Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Παρουσιαση 360l malawi

sx21
05-10-11, 18:21
Πληροφορίες ενυδρείου

Διαστάσεις: 120 x 50 x 60 cm
Όγκος: 350 lt μεικτά
Κατηγορία: malawi
Φυτά: Vallisneria (3) Anubia (4)
Ψάρια: Pseudotropheus Socolofi 1m+1f, Copadichromis Borleyi 1m+2f, Labidochromis Caeruleus 2m+3f,Cyanerhabos Maingano 1m+2f
Διακοσμητικά υλικά: αραγωνιτης , πέτρες
Φωτισμός: 1 λευκη + 1 blue marine
Διάρκεια φωτισμού:6-8 ώρες
Φιλτράρισμα: eheim 2217
Θερμοστάτης: Sera 300 w
Ψηξη: -

Παράμετροι:

pH:8.2
Γενική σκληρότητα (GH):20
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):15
Αμμωνία (ΝΗ4):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):0
Αλλαγές νερού:30 % / 20 μέρες
Θερμοκρασία: 26

http://img192.imageshack.us/img192/8280/dsc00044nh.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/4189/dsc00045gh.jpg
http://img98.imageshack.us/img98/4375/dsc00046jih.jpg
http://img809.imageshack.us/img809/6945/dsc00047w.jpg
http://img850.imageshack.us/img850/827/dsc00048v.jpg

Ολα τα σχολια δεκτα παιδια...Το ενυδρειο δουλευει 6 μηνες!

peristerigeo
05-10-11, 18:33
:smt038 πολυ καλο

\/ag
05-10-11, 18:35
Ωραίος..όμορφο..

Να σε ρωτήσω,6 μήνες είσαι με αυτή την ψαροσύνθεση;τι ταΐζεις;;

sx21
05-10-11, 18:43
Tα kadango(borleyi) μπηκαν πριν ενα μηνα ολα τα αλλα ειναι 6μηνες.
Ταιζω spiroulina JBL,super veggie omega one,natural protein formula omega one,tropica basic.

κ.ω.σ.τ.α.ς.
05-10-11, 23:10
Εγω θα σου ελεγα να κανις πιο πικνες αλαγες νερου, καθε 10 μερες:)

\/ag
05-10-11, 23:20
Socolofi,Maingano=>φυτοφάγα
Caereleus=>παμφάγα
Borleyi=>σαρκοφάγα

Δεν μπορείς να τα συνδυάσεις..τι θα ταΐζεις;

lans
06-10-11, 08:23
1) Οι πετρες σου εχουν παρει ωραιο χρωμα.
2) Κρυψώνες βλεπω ειναι καλες και μαλιστα σε διαφορα μεγεθη και ευκολα προσβάσιμα.
3) πολυ καλος αριθμός των ψαριων.
4) Παρα πολυ καλες μετρήσεις.

Βαγγελη δεν πειράζει που εχει και φυτοφαγα και σαρκοφαγα, γιατι και εγω τον εχω αυτον τον συνδυασμό για παααρα πολυ καιρο και τα ψαρια τρώνε και τα δυο (και εγω ειχα αυτον τον προβληματισμό).
Και μαλιστα εχουν και πολλες γεννες στο ενεργητικό τους (το λεω αυτο, γιατι η διατροφη παιζει μεγαλο ρολο στον μεγαλο αριθμο αναπαραγωγης).

Πες μου, αφου τρεχει 6 μηνες. Μεταβολες στης μετρησεις δεν εχεις?
Δλδ εχεις σταθερη βιολογια...σωστα?

ΥΓ. Παρολα τα πολλα θετικα...θα σου πω οτι δεν πολυ μου αρεσε σαν πρωτη οψη. Μπορει να φταιει και το background το μπλε που να το χαλαει, μπορει και οι φωτογραφιες που ειναι χαλια σαν ποιοτητα.
Αλλα σιγουρα τα ψαρια θα ειναι μιαααα χαρα

\/ag
06-10-11, 11:24
Βαγγελη δεν πειράζει που εχει και φυτοφαγα και σαρκοφαγα, γιατι και εγω τον εχω αυτον τον συνδυασμό για παααρα πολυ καιρο και τα ψαρια τρώνε και τα δυο (και εγω ειχα αυτον τον προβληματισμό).
Και μαλιστα εχουν και πολλες γεννες στο ενεργητικό τους (το λεω αυτο, γιατι η διατροφη παιζει μεγαλο ρολο στον μεγαλο αριθμο αναπαραγωγης).

