PDA

Επιστροφή στο Forum : μεσογειακο ενυδρειο 300λ τι εξοπλισμο θελει?


piranhas2
24-09-11, 21:31
γεια παιδια ενας φιλοσ εχει ενα diy 300λιτρα και εχει μεσα λιγο ζωντανο βραχο ενα εξωτερικο φιλτρο με βιολογικο υλιικο και μερικα μικρα κεφαλοπουλα κανει αλαγες νερου απο θαλασσα μονο.Τι εξοπλισμο πρεπει να παρει??skimer chiler?ποσο βραχο πρεπει να βαλει?και γενικα κυκλοφοριτες και αλλα τετοια......Απο ψαρια και οργανισμους τι μπορει να βαλει στα λιτρα του?

Πάνος
24-09-11, 21:40
τι ζωντανο βραχο εχει ηδη? μεσογειακο? τι ΖΒ θελει να βαλει? τροπικο η μεσογειακο?.. θελει να αντικαταστησει ολο το βιολογικο υλικο με ΖΒ?? η να εχει και το βιολογικο και το ΖΒ? η να βασιζεται στο βιολογικο υλικο και ο βραχος να ειναι μονο για διακοσμηση?
τι οργανισμους θελει να κρατησει?? (αυτο αφορα κυριως το αν θα μπει τσιλερ- αλλα καλη δουλεια γινεται και με ανεμιστηρες).
απο υποστρωμα τι εχει και ποσο? τι κυκλοφορια εχει το εξωτερικο του?
χρησιμοποιει ανθρακα-αντιφωσφορο?
τι αλλους οργανισμους εχει εκτος απο τα κεφαλοπουλα που θα πρεπει να βγαλει?? (μεγαλωνουν γρηγορα και ειναι πολυυυυ κινητικα για ενυδρειο)

κατεμε θα πρεπει να διαβασει τα υπομνηματα εδω για το πως στηνεται ενα θαλασσινο...και αφου εχει κατανοησει τις εννοιες και κυριως αποφασισει τι θελει να κανει ακριβως (να εχει ασπονδυλα η οχι? τι χρηματα μπορει να διαθεσει κ.τ.λ.) να απαντησει στα παραπανω ερωτηματα και να παρει γνωμες.
περι βιολογιας...κυκλοφοριας ..σκιμινγκ...ισχυουν οτι και στο τροπικο μεσες ακρες. οποτε θα πρεπει να τα διαβασει αυτα.

michael151
24-09-11, 22:02
γεια παιδια ενας φιλοσ εχει ενα diy 300λιτρα"μια χαρα!" :pκαι εχει μεσα λιγο ζωντανο βραχο΄"Λιγο? τι εννοεις λιγο? πρεπει για τα 300 λιτρα, να εχει αρκετο βραχο μεσα":neutral: ενα εξωτερικο φιλτρο με βιολογικο υλιικο"το φιλτρο ειναι για ποσα λιτρα?καλυπτει τις αναγκες των τριακοσιων λιτρων? :confused:και μερικα μικρα κεφαλοπουλα κανει αλαγες νερου απο θαλασσα μονο.Τι εξοπλισμο πρεπει να παρει??skimer chiler?"Skimmer κατα τη γνωμη μου οπωσδηποτε!":smt023ποσο βραχο πρεπει να βαλει?"αρκετο ωστε να φτιαξει ενα μικρο νταμαρακι!"και γενικα κυκλοφοριτες "κυκλοφορια πρεπει να εχει πολυ! οποτε ας κανονισει να βαλει 2 κυκλοφορητες, οι οποιοι να στοχευουν πανω στις τραγανες (βραχους) για καλυτερη βιολογικη φιλτρανση!"και αλλα τετοια......Απο ψαρια και οργανισμους τι μπορει να βαλει στα λιτρα του?"ψαρια που δε γινονται..τεραστια! γυλους,γα'ι'τανουρια,καλογριτσες,σαλιαρες,γοβιους"
Αληθεια..μιλαμε για μεσογειακο? καλη παρατηρηση!:rolleyes:

irongud
24-09-11, 22:32
περκες, χειλουδες αχινος γαριδες. το θεμα ειναι που να τα βρεις ολα αυτα ζωντανα...

κ.ω.σ.τ.α.ς.
24-09-11, 23:11
Στη θαλασα:rolleyes:

Πάνος
25-09-11, 01:35
το να βρει οργανισμους ειναι ευκολο...
το να στησει ενα σωστο θαλασσινο ενυδρειο ειναι πιο σημαντικο και χρειαζεται διαβασμα. δυστυχως δεν ειναι "παιρνω απο θαλασσα-ριχνω στο ενυδρειο-τελειωσα".

κ.ω.σ.τ.α.ς.
25-09-11, 01:50
το να βρει οργανισμους ειναι ευκολο...
το να στησει ενα σωστο θαλασσινο ενυδρειο ειναι πιο σημαντικο και χρειαζεται διαβασμα. δυστυχως δεν ειναι "παιρνω απο θαλασσα-ριχνω στο ενυδρειο-τελειωσα".

Σιγουρα οχι:)

Samian
25-09-11, 13:02
Διάβασμα..και πολύ μάλιστα.
Καθορίζεις τι ακριβώς θέλεις να κάνεις, σε συνάρτηση βέβαια με το πόσο μπορείς να το υποστηρίξεις οικονομικά και τότε.....βουρ.
Χωρίς όμως να βιάζεσαι γιατί να ξέρεις ότι και η προσμονή έχει την χάρη της και γενικότερα η φύση που προσπαθούμε να βάλουμε σε μια γυάλα, όσο μέγεθος και να έχει αυτή, έχει διαφορετικούς χρόνους στην εγκατάσταση και λειτουργίας της, από εμάς που ανυπομονούμε να τα έχουμε όλα και..αμέσως ;).

Καλή συνέχεια

piranhas2
25-09-11, 19:53
παιδια ευχαριστω μολις βρεθουμε και μιλησουμε θα ενημερωσω...το ενυδρειο ειναι σε μαγαζι με ειδοι ψαρικων και ο φιλος ειναι ψαροντουφεκας οποτε απο βραχο και οργανισμους μπορουμε να βρουμε οτι θελουμε....το μαγαζι ειναι 40 μετρα απο τη θαλασσα....