουν αποκλειστικα με την κοινη λογικη. Αν καποιος δε μπορει να δωσει 3-4-5-10 ευρω για μια τροφη τοτε πως θα δωσει 10-50-100 + ευρω για μια θεραπεια οταν αυτη χρειαστει? (η μηπως εχει λογικη να αρχισει τις ευθανασιες για οικονομικους λογους? )

delta66
16-03-13, 14:04
εξαιρετικής ευφυίας η ειρωνία σου,δείχνει ότι είσαι καλός και στα μαθηματικά!

Τους υπολογισμους με τα γαλατα εσυ τους αρχισες κι εγω τους συνεχισα για να μιλησουμε στην ιδια ... "γλωσσα" (ο θεος να την κανει γλωσσα οταν υπολογιζουμε τις τροφες των ζωων με μπουκαλια γαλα για το παιδι μας).
Αλλα οταν δεν μας αρεσει η απαντηση, ειναι ειρωνικη.
Καποιος για να του δωθει για υιοθεσια ενα παιδι, περναει απο χιλια κυματα για να αποδειχθει οτι ειναι σε θεση να αναλαβει κατι τετοιο.
Αν γινοταν το ιδιο και για τα ζωα, δυσκολο το βλεπω να ειχαν καποιοι, ενυδρειο.

Γιαννης Μ5
16-03-13, 14:18
Να με συγχωρειτε αλλα πολυ ακυρο παραδειγμα η υιοθεσια στο θεμα..

delta66
16-03-13, 14:22
Να με συγχωρειτε αλλα πολυ ακυρο παραδειγμα η υιοθεσια στο θεμα..
Γιατι Γιαννη ακυρο?
Τα ζωα δεν τα υιοθετουμε ουσιαστικα?
Ή μηπως επειδη δεν εχουν το δικαιωμα να εξισωνονται οι ζωες τους με τις ανθρωπινες?

Κλεόβουλος
16-03-13, 14:23
Μ' αρέσει που θα καταλήξουμε να συζητάμε για την υιοθεσία :confused:

Το ερώτημα του θέματος έχει νομίζω απαντηθεί.
Δεν πάμε τώρα όλοι να κάνουμε καμιά αλλαγή νερού? :)

Γιαννης Μ5
16-03-13, 14:27
Ενταξει βρε Σπυρο τα υιοθετουμε,τα φροντιζουμε,τα γουσταρουμε,αλλα το ιδιο θα νιωσεις αν χασεις ψαρι με το αν χασεις παιδι;Ενταξει μην τα ισοπεδωνουμε ολα.
Μ' αρέσει που θα καταλήξουμε να συζητάμε για την υιοθεσία :confused:

Το ερώτημα του θέματος έχει νομίζω απαντηθεί.
Δεν πάμε τώρα όλοι να κάνουμε καμιά αλλαγή νερού? :)
Βρε Κλεοβουλε δεν τσακωνομαστε.:pΑυριο ειναι μερα αλλαγης.:D

Nick74
16-03-13, 14:31
Ενταξει βρε Σπυρο τα υιοθετουμε,τα φροντιζουμε,τα γουσταρουμε,αλλα το ιδιο θα νιωσεις αν χασεις ψαρι με το αν χασεις παιδι;Ενταξει μην τα ισοπεδωνουμε ολα.

Ο "ινδιανικος" τροπος αντιμετωπισης δεν ειναι ισοπεδωτικος, αντιθετα ειναι πολυ λογικοτερος και φυσιολογικοτερος απο τη δυτικη διαστροφη.
Απο κει και περα ειναι φυσιολογικο πρωτα να κοιταμε το ειδος μας, ακομα περισσοτερο αυτους που εχουμε καποια κοινα, ακομα περισσοτερο τους δικους μας ανθρωπους, και ακομα περισσοτερο ο καθε ενας τον εαυτο του και τους πολυ κοντινους αγαπημενους του, ομως αυτο δε σημαινει οτι τα υπολοιπα ειδη ειναι υποδιαιστερα.
Στην τελικη ολοι οι ζωντανοι οργανισμου πανω στον πλανητη Γη εχουμε κοινο προγονο τον ιδιο μονοκυτταρο οργανισμο

