PDA

Επιστροφή στο Forum : Να πέφτει νερό ή να μην πέφτει


moogy
28-03-04, 18:36
Ερώτηση: Η αντλία που ξαναβάζει το νερό στο ενυδρείο έχει ένα σωληνάκι το οποίο βγαίνει πάνω από την επιφάνεια του νερού και πετάει το νερό πάλι μέσα από ψηλά. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ακούγεται συνέχεια αυτό το τσουρ τσουρ του νερού που ξαναπέφτει μέσα. Έβαλα λοιπόν μια μικρή προέκταση στο σωληνάκι αυτό ώστε η είσοδος του νερού να γίνεται κάτω απο την επιφάνεια και να μην ακούγεται έτσι αυτο το πιτσίλισμα. Αυτή μου η κίνηση θα επηρεάσει σε τίποτα τον κυκλο που κάνει το νερό στο ενυδρείο ή δεν παίζει κανένα ρόλο?

Giorgos
28-03-04, 22:22
Αν το ενυδρείο σου έχει φυτά, τότε δεν κάνει να έχεις "πιτσίλισμα" γιατί διαφεύγει το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρά και δεν επωφελούνται τα φυτά.
Αρκεί να έχεις τον σωλήνα επιστροφής λίγα εκατοστά κάτω από την επιφάνεια του νερού έτσι ώστε να δημιουργεί μια μικρή κίνηση της επιφάνειας.

annivas2000
29-03-04, 01:11
... Αυτή μου η κίνηση θα επηρεάσει σε τίποτα τον κυκλο που κάνει το νερό στο ενυδρείο ή δεν παίζει κανένα ρόλο?
Οχι δεν θα επηρεασει τιποτα στη βιολογικη λειτουργια του, θεωρητικα θα εχεις μια μικρη πτωση της αποδοσης του κυκλοφορητη αλλα καθολου σημαντικη...

ΥΓ. Γιωργο δε ρωτησε αυτο ακριβως που ειπες.... :twisted: :twisted:

moogy
01-04-04, 10:28
Ευχαριστώ πολύ παιδιά γιατί από το πιτσίλισμα είχα τρελαθει να πηγαίνω για κατούρημα! :lol:

ΓΙΩΡΓΟΣ
07-04-04, 15:13
ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟ . ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΗΡΑ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΩ Η ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΛΗΝΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ "ΒΡΩΜΙΚΟ" ΝΕΡΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΙΛΤΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΩΛΗΝΑΚΙ . ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΔΩ ΘΑ ΜΠΟΡΥΣΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΤΗΝ ΣΤΑΘΜΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΤΡΟΥ ΜΟΥ (ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΑΞΑΣΦΑΛΙΣΩ ΤΗΝ ΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΤΡΥΠΑΣ)ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΡΓΕΙ ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΕΙΟΥ .

Giorgos
07-04-04, 21:55
Γιώργο,
τι φίλτρο έχεις που πρέπει να εξασφαλίσεις την στεγανώτητα του σωλήνα εξόδου;;; Το φίλτρο είναι εξωτερικό (canister)?

ΥΓ. Μην γράφεις με κεφαλαία. Φαίνεται σα να φωνάζεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ
08-04-04, 02:32
Γιώργο,
τι φίλτρο έχεις που πρέπει να εξασφαλίσεις την στεγανώτητα του σωλήνα εξόδου;;; Το φίλτρο είναι εξωτερικό (canister)?

ΥΓ. Μην γράφεις με κεφαλαία. Φαίνεται σα να φωνάζεις.

Συγνώμη για τα κεφαλαία .
Περιγραφή του ενυδρείου μου υπάρχει εδω http://studio.aaquaria.com/board/viewtopic.php?p=16247#16247
επισης έχω να συμπληρώσω (γιατί τώρα είμαι στο σπίτι και μπορώ να το δώ) οτι τα υλικά του φίλτρου είναι :
1) Σε ότι αφορά το φίλτρο του πρώτου διαμερίσματος (μηχανικό) "Master Filter" της Wave (μοιάζει με υαλοβάμβακα και γράφει στα Ιταλικά οτι είναι συνθετικές ίνες , μή τοξικές)
2)στο δεύτερο διαμέρισμα και μέσα στη ειδική "κάλτσα" έχω 350gr περίπου "Fluval pre-filter" της "Hagen" (μακαρόνι μου το είπε το καταστηματάρχης) και 4-5 κομμάτια "Bio-chem stars" της "Rena" (βιολογικό )
στο τρίτο διαμέρισμα έχω εναν κυκλοφορητή που έχει ρυθμιζόμενη ένταση . Ο καταστηματάρχης μου είπε να τον έχω στο τέρμα , αλλά όπως σας είπα είχα το πρόβλημα της μεγάλησ ροής στην επιφάνεια , που σίγουρα δεν άρεσε καθόλου στους μονομάχους . Τελικά το έβαλα στην ελάχιστη ένταση και η κατάσταση βελτιώθηκε πάρα πολυ.
Περιμένω με αγωνία τις παρατηρήσεις σας .