Με πρωτεΐνη στα φυτοφάγα δεν παραμονεύει το malawi bloat;Την έχω πάθει εγώ με λάθος τροφές γιαυτό μου φαίνεται περίεργο..

Δηλαδή τι τα ταΐζεις;

lans
06-10-11, 11:52
Με πρωτεΐνη στα φυτοφάγα δεν παραμονεύει το malawi bloat;Την έχω πάθει εγώ με λάθος τροφές γιαυτό μου φαίνεται περίεργο..

Δηλαδή τι τα ταΐζεις;

Και εγω αυτο θα ελεγα...αλλα δεν εχει δει malawi bloat ποτε.
Και μαλιστα τοσο καιρο δεν εχω ουτε ενα θανατο με τοσα ψαρια και τοσες γεννες...

Το malawi bloat δεν εξαρτατε μονο απο τα ψαρια που τρεφονται απο φυτικές ύλες...αλλα και απο αλλους 2 παραγονταις (αναθέτω και τους 3):
1) Stress
2) Salt
3) Improper diet

http://www.cichlid-forum.com/articles/malawi_bloat.php

Οποτε οσο το εψαχνα...ολο και πιστευα οτι δεν το πάθαιναν τυχαία.
Επίσης εγω τους κανω διατροφη με συγκεκριμένη τροφη σε συγκεκριμένες μερες (εχω 5 διαφορετικες) και αυτο το εκανα και να εχουν πολυ καλη διατροφηκη διαβίωση και για τυχών ασθένειες λογο τροφης (ειναι και αλλοι...)

YG. Οποιος διαβαση προσεχτηκα για το bloat...ουτε οι ιδοι οι επιστημονες δεν ξερουν καλα... :p

\/ag
06-10-11, 13:21
Δηλαδή τι ταΐζεις(αναλυτικά αν μπορείς) μια ομάδα ψαριών που είναι άλλα φυτοφάγα και άλλα σαρκοφάγα ώστε να είναι όλα ικανοποιημένα και να παίρνουν τα στοιχεία που τους χρειάζονται;;ενώ παράλληλα γνωρίζουμε οτι αν δώσουμε στα φυτοφάγα πολύ πρωτεΐνη παθαίνουν bloat και στα σαρκοφάγα αν δώσουμε 'χορτάρι΄απλά δεν τρέφονται σωστά..
Κάτι απτα 2 πρέπει να συμβαίνει..

Δηλαδή μπορούμε να κρατήσουμε σαρκοφάγα μαζί με φυτοφάγα;;:confused: :smt018..μακάρι να γινόταν...:(

κ.ω.σ.τ.α.ς.
06-10-11, 13:32
οχι δεν μπορουμε δεν πρεπι να κραταμε σαρκ με φιτοφ.Για πολους λογους με κυριο λογο οτι παμε εναντια στη φυσι τους.Κατε με:DΠαραδειγμα ο ανθρωπος ειναι πανφαγο ζωο αν τον ταιζουμε μονο με κρεας θα φτασει 650 χολιστερινη και θα φραξουν η αρτιριες του, αν του δινουμε μανο λαχανικα θα του λειπουν η προτεινες με τα ιδια αποτελεσματα καποια στιγμη να ερθει το μοιραιο.

lans
06-10-11, 14:18
Καταρχας αφου μηλαμε για bloat...μολις εστειλα το λινκ που λιγο ως πολυ ακομα και οι επιστημονες δεν ξερουν ακριβως τα αιτια που το προκαλεί οπως και πολλα αλλα.

Επισης, αμα τα ψαρια τρωνε μερα παρα μερα την κατάλληλη τροφη τους και στο ενδιάμεσο τροφη που περιεχει και τα δυο δεν θα τους δημιουργηθει προβλημα (για παραδηγμα)...

Βεβαια θα πρεπει και τα αλλα να λειτουργούν σε παααρα πολυ καλο βαθμο και παραθέτω καποια:
1) Στρες
2) Ποιοτητα νερο
3) Σύντροφοι αλλων ειδων
4) Θερμοκρασια/Μεταβολες θερμοκρασιας
5) Συχνότητα αλλαγων...
...κα

ΥΓ. Δεν προσπαθω να πω οτι ειναι καλο ή κακο...γιατι κανεις δεν μπορει με σιγουρια να πει κατι, αφου ουτε οι επιστήμονες δεν ξερουν ακριβως.
Αλλα οχι οτι αμα κανεις σωστη και μελετημένη διατροφη θα τους προκαλέσεις θανασιμο προβλημα.