Κλεόβουλος
16-03-13, 14:32
Βρε Κλεοβουλε δεν τσακωνομαστε.:pΑυριο ειναι μερα αλλαγης.:D

για να μην ξεχνιόμαστε το είπα :D

Γιαννης Μ5
16-03-13, 14:35
Ο "ινδιανικος" τροπος αντιμετωπισης δεν ειναι ισοπεδωτικος, αντιθετα ειναι πολυ λογικοτερος και φυσιολογικοτερος απο τη δυτικη διαστροφη.
Απο κει και περα ειναι φυσιολογικο πρωτα να κοιταμε το ειδος μας, ακομα περισσοτερο αυτους που εχουμε καποια κοινα, ακομα περισσοτερο τους δικους μας ανθρωπους, και ακομα περισσοτερο ο καθε ενας τον εαυτο του και τους πολυ κοντινους αγαπημενους του, ομως αυτο δε σημαινει οτι τα υπολοιπα ειδη ειναι υποδιαιστερα.
Στην τελικη ολοι οι ζωντανοι οργανισμου πανω στον πλανητη Γη εχουμε κοινο προγονο τον ιδιο μονοκυτταρο οργανισμο

Εμενα Νικολα αυτη ειναι η γνωμη μου(το οτι ηταν ατυχες το παραδειγμα γιατι κατα τα αλλα σε γενικες γραμμες συμφωνουμε).Και η δικη σου ειναι σεβαστη.Εγω μπορει να πιστευω οτι προερχομαστε απο τον Αδαμ και την Ευα ή απο τους εξωγηινους(που λεει και ο Σφακιανακης).:D:D:D

Nick74
16-03-13, 14:44
Εγω μπορει να πιστευω οτι προερχομαστε απο τον Αδαμ και την Ευα ή απο τους εξωγηινους(που λεει και ο Σφακιανακης).:D:D:D

Χμμμ... κοιτα, σωστα ειπες τη λεξη "πιστευω" γιατι οι εικασιες (στην πλειοψηφια τους επιστημονικα αβασιμες) εχουν να κανουν με αυθαιρετες προσωπικες εκτιμησεις, ενω οι θεωρειες, τα αξιωματα και οι νομοι εχουν να κανουν με τις αποδειξεις -συμφωνα με τα επικρατεστερα στοιχεια- της επιστημονικης κοινοτητας.
Απο κει και περα αν βρεθουν στοιχεια για κατι διαφορετικο σιγουρα θα εξεταστουν και αυτες οι εικασιες ως κανονικες θεωριες, αλλα μεχρι τοτε οφειλουμε λιγο πολυ να δεχομαστε ως πραγματικο αυτο που μας δειχνει και αληθινα πραγματικο ειτε με πειραματικες αποδειξεις ειτε με ερευνα στοιχειων, και μεχρι τωρα η Δαρβινικη εξελιξη οχι μονο δεν εχει βρει απεναντι της καποια πιο βασιμη θεωρια αλλα αποδειν\κνυεται περιτρανα κι ολας απ ολα τα γνωστα δεδομενα που εχουμε

delta66
16-03-13, 14:56

Συμφωνω, οπως συμφωνω και στο "Ενταξει μην τα ισοπεδωνουμε ολα".
Ενα γ@μημενο φαι δεν πρεπει να του βαλεις να φαει του ζωου? θα το ταιζεις χαρτοπολεμο?

Για να μη πω και για περι, οχι βασιλικου, απλα αξιοπρεπους χωρου διαβιωσης, και περι καθαριοτητας περιβαλλοντος.
Αλλα αν ταιζουμε χαρτοπολεμο, ας μη πουμε για τις "πολυτελειες" αυτες.
ΥΓ Εχει αποδειχθει οτι οι ληγμενες τροφες οπως και αυτες που εχουν παρει αερα για πανω απο 3-4 μηνες, ειναι χαρτοπολεμος.
Οποιος θελει ας ψαξει το φορουμ για τα σχετικα θεματα.

