Επιστροφή στο Forum : μετρήσεις και χρήση bionitrivec της sera
Ρε παιδια εκανα χρήση το bionitrivec της sera και μετά από 15 λεπτά μέτρησα το νερό με χαρτάκι, θα πάρω φυσιολογικές τιμές η αλλοπρόσαλλες??:confused: χρειάζεται να περασει χρόνος για να κανω μετρήσεις για να παρω " αξιολογες" τιμές μετά την χρήση του bionitrivec ??
τι προσπαθεις να κανεις ακριβως? το υγρο για ποιο λογο το εριξες?εβαλες παραπανω για να ριξεις την αμμωνια?
ολες οι τιμες που θα παρεις θαναι φυσιολογικες(εφοσον το τεστ δειχνει σωστα και δεν ειναι αναξιοπιστο-που μαλον ειναι)τωρα το αν θαναι υψηλες η χαμηλες εξαρταται απτο τι γινεται στο ενυδρειο.στρωσιμο κλπ...
τι προσπαθεις να κανεις ακριβως? το υγρο για ποιο λογο το εριξες?εβαλες παραπανω για να ριξεις την αμμωνια?
ολες οι τιμες που θα παρεις θαναι φυσιολογικες(εφοσον το τεστ δειχνει σωστα και δεν ειναι αναξιοπιστο-που μαλον ειναι)τωρα το αν θαναι υψηλες η χαμηλες εξαρταται απτο τι γινεται στο ενυδρειο.στρωσιμο κλπ...
χτες μέτρησα το ενυδρείο μου και ήταν όλα φυσιολογικά μονό τα ΝΟ2 ήταν λίγο ποιο κάτω από 2. σήμερα προσθεσα λίγο χαλίκι στον βυθό για να φυτέψω κατι κλαδέματα μου μου δώσανε πήγα και σε ένα πετ σοπ για να ρωτήσω για βιολογικό υλικό για το μικρο μου φίλτρο και η απάντηση που πήρα είναι ότι δεν θα κάνεις δουλειά το υλικό με το φίλτρο σου, σου αρκεί να βάζεις σε κάθε αλλαγή λίγο από το προϊόν που είπα παραπάνω.. έτσι και έκανα.. κάνω τεστ μετα απο 15 λεπτα και βλέπω νο2 νο3 στα ύψη τι να κάνω? :confused::confused:: φοβάμαι για τις γαριδουλες μου προς το παρον ζουν...
καταρχην τα πετσοπ μην τα εμπιστευεσαι.κατα κανονα θα σου πουνε μπουρδες.για συμβουλες ρωτα εδω μεσα και στα πετσοπ πηγαινε μονο για αγορες.δυστυχως ετσι ειναι.
τι φιλτρο εχεις και τι υλικα εχεις μεσα?δε θυμαμαι αν τοχεις γραψει κιαλλου.
ποσες μερες το στρωνεις το ενυδρειο? και πως το στρωνεις? εριχνες τροφη?αμμωνια?με ψαρια? πως?
τι μετρησεις εκανες και τι νουμερα ειδες ακριβως?
καταρχην τα πετσοπ μην τα εμπιστευεσαι.κατα κανονα θα σου πουνε μπουρδες.για συμβουλες ρωτα εδω μεσα και στα πετσοπ πηγαινε μονο για αγορες.δυστυχως ετσι ειναι.
τι φιλτρο εχεις και τι υλικα εχεις μεσα?δε θυμαμαι αν τοχεις γραψει κιαλλου.
ποσες μερες το στρωνεις το ενυδρειο? και πως το στρωνεις? εριχνες τροφη?αμμωνια?με ψαρια? πως?
τι μετρησεις εκανες και τι νουμερα ειδες ακριβως?
το μπόλιασα το ενυδρείο με το μπόλιασμα μεταφέρθηκαν 2 νεογέννητες γαρίδες
δεν έχω ψάρια ακόμα
το φίλτρο είναι της EHEIM 2006 και έχει σφουγγαράκι, σήμερα του έκοψα το μισό σφουγγάρι και του έβαλα 6-7 μακορονια που μου έδωσε ένας γνωστός στα χαρτάκια έδειξαν στις ανώτατες ενδείξεις.μα πως απο χτες με μόνο αυτές τις αλλαγές να πιραχτικαν τοσο τα ΝΟ2 ΝΟ3 ??δεν εκανα τπτ αλλο :confused:
Λογικα το μπολι "επιασε" και ξεκινησε να μετατρεπει την αμμωνια σε ΝΟ2 και ΝΟ3! Κανε 100% αλλαγη νερου και εισαι ετοιμος να βαλεις ψαρια!
Τι ψαρια θα βαλεις? :confused:
Το νιτριβεκ που κολαει σε ολα αυτα?
αφου εβαλες μπολι,θα κανεις οπως ειπε ο γιωργος απο πανω.μεγαλη αλλαγη,σταματας να ριχνεις αμμωνια -αν εριχνες μεχρι τωρα-και ριχνεις λιγη τροφη.
για νασαι σιγουρος οτι επιασε το μπολι κανε μια μεγαλη αλλαγη και κανε ξανα μετρησεις.αν τα δεις φυσιολογικα ολα βαζεις ψαρια.οχι πολλα!ενα δυο το πολυ στην αρχη!
λεω για την τροφη γιατι αργει λιγο να γινει αμμωνια(δεν ειναι τοσο αμεσο) κιετσι δινεις λιγο χρονο να μηδενισει η υπαρχουσα αμμωνια και να δεις σωστες μετρησεις.αν παραολαυτα δεν δεις μηδενικα αμμωνια και νιτρωδη,θα ξαναμπολιασεις.
κιεγω οταν ειχα μπολιασει ειχα μπολιασει και δευτερη φορα γιατι δεν ειχε πιασει την πρωτη.
Αν τα ΝΟ2 είναι "στα ύψη" μην βάλεις ζωντανά. Περίμενε μέχρι να μηδενιστούν ΝΗ3 και ΝΟ2 και τότε κάνε μεγάλη αλλαγή νερού και είσαι έτοιμος.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.