κ.ω.σ.τ.α.ς.
06-10-11, 14:35
δεν μιλαο για το dloat:)

lans
06-10-11, 14:42
δεν μιλαο για το dloat:)

Και εγω γενικός μιλάω...και μιλάω σε επίπεδο θεωρίας και προσωπικής πράξεις...:p

\/ag
06-10-11, 14:43
Ναι αλλά ακόμα και έτσι το ψάρι δεν τρέφεται σωστά..γιατί μία τρώει κατάλληλη τροφή και μία ακατάλληλη!!

Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν τα φυτοφάγα αν φάνε τροφή με πρωτεΐνη παρά τα σαρκοφάγα αν φάνε τροφή από λαχανικά πχ...

κ.ω.σ.τ.α.ς.
06-10-11, 14:47
Ναι αλλά ακόμα και έτσι το ψάρι δεν τρέφεται σωστά..γιατί μία τρώει κατάλληλη τροφή και μία ακατάλληλη!!

Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν τα φυτοφάγα αν φάνε τροφή με πρωτεΐνη παρά τα σαρκοφάγα αν φάνε τροφή από λαχανικά πχ...

Ετσι:)

lans
06-10-11, 14:59
Μα δεν ειπα εγω κατι διαφορετικο...

Τα ψαρια ομως δεν παθαίνουν κατι αν θα φανε αντιθετο απο αυτο που πρεπει...ετσι δειχνει πράξει.

Κακο ειναι να δινεις συνεχεια...

Στην τελική...αμα τα ψαρια απο της 6 ή 7 μερες που τρωνε οι 3 ειναι κατι διαφορετικό και καποιες φορες ριχνεις κατι το ενδιαμεσο, δεν θα παθουν τπτ...συμφωνα βεβαια και με τα αλλα που ειπα παραπανω.

ΥΓ. Εγω οτι λεω ειναι απο εμπειρία και τη διαβάζω...

...ΦΙΛΙΚΆ ΠΑΝΤΑ...!!!

sx21
06-10-11, 15:59
Eχω γραψει πιο πανω αναλυτικα τι ταιζω.Στα ταισματα που κανω αναμυγνυω τις τροφες οποτε ολοι ειναι ικανοποιημενοι!

\/ag
06-10-11, 16:12
Eχω γραψει πιο πανω αναλυτικα τι ταιζω.Στα ταισματα που κανω αναμυγνυω τις τροφες οποτε ολοι ειναι ικανοποιημενοι!

Δεν έχει να κάνει με το 'ικανοποιημένοι'...εγώ ξέρω οτι ειδικά τα φυτοφάγα ΔΕΝ κάνει να τρώνε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη!!Και εφόσον την ρίχνεις,θα την φάνε..

Το σαρκοφάγο και να φάει λίγο άλγη ή λαχανικό δεν θα πάθει και τίποτα..

Τώρα ο φίλος lans μας λέει οτι το δουλεύει έτσι χωρίς πρόβλημα,εγώ έχω χάσει ψάρι από λάθος τροφή..τι να πω;;:confused:

Κλεόβουλος
06-10-11, 16:55
Από τα ψάρια του φίλου μας μόνο τα socolofi μπορεί να παρουσιάσουν πρόβλημα.
Και λέω μπορεί, γιατί σύμφωνα με τελευταίες παρατηρήσεις ακόμη και τα mbuna που τρέφονται με άλγη που ξεκολλάνε από τις πέτρες (όπως αυτά), μαζί μ΄αυτήν τρώνε κι ένα ποσοστό από μικροοργανισμούς/οστρακόδερμα/έντομα κλπ. Έχουν όμως πεπτικό σύστημα με μακρύτερο έντερο και αν τα ταΐζουμε αποκλειστικά τροφές με υψηλή πρωτεΐνη θα έχουν πρόβλημα.

sx21
06-10-11, 17:12
Προσπαθω να ταιζω πρωτεινη το πολυ 2 φορες την εβδομαδα.Και συνολικα ταιζω 5-6 μερες τη βδομαδα!!!

\/ag
06-10-11, 17:38
Και λέω μπορεί, γιατί σύμφωνα με τελευταίες παρατηρήσεις ακόμη και τα mbuna που τρέφονται με άλγη που ξεκολλάνε από τις πέτρες (όπως αυτά), μαζί μ΄αυτήν τρώνε κι ένα ποσοστό από μικροοργανισμούς/οστρακόδερμα/έντομα κλπ. Έχουν όμως πεπτικό σύστημα με μακρύτερο έντερο και αν τα ταΐζουμε αποκλειστικά τροφές με υψηλή πρωτεΐνη θα έχουν πρόβλημα.

