PDA

Επιστροφή στο Forum : Πρωτες μετρησεις

oldschool12
10-10-11, 22:28
Καλησπερα παιδες. μολις εκανα τα πρωτα μου τεστ στο ενυδρειο μου. Να ενημερωσω οτι το ειχα μπολιασει απο παλιο μου φιλτρο ομως επειδη δεν ειχα ριξει αντιχλωριο στο νερο και ουτε επισης νερο απο το παλιο ενυδρειο,μου ειπαν οτι δεν θα ζουσαν οι αποικιες. επισης ειχα ριξει και υγρα βακτηρια ολα αυτα εδω και 4 μερες περιπου απο την μερα που το γεμισα νερο. οι τιμες που πηρα απο τα τεστ ειναι οι εξης.

no3 :10
no2 :0
gh :με μπερδεψαν λιγο ηταν 4 σκελοι σε πολυ υψηλες τιμες θεωρω λογω των πετρων. Δεν ξερω πως να το υπολογισω σωστα.
ph: 7,6
cl2 mg/2 :0
kh:6

τεστ αμμωνιας δεν εχω παρει ακομη. πιστευετε οτι μεσω αυτων τον τιμων επιασε το μπολιασμα? ειναι καλες οι τιμες για malawi tank? το επομενο μου βημα?

ευχαριστω.:roll:
-------------------------
ξεχασα να πω οτι δεν εχω ψαρια μεσα και τα τεστ ηταν τις jbl.

in the pond
10-10-11, 22:30
Έχεις ψάρια μέσα στο ενυδρείο ή απλά είναι άδειο?

oldschool12
10-10-11, 22:33
adeio.

in the pond
10-10-11, 22:40
άδειο.

Ελληνικά μιλάμε και γράφουμε, έτσι?:p

Με δεδομένο ότι για 3 μέρες το μπόλι σου ανακυκλώνει σκέτο νερό, χωρίς ίχνος αμμωνίας και νιτρωδών, πάει να πει ότι οι αποικίες συρρικνώθηκαν αρκετά. Με άλλα λόγια λοιμοκτονούν. Αφού μπόλιασες γερά παίρνοντας έτοιμο βιολογικό υλικό από το παλιό σου φίλτρο, έπρεπε να είχες έστω ένα ψάρι στο ενυδρείο σου να υποστηρίζει τον κύκλο του αζώτου.

Το τεστ αμμωνίας είναι το σημαντικότερο, γιατί είναι και η πρώτη μέτρηση που παίρνουμε σε περίπτωση στρωσίματος ή έστω σηματοδωτεί κινδυνο σε περίπτωση μή επαρκούς βιολογίας σε νέο μπολιασμένο ενυδρείο.

oldschool12
10-10-11, 22:48
το οτι ριχνω τροφη δεν παιζει ρολο; θα παρω και τεστ αμμωνιας αυριο. και θα βαλω και κανα ψαρακι.γενικως ομως οι μετρησεις αυτες ειναι καλες η οχι;

in the pond
10-10-11, 22:56
το οτι ριχνω τροφη δεν παιζει ρολο; θα παρω και τεστ αμμωνιας αυριο. και θα βαλω και κανα ψαρακι.γενικως ομως οι μετρησεις αυτες ειναι καλες η οχι;

Aυτό δεν το έχεις αναφέρει πιο πάνω, αλλά όπως και να' χει με έτοιμη βιολογία είναι καλύτερα να ξεκινάμε με ζωντανά, παρά τροφή. Πολύ λίγα και σιγά-σιγά μέχρι να ισορροπεί το ενυδρείο.

kgf12345
11-10-11, 12:44
οσον αφορα τις μετρησεις σε νιτρωδη και νιτρικα,γενικα φαινεται οκ εκ πρωτης οψεως.αλλα χωρις ναχεις και τιμη αμμωνιας ειναι ρισκο...

για σκληροτητες κλπ δε μπορω να σου πω γιατι δεν ξερω απο malawi.

υ.γ (offtopic) τι εγινε ρε παιδια πολυ ησυχια εχει πεσει εδω μεσα τωρα τελευταια...