Γιαννης Μ5
16-03-13, 14:56
Συμφωνω, οπως συμφωνω και στο "Ενταξει μην τα ισοπεδωνουμε ολα".
Ενα γ@μημενο φαι δεν πρεπει να του βαλεις να φαει του ζωου? θα το ταιζεις χαρτοπολεμο?

Για να μη πω και για περι, οχι βασιλικου, απλα αξιοπρεπους χωρου διαβιωσης, και περι καθαριοτητας περιβαλλοντος.
Αλλα αν ταιζουμε χαρτοπολεμο, ας μη πουμε για τις "πολυτελειες" αυτες.

Εδω συμφωνω απολυτα μαζι σου φιλε μου.:smt023

maria p
16-03-13, 15:20
η αγάπη και η ευθύνη του γονιού για τα παιδιά του, δεν μπορεί να γίνεται επιχείρημα, ούτε να μπαίνει σαν μέτρο σύγκρισης με οτιδήποτε.
έτσι νομίζω η κάθε συζήτηση πρέπει να γίνεται περ απ αυτό.

σαν γενικότερη διαπίστωση ζωής, δυστυχώς πρέπει να πω, πως αν τα ζώα δεινοπαθούν από τους διώκτες τους, σε πολλές περιπτώσεις αλλο τόσο δεινοπαθούν και από τους αναδόχους τους.
η κορυφαία θέση του ανθρώπινου είδους στην ζωική πυραμίδα, οδηγεί τον κάθε αχαραχτήριστο να προσπαθεί να αναπληρώσει όση κυριαρχία η κοινωνία του στέρησε σε ανυπεράσπιστα πλάσματα, με την δικαιολογία "μα ζώον είναι".
αλλά και κάποιοι που τ αγαπούν υποτίθεται, δεν σέβονται τις ανάγκες τους και τα οδηγούν στον θάνατο, πιο αργά και πιο βασανιστικά τελικά.
ας αφήσουμε τις αγάπες κι ας σεβόμαστε τα ζώα.
στα ζώα το μέγεθος δεν μετράει, μικρό ή μεγάλο, την μοναδική ζωή του ζει.

moufas1973
17-03-13, 19:57
Καλησπερα

Το οτι η ζωη ενος ανθρωπου δεν τιθεται θεμα συγκρισης με την ζωη οποιουδηποτε αλλου ζωντανου οργανισμου δεν το συζητω.
Και εννοω οτι εαν ειχα την υποχρεωση να επιλεξω αναμεσα στην θυσια τιυ οποιουδηποτε ανθρωπου ή στη θυσια του δικου μου ζωντανου, φυσικα η ανθρωπινη ζωη οφειλει να συνεχισει

Το οτι ομως απο το μικροσκοπικα ορατο οργανισμο εως τον δεινοσαυρο σαν ζωη πρεπει να τα εκτιμουμε επισης δεν το αμφισβητω. Ισως το οπτικο σαν ογκος του ζωντανου οργανισμου μας φερνει πιο κοντα στον ανθρωπο( με την εννοια οτι ο σκυλος ειναι πιο ζωντανο απο το μυρμηγκι ) δεν καταργει το γεγονος οτι και το μυρμηγκι ειναι ζωη που οταν την αφαιρεις σταματαει να υπαρχει.
Αυτα περι ζωης και εκτιμησης ( αν μπορει να ειπωθει ) της βαρυτητας ενις εμβυου οντος.

Φυσικα και οποιοσδηποτε εχει δικαιωμα στην συντροφια, ειτε αυτη αντικατοπτριζεται στο σκυλο, στο καναρινι, στο ψαρι κτλ.