Δηλαδή Κλεόβουλε όλα τα mbuna μπορούν να δεχτούν και πρωτεΐνη στην διατροφή τους;;

lans
06-10-11, 18:16

Ακριβως...
-------------------------
Δηλαδή Κλεόβουλε όλα τα mbuna μπορούν να δεχτούν και πρωτεΐνη στην διατροφή τους;;

Οπως ειπε...αναλογως την ποσοτητα και το ψαρι...και μην ξεχναμε το περιβαλλον.
Προσπαθω να ταιζω πρωτεινη το πολυ 2 φορες την εβδομαδα.Και συνολικα ταιζω 5-6 μερες τη βδομαδα!!!

Καλα κανεις...να εχεις καποιες μερες χωρις ταισμα.

ΥΓ. Μην ξεχναμε οτι στην φυση τα ψαρια τρωνε λιγοτερο και με λιγότερη συχνότητα...

Κλεόβουλος
06-10-11, 18:17
Ακόμη κι αυτά που λέμε herbivore (φυτοφάγα) μπορούν να δεχτούν ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό (20-30%) πρωτεΐνης στην τροφή τους χωρίς πρόβλημα.
(εξαρτάται βέβαια και από το είδος της πρωτεΐνης που περιέχει η τροφή και το λίπος να μην είναι από θερμόαιμα ζώα ;)).
Υπάρχουν εταιρείες που έχουν μία μόνο εξειδικευμένη τροφή για όλες τις κιχλίδες.

\/ag
06-10-11, 18:23
Το απαυτώσαμε το θέμα του φίλου..:rolleyes:

Τι αναλόγως το ψάρι;;το 90% των mbunas είναι φυτοφάγα...τα labido πχ επειδή στην φύση τρώνε και μικροοργανισμούς/οστρακόδερμα τα έχουνε κατατάξει σε παμφάγα!

Δηλαδή πρέπει να αλλάξει η βιβλιογραφία..:confused:

Για να μην παρεξηγηθούμε επειδή ο γραπτός λόγος είναι περίεργος..όλα φιλικά!Δεν υπάρχει κάπου ειρωνεία...το επισημαίνω γιατί τώρα που το ξαναδιάβασα μου φαίνεται κάπως άγριος ο τρόπος μου...:p
Ακόμη κι αυτά που λέμε herbivore (φυτοφάγα) μπορούν να δεχτούν ένα αρκετά σημαντικό ποσοστό (20-30%) πρωτεΐνης στην τροφή τους χωρίς πρόβλημα.
(εξαρτάται βέβαια και από το είδος της πρωτεΐνης που περιέχει η τροφή και το λίπος να μην είναι από θερμόαιμα ζώα ;)).
Υπάρχουν εταιρείες που έχουν μία μόνο εξειδικευμένη τροφή για όλες τις κιχλίδες.

Η ΝLS Κλεόβουλε;

Δηλαδή είναι όλα παμφάγα...απλά με κάποιες 'προτιμήσεις'..

Κλεόβουλος
06-10-11, 18:50
Ίσως να έπρεπε να ανοίξουμε ένα θέμα να το κουβεντιάσουμε χωριστά ;)
Αλλά, χωρίς να το έχω μελετήσει,
το ότι το 90% των Mbuna είναι φυτοφάγα δεν νομίζω ότι ισχύει.
Αν δεις τα περισσότερα Cynotilapia,Labidochromis,Melanochromis θεωρούνται πιά είτε σαρκοφάγα (carnivores) είτε παμφάγα (omnivores).

\/ag
06-10-11, 18:57
Ας πιάσουμε το θέμα του φίλου τότε πάλι...

Συμφωνείς να κρατάμε ψάρια με διαφορετικές απαιτήσεις στην διατροφή;

Εγώ όχι,άποψη μου,δεν τρέφονται σωστά..είτε το φυτοφάγο είτε το σαρκοφάγο..

