PDA

Επιστροφή στο Forum : ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ


diveromitsosp
05-10-11, 15:24
Καλησπέρα,....Ετοιμάζω σε λίγο καιρό το μεσογειακό μου ενυδρείο,...Έχω όμως την εξής απορία,...Σίγουρα θα υπάρχει κάποια εξάτμιση απο το καπάκι του,....Την αναπλήρωση του,πως θα την κάνω?1) Με νερό απλά της θάλασσας?γτ με την εξάτμιση θα μένουν αλάτια και πολύ πιθανόν με το πρόσθετο θαλασσινό νερό να ανεβαίνει και άλλο η αλατότητα του,....2) Με σκέτο απιονισμένο νερό ή Α/Ο???Η' 3)Να δημιουργώ νερό οπως γίνεται στα Reef και να αγοράσω κάποιο αλάτι???
Επίσης,για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ σε κάποιο βαρέλι να αποθηκεύσω θαλασσινό νερό???Γιατί σίγουρα καποιοι οργανισμοί θα πεθάνουν,...Σας ευχαριστώ!!!

Πάνος
05-10-11, 15:37
,....Την αναπλήρωση του,πως θα την κάνω?1) Με νερό απλά της θάλασσας?γτ με την εξάτμιση θα μένουν αλάτια και πολύ πιθανόν με το πρόσθετο θαλασσινό νερό να ανεβαίνει και άλλο η αλατότητα του,ακριβως....οποτε ΟΧΙ απο θαλασσα2) Με σκέτο απιονισμένο νερό ή Α/Ο???ιδανικα ΑΟ...το απιονισμενο το φοβουνται καποιοι στα θαλασσινα..Η' 3)Να δημιουργώ νερό οπως γίνεται στα Reef και να αγοράσω κάποιο αλάτι???για αναπληρωση οχι...αν θες γενικοτερα να φτιαχνεις το νερο σου αντι να το κουβαλας ..με ενα αλατι εμποριου θα εισαι μια χαρα.
Επίσης,για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ σε κάποιο βαρέλι να αποθηκεύσω θαλασσινό νερό???Γιατί σίγουρα καποιοι οργανισμοί θα πεθάνουν,...Σας ευχαριστώ!!!βαλε εναν κυκλοφορητη να το γυρναει και αντεχει για πολυ καιρο...μη φανταστεις οτι θα υπαρχουν και πολλοι οργανισμοι σε σκετο νερο..

diveromitsosp
05-10-11, 17:11
βαλε εναν κυκλοφορητη να το γυρναει και αντεχει για πολυ καιρο...μη φανταστεις οτι θα υπαρχουν και πολλοι οργανισμοι σε σκετο νερο..
Σε ευχαριστώ Πάνο,....Όμως εχω άλλη μια απορία τώρα,....Προσθέτοντας νερό Α/Ο,δεν θα αραιώνεται το θαλασσινό νερό?και κατα συνέπεια κάποια στιγμή να γίνει υφάλμυρο με τις συχνές προσθήκες του Α/Ο???

potami
05-10-11, 17:17
δεν εξατμιζεται το αλατι οποτε θα εχεις παντα ιδια ποσοτητα αλατιου αν συμπληρωνεις την εξατμηση με νερο οσμωσης.
Αντιθετα αν βαζεις αλμυρο νερο θα προσθετεις συνεχως αλατι

diveromitsosp
05-10-11, 17:21
δεν εξατμιζεται το αλατι οποτε θα εχεις παντα ιδια ποσοτητα αλατιου αν συμπληρωνεις την εξατμηση με νερο οσμωσης.
Αντιθετα αν βαζεις αλμυρο νερο θα προσθετεις συνεχως αλατι
Σωστά,....Το αλάτι δεν φεύγει,...