Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Απορια με το στρωσιμο...

liapakos
21-09-11, 20:36
παιδια καλησπερα..εστησα το ενυδρειο μου πριν απο 6 μερουλες και περιμενω να στρω8ει..ο πετσοπας μου εδωσε ενα αντιχλωριο και κατι βακτηρια της σερα και μου ειπε να τα ριξω,να περιμενω 7-8 μερες και μετα σιγα σιγα να βαλω τα πρωτα μου ψαρακια..το προβλημα μου ειναι πως στο φορουμ δεν εχω δει καποιο 8εμα συμφωνα με το στρωσιμο με αυτα τα υγρα βακτηρια...γινεται δουλεια ετσι? και αν οντως γινεται, ισχυει πως σε 7-8 μερες μπορω να βαλω τα πρωτα μ ψαρακια?Παρενθεση: εχω βαλει μεσα αλη8ινα φυτα και ριχνω και 1 φυλλαρακι τροφης κα8ε μερα(μου το πε ο πετσοπας αυτο).

Κλεόβουλος
21-09-11, 20:40
Τεστ για να κάνεις μετρήσεις έχεις?
Εγώ θα πρότεινα να βρεις μπόλι για να στρώσεις.
(διάβασε και τα υπομνήματα για το στρώσιμο)

liapakos
21-09-11, 20:44
Τεστ για να κάνεις μετρήσεις έχεις?
Εγώ θα πρότεινα να βρεις μπόλι για να στρώσεις.
(διάβασε και τα υπομνήματα για το στρώσιμο)

τεστ δυστυχως δεν εχω. Αν παω μια ποσοτητα νερου στο πετ σοπ λες να μου κανει τις μετρισεις? ειμαι σε δυσκολη οικονομικη κατασταση και με το νεο ενυδρειο ξεφυγαμε καπως...οι παλιες αγαπες ομως δεν 3εχνιουνται! (αν και τα ειχα κανει ολα λα8ος οταν ειμουν πιτσιρικας ε3αιτιας καποιου αλλου πετσοπα...)

stav
22-09-11, 11:34
Μπορεις να το στρωσεις αλλα χρειαζεται ελαχιστη ιχθυθφορτωση.

delta66
22-09-11, 12:35
Μπορεις να το στρωσεις αλλα χρειαζεται ελαχιστη ιχθυθφορτωση.
Ακριβως.
Και καποια εμπειρια ..... για να μην ειναι τοσο αναγκαια τα τεστ (ενοοω οτι καποιος εμπειρος μπορει να καταλαβει οτι κατι δεν παει καλα απο διαφορες ενδειξεις και χωρις τεστ)
Στις 10 μερες βαζεις 1-2 ψαρια (αναλογα το μεγεθος τους και το μεγεθος του ενυδρειου) και ταισμα με μεγαλη τσιγγουνια 1 φυλλαρακι στο καθε ψαρι την ημερα, αυξανωντας σε δυο φυλλαρακια μετα απο μερικες μερες. Και σταδιακα τα υπολοιπα ψαρια λιγα λιγα με την ιδια διαδικασια ταισματος (ενα φυλλαρακι στο καθε ψαρι κλπ).
Το βελτιστο ειναι να ολοκληρωθει η εισαγωγη ολης της ιχθυοφορτωσης σε 3 μηνες.
Το seachem prime αντιχλωριο, βοηθαει κανωντας ατοξικα την αμμωνια κλπ, χωρις ομως να αφηνει χωρις ρυπους ("τροφη") τη βιολογια, συνεχιζοντας το στρωσιμο κανονικα.

liapakos
22-09-11, 14:44
ευχαριστω πολυ παιδια.. σημερα βρηκα και να το μπολιασω! :D

Vagelis2009
06-10-11, 12:34
μπορώ να στρ'ωσω με 2 χρυσόψαρα και βακτήρια μαζι?δλδ να υπάρχουν τα ψάρια αφού είναι ανθεκτικά και να ρίχνω και βακτήρια μεσα?

Κλεόβουλος
06-10-11, 12:39
μπορώ να στρ'ωσω με 2 χρυσόψαρα και βακτήρια μαζι?δλδ να υπάρχουν τα ψάρια αφού είναι ανθεκτικά και να ρίχνω και βακτήρια μεσα?

Μη βασανίζεται τα ψάρια :(
Αφου υπάρχουν τόσα παιδιά στην Αθήνα που δίνουν ευχαρίστως μπόλι:confused:

κ.ω.σ.τ.α.ς.
06-10-11, 13:04
To μπολι ειναι η καλυτερη λυση, μην βασανιζεις τα ψαρακια, που δεν ειναι ανθεκτικα, ειναι απλος οργανισμει που επιβιωνουν για λιγο διαστημα, και το ενειδρυο θελι υπομονη:p+-4

Γιώργος Κ
06-10-11, 14:44
Βαγγέλη αν θες στειλε πμ να κανονίσουμε να σου δώσω μπολι!!! ;)

Vagelis2009
06-10-11, 15:19
γιωργο!ευχαριστώ πολύ θα σου στειλω μην.να εισαι καλά.
αλλα εκανα ολόκληρο topic και ζητούσα διακριτικά λιγο απο τη διάθεση των παλιοτέρων αλλα τίποτα!ευχαριστώ

Γιώργος Κ
06-10-11, 15:29
γιωργο!ευχαριστώ πολύ θα σου στειλω μην.να εισαι καλά.
αλλα εκανα ολόκληρο topic και ζητούσα διακριτικά λιγο απο τη διάθεση των παλιοτέρων αλλα τίποτα!ευχαριστώ

Δε το αντιλήφθηκα το θεμα που είχες ανοίξει ... Αλλα εχω ανοίξει αυτο: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=56373 ;)

Vagelis2009
06-10-11, 19:29
Δε το αντιλήφθηκα το θεμα που είχες ανοίξει ... Αλλα εχω ανοίξει αυτο: http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=56373 ;)
Και επειδή δεν ξέρω ακόμα να στέλνω πμ Γιώργο σε έκανα add στο Skype

liapakos
08-10-11, 12:26
Γιωργο εχεις αμεση προσβαση στη Νικαια? ^^
-------------------------
δε 8ελω μπολι,απλα ρωταω... :)