Κλεόβουλος
06-10-11, 19:04

Το είπα και πριν ;) Τα κατά βάση φυτοφάγα δεν πρέπει να τα βάζουμε με σαρκοφάγα. Ένα πιο "καθαρό' παράδειγμα απο Τανγκανίκα : με τροφέους δεν πρέπει να βάλεις κάλβους :smt018

lans
06-10-11, 19:16
Το είπα και πριν ;) Τα κατά βάση φυτοφάγα δεν πρέπει να τα βάζουμε με σαρκοφάγα. Ένα πιο "καθαρό' παράδειγμα απο Τανγκανίκα : με τροφέους δεν πρέπει να βάλεις κάλβους :smt018

Και ειναι λιγα φυτοφάγα που ειναι φυτοφαγα σε μεγαλο βαθμο και πολυ δυσκολα αφομοιώνει την τροφη για σαρκοφαγα...ακομα και σε μηκρη ποσοτητα...

sx21
06-10-11, 19:24
Παιδια ωραιο το ενυδρειο μου ε?????Χαχαχαχα....
Λοιπον αν αντιμετωπισω προβληματα με τις τροφες θα ενημερωσω...για να ξερουμε ολοι μας πλεον!!!Προς το παρον καλα τα πανε!

lans
06-10-11, 19:29
Παιδια ωραιο το ενυδρειο μου ε?????Χαχαχαχα....
Λοιπον αν αντιμετωπισω προβληματα με τις τροφες θα ενημερωσω...για να ξερουμε ολοι μας πλεον!!!Προς το παρον καλα τα πανε!

Ποιο ενυδρειο....γιατι χαλας το ποστ αγορι μου...
:smt082:smt082:smt082:smt082:smt082:smt082

\/ag
06-10-11, 19:33

:smt082:smt082

:smt081:smt081

:smt005:smt005

sx21
06-10-11, 19:33

Eλα ντε:smt082:smt082 Χιλια συγνωμη!:smt118

lans
06-10-11, 19:40
Βεβαια το θεμα με την τροφη και τι ακριβως παιζει δεν ξερουν ουτε οι επιστιμονες ακριβως...το ειπα και ποιο πανω και εδωσα και ενα λινκ.

Για αυτο λεω παντα οτι παιζει ρολο και το περιβαλλον που ζουν.

ΥΓ. Ενα απο τα πραγματα που ειναι μαγικα σε αυτο το χομπι ειναι οτι δεν υπαρχουν σε πολλα πραγματα κατι στανταρντ...τα ανακαλύπτεις στην πορεια... :o

:smt050 :smt050 :smt050 :smt050 :smt050 :smt050 :smt050 :smt050 :smt050 :smt050

sx21
06-11-11, 11:33
Χθες παρατηρησα οτι το θυληκο socolofi τρελλαθηκε!!Εκανε κατι τρελλους ελιγμους λες και ειχε παθει κριση!Σημερα ειναι ολα καλα!
Καμια ιδεα?

Κλεόβουλος
06-11-11, 13:00
Αν είναι πάλι όλα καλά, ότι και να ήταν το ξεπέρασε:)

lans
08-11-11, 09:16
Μήπως περιστρεφόταν γύρο από τον εαυτό της?

sx21
08-11-11, 15:43
Μήπως περιστρεφόταν γύρο από τον εαυτό της?

Οχι εκανε σπασμωδικες κινησεις αριστερα δεξια εντονε και κοπανιοταν παντου..σαν να ειχε μπει ο διαβολος μεσα της!!!!-+9

lans
09-11-11, 09:40
Οχι εκανε σπασμωδικες κινησεις αριστερα δεξια εντονε και κοπανιοταν παντου..σαν να ειχε μπει ο διαβολος μεσα της!!!!-+9

μηπως εννοεισ οτι ετριβε τα βραγχια του στο χωμα...?

sx21
09-11-11, 18:54
μηπως εννοεισ οτι ετριβε τα βραγχια του στο χωμα...?

Οχι οχι αυτο που εγραψα ,ξερω πως ειναι οταν τριβονται στο χωμα.Το εκανε χυμα στο νερο οχι στον πυθμενα!

lans
10-11-11, 09:44
ααα...οκ.
ψυχολογικά ειναι αυτα...τι, μονο εμεις? :p

sx21
10-11-11, 21:52
ααα...οκ.
ψυχολογικά ειναι αυτα...τι, μονο εμεις? :p

Ναι οντως,απλα φοβηθηκα λιγακι...παντως τωρα ολα ειναι καλα!!!:D

sx21
04-12-11, 19:45
Εχω ενα kadango οπως εχω γραψει αρσενικο με 2 θυληκες,αλλα ρε παιδια τις εχει ταραξει στο κυνηγι δεν ξερω τι να κανω και εκτος απο κυνηγι τις τσιμπαει κιολας...ειναι φυσιολογικο?