Ειτε εισαι πλουσιος ειτε φτωχος και νομικα και ηθικα για τα ζωντανα εχεις δικαιωμα να τα φιλοξενεις και να συμβιωνεις μαζι τους.
Παρολα ταυτα το γεγονος οτι σε αυτη τη συμβιωση εισαι σε θεση ισχυος, ( για τα ενυδρεια ας πουμε εαν θες τα ταιζεθς, εαν θες τα περιποιεισαι, εαν θες τους δινεις ληγμενα ) ηθικα δεν σε εξουσιοδοτει να μην τους προσφερεις μια ικανοποιητικη και αξιοπρεπη ζωη.
Και φυσικα ο πλουσιος θα εχει το ακριβοτερο ενυδρειο, με τις καλυτερες λαμπες, ισως και το φιλετο μοσχαρι στο σκυλο του το οποιο πολλοι ανθρωποι θε ζηλευαν, αλλα κι ο φτωχος οφειλει να διατηρει μια νορμαλ ποιοτητα ζωης στο ζωντανο του. Οχι φιλετο, αλλα οχι και περισσεψαν πατατες δωστα στον σκουπιδοφαγο-σκυλο κι ας παθει αυριο διαβητη εν επι γνωση του.

Συνεπως καταληγω:
Οπως δεν θα θελατε εσεις να ζειτε μια αναξιοπρεπη ζωη, ετσι μην προσφερετε αυτο στους συντροφους σας-ζωντανα.
Κι αν εχετε ληγμενη τροφη ειναι δικη σας ευθυνη επειδη ειτε δεν υπολογισατε σωστα ειτε δεν την δωρισατε-πουλησατε σε καποιον αλλον.
Οχι ομως να δωθει στο ζωντανο. Για ηθικους λογους.
Κι αν οντος θεωρειτε οτι η συμβιωση σας προβληματιζει, σας πληττει οικονομικα τοτε οπως λετε δεν κανω παιδι δεν εχω χρηματα να το ζησω, ετσι εξισου αξιοπρεπες ειναι να συνειδητοποιησετε οτι αδυνατειται να προσφερετε ποιοτητα ζωης στο συντροφο σας κι αν τον αγαπατε τον δωριζετε ή τον πουλατε εκει που θεωρειτε οτι θα εχει καλυτερη ποιοτητα ζωης.

Οταν πηγα στον πετσοπα για το προβλημα με το χρυσοψαρο μου ειπε: τα χρηματα για φαρμακα κτλ κοστιζουν περισσοτερα απο το χρυσοψαρο. Φευγοντας χωρις να ψωνισω του ειπα: η ζωη δεν εκτιμαται με το ζυγι, ειτε ειναι μυρμηγκι ειτε φαλαινα.

Ευχαριστω

ελιοτ
17-03-13, 20:26
Καλησπερα

Το οτι η ζωη ενος ανθρωπου δεν τιθεται θεμα συγκρισης με την ζωη οποιουδηποτε αλλου ζωντανου οργανισμου δεν το συζητω.
Και εννοω οτι εαν ειχα την υποχρεωση να επιλεξω αναμεσα στην θυσια τιυ οποιουδηποτε ανθρωπου ή στη θυσια του δικου μου ζωντανου, φυσικα η ανθρωπινη ζωη οφειλει να συνεχισει

Το οτι ομως απο το μικροσκοπικα ορατο οργανισμο εως τον δεινοσαυρο σαν ζωη πρεπει να τα εκτιμουμε επισης δεν το αμφισβητω. Ισως το οπτικο σαν ογκος του ζωντανου οργανισμου μας φερνει πιο κοντα στον ανθρωπο( με την εννοια οτι ο σκυλος ειναι πιο ζωντανο απο το μυρμηγκι ) δεν καταργει το γεγονος οτι και το μυρμηγκι ειναι ζωη που οταν την αφαιρεις σταματαει να υπαρχει.
Αυτα περι ζωης και εκτιμησης ( αν μπορει να ειπωθει ) της βαρυτητας ενις εμβυου οντος.

Φυσικα και οποιοσδηποτε εχει δικαιωμα στην συντροφια, ειτε αυτη αντικατοπτριζεται στο σκυλο, στο καναρινι, στο ψαρι κτλ.

