Επιστροφή στο Forum : Πως θερμαινω γρηγορα νερο?
υπαρχει καποιος τροπος η καποιο εξαρτημα να ζεσταινω το νερο των αλλαγων γρηγορα;
θερμοσίφωνο :D (χωρις πλακα πολυ το κανουμε τον χειμωνα);)
υπαρχει καποιος τροπος η καποιο εξαρτημα να ζεσταινω το νερο των αλλαγων γρηγορα;
Παρτο απο θερμοσιφωνα αλλα μην τα καψεις τα ψαράκια βαλε ένα θερμόμετρο μέσα πρώτα
εχω το συγκεκριμενο ενυδρειο σε επαγγελματικο χωρο και δεν εχω θερμοσιφωνα
καποια αλλη λυση ;
(βασικα νερο οσμωσης ριχνω οποτες ο θερμοσιφωνας μαλλον δεν θα χρησιμευε)
εχω το συγκεκριμενο ενυδρειο σε επαγγελματικο χωρο και δεν εχω θερμοσιφωνα
καποια αλλη λυση ;
(βασικα νερο οσμωσης ριχνω οποτες ο θερμοσιφωνας μαλλον δεν θα χρησιμευε)
Toτε η ενα θερμοστατη μεσα στο βαρελι που μαζευεις το νερο η αλλιως πολυυυ αργη αναπληρωση για να μη πεσει αποτομα η θερμοκρασια στο ενυδρειο...
να ζεστανεις νερο σε βραστηρα και να συμπληρωσεις στο βαρελι
Toτε η ενα θερμοστατη μεσα στο βαρελι που μαζευεις το νερο η αλλιως πολυυυ αργη αναπληρωση για να μη πεσει αποτομα η θερμοκρασια στο ενυδρειο...
:smt023:smt023..
να ζεστανεις νερο σε βραστηρα και να συμπληρωσεις στο βαρελι
+1!
καπου ειχα ακουσει οτι για το ενυδρειο απαγορευται νερο θερμοσιφωνα
επειδη εχει αλατα πολλα απο τους σωληνες κλπ
παρε μια αντισταση θερμοσιφωνου προσαρμωσε την σε ενα φελιζολ επανω και μεσα σε ενα βαρελι ζεστανε το νερο που θελεις με ενα θερμομετρο για να εισαι κοντα στην θερμοκρασια που χρειαζεσαι
πιο γρηγορα δεν μπορει να γινει
gianni zym
13-10-11, 23:14
όταν ρώτησα για τέτοια κατασκευή οι ηλεκτρολόγοι με απέτρεψαν χωρίς δεύτερη κουβέντα.
το θεώρησαν άκρως επικίνδυνο.
kwstas_original
14-10-11, 05:47
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=49171&highlight=%E1%ED%F4%E9%F3%F4%E1%F3%E7
Εγώ πάντως φέρνω την θερμοκρασία χρησιμοποιώντας νερό από τον ηλιακό, χωρίς πρόβλημα μέχρι τώρα. Νομίζω ότι εφόσον το νερό του θερμοσύφωνα έχει κατανάλωση (συχνή χρήση) δεν υπάρχει θέμα.
Κάποιο θερμαντικό σώμα υπάρχει στο χώρο? Η πιο απλή και ανέξοδη λύση είναι να αφήσεις διπλά το νερό της αλλαγής για κάποια ώρα. Η γνώμη μου επίσης είναι ότι το νερό της αλλαγής είναι καλό να είναι κάπως λιγότερο σε βαθμούς από του ενυδρείου. 2 βαθμούς ας πούμε.
Ρίξε μ ένα μπρίκι ζεματιστό νερό μες το νερό σου
Το θερμόμετρο (και η εμπειρία) θα σου δείξουν πόσο καυτό νερό χρειάζεται η δεδομένη ποσότητα.
Εγώ αυτό έκανα σε μια δυο περιπτώσεις και είδα πως ρυθμίζεται εύκολα μέχρι δεκάτου
ναι οντως μια λυση ειναι να βαλω το νερο οσμωσης σε μια χυτρα αλλα η λυση με τους θερμοστατες μου ειναι πιο βολικη απο πολλες αποψεις.
Βασικα αποφευγω τα κουβαληματα σε χυτρες τα γκαζακια και ολα αυτα που μεσα σε επαγγελατικο χωρο δεν γινονται.
Και πιστευω οτι ενας τετοιος θερμοστατης θα μπορει να λειτουργησει σε σαμπ πολυ ευκολα σαν ενυδρειακος.
beeromixalhs
26-10-11, 14:29
το μόνο πρόβλημα από το θερμοσίφωνο το έχεις αν είναι η σωλήνες σου χάλκινοι.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.