lans
05-12-11, 09:27
Το συγκεκριμένο ψαρι ειναι φιλικό.
Για να το κανει μαλλον θελει κοκο.
Τι μπορεις να κανεις...αν εχεις ενα αλλο ενυδρειο, βαλτο εκει για καμια εβδομαδα να ηρεμήσει και αυτο και οι θηλυκές.
Αλλιως πολλες κρυψωνες...

sx21
06-12-11, 19:57
Εχω πολλες κρυψωνες...ελπιζω να χαλαρωσει σιγα σιγα...ας του κατσει και μια απο τις 2 αμαν πια!

sx21
18-12-11, 18:27
Kαλησπερα παιδια εχω ενα προβλημα απο το απογευμα,ο σοκολοφι και ο μαινγκανο εχουν ορεξη και εχουν αρχισει και πλακωνονται πολυ ασχημα...για να δουμε...

lans
20-12-11, 10:41
Θα τα εχεις κατα καιρους. Μην σε τρελαίνει, θα σταματησουν.

Παναγιώτης Κ
20-12-11, 14:28
είναι το κύριο χαρακτηριστικό των ψαρίων αυτών. Μην σε απασχολεί. Συνήθως έτσι γίνεται. Συνήθως τα ψάρια της οικογένειας αυτής τσακώνονται συνέχεια αλλά χωρίς απώλειες.

sx21
20-12-11, 16:31
Μετα απο λιγο ηρεμησαν αλλα ειναι εντονα κυριαρχικοι οσο αναφορα τη μερια τους!!!

Xristos1978
14-01-12, 21:09
ηθελα να σε ρωτησω εαν εισαι ευχαριστημενοσ με το φιλτρο και αν σε καληβει,εγω εχω ενυδρειο με 200λ και σκεφτομαι να βαλω εξωτερικο.

sx21
16-01-12, 15:34
Απο το φιλτρο ειμαι αρκετα ευχαριστημενος,το νερο το κανει πεντακαθαρο και ειναι αθορυβο!

sx21
24-01-12, 18:48
To ματιασαμε το φιλτρακι μου παιδια...το καθαρισα και το εβαλα και παλι σε λειτουργια και δακρυζει απο την ενωση που στελνει το νερο...δηλαδη στην ενωση απο τα βανακια του!!!Θα το αφησω λιγο μπας κ ειχε κρατησει νερο μεσα στην ενωση...εχει παθει κανεις κατι παρομοιο?

sx21
04-02-12, 21:08
Eπιτελους μπουκωθηκε!!!!!!Την καταφερε ο λαμπιντακος μου τη μια απο το χαρεμακι!!!Πολυ ωραιο σκηνικο παιδια....τον ακολουθαει στη σπηλια τους παρα πολυ ομορφες εικονες!!!!!!
Παρ οτι μπουκωθηκε ξαναπανε και τις κανει τρεμουλα ειναι οκ αυτο ?

Παναγιώτης Κ
04-02-12, 23:01
Παρ οτι μπουκωθηκε ξαναπανε και τις κανει τρεμουλα ειναι οκ αυτο ?

Ναι ρε συ! Απόλυτα φυσιολογικό! Μπορεί η διαδικασία να μην έχει τελειώσει ακόμα. Το πόσο γρήγορα θα γίνει παίζει ρόλο απο την εμπειρία των ψαριών, το μέγεθος, την ηλικία, το πόσα αυγά διαθέτει η θηλικιά και το τι διακόσμιση και συγκάτοικους έχουν.

sx21
05-02-12, 11:08
To oti καθετε ο αρσενικος απ εξω απο την κρυψωνα τους και παραφυλαει φυσιολογικο κ αυτο ετσι δεν ειναι?

kixlidatos
05-02-12, 11:26
To oti καθετε ο αρσενικος απ εξω απο την κρυψωνα τους και παραφυλαει φυσιολογικο κ αυτο ετσι δεν ειναι?

Ολα τα αρσενικα,οταν βλεπουν την μπουκωμενη τους,παντα συνεχιζουν να χορευουν.Πιθανον να τους ειναι ερεθιστικη εικονα:D

sx21
05-02-12, 11:34
Χαχα...παντως πολυ ομορφες εικονες σημερα δεν εχει βγει καθολου η μικρη....και δεν μπορω να τη δω καθολου εκει που ειναι....τρελλη κρυψωνα!

Παναγιώτης Κ
05-02-12, 14:50
Χαχα...παντως πολυ ομορφες εικονες σημερα δεν εχει βγει καθολου η μικρη....και δεν μπορω να τη δω καθολου εκει που ειναι....τρελλη κρυψωνα!