Ειτε εισαι πλουσιος ειτε φτωχος και νομικα και ηθικα για τα ζωντανα εχεις δικαιωμα να τα φιλοξενεις και να συμβιωνεις μαζι τους.
Παρολα ταυτα το γεγονος οτι σε αυτη τη συμβιωση εισαι σε θεση ισχυος, ( για τα ενυδρεια ας πουμε εαν θες τα ταιζεθς, εαν θες τα περιποιεισαι, εαν θες τους δινεις ληγμενα ) ηθικα δεν σε εξουσιοδοτει να μην τους προσφερεις μια ικανοποιητικη και αξιοπρεπη ζωη.
Και φυσικα ο πλουσιος θα εχει το ακριβοτερο ενυδρειο, με τις καλυτερες λαμπες, ισως και το φιλετο μοσχαρι στο σκυλο του το οποιο πολλοι ανθρωποι θε ζηλευαν, αλλα κι ο φτωχος οφειλει να διατηρει μια νορμαλ ποιοτητα ζωης στο ζωντανο του. Οχι φιλετο, αλλα οχι και περισσεψαν πατατες δωστα στον σκουπιδοφαγο-σκυλο κι ας παθει αυριο διαβητη εν επι γνωση του.

Συνεπως καταληγω:
Οπως δεν θα θελατε εσεις να ζειτε μια αναξιοπρεπη ζωη, ετσι μην προσφερετε αυτο στους συντροφους σας-ζωντανα.
Κι αν εχετε ληγμενη τροφη ειναι δικη σας ευθυνη επειδη ειτε δεν υπολογισατε σωστα ειτε δεν την δωρισατε-πουλησατε σε καποιον αλλον.
Οχι ομως να δωθει στο ζωντανο. Για ηθικους λογους.
Κι αν οντος θεωρειτε οτι η συμβιωση σας προβληματιζει, σας πληττει οικονομικα τοτε οπως λετε δεν κανω παιδι δεν εχω χρηματα να το ζησω, ετσι εξισου αξιοπρεπες ειναι να συνειδητοποιησετε οτι αδυνατειται να προσφερετε ποιοτητα ζωης στο συντροφο σας κι αν τον αγαπατε τον δωριζετε ή τον πουλατε εκει που θεωρειτε οτι θα εχει καλυτερη ποιοτητα ζωης.

Οταν πηγα στον πετσοπα για το προβλημα με το χρυσοψαρο μου ειπε: τα χρηματα για φαρμακα κτλ κοστιζουν περισσοτερα απο το χρυσοψαρο. Φευγοντας χωρις να ψωνισω του ειπα: η ζωη δεν εκτιμαται με το ζυγι, ειτε ειναι μυρμηγκι ειτε φαλαινα.

Ευχαριστω

+100

Nick74
17-03-13, 20:57

εδω βεβαια διαφωνω αφου μπορω να σκεφτω 300 ανθρωπους (απο τους χειροτερους του ειδους) που θα τη ζωη τους θα την εβαζα κατω κι απο τη "ζωη" μιας κουκουναρας :D

LAKI
18-03-13, 18:11
η αγάπη και η ευθύνη του γονιού για τα παιδιά του, δεν μπορεί να γίνεται επιχείρημα, ούτε να μπαίνει σαν μέτρο σύγκρισης με οτιδήποτε.
έτσι νομίζω η κάθε συζήτηση πρέπει να γίνεται περ απ αυτό.

