Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Aυγά cory...Ή

trelemis
21-09-11, 14:18
1) Συγγνώμη για την ΧΑΛΙΑ φωτο . (Η ψηφιακή είναι παρέα με ένα φίλο στην Νέα Υόρκη και η λάμπα του ενυδρείου καμμένη..)
2) Έχω σε ένα 60λτ 14 corydoras και καμία 15αριά red cherry. Σήμερα είδα στο τζάμι κολλημένα αυγουλάκια περιμετρικά σε όλα τα τοιχώματα του ενυδρείου. ( αυτά που "φαίνονται" στην φωτο. Επειδή είμαι αρχάριος ..είναι των cory ή των shrimps ;
3)Δεν έχω κάτι άλλο μέσα στο ενυδρείο (από ψάρι) εκτός από 2 σαλιγκαράκια.(μικρότερα σε μέγεθος και απο τα shrimps.) και ένα μωρό γκαπυ που όλο πάει και μυρίζει τα αυγά.Χρειάζεται να τα βάλω κάπως τα αυγά σε γεννήστρα ; Κινδυνεύουν από τους γονείς τους ή τις γαρίδες ;

georgis4
21-09-11, 14:21
Οι γαριδες δεν κολλανε στα τζαμια τα αυγα αλλα τα κρατανε *πανω* τους οποτε....:D

trelemis
21-09-11, 14:41
Τόσα πολλά ; Τι στο καλό έγινε ..Γέννησαν όλα μαζί ;
-------------------------
Επίσης..Παρατηρώ οτι ενώ τα cory δεν ξεκολούσαν από το βυθό ..Όλη την ώρα κολυμπάνε δίπλα στα αυγά..Τα τρώνε ; Ή τα προφυλάσουν ;

kiriles
21-09-11, 15:01
τι σαλιγκαρια εχεις ?

trelemis
21-09-11, 15:04
2 μκρά μαυρα.. :rolleyes:

beat89
21-09-11, 15:07
Αυγα απο κορυ ειναι.
Αν μεινουν εκει θα φαγωθουν απο τις γαριδες.

trelemis
21-09-11, 15:30
Θα πάω να πάρω later μια γεννήστρα από έναν φίλο .Ελπίζω να μην μου τα φάνε όλα!!( Έχει πάνω από 200 αυγά σίγουρα :smt106 )

kiriles
21-09-11, 15:35
beat89 εισαι σιγουρος οτι δεν ειναι σαλιγκαρια ?

beat89
21-09-11, 16:16
Απο οσο μπορω να διακρινω στην φωτογραφια ναι,πιστευω οτι ειναι απο κορυ.
Σιγουρα θα βοηθουσε μια πιο καθαρη φωτο.

trelemis
21-09-11, 19:27
Κατάφερα να βάλω τα μισά σε ένα μικρό ενυδρείο που πήρα από φίλο ..με νερό από το μεγάλο .. Να βάλω φίλτρο τώρα ή αφού σκάσουν τα αυγουλάκια ;Να αλλάζω νερό ;Να τα αφήσω έτσι μέχρι να σκάσουν.. ( αν σκάσουν ποτε δλδ..:( ) Τα υπόλοιπα που άφησα μέσα στο βασικό ενυδρείο τα άφησα για να δω τι θα γίνει ..αν και βλέπω ήδη τις cherry να γεύονται μερικά αυγουλάκια... grrr ...

gemen
21-09-11, 20:11
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=53445

διαβασε εδω και στειλε μηνημα στον γιαννη να σου πει περισσοτερα.εχει εμπειρια αυτος.με το καλο οι γεννες σου.μπραβο.

beat89
21-09-11, 22:01
Απο οτι βλεπω σχεδον ολα τα αυγα εχουν ασπρισει.
Αυτο σημαινει οτι εχουν προσβληθει απο μυκητες κ δεν προκειται να εκκολαφθουν.Βγαλτα οσο πιο γρηγορα μπορεις για να μην κολλησουν κ τα αλλα.
Αυτο οφειλεται κυριως στην ελλειπη κυκλοφορια,για αυτο θα σου προτεινα να βαλεις φιλτρο κ να στρεψεις την εξοδο ακριβως επανω σε αυτα που θα μεινουν (στα διαφανη).Νερο αλλαζε αφου βγουν τα μικρα κ αρχισεις να ταιζεις μετα απο 3-4 μερες.

trelemis
21-09-11, 22:10
Σίγουρα είναι μύκητες ; Κοιτώντας τα με μεγενθυτικό φακό ..Είναι όλα διαφανή με άσπρο μόνο μέσα τα μωρα..κοινώς φαίνονται σαν πολύ μικροί γυρίνοι ..τα αφήνω ώς έχουν ..κ αν δε σκασουν ποτε..ή αν σκάσουν μόνο αυτά στο μεγάλο ενυδρείο ..τότε θα ξέρω..

delta66
21-09-11, 23:09
Αεραντλια δυνατη κοντα στα αυγα ή και methylene blue http://www.americanaquariumproducts.com/AquariumMedication3.html#methylene_blue

ΥΓ αυτα υπο την προυποθεση οτι στο ενυδρειο υπαρχει αρσενικο και τα αυγα εχουν γονιμοποιηθει.

trelemis
22-09-11, 16:33
Κατάφερα να σώσω καμία 30αριά αυγά ..που δεν είχαν ασπρίσει ..τώρα τα χτυπάει απο χτες το βράδυ ένα φίλτρο κατακούτελα!:D και παραμένουν σε διάφανη κατάσταση .. είδωμεν..

trelemis
24-09-11, 08:00
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ . .Σήμερα το πρωί ..Ξυπνάω για να πάω στη δουλειά ..Και τι να δώ ..Το πρώτο μωράκι cory γεννήθηκε!!!!YUPPI!!! Τροφή είπαμε ..σε 23 μέρες ..αλλά με το φίλτρο που είναι αρκετά δυνατό τι κάνω ; το αφήνω μέσα και ας τα παρασέρνει η έξοδός του;

Γιώργος Κ
24-09-11, 15:12
Καλυτερα να βαλεις ενα αεροφιλτρο! ;)
Επισης:
Έχει παρατηρηθεί ότι σε ενυδρείο με ένα λεπτό στρώμα άμμου αντί για bare bottom (χωρίς βυθό σκέτο γυαλί) ελαχιστοποιεί τις πιθανότητες εμφάνισης ασθενειών. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε "στρωμένο" αερόφιλτρο μια που τα μικρά εύκολα μπορούν να καταλήξουν μέσα σε κάποιο φίλτρο αφού είναι μικροσκοπικά. Η προσθήκη moss στο ενυδρείο θα βοηθήσει πολύ τα μικρά να βρουν infusoria για να τραφούν.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=54573
Τι ειδους κορυ εχεις?

trelemis
24-09-11, 16:09
Αν τα καταφέτουν και μεγαλώσουν ..Θα σου πω τι είναι :D ...Γιατι μέσα στο βασικό ενυδρείο υπάρχουν : Bronze+alpino aenaus, paleautus , panda (3+2,5,3)

trelemis
29-09-11, 11:55
Τελικά ..σήμερα απεβίωσε :( και το τελευταίο από τα 15 cory που κατάφεραν να βγουν από τα αυγουλάκια. Δε ξέρω τι έφταιξε ..αλλά next time θα είμαι πιο προσεκτικός και τακτικός στην περιποίηση των "μωρών"