Έτσι είναι αυτά! Πρόσεξε αν είναι η πρώτη της φορά μπουκωμένη να μην στρεσάρεται ώστε να μην τα καταπιεί! Μην πειράζεις και πολύ το ενυδρείο!;)

sx21
05-02-12, 15:29
Δεν πειραζω το ενυδρειο...αν κ βγαινει και κανει καμια βολτα...Οταν μπουκωνονται καθονται παντα σε κρυψωνα?Τρωνε κανονικα ή οχι?

Παναγιώτης Κ
05-02-12, 15:35
Όχι δεν κάθονται όλη την ώρα κρυμένες, αλλά βγαίνουν που και που. Πιο πολύ θα βγαίνει όταν φτάσει στις μέρες της και θα περιτρυγιρίζει.
Τροφή γενικώς δεν τρώνε. Αν είναι έμπειρη σε μπουκώματα τότε ίσως να ξέρει πως να φάει αλλά δεν θα φάει ποσότητα. Ίσως ένα φυλαράκι και αυτό στα κλεφτά και όχι συνέχεια!

sx21
05-02-12, 15:43
Και μενει μπουκωμενη για 20 μερες?

Παναγιώτης Κ
05-02-12, 15:55
Και μενει μπουκωμενη για 20 μερες?

Ανάλογα. Συνήθως μένει μπουκωμένη απο 18 έως 25 μέρες. Οι δικές μου την πρώτη φορά(μάλλον λόγω απειρίας) τα κράτησαν 16 μέρες(οι 2) και 18(η άλλη). Αλλά σε γενικές γραμμές τόσο τα κρατάνε.

kixlidatos
05-02-12, 18:01
Πανω απο 28 μερες,εως 30 μερες,εκτος αν ειναι απειρες και τα φτηνουν νωριτερα

Παναγιώτης Κ
05-02-12, 18:11

Που το είδες αυτό?

kixlidatos
05-02-12, 18:38
Που το είδες αυτό?

Παναγιωτη σε 18 μερες τα αυγα ολοκληρονονται σε ψαρια,αλλα η μανα τα κραταει αλλες 10 με 12 μερες.

Κραταω ημερολογιο στο ενυδρειο μου,και κανενα ψαρι δεν μου ξεμπουκωσε κατω απο 28 μερες,εκτος η πρωταρες.Υπαρχει ψαρι μου ,που τα κρατησε και 33 μερες.

mikele
05-02-12, 19:17
Δεν πειραζω το ενυδρειο...αν κ βγαινει και κανει καμια βολτα...Οταν μπουκωνονται καθονται παντα σε κρυψωνα?Τρωνε κανονικα ή οχι?

αντε με το καλο να τα δεχτεις!!!! οι δικες μου κυκλοφορουν κανονικα :p και τα παιδια εδω μου ειπαν οτι οι μπουκωμενες ψιλοτσιμπανε λιγο φαι απο τα τριμμενα φυλλαρακια που ριχνω:p

sx21
05-02-12, 20:44
αντε με το καλο να τα δεχτεις!!!! οι δικες μου κυκλοφορουν κανονικα :p και τα παιδια εδω μου ειπαν οτι οι μπουκωμενες ψιλοτσιμπανε λιγο φαι απο τα τριμμενα φυλλαρακια που ριχνω:p

Kαι η δικια μου σχεδον κανονικα κυκλοφορει...το τραγικο ειναι πως ο πατερας...την ψιλοκυνηγαει!!!

mikele
05-02-12, 21:08
και σε εμενα οι πατεραδες κανουν σα τρελοι ....και μαλλον θα μπουκωσουν και οι υπολοιπες κυριες:p

Παναγιώτης Κ
06-02-12, 14:22

Με όλο τον σεβασμό, αλλά ποιο είδος εννοείς, γιατί τα mbuna μέσα σε 20 μέρες είναι έτοιμα. Εκτός αν εννοείς για τις φροντόζες!

ΥΓ: Τα περισσότερα ξεμπουκώνουν σε διαστημα 18-25 μέρες εκτός εξαιρέσεων!

Κλεόβουλος
06-02-12, 14:28
Με όλο τον σεβασμό, αλλά ποιο είδος εννοείς, γιατί τα mbuna μέσα σε 20 μέρες είναι έτοιμα. Εκτός αν εννοείς για τις φροντόζες!

ΥΓ: Τα περισσότερα ξεμπουκώνουν σε διαστημα 18-25 μέρες εκτός εξαιρέσεων!