σαν γενικότερη διαπίστωση ζωής, δυστυχώς πρέπει να πω, πως αν τα ζώα δεινοπαθούν από τους διώκτες τους, σε πολλές περιπτώσεις αλλο τόσο δεινοπαθούν και από τους αναδόχους τους.
η κορυφαία θέση του ανθρώπινου είδους στην ζωική πυραμίδα, οδηγεί τον κάθε αχαραχτήριστο να προσπαθεί να αναπληρώσει όση κυριαρχία η κοινωνία του στέρησε σε ανυπεράσπιστα πλάσματα, με την δικαιολογία "μα ζώον είναι".
αλλά και κάποιοι που τ αγαπούν υποτίθεται, δεν σέβονται τις ανάγκες τους και τα οδηγούν στον θάνατο, πιο αργά και πιο βασανιστικά τελικά.
ας αφήσουμε τις αγάπες κι ας σεβόμαστε τα ζώα.
στα ζώα το μέγεθος δεν μετράει, μικρό ή μεγάλο, την μοναδική ζωή του ζει.
:arrow:Συμφωνω Απολυτα +100000000000

kesanis
21-03-13, 00:39
Εχετε ξεκινησει απο τις μπαγιατικες τροφες και εχετε φτασει σε ολιστικά ακρα και οι δυο πλευρες.

Σαφως και η καθε ζωη εχει την αξια της. Αλλα να φτανουμε να λεμε και να συγκρίνουμε την ζωη ενος παιδιου με αυτη της γατας, ειναι παντελως ακυρο.

Η τεραστια και πολυπλοκη αυτη μηχανη της οικολογιας του πλανητη, στηρίζεται στη καθε μια ξεχωριστη υπαρξη, ειτε ζωο ειναι αυτο ειτε φυτο. Αληθεια γιατι αφηνουμε απεξω το εγκλημα που συντελείται πολλα χρονια τωρα στην χλωριδα του πλανιτη και μας ενδιαφερει μονο η πανιδα? Τα δαση που καταστρεφονται, τα παμπολα ειδη φυτων και λουλουδιων που εχουν πλεον εξαφανιστει, δεν αξιζουν αναφορας? Τελως παντων ομως, για τα ζωα μιλαμε εδω και εχω την αισθηση οτι ηδη πλατιαζω το θεμα.

Συνεχιζω....

Ολα ομως αλληλοεπιδρουν μεταξυ τους, αλλα ειτε σε καποιους αρεσει ειτε οχι, η ιδια η φυση εχει βαλει τα παντα σε μια ιεραρχια ή πυραμιδα αν θελετε να την πειτε.
Στην κορυφη αυτης, καλως ή κακως βρισκεται ο ανθρωπος. Δεν του χαριστικε η θεση αυτη, την κερδισε, με την πορεια του μεσα στα χιλιαδες χρονια εξελιξης. Δεν ειναι λοιπον ολα ισα. Δεν εχουν ολα την ιδια αξια και βαριτητα στην λειτουργεια της μηχανης. Γι' αυτο και η πυραμιδα εχει το σχημα που εχει. Αν λειψει μια μοναδα απο την μεγαλη και πολυπληθή βαση της μπορει να μην γινει καν αντιλιπτο. Οσο ανεβαινουμε ομως ....

Βεβαια, καπου εκει ξεκινουν και τα προβληματα, στο πως χειριζεται ο ανθρωπος την θεση του αυτη στην πυραμιδα. Αντι να συντηρει και να βελτιωνει την αλληλεπιδραση αυτη, κοιταει πως να τα διαλυσει ολα. Αλλα προς Θεου δεν ειναι δυνατον να ισοπεδωνουμε τα παντα. Δεν μπορουμε να βαζουμε ισοτητες και να κανουμε συγκρησεις εκει, που δεν ειναι δυνατον να υπαρξουν και να γινουν.

Παρεπιντοντως θα συμφωνησω εδω, οτι υπαρχουν και καποιες ζωες ανθρωπων που πραγματικα και εγω θα επελεγα την ευθανασια τους αντι για του σκυλου ή της γατας.

EDIT: Ολα τα παραπάνω τα εγραψα οχι γιατι διαφωνω απολυτα με την μια ή την άλλη αποψη. Απλα ενοχλήθηκα απο την αναφορα στην αξια της ανθρωπινης ζωης και ιδιαίτερα στην αναφορα στα παιδια. Εχω 5 γατες στο σπιτι μου αλλα πως να το κανουμε..... Δεν τις βλεπω με το ίδιο ματι οπως τα παιδια μου!

