PDA

Επιστροφή στο Forum : Καπάκι ενυδρείου φωτισμός

panoss
28-09-11, 13:27
Γειά σας και πάλι!
Να σας θυμίσω ότι πρόσφατα έγινα κάτοχος ενός ενυδρείου 80 λίτρων το οποίο και στρώνω με αμμωνία. Είμαι στην 25η μέρα και τα νιτρικά έχουν κάνει την εμφάνισή τους. Πλησιάζει η μέρα που θα βάλω τα πρώτα ψαράκια μέσα και έχω αρχίσει να ψάχνω τι σύνθεση θα κάνω. Αρχικά σκέφτομαι να βάλω ένα χαρέμι guppy και στη συνέχεια platy και καμιά δεκαριά γαριδούλες.
Αρχικά θέλω να ρωτήσω πως σας φαίνεται η σύνθεση. Ακόμα θέλω να ρωτήσω τι μπορώ να κάνω με τις γέννες των guppy μιας και δε θέλω να γεμίσω με ψαράκια που δε θα ξέρω τι να τα κάνω... υπάρχει κάποιο ψάρι που μπορώ να βάλω για να τρώει τα αυγά;
Και τώρα στο κύριο ερώτημα. Έπεσε στα χέρια μου ένα μικρό ενυδρείο 20 λίτρων όπου σκοπεύω να βάλω έναν μονομάχο. Το θέμα είναι ότι το καπάκι δεν έχει λάμπα και σε δύο petshop που ρώτησα δεν μπόρεσαν να με βοηθήσουν... Ξέρει κανένας καμια πατέντα για να βάλω λάμπα; εδώ είναι και η φωτό από το καπάκι αν βοηθάει

redman88
28-09-11, 13:37
τα γκαπι και τα πλατυ ειναι ζωοτοκα δηλαδη γεννουν ψαρακια και δεν κανουν αυγα
αν δεν εχεις καθολου κρυψωνες δεν θα δεις κανενα μικρο γιατι τα μικρα θα τρωγοντε απο τα μεγαλα
αν εχεις μερικες κρυψωνες καποια θα μπορεσουν να σωθουν αλλα και παλι καποια θα τρωγοντε οποτε θα υπαρχει μια ισορροπια
και οταν δεις οτι εχει γεμισει το ενυδρειο σου μπορεις να τα χαρισεις σε καποιον χομπιστα

καλη αρχη!!!

mpoumpoula
28-09-11, 14:17
Κάνε μια αναζήτηση για φωτισμός 13λιτρου και θα βρεις πατέντα με ledoταινία πάνω σε καπάκι ίδιο με αυτό που εχεις. Εγώ πάλι έκανα κάτι άλλο. Αν δε σε καλύπτει η παραπάνω πατέντα θα σου γράψω τί έκανα εγώ στο ενυδρειακι μου.

Αν δε θέλεις γέννες από τα ζωοτόκα υπάρχει κ άλλη λύση, βάζεις μόνο αρσενικά ή μόνο θηλυκα...

panoss
28-09-11, 14:19
Δεν έχω πρόβλημα με την εμφάνιση λίγων νέων ψαριών στο ενυδρείο. Ίσα ίσα που θα με ενθουσιάσει. Απλά έχω διαβάσει κάποια θέματα για ενυδρεία με πολλές γεννήσεις και αυτό με φόβησε κάπως...

mpoumpoula
28-09-11, 14:20
Τότε μην αγχώνεσαι... αν δεν έχεις πολλά φυτά ή κρυψώνες, ελάχιστα θα επιβιώσουν...;)

panoss
28-09-11, 14:29
Έκανα την αναζήτηση που λες και είδα το θέμα αλλά δεν κατάλαβα.
Την λεντοταινία που τη βρίσκει κανείς; Είναι με μπαταρίες;

mpoumpoula
28-09-11, 14:36
Τη συνδέεις σε μετασχηματιστή και μετά στο ρεύμα...

Εγώ πάλι επειδη το βαριόμουν όλο αυτο πήγα και αγόρασα ένα dannerle nano light και έφτιαξα κ ένα απλό γυάλινο καπάκι για το ενυδρειάκι μου το οποίο ακουμπάει σε δύο γυάλινες προεξοχες που έκοψα και κόλλησα με σιλικόνη εσωτερικά των δύο μεγάλων πλευρών του ενυδρείου.

Σε καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό...

ippomas
28-09-11, 15:59
Λαμπες πολλες και φθοριου και με led ολα βασικα θελουν ενα μετασχηματιστη και να τις κολλησης η να τις βιδωσης πανω στο υπαρχον καπακι. Προτιμησε να ειναι στεγανη κλειστου τυπου. Οσο για τον πολ/σμο των γκαπυ μην ανησυχης γιατι εκει που θα αυξανονται εκει θα τα χανης οποτε δεν υπαρχει περιπτωση υπερπληθυσμου στο ενιδρυο σου.

panoss
29-09-11, 00:03
Να' στε καλά παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

stav
29-09-11, 10:07
Εαν δεν εχεις φυτα στο ενυδρειο του μονομαχου δεν χρειαζεται φωτισμος.

panoss
29-09-11, 14:29
Σκοπεύω να βάλω φυτά. Μια ανούμπια και ένα κερατόφυλλο. Εκτός αυτού με ένα μαύρο φόντο και τον φωτισμό αλλάζει όλο το ενυδρείο
Πήγα σήμερα το πρωί και πήρα ledοταινία 1 μέτρο χρώματος θερμού λευκού, μετασχηματιστή και ένα διακόπτη. Όλα μαζί μου κόστισαν 18 ευρώ. Τα τοποθέτησα και το αποτέλεσμα είναι πολύ όμορφο. Τόσο όμορφο που νομίζω θα κάνω το ίδιο και στο 80λιτρο. Γνωρίζει κανείς αν έχει σημασία για τα φυτά αν θα είναι ψυχρό λευκό ή θερμό λευκό;