Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : βοηθεια στη μετακομιση

antonismag
23-09-11, 13:23
μπορει κανεις να με βοηθησει στη σωστη μεταφορα του ενυδρειου μου απο το ενα σπιτι στο αλλο μια ωρα δρομος ειναι η αποσταση που πρεπει να μετακινηθει

το ενυδρειο ειναι σε λειτουργια εδω και παρα πολυ καιρο

εχει μεσα και αληθινα φυτα

οποιος εχει αντιμετωπισει κατι η γνωριζει το τροπο ας δωσει καμια συμβουλη

εχω και δυο βαρελακια περιπου 30 λτ εκαστο σκουρου χρωματος αν μπορω να τα χρησιμοποιησω καπου...
-------------------------
το ενυδρειο ειναι 70 λτ καθαρα

εχω εσωτερικο και εξωτερικο φιλτρο

αεραντλια

θερμαντηρα

Αντωνης Πατρα
23-09-11, 13:39
χωρις να εχω κανει κατι παρομοιο .. λογικα πρεπει να βγαλεις τα ψαρια(να τα βαλεις καπου προσωρινα σε αλλο ενυδρειο) .. να αδειασεις το νερο στα βαρελακια , να βαλεις και τα φιλτρα μεσα στα βαρελακια με το παλιο νερο μη χαθει η βιολογια + τα φυτα, αν σηκωνεται το ενυδρειο μαζι με υποστρωματα κλπ το πας εκει που θες, βαζεις το νερο απο τα βαρελακια βαζεις και τα φιλτρα + τα φυτα, το αφηνεις λιγο να ηρεμισει να κατσει τυχον θολουρα απο την αναμπουμπουλα και βαζεις παλι τα ψαρια σου. εμενα αυτο μου ηρθε σαν σκεψη ισως υπαρχει κατι πιο ορθο .περιμενε να ακουσεις κ αλλους

kostas_pana
23-09-11, 13:45
άδειασε το ενυδρείο οσο περισσότερο μπορείς και ασε τα ψάρια μεσα και τα φυτά, δεν θα πάθουν τίποτα για μια ώρα. κράτα νερό απο το ενυδρείο και οταν το βαλεισ στο νεο σπίτι ρίξε το νερο που έχεις κρατήσει + συμπλήρωσε το υπόλοιπο σαν έκανες αλλαγή νερού (ή απο βρύση με αντιχλώριο ή απο ΑΟ).
το εχω κάνει τουλάχιστον 3 φορές και δεν είχα ποτε πρόβλημα.

Γιαννης Μ5
23-09-11, 13:48
Γεμισε το ενα βαρελακι με νερο απο το ενυδρειο.Βγαλε το φιλτρο και βαλτο μεσα σε μια σακουλα(ή οπου αλλου μπορεις) με νερο απο το ενυδρειο.Αδειασε το υπολοιπο νερο του ενυδρειου,αφηνοντας λιγο(μεχρι να σκεπαζει επαρκως το υποστρωμα).Τα ψαρια να τα βαλεις σε καποια σακουλα.Μετεφερε το ενυδρειο σου και οταν το τοποθετησεις στην νεα του θεση,ριξε το νερο απο το βαρελι,τα ψαρια,συμπληρωσε με φρεσκο νερο(με αντιχλωριο)και τελος βαλε το φιλτρο σε λειτουργια.Το φιλτρο δεν παθαινει τιποτα με μια ωρα.

delta66
23-09-11, 14:27
Ενυδρειο 70 λιτρα
Δυο βαρελακια απο 30 λιτρα το καθενα. (ελπιζω καθαρα χωρις υπολειματα κλπ)

Βαζεις το μισο νερο (ή λιγο παραπανω) απο το ενυδρειο μοιρασμενο στα βαρελια.
Αφηνεις το ενυδρειο με το χαλικακι μονο, αν και καλυτερα θα ηταν (για μειωση ακομα του βαρους στο τζαμι) να το αδειαζες με ενα (καθαρο) φαρασι σε ενα κουβα.
Στα βαρελια βαζεις μισα μισα τα ψαρια αλλα και τα φυτα και το φιλτρο.
Αφηνεις ενα κενο αερα απο πανω και κλεινεις με τα καπακια τα βαρελια (λιγο πριν ξεκινησεις το κλεισιμο) . Αν υπηρχει η δυνατοτητα να ειναι ανοιχτο το καπακι θα ηταν καλα αλλα θα σου χυνεται στο δρομο το νερο.
Μπορεις εναλλακτικα να κανεις μια σταση και να ανοιξεις το καπακι να για ανανεωθει το οξυγονο.
Το ενυδρειο το βαζεις στο πισω καθισμα να ακουμπαει καλα κατω.

Στηνεις το ενυδρειο
Βαζεις χαλικι (αν το εχεις βγαλει) και καλο ειναι να το ξεπλυνεις.
Βαζεις το νερο φυτα φιλτρο και λοιπο εξοπλισμο και τελος τα ψαρια.
Αν εχεις εξτρα φιλτρακι το βαζεις με σκετο ενυδρειακο υαλοβαμβακα.
Συμπληρωνεις με νερο ιδιας θερμοκρασιας αργα αργα, την επομενη κανεις μια αλλαγη 50% αν δεις οτι χρειαζεται.

gemen
23-09-11, 14:28
σου εχω στειλη μηνημα.ποσο κοντα εισαι απο εμενα?

antonismag
23-09-11, 16:53
σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας

μεσα απο ολες νομιζω βρηκα πως θα το κανω...

λογικα την δευτερα θα εχει γινει
θα σας πω αν πετυχε η αν ειχα θολερο νερο...

καλο σας απογευμα