LAKI
21-03-13, 15:30
Εχετε ξεκινησει απο τις μπαγιατικες τροφες και εχετε φτασει σε ολιστικά ακρα και οι δυο πλευρες.

Σαφως και η καθε ζωη εχει την αξια της. Αλλα να φτανουμε να λεμε και να συγκρίνουμε την ζωη ενος παιδιου με αυτη της γατας, ειναι παντελως ακυρο.

Η τεραστια και πολυπλοκη αυτη μηχανη της οικολογιας του πλανητη, στηρίζεται στη καθε μια ξεχωριστη υπαρξη, ειτε ζωο ειναι αυτο ειτε φυτο. Αληθεια γιατι αφηνουμε απεξω το εγκλημα που συντελείται πολλα χρονια τωρα στην χλωριδα του πλανιτη και μας ενδιαφερει μονο η πανιδα? Τα δαση που καταστρεφονται, τα παμπολα ειδη φυτων και λουλουδιων που εχουν πλεον εξαφανιστει, δεν αξιζουν αναφορας? Τελως παντων ομως, για τα ζωα μιλαμε εδω και εχω την αισθηση οτι ηδη πλατιαζω το θεμα.

Συνεχιζω....

Ολα ομως αλληλοεπιδρουν μεταξυ τους, αλλα ειτε σε καποιους αρεσει ειτε οχι, η ιδια η φυση εχει βαλει τα παντα σε μια ιεραρχια ή πυραμιδα αν θελετε να την πειτε.
Στην κορυφη αυτης, καλως ή κακως βρισκεται ο ανθρωπος. Δεν του χαριστικε η θεση αυτη, την κερδισε, με την πορεια του μεσα στα χιλιαδες χρονια εξελιξης. Δεν ειναι λοιπον ολα ισα. Δεν εχουν ολα την ιδια αξια και βαριτητα στην λειτουργεια της μηχανης. Γι' αυτο και η πυραμιδα εχει το σχημα που εχει. Αν λειψει μια μοναδα απο την μεγαλη και πολυπληθή βαση της μπορει να μην γινει καν αντιλιπτο. Οσο ανεβαινουμε ομως ....

Βεβαια, καπου εκει ξεκινουν και τα προβληματα, στο πως χειριζεται ο ανθρωπος την θεση του αυτη στην πυραμιδα. Αντι να συντηρει και να βελτιωνει την αλληλεπιδραση αυτη, κοιταει πως να τα διαλυσει ολα. Αλλα προς Θεου δεν ειναι δυνατον να ισοπεδωνουμε τα παντα. Δεν μπορουμε να βαζουμε ισοτητες και να κανουμε συγκρησεις εκει, που δεν ειναι δυνατον να υπαρξουν και να γινουν.

Παρεπιντοντως θα συμφωνησω εδω, οτι υπαρχουν και καποιες ζωες ανθρωπων που πραγματικα και εγω θα επελεγα την ευθανασια τους αντι για του σκυλου ή της γατας.

EDIT: Ολα τα παραπάνω τα εγραψα οχι γιατι διαφωνω απολυτα με την μια ή την άλλη αποψη. Απλα ενοχλήθηκα απο την αναφορα στην αξια της ανθρωπινης ζωης και ιδιαίτερα στην αναφορα στα παιδια. Εχω 5 γατες στο σπιτι μου αλλα πως να το κανουμε..... Δεν τις βλεπω με το ίδιο ματι οπως τα παιδια μου!
+10.000:smt042:smt042:smt042:smt109

janickrules
21-03-13, 18:45
το θεμα ξεχιλωθηκε απιστευτα!

για να κλεινουμε,θα πω 2 πραγματακια!

