Επιστροφή στο Forum : προτασεις για 240l
θελω την γνωμη σας αφου μετα την αγορα απο τον κλεοβουλο τον Altolamprologus sp."Compressiceps shell" ειπα να κανω το 240L tanganyka οποτε ψαχνω την καλυτερη παρεα.. ακουω της προτασεις σας
Κλεόβουλος
08-10-11, 16:49
Καλώς τα δέχτηκες!
Το ενυδρείο σου έχει καλές διαστάσεις(1.20 μήκος) και γι αυτό έχεις διάφορες επιλογές.
Με μια κατάλληλη διαμόρφωση του ενυδρείου[2 όγκοι πέτρας δεξιά-αριστερά, δίπλα στον ένα όγκο κελύφη, κενό στη μέση για να μπουν όρθιες 3-4 φέτες σχιστόλιθου και γύρω τους 4-5 ρίζες βαλισνέριες] θα πρότεινα:
-Τα comps "shell" που είναι τα μεν αρσενικά πετρόψαρα τα δε θηλυκά (βασικά) κοχυλόψαρα, για να πανε στη μια άκρη.
-Ένα ζευγάρι Julidochromis (πχ transcriptus που θα βρεις πιο εύκολα ;)[ή J.dicfeldi ή J.ornatus] και δεν μεγαλώνουν πολύ), για τον δεύτερο όγκο πέτρας.
-Μιά ομάδα 6-7 Paracyprichromis nigripinnis για να κολυμπάνε κοντά στην επιφάνεια και να ζευγαρώνουν/φωλιάζουν στις πλάκες σχιστόλιθου.
:smt045
καταρχην το ενυδρειο ετρεχε ας πουμε σαν γεννηστρα με αρκετο πρασινο μεσα κ μια δυο ριζες οποτε θελω αυτα μαζι με της πετρες να συνδυαστουν επισεις δε μπορω να δωσω πολυ υψως με της πετρες γιατι το ενυδρειο ειναι σε λειτουργια κ θα ειναι ιδιο με το 400αρι (δυο στιβες απο πετρες αριστερα δεξια) οποτε πρεπει να διαφει λιγο
Κλεόβουλος
08-10-11, 17:31
Εγώ μια πρόταση έκανα :smt021
Δες τι ψάρια σ' αρέσουν για να το συζητήσουμε.
[QUOTE=Κλεόβουλος;623177]Εγώ μια πρόταση έκανα :smt021
Δες τι ψάρια σ' αρέσουν για να το συζητήσουμε.
μην βαρας αλλο χαχα σκευτομαι για τα cyprichromis leptosoma jumbo?
Κλεόβουλος
08-10-11, 18:07
Δε σε βαράω βρε, εγώ χτυπιόμουν :grin::grin:
Σου πρότεινα τα Paracyprichromis που γίνονται μικρότερα.
Ειδικά τα "jumbo" είναι τα πιο μεγαλόσωμα του είδους (και γι αυτά πρέπει να βάλεις μερικές ψηλές πέτρες)
Δες κι ένα άρθρο γι τα Cyprichromis http://www.cichlid-forum.com/articles/c_leptosoma.php
μμμ το θεμα ειναι κ τι μπορω να βρω τα Paracyprichromis δεν πολυ μου αρεσουν
Χρηστο και οταν βαλεις ολα αυτα βαλε και στο τελος ενα arwana να κοβει βολτες απο πανω τους....................................χα χα πλακα κανω :D
Χρηστο και οταν βαλεις ολα αυτα βαλε και στο τελος ενα arwana να κοβει βολτες απο πανω τους....................................χα χα πλακα κανω :D
που να προλαβει να κανει βολτες απο πανω τους οταν θα ειναι ηδη στο στομαχι της
πιο απο τα δυο ηδη Neolamprologus Brevis η Neolamprologus Occelatus
κλεοβουλε επειδη γνωριζεις τα Altolamprologus sp."Compressiceps shell αν βαλω κ τους μαβρους calvus θα εχω προβλημα?
Κλεόβουλος
12-10-11, 16:45
κλεοβουλε επειδη γνωριζεις τα Altolamprologus sp."Compressiceps shell αν βαλω κ τους μαβρους calvus θα εχω προβλημα?
Δύο είδη (ή ποικιλίες) Altolamprologus δεν βάζουμε ποτέ μαζί γιατί σίγουρα θα έχουμε υβρίδια. Στην δική σου περίπτωση τα μικρόσωμα "shell" θα δεχτούν και την επιθετικότητα των κάλβων που γίνονται 15εκ. περίπου ;)
σωστα οποτε μακρια χαχα
τα Neolamprologus Brevis η Neolamprologus Occelatus ειναι καλυτερα για παρεα τους?
Κλεόβουλος
12-10-11, 19:22
Εγώ θα προτιμούσα τα οσελάτους.
μια 5μελη ομαδα απο τα Neolamprologus Occelatus βρισκονται στο ενυδρειο αναζητειται ακομη ενα ειδος περιμενο προτασεις
εγω ψαχνω 1 ειδος να βαλω ακομη μεσα αλλα τα Altolamprologus εδω κ 2 βδομαδες γεμισαν τα κοχυλια με μικρα συντομα παροθσιαση κ πολλες φωτο...
Κλεόβουλος
21-11-11, 18:43
Άντε μπράβο :)
κοίτα να τα σώσεις τώρα (φεύγουν γρήγορα απο το κοχύλι τους και ίσως γίνουν τροφή. Προτείνω να τα μεταφέρεις προσεκτικά μαζί με το κοχύλι σε μικρό ενυδρειάκι)
ναι κ καταλαβα αυτο αφου τα ειδα σε μια στιμη να βρισκονται παντου στο ενυδρειο εχω κανει μια πατεντα μεσα στο ιδιο το ενυδρειο κ εχω σωσει καμια 10αρια
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.