Η διάρκεια επώασης είναι 3 με 4 εβδομάδες ;)

Παναγιώτης Κ
06-02-12, 14:33
Η διάρκεια επώασης είναι 3 με 4 εβδομάδες ;)

Με ιδιαίτερη έμφαση όμως στις 3 βδομάδες!(=21 μέρες) και την διάρκεια της τέταρτης(22-25). Απο 25 και πάνω δύσκολα τα mbuna του φίλου mikele θα κρατήσουν γόνο στο στόμα!

sx21
10-02-12, 19:38
http://imageshack.us/photo/my-images/42/seminariokalamata006.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/716/seminariokalamata005.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/835/seminariokalamata004.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/832/seminariokalamata002.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/220/seminariokalamata001.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/208/seminariokalamata008.jpg/

Οριστε και μερικες φωτο σημερινες...σε μια ειναι και η μπουκωμενη...και ο πατερας σε μια αλλη με καμαρι!

Παναγιώτης Κ
10-02-12, 20:02
Ωραία τα ψάρια σου! Να τα χαίρεσαι!
Με το καλό η γέννα!

panik
10-02-12, 21:30
Ομορφα ψαρακια!

sx21
24-02-12, 17:58
Λογω αυτου του γεγονοτος http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=60237,παμε για αλλαγη aqouascape...ηθελα να ρωτησω κατι,τα ψαρια θα μπουν για λιγες μερες σε 100 λιτρα ενυδρειο και θα ειναι το μοναδικο νερο που θα εχω για να γεμισει μετα κ παλι το ενυδρειο.Οταν λοιπον το ξαναγεμισω με τα 100 λιτρα συν τα υπολοιπα ποσο πρεπει να περιμενω για να ξαναβαλω τα ψαρια μεσα?Χρειαζονται ξανα ενεργα βακτηρια?

\/ag
24-02-12, 18:18
Μπορείς αν θες να μην χρησιμοποιήσεις καν αυτά τα 100 λίτρα..ξαναγεμίζεις το ενυδρείο με φρέσκο νεράκι και βάζεις τα ψάρια!!
Το φίλτρο σου στρωμένο θα είναι οπότε εκεί είναι το όλο θέμα..;)

Με το φίλτρο του ενυδρείου σου δεν θα λειτουργήσεις και το 100λιτρο;;

mikele
24-02-12, 18:24
αν συνεχιζεις να δουλευεις το παλιο φιλτρο στο 100αρι δε θα εχεις θεμα.μετα θα το βαλεις να δουλευει στο επιδιορθωμενο...νερο και αντιχλωριο καλη ευκολια στην επισκευη...

αα αν ειναι στην εγγυηση και εσπασε απο μονο του εγω θα ζητουσα αντικατασταση ενυδρειου...

sx21
24-02-12, 19:03
αν συνεχιζεις να δουλευεις το παλιο φιλτρο στο 100αρι δε θα εχεις θεμα.μετα θα το βαλεις να δουλευει στο επιδιορθωμενο...νερο και αντιχλωριο καλη ευκολια στην επισκευη...

αα αν ειναι στην εγγυηση και εσπασε απο μονο του εγω θα ζητουσα αντικατασταση ενυδρειου...

Κι εγω ζητησα αλλα δυστυχως εφαγα ακυρο!!!Απλα θα μπει μεγαλυτερη κοντρα...
Μπορείς αν θες να μην χρησιμοποιήσεις καν αυτά τα 100 λίτρα..ξαναγεμίζεις το ενυδρείο με φρέσκο νεράκι και βάζεις τα ψάρια!!
Το φίλτρο σου στρωμένο θα είναι οπότε εκεί είναι το όλο θέμα..;)

Με το φίλτρο του ενυδρείου σου δεν θα λειτουργήσεις και το 100λιτρο;;

Εννοειται με το φιλτρακι μου θα λειτουργησει,δεν εχω και αλλο ουτως ή αλλως!Οποτε λες για φρεσκο νερακι...καλυτερα!

mikele
24-02-12, 19:18
ακυρο...????? κανε ενα τηλ υπηρεσια προστασιας καταναλωτη.....

sx21
18-03-12, 18:47
Mετα απο το κολλημα της κοντρας...και την αλλαγη του aqouascape...δημιουργησα αυτο.....http://img846.imageshack.us/img846/6479/neweb.jpg
H εικονα δεν δειχνει τελεια το φωτισμο του ενυδρειου!!
http://img194.imageshack.us/img194/4117/enydreionew2.jpg