το θεμα συγκρισης "παιδιων-ζωων" δεν το εθεσε ο delta!
το ανεφερε το παλικαρι που συγκρινε τις τροφες,με το γαλα!
οκ;

το δευτερο που εχω να πω,αν και δεν ειχα σκοπο,ειναι οτι αυτο που ανεφερα (τι σκατα θα παθουμε αν ξοδεψουμε 3 ευρω), το ανεφερα απο την θεση ενος ανθρωπου που δυσκολευεται να τα δωσει!και οχι ενος ανθρωπου που ειναι οικονομικα ανετος!!
για να το ξεκαθαριζουμε αυτο!!

και τελος,ειναι ΑΠΛΑ τα πραγματα:
η ληγμενη τροφη δημιουργει προβληματα!
αυτη ειναι η αληθεια!
οσοι μπορουν,ας παιρνουν καινουρια καθε τοσο!
οσοι δεν μπορουν,ας παιρνουν οσο πιο συχνα γινεται!

LAKI
21-03-13, 19:47
αν και δεν ειχα σκοπο,ειναι οτι αυτο που ανεφερα (τι σκατα θα παθουμε αν ξοδεψουμε 3 ευρω), το ανεφερα απο την θεση ενος ανθρωπου που δυσκολευεται να τα δωσει!και οχι ενος ανθρωπου που ειναι οικονομικα ανετος!!
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.Ε,πες το ετσι και καναμε θεμα ολοκλιρο:smt109

kesanis
21-03-13, 21:23
το θεμα ξεχιλωθηκε απιστευτα!

για να κλεινουμε,θα πω 2 πραγματακια!

το θεμα συγκρισης "παιδιων-ζωων" δεν το εθεσε ο delta!
το ανεφερε το παλικαρι που συγκρινε τις τροφες,με το γαλα!
οκ;

το δευτερο που εχω να πω,αν και δεν ειχα σκοπο,ειναι οτι αυτο που ανεφερα (τι σκατα θα παθουμε αν ξοδεψουμε 3 ευρω), το ανεφερα απο την θεση ενος ανθρωπου που δυσκολευεται να τα δωσει!και οχι ενος ανθρωπου που ειναι οικονομικα ανετος!!
για να το ξεκαθαριζουμε αυτο!!

και τελος,ειναι ΑΠΛΑ τα πραγματα:
η ληγμενη τροφη δημιουργει προβληματα!
αυτη ειναι η αληθεια!
οσοι μπορουν,ας παιρνουν καινουρια καθε τοσο!
οσοι δεν μπορουν,ας παιρνουν οσο πιο συχνα γινεται!

Εγιναν (κατα την γνωμη μου) αστοχες συγκρίσεις που προσωπικά με ενοχλησαν και εγραψα οτι εγραψα.
Ο καθενας μας ειναι ελευθερος να εχει τις αποψεις του, αλλα πραγματικα με τρομαζει να συγκρινουμε την ανθρωπινη ζωη με αυτη της γατας, του σκυλου, του χαμστερ και δεν ξερω τι αλλου. Χωρις να θελω να απαξιωσω καμιά τους. Μακριά απο μενα κατι τετοιο.

Κατα τα αλλα ειμαι απολυτα σύμφωνος με τα λεγομενα σου.;)

LAKI
22-03-13, 15:32
Εγιναν (κατα την γνωμη μου) αστοχες συγκρίσεις που προσωπικά με ενοχλησαν και εγραψα οτι εγραψα.
Ο καθενας μας ειναι ελευθερος να εχει τις αποψεις του, αλλα πραγματικα με τρομαζει να συγκρινουμε την ανθρωπινη ζωη με αυτη της γατας, του σκυλου, του χαμστερ και δεν ξερω τι αλλου. Χωρις να θελω να απαξιωσω καμιά τους. Μακριά απο μενα κατι τετοιο.

Κατα τα αλλα ειμαι απολυτα σύμφωνος με τα λεγομενα σου.;)
Δεν ειδα ο,τι εγγραψες κατι ας πουμε(προσβλιτικο)αλλα συμφωνω:):):smt085:smt042

janickrules
22-03-13, 16:30

εννοειται οτι συμφωνω μαζι σου!
η ανθρωπινη ζωη ερχεται πρωτη.
παντα!